Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

manki

#226 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

Ne bih se složio s vama gore da nije dobra ponuda, a pogotovo da se išta od ovog može u centru grada uzeti. A pogotovo se ne bih složio da je slično robotu.

Krenimo od Lindexa, koji je odlična trgovina, koje nema nigdje na Balkanu još, pandan švedskom H&M-u. Dalje Ulla Popken je također franšizna njemačka trgovina, koje nema nigdje u regionu. Dalje, Daily Fresh, odličan kafe/restoran na principu to-go, također nigdje u Sarajevu nema. Levi's Shoes, također nigdje prisutan u Sarajevu. Coffe Fellows, također franšizni lanac kafića prisutan svugdje u Evropi (premijerno na Balkanu također u Sarajevu), nešto na fazon Starbucksa i Costa Coffeea.

Realno, ako još uzmeš u obzir Konzum i Kozmo, na 6000m2 nije moglo ništa više ni stati, zato ne kenjajte previše. ;)
Better Man

#227 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Better Man »

manki wrote:Ne bih se složio s vama gore da nije dobra ponuda, a pogotovo da se išta od ovog može u centru grada uzeti. A pogotovo se ne bih složio da je slično robotu.

Krenimo od Lindexa, koji je odlična trgovina, koje nema nigdje na Balkanu još, pandan švedskom H&M-u. Dalje Ulla Popken je također franšizna njemačka trgovina, koje nema nigdje u regionu. Dalje, Daily Fresh, odličan kafe/restoran na principu to-go, također nigdje u Sarajevu nema. Levi's Shoes, također nigdje prisutan u Sarajevu. Coffe Fellows, također franšizni lanac kafića prisutan svugdje u Evropi (premijerno na Balkanu također u Sarajevu), nešto na fazon Starbucksa i Costa Coffeea.

Realno, ako još uzmeš u obzir Konzum i Kozmo, na 6000m2 nije moglo ništa više ni stati, zato ne kenjajte previše. ;)
Ne moras se sloziti s nama, ali da se zna ponuda je zesca katastrofa, pa i taj Lindex. Levis shoes se moze vidjeti u gradu (bilo u Batti), ali daj molim te kad je to Levis bio sinonim za obucu.
manki

#228 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

Better Man wrote:
manki wrote:Ne bih se složio s vama gore da nije dobra ponuda, a pogotovo da se išta od ovog može u centru grada uzeti. A pogotovo se ne bih složio da je slično robotu.

Ne moras se sloziti s nama, ali da se zna ponuda je zesca katastrofa, pa i taj Lindex. Levis shoes se moze vidjeti u gradu (bilo u Batti), ali daj molim te kad je to Levis bio sinonim za obucu.
Pa naravno da ne moram, svako ima pravo na svoje mišljenje.

Zbog čega misliš da je ponuda Lindexa katastrofa? Jesi bio kad u jednom?

Opet kažem, meni je sasvim solidan centar, pogotovo ako se uzme u obzir s koliko malenim prostorom raspolaže... :thumbup:
karanana

#229 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

levis je pao kurcu za usi i sto se farmerica tice, a ja prvi put cujem da imaju i liniju obuce.

lindex mi se vise cini kao pandan azel franceu ili onoj radnji na drugom spratu robota u hrasnom, zaboravio sam kako se zove. u stvari mislim da su isti ljudi koji drze tu radnju uzeli i fransizu i za lindex.

znaci isto robot, belissima, lutrija, cvjecare, samoposluga, mobiteli, kafanice sa fancy imenima.....
fixer

#230 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by fixer »

Better Man wrote:

Sta Kakate? Kakve vi radnje zelite? Hocete Armani ili Versace?
Sarajevo je imalo Versace, pa se samo jedna jakna prodala. Stoga, tise malo!
P.S. Jebem ti snobovski grad sa sve samim kokuzima. Samo bi gledali, a na otvaranje sto veceg broja shopova u Sarajevu gledaju previse kolekcionarski - imam, nemam :-)
manki

