Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

VjecitiStudent

#376 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Joj čaršije gdje je otvaranje granapa događaj koji se iščekuje mjesecima :-) Nismo ni svjesni kako malograđanstvo silovito metastazira, u našim glavama prije svega :cry:
Kilo shopa i pola kile kruha po glavi i svi ce biti namireni.
manki

#377 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

ultima_palabra wrote:Joj čaršije gdje je otvaranje granapa događaj koji se iščekuje mjesecima :-) Nismo ni svjesni kako malograđanstvo silovito metastazira, u našim glavama prije svega :cry:
Nije to samo u Sarajevu. Ne znam zbog čega bi to trebao biti odraz malograđanstva, kad takvih tipova objekata nema u gradu (osim BBI centra, Robot neću ni da spominjem u ovom kontekstu)? Svugdje na Balkanu je takav slučaj, od Zagreba do Sofie (a nerijetko i u svijetu, kad se novi shopping centri otvaraju).
ultima_palabra

#378 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ultima_palabra »

manki wrote:
Nije to samo u Sarajevu. Ne znam zbog čega bi to trebao biti odraz malograđanstva, kad takvih tipova objekata nema u gradu (osim BBI centra, Robot neću ni da spominjem u ovom kontekstu)? Svugdje na Balkanu je takav slučaj, od Zagreba do Sofie (a nerijetko i u svijetu, kad se novi shopping centri otvaraju).
Nema Konzuma, Planike, Bellissime i pedikera? :roll:
Donekle bih i razumio silno ushićenje da će taj objekat na bilo koji način unaprijediti život prosječnog građanina Sarajeva. Ovako, na njega će svi zaboraviti čim se malo slegne prašina, a s obzirom ko je "investitor" neću baš liti suze...
starii

#379 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by starii »

manki wrote:
razlog promjena strukture stanovnistva u sarajevu...dok se ovi nauce da je izlozba i premijera u pozoristu veci događaj od otvaranja trznog centra proce godine..još da je causevic sinoc doveo Janu i Joleta cijeli bi kanton bio ispred importanea...
Better Man

#380 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Better Man »

Nisu mi jasni određeni ljudi. ne znam kako možete ići na otvorenje nekog prosječnog šoping centra i u silnoj gužvi se naguravati s drugim osobama. Šta je tu toliko interesantno da se mora otići na otvorenje? Ako me šta bude interesovalo mogu otići kad sva ta gužva i halabuka prođe(a po onom što vidim da će tu biti, mislim da neću nikad otići). Zar nije bolje vozati se biciklom, otići u kino ili pozorište ili neka druga interesantna zanimacija.
atko

#381 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

starii wrote: razlog promjena strukture stanovnistva u sarajevu...dok se ovi nauce da je izlozba i premijera u pozoristu veci događaj od otvaranja trznog centra proce godine..još da je causevic sinoc doveo Janu i Joleta cijeli bi kanton bio ispred importanea...
... Prijeratne sarajlije .. ono 100% original gradjani ... nisu oni nikad slusali turbo folk ... ma kakvi ... svi su odrasli uz pozorsite i premijere ... uz debele guvernate ... jos kao djeca su se igrali na neninom klaviru klsicnih sinkopa i svadjali se ko ce biti mozart a ko Salieri ...

Ili da ti prevedem haj ne seri matere ti ... sto ne mogu ovih klerofasista :x
ajgenrauh

#382 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ajgenrauh »

Ma ja. Pozivnice imaju ovi sto pisu "srečom" i vrlo, vrlo vjerovatno sa fakultetskom diplomom.
Max Bunker

#383 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Max Bunker »

Importanne je za BBI obicna pijaca. Uvjerenja sam da neko, preko ovog TC zeli da pere pare. Neka se nadlezni pravosudni organi posvete ovome centru. Ne mogu da vjerujem, da ozbiljan investitor ce onako sta napraviti. Pa onih radnji ima na svakom koraku u Sarajevu i jednostavno, raja je vise zasicena onom robom.
Za godinu do godinu i po, Importanne ce da zavrsi kao Willa Park ili ce se otvoriti kladionice, kafici i prodavnice mobitela i mobitel opreme pa ce izgledati isto Skenderija.
TarikSA

#384 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by TarikSA »

