Imperativ mira u BiH
- ReD aka Socijalista
#226 Re: Imperativ mira u BiH
zajeb...dupli
- cyprus
#227 Re: Imperativ mira u BiH
Izvini, nisam mislio na tebe, adresirano je na kv99... on tvrdi da zastupam istu politiku kao i LaktašiReD aka Socijalista wrote:Istu politiku? Kakvu istu politiku? Na sta mislis? Obrazlozi malo pitanje, nekako mi nije najjasnije.cyprus wrote:Istu politiku? Ako ti nije mrsko bilo bi dobro da mi nabrojiš dodirne tačke i usput nađeš neki dokaz. Pod dokazom ne podrazumjevam ove dosadašnje umobolne konstrukcije
- bingov buraz
#228 Re: Imperativ mira u BiH
Imperativ je svim onima koji bi čerečili ovu zemlju obezbjediti opanke sa dubokom šarom (nek im se nađe,nije beg cicija)jer to je sve zemlje sto ce iznijeti iz BiH.
-
kv99
#229 Re: Imperativ mira u BiH
Da li zagovaras : mir po svaku cijenu pa makar i u slucaju podjele Bosne i Hercegovine " uz okretanje teza da upozorenje da politika podjele vodi u rat nazivas pozivom na rat...zagovaras .cyprus wrote:@kv99 Istu politiku? Ako ti nije mrsko bilo bi dobro da mi nabrojiš dodirne tačke i usput nađeš neki dokaz. Pod dokazom ne podrazumjevam ove dosadašnje umobolne konstrukcije
Da li krkan zagovara :" podjelu Bosne i Hercegovine uz mir po svaku cijenu " uz okretanje teze da upozorenje da poltika podjel vodi u rat naziva pozivom u rat...zagovara .
Mozda sam jedino ja koji vidim slicnost u ovome ali ja je vidim pa me zanima da li je to slucajnost da zagovaras istu politiku kao i milojko ili je to vise sistematski ?
- ReD aka Socijalista
#230 Re: Imperativ mira u BiH
Da vam kazem jednu stvar, "cudna vremena zahtjevaju cudna djelovanja", pa tako i kod nas u Bosni 
- cyprus
#231 Re: Imperativ mira u BiH
Ma nisi jedini ne brini sekv99 wrote:Da li zagovaras : mir po svaku cijenu pa makar i u slucaju podjele Bosne i Hercegovine " uz okretanje teza da upozorenje da politika podjele vodi u rat nazivas pozivom na rat...zagovaras .cyprus wrote:@kv99 Istu politiku? Ako ti nije mrsko bilo bi dobro da mi nabrojiš dodirne tačke i usput nađeš neki dokaz. Pod dokazom ne podrazumjevam ove dosadašnje umobolne konstrukcije
Da li krkan zagovara :" podjelu Bosne i Hercegovine uz mir po svaku cijenu " uz okretanje teze da upozorenje da poltika podjel vodi u rat naziva pozivom u rat...zagovara .
Mozda sam jedino ja koji vidim slicnost u ovome ali ja je vidim pa me zanima da li je to slucajnost da zagovaras istu politiku kao i milojko ili je to vise sistematski ?
