Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

sarajevsko_pivo

#1 Importanne Centar Sarajevo.

Post by sarajevsko_pivo »

Importanne centar Sarajevo, budući simbol grada: Svečano otvorenje planirano u maju 2010. godine

Image
Na jednoj od najmarkantnijih gradskih lokacija uskoro će biti otvoren jedan od budućih simbola Sarajeva – poslovni centar Importanne. Naime, kako su za naš portal istakli u marketing službi kompanije Teloptic, koja je ujedno i investitor ovog objekta, multifunkcionalni centar najvišeg ranga će biti otvoren u aprilu mjesecu 2010. godine.

Većina poslovnih prostora, prema njihovim riječima, već je izdata pod zakup, a na svečanom otvorenju će ujedno biti otvorena i Sparkasse banka, shopping centar i podzemna garaža. Nakon toga, biće otvoren i administrativni, te stambeni dio.

Moderni poslovni centar Importanne je lociran u sarajevskom naselju Marijin dvor i zauzima površinu od 64.800 kvadratnih metara.

Kroz raznorodnu funkcionalnu ponudu centar treba da postane regionalni i gradski magnet, koji će svojim budućim klijentima pružiti čitav spektar poslovnih i srodnih usluga na najvišem nivou.
Last edited by sarajevsko_pivo on 06/05/2010 12:27, edited 26 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Truba »

super

još jedna lokacija gdje ću moći u wc
kad prigusti :mrgreen: :sax:
sarajevsko_pivo

#3 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Image
sarajevsko_pivo

#4 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Jedino sigurno je da ce biti Konzum u Importanni.
chuchumbamayumbe

#5 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by chuchumbamayumbe »

komi wrote:super

još jedna lokacija gdje ću moći u wc
kad prigusti :mrgreen: :sax:
Dobro si, a dobro je i za parkirati kada se ide do rijamu.
Baltazar_khan

#6 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Baltazar_khan »

Za one koji ne znaju, cijena kvadrature stanova u importanne centru iznosi od 2000 eura, pa nadalje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Truba »

čuh da ima i stan od milijun maraka :mrgreen:
Baltazar_khan

#8 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Baltazar_khan »

komi wrote:čuh da ima i stan od milijun maraka :mrgreen:
Vjerovatno je to onaj gore duplex stan na 2 sprata. Evo glava da će to kupit neka naša lola političarska :roll:
sarajevsko_pivo

#9 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Nadam se da ce rusiti MUP i onaj drugi mali objekat onde.
sarajevsko_pivo

#10 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Cuo sam da ce biti Zara i NewYorker u Importanne :thumbup: :bih:
StupskaBitanga

#11 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by StupskaBitanga »

Ne bi me čudilo za NewYorker jer u aprilu se trebala otvoriti Alta pa sigurno su tu radnju prebacili u Importanne
Dalje
Importanne ima dobru lokaciju
Centar grada, blizina tramvajske stanice, malo dalje željeznička i autobuska a iza leđa most koji spaja M.D i Grbavicu.
Zaboravio sam i čuveno Vilsonovo šetalište
sarajevsko_pivo

#12 Re: Importanne Centar Sarajevo.

StupskaBitanga wrote:Ne bi me čudilo za NewYorker jer u aprilu se trebala otvoriti Alta pa sigurno su tu radnju prebacili u Importanne
Dalje
Importanne ima dobru lokaciju
Centar grada, blizina tramvajske stanice, malo dalje željeznička i autobuska a iza leđa most koji spaja M.D i Grbavicu.
Zaboravio sam i čuveno Vilsonovo šetalište
Moze NewYorker biti i u Alti i u Importanni, pa cak Bijeljina ima NewYorker,
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 19/04/2015 09:53, edited 1 time in total.
Alhemicarkaa

#14 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Alhemicarkaa »

Meni samo nisu jasni ovi uski dugački prozori, ne priliče ni stambenom ni poslovnom prostoru :?
StupskaBitanga

#15 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by StupskaBitanga »

Alhemicarkaa wrote:Meni samo nisu jasni ovi uski dugački prozori, ne priliče ni stambenom ni poslovnom prostoru :?
Alhemicarkaa imaš i na njihovom site-u tu gdje će biti Sparkasse bank je trebao biti hotel
a Ondje gdje završava kod MUP-a će biti toranj od 12 spratova i to je onda kraj čitavog kompleksa
michio