Bio na otvaranju, nista spektakularno, osim parada kompleksasa i seljadije koja je samo ganjala DZABA...nekoliko minuta izdrzao i izasao...
Sve mi je jasno al sto je tolika pomama za NYorkerom, meni su klasicno smece, uzeo jednom majicu i neke da prostite bokserice...bacio nakon treceg pranja...ne pokusavam nekoga ubjediti u nesto al eto to je moje iskustvo sa NY...kod mene opet kolegice s posla se hvale samo tako, te kupila ovo, te kupila ono, te dobro joj ovo, te ono...ja jos to nisam dozivio od NYera...
Ono drugo sto mi nije jasno, ZASTO je bitno da NYer ima u Importaneu...imate ga u Tus-u, pa ko voli ode tamo i kupuje i mirna Bosna...sto je bitno da je posebno u Importaneu (daleko valjda hanumama, da im je kako na pauzi "odletit" do NYera...a svakako kao rade dok mogu do NYera na "pauzi" (od kafa)...daj...ovo je meni malogradjanstvo, a ne otvaranje centra i guzvanje, pa svugdje u svijetu ljudi ginu da udju u neki ShCentar posebno ako je neka rasprodaja...to naravno obicni svijet, a "gospodu" (milionere) to svakako i ne zanima, oni kupuju u visokoj selektivi, tamo nema snizenja ahahah....

:run: odoh u importanne na pauzu:):)
nokia6170

#385 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by nokia6170 »

Opcinjenost otvaranja "prodavnica" u nasem gradu se nije niucemu izmijenila u odnosu na tamo neku 1997. ili 1998. godinu kada je otvoren onaj sada vec "mali", a tada "ogromni" zuti DP market kod zgrade Socijalnog i Penzionog fonda.

Isti ljudi, iste face u istim markama automobila sa istom procedurom ponasanja....jedino sto se izmijenilo je dezen na kravati.

Danas, nakon 12-13 godina, su ovi sto otvaraju te "prodavnice" skontali jednu zanimljivu sitnicu....da mogu dobiti jos i stanove u okviru tih prodavnica i zivjeti iznad tih "fancy" prodavnica.
Last edited by nokia6170 on 07/05/2010 10:52, edited 1 time in total.
japo-

#386 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by japo- »

šta znači tj u prevodu ovo "importanne" nekako mi zvuči šta ja znam ..... :roll: italijanski

important, import , importuner, importance..... etc....
ultima_palabra

#387 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ultima_palabra »

Max Bunker wrote:Uvjerenja sam da neko, preko ovog TC zeli da pere pare.
Ista "ideja" se krije iza mnogih sarajevskih "veleljepnih" građevinskih projekata :oops: Koliko puta ste pomislili: niđe veze ova zgrada, na ovakvom vaktu ljudi bacaju pare...eh pa, nije to baš sve tako jednostavno :skoljka:
black

#388 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by black »

atko wrote:
starii wrote: razlog promjena strukture stanovnistva u sarajevu...dok se ovi nauce da je izlozba i premijera u pozoristu veci događaj od otvaranja trznog centra proce godine..još da je causevic sinoc doveo Janu i Joleta cijeli bi kanton bio ispred importanea...
... Prijeratne sarajlije .. ono 100% original gradjani ... nisu oni nikad slusali turbo folk ... ma kakvi ... svi su odrasli uz pozorsite i premijere ... uz debele guvernate ... jos kao djeca su se igrali na neninom klaviru klsicnih sinkopa i svadjali se ko ce biti mozart a ko Salieri ...

Ili da ti prevedem haj ne seri matere ti ... sto ne mogu ovih klerofasista :x

atko :thumbup:
TarikSA

#389 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by TarikSA »

Jel u pitanju ljubomora ili je fazon "svako ko ne uradi kako ja to radim on je papak". Ja sam bar se to ovdje zna, veliki protivnik papanluka i krkanluka (evo necu reci seljakluka da nekog ne povrijedim), al stvarno su mi vise smijesne te opsesivno-kompleksaske-opcinjenosti sto neki ima ovako ili onako auto (pa je naravno papak) ili sto moze sebi priustiti stan u Improtanneu (ja licno ne mogu za sada).
Da zakljucim, meni sve to lici na neki kompleks vise nego realna briga za stanje koje vlada u ovom gradu. Ako ja ne radim nesto, a drugi to uradi...odmah nije u mom TORU i on je ovakav ili onakav, znate kako kazu stooooo ljudi...stooo cudi.
Ja sam recimo ravnodusan prema takvima, ako imaju neka plate, neka se vozaju i kupuju sta hoce (naravno nadam se da ce se vremenom i uklopiti u gradski zivot i standarde, al eto).

