Imei broj , pomoc
Moderator: Benq
-
kingsting
#1 Imei broj , pomoc
Ako neko onlline sazna vas imei broj mobitela, sta vam moze uraditi ? Hvala unaprijed
- int21
#2 Re: Imei broj , pomoc
Nista
- int21
#4 Re: Imei broj , pomoc
Ok. Vidi na Wiki sta je.
Uglavnom to je identifikacioni broj uredjaja, u ovom slucaju mobilnog telefona. Da, salje se GSM mrezom, ali sluzi samo za ID kao sto sam i rekao, da bi se ukradena ili izgubljena oprema (mobitel) mogla skinuti sa mreze ili pronaci. Nema nikakvu drugu svrhu u GSM komunikaciji.
E sad kad kazem pronaci, to moze GSM operater jer ima pristup tim podacima. Hacker, tesko ili gotovo nikako.
Je li ti sad lakse?
Uglavnom to je identifikacioni broj uredjaja, u ovom slucaju mobilnog telefona. Da, salje se GSM mrezom, ali sluzi samo za ID kao sto sam i rekao, da bi se ukradena ili izgubljena oprema (mobitel) mogla skinuti sa mreze ili pronaci. Nema nikakvu drugu svrhu u GSM komunikaciji.
E sad kad kazem pronaci, to moze GSM operater jer ima pristup tim podacima. Hacker, tesko ili gotovo nikako.
Je li ti sad lakse?
-
kingsting
#5 Re: Imei broj , pomoc
Ako postavis imei broj na npr imei.info stranicu , da vidis je li blacklisted ? Da li onda to se moze iskoristiti
-
DonieBrasco
#7 Re: Imei broj , pomoc
IMEI broj ima samo jednu svrhu, ne znam zasto bi ga igdje djelio uopce, tama da ga negdje napises, podjelis tesko ko ti sta moze uraditi.
-
kingsting
#8 Re: Imei broj , pomoc
Znaci ne moguce je preko imei broja uzeti podatke iz moba
- strucnjakdemagog
#10 Re: Imei broj , pomoc
Nemoguće, ne sekiraj se i ključaj temu. 
-
adsubzero
#11 Re: Imei broj , pomoc
Ne mogu nista sa tvojim IMEI brojem.kingsting wrote:Ako neko onlline sazna vas imei broj mobitela, sta vam moze uraditi ? Hvala unaprijed
Eto potvrdjeno ti je.
- seoBIH
#12 Re: Imei broj , pomoc
Mogu te pratiti na osnovu IMEI broja, cak i kada promijenis karticu.kingsting wrote:Znaci ne moguce je preko imei broja uzeti podatke iz moba
Ova dvojica to namjerno nisu navela.
- int21
#13 Re: Imei broj , pomoc
Ko ga moze pratiti?seoBIH wrote:Mogu te pratiti na osnovu IMEI broja, cak i kada promijenis karticu.kingsting wrote:Znaci ne moguce je preko imei broja uzeti podatke iz moba
Ova dvojica to namjerno nisu navela.
Kao sto sam rekao, moguce je locirati mobilni ali samo ako si GSM operater ili ako GSM operater dobije nalog od tuziteljstva.
A i to pracenje koje ti spominjes je samo do nivoa mobilne celije.
- SpecialOffer
#14 Re: Imei broj , pomoc
Preko IMEI broja moze ti pokupiti sve slike i poruke sa telefona zato ako imas golotinje sve ce na internet da procuri.
- semirsar
#15 Re: Imei broj , pomoc
a da ne spominjem sta mu moze uraditi ako ima mobilnu aplikaciju od bankeSpecialOffer wrote:Preko IMEI broja moze ti pokupiti sve slike i poruke sa telefona zato ako imas golotinje sve ce na internet da procuri.
-
kingsting
#16 Re: Imei broj , pomoc
Zadnja dva komentara, onako bas bespotrebno. Ali opet ludi ste. Hvala svim iznad, googlao sam i net. Nista preko imea ti ne mogu uraditi, najbolje poredjenje jeste sa tablicama na autu. Imei broj je veoma bitan kada izgubis telefon da ga mozes locirati, koliko sam shvatio ne uspjeva uvijek. Ako je mobitel na my mobile device npr od androida, imas vec tu sve podatke i dokaz o svom mobu. Svaki dan se prodaju mobiteli polovni sirom svijeta, i naravno da svi imaju bivsi korisnivi imei broj.
-
kingsting
#17 Re: Imei broj , pomoc
I jos sam.peocitao da mogu klonirati telefon, ali to je mnogo tesko. Potrebno je jos mnogo podatak vezanih za sam mob. I za ovu dvojicu gore, da znate. Jedini nacin jest da vam neko se nakaci na mob preko aplikacije koja mora biti istalirana na vas mob.
- semirsar
#18 Re: Imei broj , pomoc
kingsting wrote:Zadnja dva komentara, onako bas bespotrebno. Ali opet ludi ste. Hvala svim iznad, googlao sam i net. Nista preko imea ti ne mogu uraditi, najbolje poredjenje jeste sa tablicama na autu. Imei broj je veoma bitan kada izgubis telefon da ga mozes locirati, koliko sam shvatio ne uspjeva uvijek. Ako je mobitel na my mobile device npr od androida, imas vec tu sve podatke i dokaz o svom mobu. Svaki dan se prodaju mobiteli polovni sirom svijeta, i naravno da svi imaju bivsi korisnivi imei broj.
-
DonieBrasco
#20 Re: Imei broj , pomoc
Da ovu temu zatvorimo šalom.
-
Stockk
#22 Re: Imei broj , pomoc
jel proš'o momenatDonieBrasco wrote:
Da ovu temu zatvorimo šalom.
- seoBIH
#23 Re: Imei broj , pomoc
Jeste tako je. Te informacije koje si pronasao nisu potpune.kingsting wrote:I jos sam.peocitao da mogu klonirati telefon, ali to je mnogo tesko. Potrebno je jos mnogo podatak vezanih za sam mob. I za ovu dvojicu gore, da znate. Jedini nacin jest da vam neko se nakaci na mob preko aplikacije koja mora biti istalirana na vas mob.
- sagosen
#24 Re: Imei broj , pomoc
Ako imaš telefon s kojeg je procurio njegov IMEI, taj telefon je postao ranjiv ilitiga vulnerable. U takvim slučajevima telefon se ubacuje u peć temperature preko 300° C, ili još bolje ako možeš negdje industrijsku peć naći.
- MehmedPasaMoric
#25 Re: Imei broj , pomoc
Moze li u Kreku Veso, ako lice trenutno nema pristupa industrijskoj peci, a paljenje telefona postane urgentno?IkaIJ wrote:Ako imaš telefon s kojeg je procurio njegov IMEI, taj telefon je postao ranjiv ilitiga vulnerable. U takvim slučajevima telefon se ubacuje u peć temperature preko 300° C, ili još bolje ako možeš negdje industrijsku peć naći.