#231 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

karanana wrote:levis je pao kurcu za usi i sto se farmerica tice, a ja prvi put cujem da imaju i liniju obuce.

lindex mi se vise cini kao pandan azel franceu ili onoj radnji na drugom spratu robota u hrasnom, zaboravio sam kako se zove. u stvari mislim da su isti ljudi koji drze tu radnju uzeli i fransizu i za lindex.

znaci isto robot, belissima, lutrija, cvjecare, samoposluga, mobiteli, kafanice sa fancy imenima.....
Tiffany je uzeo franšizu za Lindex, ako Tiffany drži Azel onda je isti vlasnik, ja ne znam. Samo znam da Lindex ima odličnu ponudu, znam jer kad god odem u Švedsku mami, i ženskoj strani familije, svima kupujem tamo poklone.. A koliko znam "kafanice sa fancy imenima" u Robotu nisu također franšizne kafanice kao u Importanneu?

Nego, ostavimo se komentarisanja, dok se Centar ne otvori, posjetimo ga, pa ćemo onda komentarisati. :dance:
karanana

#232 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

manki wrote:
karanana wrote:levis je pao kurcu za usi i sto se farmerica tice, a ja prvi put cujem da imaju i liniju obuce.

Tiffany je uzeo franšizu za Lindex, ako Tiffany drži Azel onda je isti vlasnik, ja ne znam. Samo znam da Lindex ima odličnu ponudu, znam jer kad god odem u Švedsku mami, i ženskoj strani familije, svima kupujem tamo poklone.. A koliko znam "kafanice sa fancy imenima" u Robotu nisu također franšizne kafanice kao u Importanneu?

Nego, ostavimo se komentarisanja, dok se Centar ne otvori, posjetimo ga, pa ćemo onda komentarisati. :dance:
e na tiffany sam mislio kad sam govorio o radnji na drugom spratu robota u hrasnom. i na njih sam i mislio kad sam govorio da su uzeli lindex fransizu. ne znam jesu li isti vlasnici azel franca, mislim da nisu, ali sam govorio da je to ta tipa robe i konkurencije. ali hajde da vidimo. iskreno nisam bio u lindexu, nisam ga nigdje u evropi gdje sam bio ni vidio.
Better Man

#233 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Better Man »

Kakav ba Lindex? Evo trenutno se nalazim u Londonu i ovdje je Lindex strani pojam, tj. nema ga ni na mapi. I sad kao to eksluziva u BiH, a u iole pismenoj svjetskoj metropoli Lindexa nema ni na mapi. Kad se otvori Diesel, ali ne kao u Sam shopu gdje je jednom dosla kolekcija i nikad nista vise, vec kao u svakoj normalnoj metropoli, Camper obuca i Svjetski cd shop sa novitetima koje mozemo nabaviti cim izadju, onda mozes reci da se nesto otvorilo. Causevicu je bolje bilo da je umjesto tog centra pare ulozio u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.
manki

#234 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

karanana wrote:
manki wrote:

e na tiffany sam mislio kad sam govorio o radnji na drugom spratu robota u hrasnom. i na njih sam i mislio kad sam govorio da su uzeli lindex fransizu. ne znam jesu li isti vlasnici azel franca, mislim da nisu, ali sam govorio da je to ta tipa robe i konkurencije. ali hajde da vidimo. iskreno nisam bio u lindexu, nisam ga nigdje u evropi gdje sam bio ni vidio.
Tiffany ima u svojim trgovinama (između ostalih i u Robotu, i u Grand Centru na Ilidži) nekakvu uvoznu robu od H&M-a, koja je stara sezonu-dvije... Za Lindex su baš franšizu uzeli, dakle otvaraju Lindex trgovinu, s robom kakva je i u švedskim trgovinama.