:skoljka:

@atko Kralju potpisujem
nosara

#390 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by nosara »

Ma samo neka otvaraju... I propadaju... Sarajevo je odavno sjebano, ne moze mu nista ni pomoc ni odmoc... :-)
ultima_palabra

#391 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ultima_palabra »

moderator wrote:
Better Man wrote:Nisu mi jasni određeni ljudi. ne znam kako možete ići na otvorenje nekog prosječnog šoping centra i u silnoj gužvi se naguravati s drugim osobama. Šta je tu toliko interesantno da se mora otići na otvorenje? Ako me šta bude interesovalo mogu otići kad sva ta gužva i halabuka prođe(a po onom što vidim da će tu biti, mislim da neću nikad otići). Zar nije bolje vozati se biciklom, otići u kino ili pozorište ili neka druga interesantna zanimacija.
samo mi je zao sto propustih Halida. :(
Zovni ga sljedeći put kad budeš roštilj pravio, doći će sigurno ;-)
kockica_kockica

#392 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by kockica_kockica »

Max Bunker wrote:Importanne je za BBI obicna pijaca. Uvjerenja sam da neko, preko ovog TC zeli da pere pare. Neka se nadlezni pravosudni organi posvete ovome centru. Ne mogu da vjerujem, da ozbiljan investitor ce onako sta napraviti. Pa onih radnji ima na svakom koraku u Sarajevu i jednostavno, raja je vise zasicena onom robom.
Za godinu do godinu i po, Importanne ce da zavrsi kao Willa Park ili ce se otvoriti kladionice, kafici i prodavnice mobitela i mobitel opreme pa ce izgledati isto Skenderija.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: e nek si ti nama rekao pa kud puklo da puklo... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja bih voljela da otvore prodavnice koje nece biti sve iste sa identicnom ili slicnom robom.... prodavnice koje ce imati odjecu za svaciji ukus... kontam ja moda i sve to, ali ono sto je moderno ne mora nuzno da dobro stoji i meni i tebi i petom i desetom.... veca ponuda za sve ukuse a ne uniformisanost :oops:
zeko071

#393 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by zeko071 »

nosara wrote:Ma samo neka otvaraju... I propadaju... Sarajevo je odavno sjebano, ne moze mu nista ni pomoc ni odmoc... :-)
sem onog centra na malti, koji je drugi propao??
nuraH

#394 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by nuraH »

zeko071 wrote:
nosara wrote:Ma samo neka otvaraju... I propadaju... Sarajevo je odavno sjebano, ne moze mu nista ni pomoc ni odmoc... :-)
Marin Dvor - Alta Centar - trebao biti otvoren jos u Aprilu, sta je bilo - nestalo para - nemaaaa
nosara

#395 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by nosara »

zeko071 wrote:
Ako neko unajmi prostor u nekom granapu, jedva sastavi kraj s krajem, ne placa prodavace koji cure po cijeli dan i prodaju jednu ili nijednu krpicu, taj granap je propao, iako njegov vlasnik vjerovatno ubire solidnu kiriju...

Sve je to pupa-hava...
sarajevsko_pivo

#396 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by sarajevsko_pivo »

nuraH wrote:
zeko071 wrote:
Marin Dvor - Alta Centar - trebao biti otvoren jos u Aprilu, sta je bilo - nestalo para - nemaaaa
To je jedan primjer!

Vidi samo kako se Sarajevo City Center brzo gradi, center ce imati 300 shopova. Ako tu ne bude: MCD, Zara, NewYorker, Bershka, Diesel, Esprit, Jack&Jones i ostali, onda nece nikad u Sarajevu biti takve radnje!

U Sarajevu nisu potrebni Versace ili D&G, ali jesu ove jeftinje radnje poput C&A, Deichmann, Takko, NewYorker i H&M.
zeko071

#397 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by zeko071 »

nuraH wrote:
zeko071 wrote:
Kada se kaze soping centar propao, misli se nema kupaca, nema radnji i centar propao. pa ne može bolan nesto propasti, sto jos nije otvoreno.
MAN-lion's coach

#398 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by MAN-lion's coach »

..........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 01:02, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#399 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ladyblue18 »

Vjerovao ili ne, to se isto i u Americi praktikuje, a covjek bi rekao da u Americi ljudi ne obracaju paznju na to.
Tako da, manite se te price o malogradjanstvu. :-)

I ono manite se razvrstavanja o rodjenim i nerodjenim Sarajlijama, i malogradjanstvu, bar na ovoj temi.
MAN-lion's coach

#400 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by MAN-lion's coach »

.............
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 01:02, edited 1 time in total.
Post Reply