#16 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by michio »

Nova zgrada a izgleda kao da ju je neko vec haubicom prosarao :D
mayab

#17 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by mayab »

Meni objekat izgleda veoma originalno, i dobro je da nije uradjen u stilu betonske kocke oblozene staklom!
BiH-x

#18 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by BiH-x »

Meni je objekat fenomenalan:

Image

Image
Control panel

#19 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Control panel »

ma nema pravi simbol sarajeva. :x
vaca

#20 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by vaca »

ne znam. meni nije jasno šta će nam toliki tržni i poslovni centri u situaciji gdje nam je ekonomija, a da ne pričam o industriji u totalnoj gabuli! non-stop niču jedan za drugim a nekoliko ih je još u izgradnji.

sa druge strane firme jedva preživljavaju, mnoge čak i ne prežive. slabo šta proizvodimo, ne izvozimo skoro pa ništa, ali zato poslovnih i tržnih centara imamo na izvoz.

ok ako investitori imaju interesa u svemu ovome, ali meni je čudno sve to.
holowey

#21 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by holowey »

vaca wrote:ne znam. meni nije jasno šta će nam toliki tržni i poslovni centri u situaciji gdje nam je ekonomija, a da ne pričam o industriji u totalnoj gabuli! non-stop niču jedan za drugim a nekoliko ih je još u izgradnji.

sa druge strane firme jedva preživljavaju, mnoge čak i ne prežive. slabo šta proizvodimo, ne izvozimo skoro pa ništa, ali zato poslovnih i tržnih centara imamo na izvoz.

cuj ako imaju interesa...pranje para...dosao do love ko zna kojim putevima, a onda nakon sto proda stanove, ima 100% cistu lovu sa dokazivim porijeklom...a onda od iznajmljivanja prostora ubire cist profit...isto tako 100% cist, legalan...
atko

#22 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

mayab wrote:Meni objekat izgleda veoma originalno, i dobro je da nije uradjen u stilu betonske kocke oblozene staklom!
Ima staklo i svojih prednosti ... i poslije 20 gidina samo operes i 'fasada' ko nova :D
A fasade em posive em se neke crne muzge ufate nakon izvjesnog vremena

Dakle izmedju fasadne i staklene kocke biram radije staklenu ... jer je rjec arhitektura izabcena iz rjecnika kod gradjevinaca ... samo nek je brzo, jerfino i fensi

Osim toga ruku na srce, sarajevo je svakako skolski primjer gradjevinskog genoocida ... tako sta god da zapocnes u suprotnosti je sa necim :-)

A importane je ok objekat i na dobrom je mjestu za takav stil ... ali bih bio sretniji da je namjenjen recimo da tu sjedi 300 inzenjera i prodaje pamet strancima... al stranci ce nama prodavati sve od njihove vode do "spejs satla"
vaca

#23 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by vaca »

holowey wrote:
vaca wrote:ne znam. meni nije jasno šta će nam toliki tržni i poslovni centri u situaciji gdje nam je ekonomija, a da ne pričam o industriji u totalnoj gabuli! non-stop niču jedan za drugim a nekoliko ih je još u izgradnji.

cuj ako imaju interesa...pranje para...dosao do love ko zna kojim putevima, a onda nakon sto proda stanove, ima 100% cistu lovu sa dokazivim porijeklom...a onda od iznajmljivanja prostora ubire cist profit...isto tako 100% cist, legalan...
ma da, jasno mi je to. u ovoj zemlji svi peru pare, od medjunarodnih organizacija, raznih NVO, do vlasnika sumnjivog kapitala. sa druge strane opet mislim da ovakve investicije nisu dugoročno održive. u situaciji gdje ekonomija kaska koliko dugo će sve te firme biti u situaciji plaćati te skupe kirije..
ako sam dobro informisana ni prodaja stanova u gradu više ne ide glatko kao prije koju godinu...
karanana

#24 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

on je vec debelo otplatio svoju investiciju prodajom lijevog dijela zgrade Sparkasseu. Sve ostalo i stanovi i prostori su cista zarada.
Control panel

#25 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Control panel »

a regulacioni plan za ovo podrucje nije usvojen na GV
Post Reply