Imena dokazanih ratnih zlocina malim slovima!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevonekad

#1 Imena dokazanih ratnih zlocina malim slovima!

Post by sarajevonekad »

Gledajuci one otpade koji izgleda uzivaju u ubijanju civlia u Palestini, pade mi na pamet kolko smo svi mi koji se ko fol eto trudimo da budemo Ljudi ( sa velikim "Lj") zapravo neorganizovani. ne mislim pri tom na pomoc. Dosta ljudi i naroda na Balkanu je protestvovalo protiv pokolja palestinskih civilia, a mi smo uz to i preuzeli neke palestinske stradalnike.
Mislim na dugorocnija djelovanja.

Poslije "Bosne" cesto mi ja padalo na pamet da pokrenem inicijativu da se imena ( i prezimena, naravno) dokazanih ratnih zlocinaca pisu malim slovima, i jos uvijek ne mogu a da se ne zabezeknem od cudjenja da te stetocine ulaze u istoriju lingvisticki isto kao i svi mi drugi-i njihova imena se pisu velikim slovima. Ta mi se ideja rodila naravno jos daleke 1992, u bolnici kosevo, a sad se evo obnovila ovim ubijanjem i terorisanjem palestinaca.

Ukoliko neko smatra da je jedna takva inicijativa ok, bujrum pa da razmijenimo misljenja ( a balavce i balavice, tj. one koji ce zloupotrijebit ovu stranicu kako bi "odbrusili" "suknuli" "viknuli" nekom ili na drugi nacin "ispanuli pametni", zamolio bih najljubaznije ako nista zarad onih stradalnika preskoce ovu temu, ako im je upste ista sveto).

s.
vratnik

#2 Re: Imena dokazanih ratnih zlocina malim slovima!

Post by vratnik »

Podrzavam!
Ja vec pisem idiote malim slovom. Nekako ne mogu da napisem ni nedjad brankovic velikim slovima, a kamoli ove zlocince. Ne mora postati gramaticko pravilo, ali ja na forumu nikad necu nikoga ispraviti ko napise imena provjerenih idiota malim slovom. To je nekako najmanje sto mozemo uciniti..
(nek' makar nedjad brankovic kad cita forum zna da mi o njemu mislimo da je mali. Mali i jadan.)
Lesli Eldridž

#3 Re: Imena dokazanih ratnih zlocina malim slovima!

Post by Lesli Eldridž »

Ja oduvijek imena svih negativaca pišem sa malim početnim slovom.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4 Re: Imena dokazanih ratnih zlocina malim slovima!

Post by -LIBERO- »

Interesantna inicijativ,ja sam za to da se to progura i u regularnim pravilima lingvistike.
Samo je fazon sto bi se opet podjelili po torovima...nasi,vasi,moji,tvoji... :run:
BajrinNajmladji

#5 Re: Imena dokazanih ratnih zlocina malim slovima!

Post by BajrinNajmladji »

Ljeti, kada mi djeca naših sugrađana koji su porijeklom iz INdije,
priđu i prose, ja ih otjeram psovkom:
''Mrš tamo, **bo te Kusturica''!
Tako nastojim da N. Kusturica udje u istoriju psovke.
Post Reply