To su ljudi govorli i '92-e; "Neće UN dozvoliti agresiju na međunarodno priznatu državu", pa gdje smo završili?zagazaga wrote:Šta vi mislite? Ja se slažem sa @arzuhal......ne samo zbog m u s l i m a n a nego i zbog toga što mislim da NATO i MZ neće više nikad dopustiti rat na ovim prostorima!arzuhal je napisao/la:Mislio sam na temi o referendumu, ali da ne spinujem...
Spominje se, na ovim temama, neko ''drugo poluvrijeme'', ''zeleno svjetlo MZ'', itd. a propo politike RS-a, stalne politike rušenja BiH i njenih isntitucija... Mislim, jel neko STVARNO vjeruje da bi MZ ikad to dozvolila? Ne da bi MZ otvoreno stala na stranu m u s l i m a n a (ma kako ih zvali (ili svaki pojednica samog sebe) - Bosanci, Bošnjaci, Muslimani..ma u kojoj partiji bili - SDP, SDA, SBB...ma šta bili - muslimani, ateisti, agnostici...ma koliko klanjali ili ne, pili šerbe ili rakiju..) i dala podršku nekakvom oružanom rješavanju gordijevog bosanskog čvora, nego da MZ ne bi iste sekunde skočila da zaustavi te m u s l i m a n e , ukoliko bi krenuli bez ''zelenog svjetla'', da riješe stvar?
Ja osobno mislim da MZ NIKAD ne bi podržala i pogurala ikakav vojni udar na (recimo) RS, od strane m u s l i m a n a,
niti bi dopustila, žmireći na jedno ili oba oka, da se to desi na bilo koji način. Znači, NIKAD.
A, u kom smislu MZ neće dozvoliti rat? Pita li njih Dodik šta o referendumu?
Rat je krajnje sredstvo. Ako dođe do takve situacije, to će značiti je MZ izgubila sve niti u Bosni i da OHR nema nikakvu funkciju. U toj situaciji jedini način da MZ zaustavi BiH patriote je da izvrši vojnu intevenciju na nas,a to s druge strane bi značilo da MZ podržava secenističku politiku. Na taj način bi se MZ stavila u ulogu agresora na BiH.
Pitanje je kako bi se mi postavili? Da li bi rekli "ne možemo ratovati protiv čitavog svijeta" i pustili raspad Bosne ili bi rekli "ma kad je bal, nek' je maskenbal" ?
U prvom slučaju bi se od naše teritorije napravila evropska Palestina, a to bi, značilo i nestanak Bošnjaka, a moguće je da bi se naš narod podijelio na dva dijela: "gori dio bi postali kriminalci, a bolji dio bi postali osvetnici, a Evropu bi smatrali odgovornom " (govor rahmetli Alije Izetbegovića). Da li bi Evropa željela 2 miliona BIJELIH, radikaliziranih muslimana na svojoj granici. Kad bi bolji dio otišao u osvetnike, Evropa bi mogla zaboraviti na svoj mir i rahatluk.
Mislim da je opcija "kad je bal, nek' je maskenbal" bolja opcija.
Nemojmo zaboraviti da je embargo na uvoz oružja bio embargo samo za muslimane. Situacija da se MZ vojno okrene protiv nas ne bi bila gora, nego '92-e.