Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cao raja...treba mi par informacija sto se tice imigracije u kanadu...
zanima me kolko se ceka ako se aplicira za skilled worker visa za kanadu? kolko je tesko dobiti vizu i koji je najbolji nacin da se trazi permanent residency u ovoj lijepoj zemlji...
zivim u usa na studentskoj vizi trenutno...
sure_alma wrote:cao raja...treba mi par informacija sto se tice imigracije u kanadu...
zanima me kolko se ceka ako se aplicira za skilled worker visa za kanadu? kolko je tesko dobiti vizu i koji je najbolji nacin da se trazi permanent residency u ovoj lijepoj zemlji...
hvala na svim buducim savjetima i odgovorima!
nemam pojma za vizu koliko se ceka.
ne vjerujem da je mozes dobiti ako nema neka firma da ti osigura posao.
u tom slucaju u toj firmi bi trebali znati odgovoriti na to pitanje.
odes u ambasadu i raspitas se za proceduru za landed immigrant status.
ili nadjes nekog frajera da te ozeni
raspitala sam se malo vise i ako ne lazu skilled worker visa ne treba da ima posao vec osiguran...nego dobije se viza i onda se moze uci u zemlju da se trazi posao...ko ce im ga znati...
u glavnom, svaka informacija je dobro dosla...
hvala!
sure_alma wrote:cao raja...treba mi par informacija sto se tice imigracije u kanadu...
hvala na svim buducim savjetima i odgovorima!
nemam pojma za vizu koliko se ceka.
ne vjerujem da je mozes dobiti ako nema neka firma da ti osigura posao.
u tom slucaju u toj firmi bi trebali znati odgovoriti na to pitanje.
odes u ambasadu i raspitas se za proceduru za landed immigrant status.
ili nadjes nekog frajera da te ozeni
Odmah predaj papire u Buffalo, NY state. Tamo se nalazi Kanadski konzulat i strani drzavljani sa "nesredjenim" papirima ili koje kakvom vizama koje uskoro isticu a nalaze se na teritoriji Amerike lako u roku od sest mjeseci dobivaju useljenicke ulazne vize za Kanadu. Studiras u Americi i sanse su ti ogromne - prolazis bez problema. Imas ovo sve na oficijalnom web siteu vlade Kanade.
Najbolje ti je da probas Calgary jer je trenutno ekonomski najjaci grad. Radnika treba za sve, a posebno sa visokom strucnom spremom. Aplikacija za stalno prebivaliste je najsigurniji put.
Bond_JaneBond wrote:sAmo da dodam jos jedanput da se lista stvari zbog kojih zelim napustiti ovu zemlju povecala za jos dvije tacke-jos dva razloga za ici odavde.
Ima li neki nacin za ljude bez novca da odu, osim da se prodaju u bijelo roblje?
haha, moja se lista poveca za jos po jednu tacku svaki mjesec!! znam kako ti je. mi smo srecom dobili na visa lottery za USA, pa sad to cekamo. inace smo htjeli u Kanadu, tako da znam da se dosta dugo ceka (barem 2 godine, ako nemas poslodavca koji te trazi da radis tamo), treba ti nekih 10 hijada njihovih dolara kao garancija da ces imati od cega zivjeti dok se ne snadjes...i ako si kojih slucajem u IT struci to ti je odlicno jer su sada radili zadnja istrazivanja i skontali da im fali IT-jevaca...
evo vidi ovdje http://www.migrationexpert.com/Canada/V ... d_Migrants
ali bez obzira jesi li u IT struci trebas skupiti, famoznih 67 bodova. Imas cini mi se 5 kategorija koje se ocjenjuju.
Jako skup i dugotrajan proces. Mozda je najlakse naci neku stipendiju za faks i na taj nacin otici tamo.
Kada si legalno tamo, mozes brzo i jednostavno promijeniti svoj status.
u svakom slucaju treba dosta love za bilo sta da se odlucis