Ime je najteze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

O'zone
Globalni moderator

#51 Re: Ime je najteze

Post by O'zone »

Ša'e.ba
Pazivamo.ba
Rokaj.ba

Sit.com (Sarajevski Informacioni Tabloid) :mrgreen:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#52 Re: Ime je najteze

Post by Zviz »

zviz.ba i nanivou si ima da saters i google i amazon sa zemljom. A meni das poziciju moderatora :D
Njanjavi

#53 Re: Ime je najteze

Post by Njanjavi »

:lol:
SmokingMan

#54 Re: Ime je najteze

Post by SmokingMan »

The Great Heisenberg wrote:Planiram poceti stranicu kao Klix.ba kao magazin, okupljam ekipu, pa me sam naisao na ogroman problem.....IME
treba biti orginalno i lahko za zapamtit, pa kontam ima kreativnih ljudi na fourumu klix.ba
Razmilsi o forumu,inače te nigjde nema,raju privlače besjede... :D
radostan dan

#55 Re: Ime je najteze

Post by radostan dan »

najbolje bi ti bilo - mileva.ba, al jbg, vuče na srpski...
apsidejzi

#56 Re: Ime je najteze

Post by apsidejzi »

Sjeca li se iko kad je sarajevo-x odjednom postalo klix? Ljudi napisali da su platili marketinskoj agenciji koja im je predlozila to ime jer je lagano za zapamtiti. Ako mislis praviti stranicu na nacin na koji si dosao ime traziti na forumu... neces daleko dogurati.

Danas zivimo u svijetu profesionalizma. Valja istrest kesu da bi nesto napravio. Ime je dio marketinga i koliko para toliko i muzike. Da je neki od ovih dosadasnjih prijedloga ista vrijedio vec bi imao takav portal negdje. Ako budes vodio firmu pokusavaju po forumu dobiti ideju...
Njanjavi

#57 Re: Ime je najteze

Post by Njanjavi »

apsidejzi wrote:Sjeca li se iko kad je sarajevo-x odjednom postalo klix? Ljudi napisali da su platili marketinskoj agenciji koja im je predlozila to ime jer je lagano za zapamtiti. Ako mislis praviti stranicu na nacin na koji si dosao ime traziti na forumu... neces daleko dogurati.

Danas zivimo u svijetu profesionalizma. Valja istrest kesu da bi nesto napravio. Ime je dio marketinga i koliko para toliko i muzike. Da je neki od ovih dosadasnjih prijedloga ista vrijedio vec bi imao takav portal negdje. Ako budes vodio firmu pokusavaju po forumu dobiti ideju...
Ja se sa ovim bas ne bi slozio, pogotovo sto se tice naseg trzista.
Prije bi pristupio gerila marketingu nego placanju ovdasnjih kvazimarketinskih agencija i mislilaca ala klix rebrenderi 8-)
Naplate ti par hiljada za par reklama po ahbabskim portalima, ime sklepano na silu i nizasta.
Pusti se ti decko ove price da za sve trebas danas platit, ima masu rjesenja koja ne kostaju nista sem volje i dobre ideje.
Kao da u tim agencijama rade uber ljudi, roboti, bica iz drugih dimenzija, polubozanstva, pa se toliko drasticno razlikuju od kreativnog insana koji sam zeli osmislit sebi ime portala.
Smjesno razmisljanje pravo.
I btw u korist tvojoj tezi apsolutno ne ide pominjanje klix rebrandinga, upitaj se koliko je bio blizu portal da izgubi i ono malo raje sto je skupljao prije rebrendinga.
apsidejzi

#58 Re: Ime je najteze

Post by apsidejzi »

Njanjavi wrote:
apsidejzi wrote:Sjeca li se iko kad je sarajevo-x odjednom postalo klix? Ljudi napisali da su platili marketinskoj agenciji koja im je predlozila to ime jer je lagano za zapamtiti. Ako mislis praviti stranicu na nacin na koji si dosao ime traziti na forumu... neces daleko dogurati.

Ja se sa ovim bas ne bi slozio, pogotovo sto se tice naseg trzista.
Prije bi pristupio gerila marketingu nego placanju ovdasnjih kvazimarketinskih agencija i mislilaca ala klix rebrenderi 8-)
Naplate ti par hiljada za par reklama po ahbabskim portalima, ime sklepano na silu i nizasta.
Pusti se ti decko ove price da za sve trebas danas platit, ima masu rjesenja koja ne kostaju nista sem volje i dobre ideje.
Kao da u tim agencijama rade uber ljudi, roboti, bica iz drugih dimenzija, polubozanstva, pa se toliko drasticno razlikuju od kreativnog insana koji sam zeli osmislit sebi ime portala.
Smjesno razmisljanje pravo.
I btw u korist tvojoj tezi apsolutno ne ide pominjanje klix rebrandinga, upitaj se koliko je bio blizu portal da izgubi i ono malo raje sto je skupljao prije rebrendinga.
Pa ako pogledas sliku sa prethodne strane koju je @Magiddo postavio (http://s14.postimg.org/b4bhd479t/Fire_S ... _naj_i.jpg) onda se vidi da je klik broj jedan u BiH ali u regionu. KOliko god da su platili za rebranding isplatilo im se. Par hiljada u ovom binisu nije nista. Dio raje se odvojio i osnovao rajvosax i tamo sad nastavljaju svoju furku.

Sto se tice rjesenja koja ne kostaju nista, naravno da toga ima. No jedan insan ne moze biti dobar i u marketingu i u prodaji i u nabavi ali i u pronalazenju vijesti i sortiranju istih. To moze onaj ko ima mali biznis i ne misli ga siriti. Za vece stvari treba platiti prave ljude i treba cijeniti tudji rad. BiH ima odlicnih dizajnera koji mu mogu srediti logo, ima odlicnih web dizajnera koji mu mogu rijesiti web prezentaciju kroz stranicu ali i android/apple aplikaciju. Ako bude napravio stranicu u joomli (jer to ko biva sam moze) i ako bude copy paste vijesti sa drugih portala i agencija te ako bude ganjao lokalne stranice u zelji da razmjeni baner... Nema od tog posla nista. Ono sto maksimalno mozes napraviti je neka lokalna stranica tipa zenicabloga ili tuzlarija ili biscani i sl.

Ne znam, valjda kad prestanemo pokusavati sve sami rijesiti jer smo mi ko biva najpametniji, i kada postanemo profesionalni i drzali se onoga u cemu smo najbolji a ostalo placali profesionalcima... valjda cemo tada nesto i ostvariti.
Njanjavi

#59 Re: Ime je najteze

Post by Njanjavi »

Ima i toga, pravo kazes u nekim stvarima, ali slijepo ic i placati tim nazovi profesionalcima ja barem ne bih jbga. Sve sto mogu sam uradio bih, od osmisljavanja imena do logoa.
Vala to ako nije sposoban sam sebi skontat nek ni ne pokusava nista.
I nisam rekao da je svemoguci i da moze insan sve, normalno da mu treba dobra ekipa, nisam ni tvrdio drukcije.
Ali sve u svemu ima dosta stvari koje kazes realno, samo se ne bi slozio da i kada platis ovdje dobijes profi uslugu koju sam sebi ne bi mogao sredit uz malo truda.
Post Reply