Nisi ni mogao naletiti na Lindex ako nisi bio u Skandinaviji, jer su većinom tamo prisutni: Norveška, Finska, Danska, Švedska, Island.. Odnedavno su otvorili i u Češkoj i Slovačkoj, i u Dubai-u čini mi se.. Sad otvaraju prvu trgovinu na Balkanu u Sarajevu, pa će se dalje širiti na region iz Sarajeva, jer koliko znam Tiffany je uzeo Lindex franšize i za Hrvatsku i Srbiju. :bih:
manki

#235 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

Better Man wrote:Kakav ba Lindex? Evo trenutno se nalazim u Londonu i ovdje je Lindex strani pojam, tj. nema ga ni na mapi. I sad kao to eksluziva u BiH, a u iole pismenoj svjetskoj metropoli Lindexa nema ni na mapi. Kad se otvori Diesel, ali ne kao u Sam shopu gdje je jednom dosla kolekcija i nikad nista vise, vec kao u svakoj normalnoj metropoli, Camper obuca i Svjetski cd shop sa novitetima koje mozemo nabaviti cim izadju, onda mozes reci da se nesto otvorilo. Causevicu je bolje bilo da je umjesto tog centra pare ulozio u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.
Da ponovim opet, Lindex je prisutan u Skandinaviji najviše, i sad Centralnoj Evropi.. Dalje, Lindex ti je radnja poput H&M-a, gdje su majice i duxe oko 50-60KM, a ne poput Diesela i Campera. Ko će ti u Sarajevu kupiti Camper patike od 300KM? Nekad i kad imam lovu kad sam vani, uvijek izaberem H&M ispred tih fenseraj marki tipa Diesel, Gucci & ostala sr*nja.

Na kraju krajeva, sve i da ima Lindex u Londonu mislim da ti ne bi išao, jer je to radnja koja sadrži asortiman za žene i djecu, i kozmetiku drži. :dance:
karanana

#236 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

manki wrote:
Na kraju krajeva, sve i da ima Lindex u Londonu mislim da ti ne bi išao, jer je to radnja koja sadrži asortiman za žene i djecu, i kozmetiku drži. :dance:
dobro, i sad se ja opet vracam na moju recenicu s pocetka vecerasnje diskusije: nista novo tamo sto bi mene (muskarca) natjeralo da odem i da se divim radnjama i robi i ovom immportaneu.
NekoIzMase

#237 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by NekoIzMase »

Centar je nigdje veze od ponude do izgleda... :-) Baš nešto gledam ove slavne marke koje se tako grandiozno najavljuju pa sve pomislim da živimo u je6enom Černobilu kada je ovo neka ekskluziva :(

Torte i To je skoro isto što i Daily Fresh, sve u svemu, Déjà vu :-)
Bellisima Club - Nista specijalno ako je to ovo iz Češke :)
Cafe Kafe, Nes Bar, Cafe Ambient - Nigdje ni jedne informacije na netu, toliko o "fancy" franšizama :-)
Caffe-Bar-Restaurant Vetro - Glupo ime do zla Boga :(
Coffee Fellows - Češka ili Njemačka franšiza? Ništa specijalno anyway :)
manki

#238 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

Našem narodu nikad udovoljiti. :zzzz:

@ karanana: pa dobro, mislio sam na općenito da je dobro što su doveli nove marke, nisam baš ciljao na spol kad sam rekao da ima šta zanimljivo... Kako god, mene raduju Fruit Bar, Daily Fresh i Coffee Fellows. :)
nidokralj

#239 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by nidokralj »

Better Man wrote:Kakav ba Lindex? Evo trenutno se nalazim u Londonu i ovdje je Lindex strani pojam, tj. nema ga ni na mapi. I sad kao to eksluziva u BiH, a u iole pismenoj svjetskoj metropoli Lindexa nema ni na mapi. Kad se otvori Diesel, ali ne kao u Sam shopu gdje je jednom dosla kolekcija i nikad nista vise, vec kao u svakoj normalnoj metropoli, Camper obuca i Svjetski cd shop sa novitetima koje mozemo nabaviti cim izadju, onda mozes reci da se nesto otvorilo. Causevicu je bolje bilo da je umjesto tog centra pare ulozio u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.
H&M je tek prije dvije godine usao na englesko trziste,a jedan je od najpoznatijih modnih lanaca,koji postoji koliko znam najmanje tridesetak godina.Upravo sam pogledao,Lindex ima preko cetristo trgovina u svijetu i nije uopce zanemariv brend.I umjesto da budemo sretni da su se uopste odlucili uci na nase trzise mi ih vec unaprijed blatimo.
stern 2010

