Na ebayu prodaju istekle bosanske dokumente. LINK
Sef agencije ne zna zasto. Imate li vi ideju zasto? Moja teorija je da ovi dokumenti mogu koristiti migrantima da se predstave u zapadnim zemljama kao da su iz BiH.
Imate li vi ideju zasto?
- ExNihilo
#2 Re: Imate li vi ideju zasto?
Riječ je o kolekcionarima. Ja novinara i govana. Ljudi skupljaju lične, pasoše, tablice iz što više država svijeta.
Navodno su tablice i pasoš Republike BiH naročito na cijeni.
Navodno su tablice i pasoš Republike BiH naročito na cijeni.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3 Re: Imate li vi ideju zasto?
šeset pet keka ovaj pasoš, moglo bi se unovčiti
pardon, lična i vozačka 
-
neko_sa_strane
#4 Re: Imate li vi ideju zasto?
Zadnjih par godina kada vam istekne rok važenja putne isprave ne vraća se u MUP već ostaje vama. Mogli su doći do isteklih pasoša samo ako im je neko prodao. Dolazim do zaključka da ovdje žive izrazito glupi ljudi koji tek tako prodaju svoje dokumente koje sutra neko i protiv njih samih može iskoristiti i ukrasti im identitet. Može i podići kredit u njihovo ime pa se ti poslije pravdaj banci i dokazuj na sudu da to nisi ti uradio. Prvo što je i meni palo na pamet je mogućnost prodaje dokumenata migrantima. Jesu li oni svjesni da bi nam EU ponovo mogla uvesti vizni režim u slučaju da im nagrnu ilegalni migranti sa falsifikovanim bh pasošima?
-
Seyfo
#5 Re: Imate li vi ideju zasto?
Prodali bi za stoju i grob od nane,kamoli istekli pasos. A vec spominju uvodjenje viza zbog migrantske krize; ne znaju kako bi nas kaznili,pa hajd da ih malo zajebemo vizama.