A mir naravno pod svaku cijenu... A podjela se da spriječiti političkim sredstvima
- cyprus
#232 Re: Imperativ mira u BiH
Ja bih prije reko da čudna djelovanja stvaraju čudna vremenaReD aka Socijalista wrote:Da vam kazem jednu stvar, "cudna vremena zahtjevaju cudna djelovanja", pa tako i kod nas u Bosni
- ReD aka Socijalista
#233 Re: Imperativ mira u BiH
Jbg. u takvom smo hrkljusu da moramo nekako izaci iz ove pozicije...cudnim sredstvima, ako treba i kiparizacijom...ukoliko je to cijena za ujedinjenje Bosne i Hercegovinecyprus wrote:Ja bih prije reko da čudna djelovanja stvaraju čudna vremenaReD aka Socijalista wrote:Da vam kazem jednu stvar, "cudna vremena zahtjevaju cudna djelovanja", pa tako i kod nas u Bosni
- cyprus
#234 Re: Imperativ mira u BiH
Eh samo onda da razlučimo: ti si blagonaklon prema kiparizaciji, ne ja... Čisto da znamo ko se treba branit od ovih internet ratnikaReD aka Socijalista wrote:Jbg. u takvom smo hrkljusu da moramo nekako izaci iz ove pozicije...cudnim sredstvima, ako treba i kiparizacijom...ukoliko je to cijena za ujedinjenje Bosne i Hercegovinecyprus wrote:Ja bih prije reko da čudna djelovanja stvaraju čudna vremenaReD aka Socijalista wrote:Da vam kazem jednu stvar, "cudna vremena zahtjevaju cudna djelovanja", pa tako i kod nas u Bosni
- Hemel
#235 Re: Imperativ mira u BiH
zaboravio si reci i jakim megafonom...cyprus wrote:Ma nisi jedini ne brini se![]()
A mir naravno pod svaku cijenu... A podjela se da spriječiti političkim sredstvima
- Bosnolog
#236 Re: Imperativ mira u BiH
Za pocetak zagovara Cyprus-izaciju BiH to jest meduentitetsko razgranicenje uz prisustvo UN ili NATO vojnika nakon nekoliko incidenata ili kratkog sukoba koji ce iscenirati te zatraziti Cyprus-izaciju BiHkv99 wrote:Da li zagovaras : mir po svaku cijenu pa makar i u slucaju podjele Bosne i Hercegovine " uz okretanje teza da upozorenje da politika podjele vodi u rat nazivas pozivom na rat...zagovaras .cyprus wrote:@kv99 Istu politiku? Ako ti nije mrsko bilo bi dobro da mi nabrojiš dodirne tačke i usput nađeš neki dokaz. Pod dokazom ne podrazumjevam ove dosadašnje umobolne konstrukcije
Velikosrbi su uvijek imali one koji su cupali i spasavali politku onih koji nisu uspjeli napraviti velikosrpske projekte ili su stali na pola puta ostvarenja kako misle genocidnu sumsku ratnim plijenom na koju imaju eksluzivno pravo,...To mu ga dode kao regeneracija velikosrpske politike,ona pocinje u rukavicama i pricom ko nas bre zavadi hajmo zaboraviti sta je bilo u ime buducnosti ali kada im kazes da ono sto su do tada uradili na zlu i genocidu onda se isti nadu uvrijedene i kazu kako nije dobro otvarati takve teme jer nema alternative Imperativu mira dok istovremeno zagovaraju mirno razdrzivanje sa onim sto su planskim i sistematskim zlocinima ostvarili
Last edited by Bosnolog on 01/05/2011 21:51, edited 1 time in total.
- ReD aka Socijalista
#237 Re: Imperativ mira u BiH
Ne, nisam ja blagonaklonjen kiparizaciji, nego sam blagonaklonjen sankcijama kroz ekonomsku politiku prema odredjenim politikama, ne mora to biti striktna kiparizacija kao sto je to i slucaj u samom Kipru, nego bi se to odnosilo na privredu s popratnim mehanizmima.. Naravno uz parolu: Dejton dok se boje ne rastopeEh samo onda da razlučimo: ti si blagonaklon prema kiparizaciji, ne ja... Čisto da znamo ko se treba branit od ovih internet ratnika
Treba ici principijelno.
- NorisCak
#238 Re: Imperativ mira u BiH
Ko god bi zapoceo rat u BiH ,koja je na svaki nacin i onako iznurena da jedva stoji, bio bi najveca budala .
Rat devedesetih u BiH se desio kao jedna od najtezih posledica raspada Yugoslavije .
Srbi su htjeli da BiH ostane u zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom , Muslimani (Bosnjaci) i Hrvati nisu..
'Sve trojica ' su imali svoje razloge .
Dejtonski sporazum je kompromis na koji su pristali svi (teska srca).
