NUr mi je prelijepo žensko ime. I naša je verzija Nura, jer je ime Nur --svjetlost imenica ženskog roda. Može biti i skraćenica imena Nurhayat...svjetolost života. I Melek mi je lijepo ime za curice, Emel isto u originalu bez "a", a i Ajša mi je super, i tradicionalno i moderno i zvučno.theTruePath wrote:dado86 wrote:sta nur...kakav amani...imaš fino lijepo nura...šta izmišljate imenatheTruePath wrote:Lijepo je ime Hurrem,ako zelis po bh neka bude Hurema![]()
a ozbiljno lijepo je Nur,i Amani
nisu izmisljena
ime bebe
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1276 Re: ime bebe
-
theTruePath
#1277 Re: ime bebe
Samo sto je Ajsa jako cesto ime u danasnje vrijeme ,a i ja volim tu kombinaciju moderno i tradicionalno
-
theTruePath
#1278 Re: ime bebe
Asjabizet wrote:Nina, Ella, Ema, Una, Asja, Dunja
od muskih mi se jedino dopadaju Benjamin i Malik, ali posto cekamo djevojcicu valja dumati
- Ridjobrki
#1279 Re: ime bebe
Ummmm... Nije.theTruePath wrote:Nejla je ime iz Kur´anaRidjobrki wrote:Čuj 157 Nejli u prošloj godini... Jel' to uopšte ime? Nekad imam osjećaj da narod samo raspe slova iz slovarice za prvi osnovne i onda izvlači na fazon onog kviza "Brojke i slova": suglasnik-samoglasnik...
Imam rođaka koji je dobio sina prije nekoliko, eno dijete treba u osnovnu a ja još nisam siguran da ću pogoditi tačnu kombinaciju slova kad hoću da ih pozdravim kad ih sretnem nego vazda velim "đes' ti, mačak" i tako to.
I moglo bi se malo lakše razbacivati neutemeljenim tvrdnjama, može još neko i povjerovati u to...
-
theTruePath
#1280 Re: ime bebe
Jeste! otvori Kur¨an i naci ces
- Ridjobrki
#1281 Re: ime bebe
Šta, sad ja trebam dokazivati tebi? Nije li logičnije da ako ti nešto tvrdiš onda daš i navod koji to dokazuje.theTruePath wrote:Jeste! otvori Kur¨an i naci ces
Evo da ti pomognem, samo ispuni istačkani dio i podvuci gdje je potrebno:
Ime Nejla se u Kur'anu spominje u suri ............................. u ..... ajetu kao ime žene/sestre/kćerke ................................................... koja je ......................................................................... .
-
suspect_zero
#1282 Re: ime bebe
ptičica wrote:Nije bila Kontesa Nora vec Kontesa Nerasuspect_zero wrote:Joker88 wrote:Nora nije lose, jel nase?
Ne mogu se sjetiti jeli Kontesa Nora bila naša![]()
![]()
![]()
![]()
Btw, Nera je jako lijepo
Može bit'
-
suspect_zero
#1283 Re: ime bebe
bizet wrote:Nina, Ella, Ema, Una, Asja, Dunja
od muskih mi se jedino dopadaju Benjamin i Malik, ali posto cekamo djevojcicu valja dumati
Meni se vala ovo ni jedno ne dopada, al' to je samo stvar ukusa
Od muških su mi prelijepa Abdulah i Ahmed
- ptičica
#1284 Re: ime bebe
Mozda sam ja bolje zapamtila zato sto nisam citala uz kandilosuspect_zero wrote:ptičica wrote:Nije bila Kontesa Nora vec Kontesa Nerasuspect_zero wrote:
Ne mogu se sjetiti jeli Kontesa Nora bila naša![]()
![]()
![]()
![]()
Btw, Nera je jako lijepo
Može bit'![]()
.......davno se to u ratu, uz kandilo čitalo
![]()
![]()
Da ne zachatavam, i Nadja je lijepo ime
-
brucos1203
#1285 Re: ime bebe
Meni se dopadaju:
M: Kenan, Mak, Dino, Armin, Hanun, Harun, Anes, Kerim, Malik, Tarik, Džan, ..., Oguz http://www.klix.ba/forum/posting.php?mo ... 23&t=59097#
Ž. Neira, Nejra, Elma, Nizama, Hena, Džana, Sena, Sana, Zlata, Nika, Nora, Nera, Hanadi, Nadja, Selma
M: Kenan, Mak, Dino, Armin, Hanun, Harun, Anes, Kerim, Malik, Tarik, Džan, ..., Oguz http://www.klix.ba/forum/posting.php?mo ... 23&t=59097#
Ž. Neira, Nejra, Elma, Nizama, Hena, Džana, Sena, Sana, Zlata, Nika, Nora, Nera, Hanadi, Nadja, Selma
-
theTruePath
#1287 Re: ime bebe
Farah,Hanadi,Iman.Merjem,Nur,Ajlin
ja sam za ova zenska imena sto ne zavrsavaju sa a
- Bambi_na_kofeinu
#1288 Re: ime bebe