#240 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by stern 2010 »

Joj, stvarno ne razumijem ovo naglabanje isfrustriranih ljudi.Ko hoce da ide u
IMPORTANE bujrum,ko nece ne mora.Ovaj iz Londona
neka dovede neki bolji engleski brend, jer mi nemamo pojma sta je London.Ja sam licno presretna zbog LINDEXA bas sam neki dan bila u Norveskoj i oni su mi super. A koliko sam mogla procitati na njihovoj stranici
pise da otvaraju najmoderniji koncept dosada bas u Sarajevu.I BAS SAM SRETNA ZBOG TOGA.Svaka cast onome ko ga dovodi,ma ko to bio.
minjonja

#241 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by minjonja »

london centar svijeta :zzzz:

sve sto taj grad nema, ne valja :roll:

ja se radujem importanneu :bih:
strong69

#242 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by strong69 »

Better Man wrote:Evo trenutno se nalazim u Londonu
:razz: :razz: :razz: Bonžur. Haj nek´ si ti nama javio da si u Londonu. I mene jebe ovih dana klima u Becu, nervira me saobracaj u Parizu i srkletim se od guzve na frankfurtskom aerodromu dok cekam let za New York.
fixer

#243 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by fixer »

strong69 wrote:
:razz: :razz: :razz: Bonžur. Haj nek´ si ti nama javio da si u Londonu. I mene jebe ovih dana klima u Becu, nervira me saobracaj u Parizu i srkletim se od guzve na frankfurtskom aerodromu dok cekam let za New York.
Ovaj Better Man je garant Deen, ili Emir Ganic :)
nAN3

#244 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by nAN3 »

strong69 wrote:
:thumbup:
Maybach

#245 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Maybach »

nidokralj wrote:
H&M je tek prije dvije godine usao na englesko trziste,a jedan je od najpoznatijih modnih lanaca,koji postoji koliko znam najmanje tridesetak godina.Upravo sam pogledao,Lindex ima preko cetristo trgovina u svijetu i nije uopce zanemariv brend.I umjesto da budemo sretni da su se uopste odlucili uci na nase trzise mi ih vec unaprijed blatimo.
??
TheDocToR

#246 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by TheDocToR »

Svaka cast tom Lindexu, tom Popinu, ali to su marke za koje ja nikad nisam cuo kao i vjerujem vecina raje koja nema nekog iz dijaspore gore u Skandinaviji...

Iskreno da kazem, ocekivao sam puno vise, poznatijih marki i tako to...
Mislim da je Importanne veliki promasaj krenuvsi od stambenih objekata cije cijene kvadrata dostizu vrtoglavu cifru pa sve do shopping centra.

Dakle 90% promasaj po svemu dosad vidjenom, onih 10% ostavljam kada bude otvaranje, naravno otici cu i donijeti konacni sud(moje misljenje)...
Better Man

#247 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Better Man »

fixer wrote:
strong69 wrote:
Ovaj Better Man je garant Deen, ili Emir Ganic :)
Sacuvaj me boze! Srecom nisam ni jedan ni drugi, vec obicna normalna osoba.
Last edited by Better Man on 25/04/2010 15:18, edited 1 time in total.
Better Man

#248 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Better Man »

nidokralj wrote:
Kakve dvije godine, H&M je prisutan na engleskom trzistu odavno.
FaceOff

#249 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by FaceOff »

Šta ste se raskokodakali kako nema poznatih brandova u Importanne Centru, pola vas nema ni za Sirana, a vi bi tu Gucci, armani i ostale snobovske marke :x :x :x
BaileyS

#250 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by BaileyS »

Najsmjesnije je kad pocnu kukati poredeci Sarajevo sa Londonom, Parizom, Fankfurtom. Normalnije bi bilo poredjenje sa Rigom, Talinom i drugim gradovima velicine Sarajeva.
Post Reply