Mislim da je BiH opstala prvenstveno voljom i zeljom MZ ,i da samo naivni ne vide da je ona i uredjena na nacin kako je ista ta MZ i zeljela. Nezavisna (sto god to danas znacilo) ,ali sa autonomijama njenih naroda u odnosu na drzavnu vlast. .Dozvolila je onoliko rata koliko je trebalo da se tako 'uredimo ' ...Kada je situacija na terenu prijetila da izmakne kontroli (njihovoj) otvoreno se i sama ukljucivala u ratna dejstva.
Ne treba smetnuti s uma ni to da je Zapad tada bio apsolutni globalni gospodar , i da se Rusija ,tada u problemima do guse, gotovo nista nije pitala.
Medjutim,odmah nakon sto ga je potpisala , bosnjacka politika (sveukupna...SDA,SBiH, SDP itd ) krenula je sa stalnim pokusajima da se te autonomije ukinu ili bar u sto vecoj mjeri umanje .
Na neki nacin to nije ni neligitimno pokusavati,ali pokusaj da sa eventualnim ratom nesto postigne bi bila suluda avantura ...
Mislim da za ovu tvrdnju postoje bezbroj realnih argumenata, jedan od glavnih je nedostatak snage da Bosnjaci sirom ovakve BiH, Srbima i Hrvatima nametnu svoju volju .
A drugi je svakako i okruzenje BiH..Opet Srbi i Hrvati..
Mislim da su bosnjacki politicari toga itekako svjesni , ali svjesni su i toga da za eventualne promjene nema jos mnogo vemena ..jos godinu dvije i evrointegracije ce morati da se inteziviraju . A kakav udjes u EU ušo si i zdrao...
Takodje neki pominju (uglavnom Bosnjaci) Izrael i palestinsko pitanje, naravno poredeci sebe sa palestincima...Hm..n ebi trebalo smetnuti s uma da je Izrael sa sve palestincima, okružen stotinama miliona muslimanima , a BiH nije ... upravo suprotno..
PS.
Medjutim forumskog ' ratovanja' , svakako da ce biti .
Osvajati ce se sve i svasta.
Posebno ce se isticati elitne jedinice iz dijaspore 'svih boja' ,koje su svojevremeno vec dokazale da im uzmicanje nije jaca strana ,i to ce biti manje vise to.
Rat devedesetih u BiH se desio kao jedna od najtezih posledica raspada Yugoslavije .
Srbi su htjeli da BiH ostane u zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom , Muslimani (Bosnjaci) i Hrvati nisu..
'Sve trojica ' su imali svoje razloge .
Dejtonski sporazum je kompromis na koji su pristali svi (teska srca).
Mislim da je BiH opstala prvenstveno voljom i zeljom MZ ,i da samo naivni ne vide da je ona i uredjena na nacin kako je ista ta MZ i zeljela. Nezavisna (sto god to danas znacilo) ,ali sa autonomijama njenih naroda u odnosu na drzavnu vlast. .Dozvolila je onoliko rata koliko je trebalo da se tako 'uredimo ' ...Kada je situacija na terenu prijetila da izmakne kontroli (njihovoj) otvoreno se i sama ukljucivala u ratna dejstva.
Ne treba smetnuti s uma ni to da je Zapad tada bio apsolutni globalni gospodar , i da se Rusija ,tada u problemima do guse, gotovo nista nije pitala.
Medjutim,odmah nakon sto ga je potpisala , bosnjacka politika (sveukupna...SDA,SBiH, SDP itd ) krenula je sa stalnim pokusajima da se te autonomije ukinu ili bar u sto vecoj mjeri umanje .
Na neki nacin to nije ni neligitimno pokusavati,ali pokusaj da sa eventualnim ratom nesto postigne bi bila suluda avantura ...
Mislim da za ovu tvrdnju postoje bezbroj realnih argumenata, jedan od glavnih je nedostatak snage da Bosnjaci sirom ovakve BiH, Srbima i Hrvatima nametnu svoju volju .