Hanadi mi je blago rečeno ružno, kao handytheTruePath wrote:Farah,Hanadi,Iman.Merjem,Nur,Ajlin
- P308
#1289 Re: ime bebe
brucos1203 wrote:Meni se dopadaju:
sva muska imena
A od zenskih mi je samo Nadja lijepo, ostala mi se ne svidjaju
- bariton
#1290 Re: ime bebe
draga su mi bosansko-muslimanska imena tipa:
alma
samila
lejla
amela
tarik
haris
vedad
predivna su mi slavenska imena kao:
snježana
svjetlana
dragana (uffffffff)
nebojša
patarenska:
tvrtko
gvozden
mihovil
mak
i lijepa latinska imena kao što su:
ana
lucija
katarina
ivano
nikad za nikad svom dijetu ne bih dao ime tipa:
amani
nur
hanadi
alma
samila
lejla
amela
tarik
haris
vedad
predivna su mi slavenska imena kao:
snježana
svjetlana
dragana (uffffffff)
nebojša
patarenska:
tvrtko
gvozden
mihovil
mak
i lijepa latinska imena kao što su:
ana
lucija
katarina
ivano
nikad za nikad svom dijetu ne bih dao ime tipa:
amani
nur
hanadi
- Joker88
#1291 Re: ime bebe
ima puno vise lijepih muskih imena
-
theTruePath
#1292 Re: ime bebe
Ajla,Ajna,Amina,Lejla
Ahmed,Jusuf.Tarik,Vedad, Muhamed
Ahmed,Jusuf.Tarik,Vedad, Muhamed
-
theTruePath
#1293 Re: ime bebe
a ako dobijes curicu?WRRsmom wrote:meni se svidjaju samo
Kenan, Harun, Tarik
- bariton
#1295 Re: ime bebe
Ridjobrki wrote:Šta, sad ja trebam dokazivati tebi? Nije li logičnije da ako ti nešto tvrdiš onda daš i navod koji to dokazuje.theTruePath wrote:Jeste! otvori Kur¨an i naci ces
Evo da ti pomognem, samo ispuni istačkani dio i podvuci gdje je potrebno:
Ime Nejla se u Kur'anu spominje u suri ............................. u ..... ajetu kao ime žene/sestre/kćerke ................................................... koja je ......................................................................... .
brko brko druže moj
lakše mu se ušutit i očeknut malo da tema pređe na slijedeću stranicu nego tražit ono čega nema.
mada nije nemoguće da se to meni ni najmanje atraktivno ime nalazi u nekoj rečenici kao imenica ili pridjev, nešto kao Mirsad recimo, koji se spominje u kontekstu imenice ''stražar'' ili ''čuvar'' i sl. a ne kao vlastito ime.
ili kao ime Nedžma koje znači zvijezda i spomenuto je u tom kontekstu, dakle kao imenica a ne kao vlastito ime.
i 'tice na granama znaju da je samo jedno žensko ime spomenuto kao vlastito a to je Merjem.
(inače, nakon završetka agresije na našu domovinu bar svaka 4 novorođena djevojčica je nazvana Merjem)
MerjemE će tek kasnije skužit u šta su se uvalile.
Kao i ovih zadnjih godina Hane....
kad izađem iz stana i sretnem neku nepoznatu djevojčicu skoro 100% sam siguran da se zove Hana.
kad sjednem u park sa svih strana odzvanja hanaaaaa!!! hanaaa!!! hanaaa!
pomodarstvo i nedostatak fundamentalne maštovitosti brko brko....druže moj
mada je trenutno najpopularnija Hana ona sa konjskom vilicom.
haĐiavdagić
-
theTruePath
#1296 Re: ime bebe
odgovorio sam privatno sta si se ti nasao tu

A Merjem i Hana su bas lijepa imena
A Merjem i Hana su bas lijepa imena
-
bizet
#1297 Re: ime bebe
a zensko ime Carmen kako vam se cini?
da dodam da nisam opterecena porijeklom imena, bitno mi je da ima lijepo znacenje i da se nama ucini zvucnim i odgovarajucim uz prezime, a sad perzijsko, arspsko, latinsko, stvarno nije bitno
da dodam da nisam opterecena porijeklom imena, bitno mi je da ima lijepo znacenje i da se nama ucini zvucnim i odgovarajucim uz prezime, a sad perzijsko, arspsko, latinsko, stvarno nije bitno
-
eman
#1298 Re: ime bebe
Emela,Ajla,Sumeja,Iman
Ali,Said,Ahmed,Dzan,Eldar
Ali,Said,Ahmed,Dzan,Eldar
- LolaLola
#1299 Re: ime bebe
bizet wrote:a zensko ime Carmen kako vam se cini?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1300 Re: ime bebe
U Španiji je svaka valjda treća žena Carmen ili Mari Carmen.. Pa su skraćenice Mamen, Carmele, Carmina itd.. Ima ljepših latinskih imena.. osim toga carmen, carminis je imenica neutralnog roda..