A drugi je svakako i okruzenje BiH..Opet Srbi i Hrvati..
Mislim da su bosnjacki politicari toga itekako svjesni , ali svjesni su i toga da za eventualne promjene nema jos mnogo vemena ..jos godinu dvije i evrointegracije ce morati da se inteziviraju . A kakav udjes u EU ušo si i zdrao...
Takodje neki pominju (uglavnom Bosnjaci) Izrael i palestinsko pitanje, naravno poredeci sebe sa palestincima...Hm..n ebi trebalo smetnuti s uma da je Izrael sa sve palestincima, okružen stotinama miliona muslimanima , a BiH nije ... upravo suprotno..
PS.
Medjutim forumskog ' ratovanja' , svakako da ce biti .
Osvajati ce se sve i svasta.
Posebno ce se isticati elitne jedinice iz dijaspore 'svih boja' ,koje su svojevremeno vec dokazale da im uzmicanje nije jaca strana ,i to ce biti manje vise to.
Last edited by NorisCak on 02/05/2011 00:42, edited 1 time in total.
-
zemo_online
#239 Re: Imperativ mira u BiH
zato imamo dejton i treba da se toga drzimo. ne duha vec slova dejtona.
- andromeda101
#240 Re: Imperativ mira u BiH
Ne bi rekao da su Bosnjaci u zavadi s EU-om i euro-integracijom nego RS i HDZ par. Ashton ne opominje nas nego RS trenutno, kao i sto su opominjali HDZ prije toga. Je li nedavno Dodik zaprijetio i EU-u u slucaju sankcija pa mu Lajcak na to odgovarao kako RS ne moze nauditi EU nego samo sebi. EU trazi isto sto i mi, funkcionalnu drzavu. A to ide direktno protiv seperatistickih planova, destabiliranja drzave da bi se prikazala nefunkcionalna i slaba.NorisCak wrote: Mislim da su bosnjacki politicari toga itekako svjesni , ali svjesni su i toga da za eventualne promjene nema jos mnogo vemena ..jos godinu dvije i evrointegracije ce morati da se inteziviraju . A kakav udjes u EU ušo si i zdrao...
Nice try.
Mislim da to trebas formulirati pod: Ko god bi htio na bilo koji nacin da dovede suverenitet drzave BiH u pitanje je budala.NorisCak wrote: Ko god bi zapoceo rat u BiH ,koja je na svaki nacin i onako iznurena da jedva stoji, bio bi najveca budala.
Crna Gora je danas suverena drzava kao i BiH. A Srbi predstavljaju isto dobar procentualni dio populacije. Niti imaju entitet. Pa kad mogu oni, mozete i vi.NorisCak wrote: Srbi su htjeli da BiH ostane u zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom , Muslimani (Bosnjaci) i Hrvati nisu..
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#241 Re: Imperativ mira u BiH
Što bi se reklo, u sridu.NorisCak wrote:Koliko ja primjetim , rat u RS-u niko ne pominje , a ovdje se vec uveliko 'ratuje' (narocito po forumima)...
Takodje primjetim 'pokrete' prekaljenih , hrabrih, i vec dokazanih specijalaca iz dijaspore (inace mahera za 'forumsku likvidaciju'), kao i forumasa koji su non stop prisutni na forumu..i kojima je guza vec poprilicno srasla sa stolicom i cini vecinu misicne mase 'hrabrog ratnika' ...Spremnog da se bori do poslednjeg slova tastature'..
![]()
Ono doduse ,' okrsaji ' jenjajavaju i nastaje varljivo primirje.. ako ima kakva dobra tekma u Ligi sampiona ,ili nesto slicno..
No cim tekma prodje , ponovo se 'otkopava i podmazuje zakopano' , rade se sklekovi ,zgibovi, trci se (narocito u cik-cak..JBGAAA teza si meta) .
Ne cudim se djeci i retardiranima...ne znaju...ali cudim se starijm prdonjama,![]()
PS.
Cini mi se da je mnoge ' socjaldemokratija ' () bas udarila u glavu
![]()
Srbi su nekad govorili 'Vozd je stigao' a danas mnogi ovde.. ' Vratio se Valter'...
Padne li ikome na um bar na tren , da bi jos jedno,ne ratovanje, nego vece medjuetnicko nasilje i krvoprolice, ovu BiH koja je ipak cjelovita, mozda ucinilo besmislenom .
I evo ( da na temu nisam dosao praznih ruku).. http://www.youtube.com/watch?v=oGZG_mG4 ... re=related
...malo Call Of Duty uz preporuku djecurliji da je bolje da tako ratuju..Zvekne te metak, raznese granata.. a ti restartujes igricu i opleti ponovoU realnom ratu je ipak drugacije .. jednom i 'game over' iliti ' ilovaca '..
-
hercegovac_pravi
#242 Re: Imperativ mira u BiH
Pa imperativ mira u BiH je nestanak genocidne tvorevine.
I da ponovim još jedanput. Zaboravite Dodikove prdimahovine o "mirnom razdruživanju". Ko u takve nebuloze još uvjek vjeruje savjetujem mu da se dobro naspava i promisli još jedanput o smislu takve teze. A vi sad opet opletite o "pacifizmu", "ratnohuškarenju", "nacionalizmu"...i ostalim zabavama za sluđene mase. Ja ipak više volim diskutovati o realnosti.
I da ponovim još jedanput. Zaboravite Dodikove prdimahovine o "mirnom razdruživanju". Ko u takve nebuloze još uvjek vjeruje savjetujem mu da se dobro naspava i promisli još jedanput o smislu takve teze. A vi sad opet opletite o "pacifizmu", "ratnohuškarenju", "nacionalizmu"...i ostalim zabavama za sluđene mase. Ja ipak više volim diskutovati o realnosti.
- Bosnolog
#243 Re: Imperativ mira u BiH
Ovo mora da je do pica,lole se izgleda zanijele,........S kalašnjikovom u svatove
S kalašnjikovom u svatove
Srna - 01.05.2011 19:36
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BRČKO - Kolona bošnjačkih svatova pucala je iz automatskog oružja dok su iz pravca Čelića (Federacija BiH) prolazili kroz prigradsko brčansko naselje Potočari, u kome živi isključivo srpsko stanovništvo.
Policija je zaustavila kolonu svatova i identifikovala dvojicu počinilaca ovog incidenta, koji su iz kalašnjikova pucali u vazduh, potvrdio je portparol policije Halid Emkić.
"Protiv njih će biti preduzete sve zakonom propisane mjere", dodao je on.
Srna nezvanično saznaje da je riječ o gastarbajterima Bošnjacima koji se nalaze na radu u Švajcarskoj.
-
hercegovac_pravi
#244 Re: Imperativ mira u BiH
Srbiji.cyprus wrote:Kome bi kiparizacija BiH odgovarala?Meni se čini nikome
Jedini način da se pc "sačuva" je kiprizacija BiH. Sve ostalo vodi u njen nestanak.
kompletna vanjska politika tzv. srbije prema BiH u zadnjih 10 godina se svela upravo na stvaranje preduslova za "kiprizaciju BiH". Ono što srbijanski mazlumi ne vide je nekonsistentnost faktora neophodnih za uspješnu sprovedbu takvog suludog nauma.
- Skijash
#245 Re: Imperativ mira u BiH
Rat se spominje samo u kontekstu eventualne pobune, jednostranog stavljanja državnih zakon van snage u četnitetuNorisCak wrote:Na neki nacin to nije ni neligitimno pokusavati,ali pokusaj da sa eventualnim ratom nesto postigne bi bila suluda avantura ...
Rat se spominje samo u kontekstu eventualne pobune, jednostranog stavljanja državnih zakon van snage u četnitetu
Rat se spominje samo u kontekstu eventualne pobune, jednostranog stavljanja državnih zakon van snage u četnitetu
Ako treba još ponavljati, nije problem. Mi ne želimo rat, ali pobunu se neće mirno gledati. Na nama je da pokušamo zadržati stvari u okviru sistema, tu su parlament, OHR i EU, ali ako četnici izađu iz tog okvira, reakcija je neizbježna.
-
Wolf 2
#246 Re: Imperativ mira u BiH
Realnost,realnost je da su dva entiteta razdružena u najvećoj mjeri i da centralna vlast postoji samo na simboličkom nivou.hercegovac_pravi wrote:Pa imperativ mira u BiH je nestanak genocidne tvorevine.
- Bosnolog
#247 Re: Imperativ mira u BiH
Prije ce se desiti Turkeizacija Balkana neko Cyprus-izacija BiH,odnosno povrat na pravedno stanje prije 100 godina i povrat Servie u svoje originalne granice.
http://www.probertencyclopaedia.com/pho ... 201911.htm
-
hercegovac_pravi
#248 Re: Imperativ mira u BiH
...zato preCednik svaki dan cmizdri o "mrskoj i nametnutoj"....Wolf 2 wrote:Realnost,realnost je da su dva entiteta razdružena u najvećoj mjeri i da centralna vlast postoji samo na simboličkom nivou.hercegovac_pravi wrote:Pa imperativ mira u BiH je nestanak genocidne tvorevine.
-
hercegovac_pravi
#249 Re: Imperativ mira u BiH
Đžaba ti je pričat...i najvećoj budali je jasno da je trenutno i još za bar 50 godina upitniji teritorijalni integritet ostatka tzv srbije (ili kako li danas zovu taj neprirodni sklop teritorija istočno od Drine) već što je upitan teritorijalni integritet BiH. Dok to ovi u beogradskom pašaluku skontaju, ostat će bez još barem 30% teritorije za koju pretendiraju da bude uključena u buduću srbijansku državu na Balkanu. Ta i takva "država" (bolje rečeno "rupa") će tek biti formirana za nekih 20-tak godina...do tada rahat patnja, kokice u ruke i polaHko.Bosnolog wrote:Prije ce se desiti Turkeizacija Balkana neko Cyprus-izacija BiH,odnosno povrat na pravedno stanje prije 100 godina i povrat Servie u svoje originalne granice.![]()
-
Wolf 2
#250 Re: Imperativ mira u BiH
"Cmizdri" jer misli da može da dobije više.hercegovac_pravi wrote:...zato preCednik svaki dan cmizdri o "mrskoj i nametnutoj"....Wolf 2 wrote:Realnost,realnost je da su dva entiteta razdružena u najvećoj mjeri i da centralna vlast postoji samo na simboličkom nivou.hercegovac_pravi wrote:Pa imperativ mira u BiH je nestanak genocidne tvorevine.
I da ponovim još jedanput. Zaboravite Dodikove prdimahovine o "mirnom razdruživanju". Ko u takve nebuloze još uvjek vjeruje savjetujem mu da se dobro naspava i promisli još jedanput o smislu takve teze. A vi sad opet opletite o "pacifizmu", "ratnohuškarenju", "nacionalizmu"...i ostalim zabavama za sluđene mase. Ja ipak više volim diskutovati o realnosti.vego nedajte se vi smesti. Još bolje da promijenite referendumsko pitanje i odma proglasite nezavisnost i izlazak iz "tamnice naroda" (kako je preCednik voli nazvati)..ha ja brate...šta više slinite o "nametnutim" institucijama, "nametnutoj" tvorevini, "slobodi cpckog naroda"...i ostale žalopojke.....
Ne znam nikoga u manjem entitetu ko iskreno vjeruje da je dejtonska BiH tamnica naroda.Vlast BiH ma šta to značilo na teritoriji RS prisutna je kako sam rekao simbolično.Izuzetak su oružane snage BiH i taj sporni sud BiH na koji RS nema uticaja a koji opet ima vrlo ograničenu nadležnost.Sve ostalo je u rukama entiteta,neposredno ili posredno preko mehanizama u institucijama BiH koje kako vidimo ne mogu ni da se formiraju.
Zato će i razdruživanje biti lakše i brže.