U prinipu mislim da je bolje staviti.
Imate li presvlake u automobilu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- MyCore
#1 Re: Imate li presvlake u automobilu
Uvijek mi zafali tih 50 km za presvlake i to mi se dešava već treću godinu, simptomatično
- bjelic
#2 Re: Imate li presvlake u automobilu
pa ja sam išao logikom da zaštitim sjedišta tako što ću staviti presvlake. Estetika mi nije bila uopšte u razmatranju.
Sada kad pogledam auto sa presvlakama ( bež eko-koža-ali full nema onih gluposti tkanine i sl.) svaki put se izgubim koliko to dobro izgleda. Auto je za klasu bolje, udobnije, a vezano za bočne airbags navodno da na tim mjestima se radi posebnim koncem koji u slučaju aktiviranja jastuka puca, a i sila koja djeluje je sasvim dovoljna da bez smetnji izbaci airbag.
Sada kad pogledam auto sa presvlakama ( bež eko-koža-ali full nema onih gluposti tkanine i sl.) svaki put se izgubim koliko to dobro izgleda. Auto je za klasu bolje, udobnije, a vezano za bočne airbags navodno da na tim mjestima se radi posebnim koncem koji u slučaju aktiviranja jastuka puca, a i sila koja djeluje je sasvim dovoljna da bez smetnji izbaci airbag.
- MyCore
#3 Re: Imate li presvlake u automobilu
To ti dođe ko kondom, korisni ali gubi čar 
- citroen
#4 Re: Imate li presvlake u automobilu
Kad se pesvlake potrose(poderu-izlizu) isto odes u Visoko i naprave ti ljudi nove presvlake,tj umjesto starih usiju nove na spuzvu,kao fabricke.Tako cu ja uraditi ako se nekad ostetegolfista wrote:čini mi se da koliko god bile dobro urađene, da jednostavno nije to, to. A i pitanje z akoga čuvati i ko će to uživati u novim sjedištima? kod prijatelja golf II sjedišta ko nova nikada nije postavio presvlaku. kod drugog clio III isto tako. e sad...da ne otvaram novu temu, neki dan sam postavio kožu na volan u Visokom, profesionalno urađeno, đto bi se kazalo, fabrički
- edin_r1
#5 Re: Imate li presvlake u automobilu
U mom puntu su fabrička, plava sjedišta, i tapacirunzi na vratima. Toliko je osjetljivo, za ne povjerovat. Na kraju sam stavio presvlake, a što se tiče bočnih jastuka, nekako ne razmišljam o udesima, a u ostalom bog sami zna da li su i ispravni... Ne vjerujem baš u auta iz uvoza...
-
Richard Peti
- edin_r1
#7 Re: Imate li presvlake u automobilu
Ovdje definitivno nema zimegolfista wrote:koja izolacija, može li ovo u Đipa?dzemmo wrote:ma jambolija je zakon
![]()
- Tranquilizer
#8 Re: Imate li presvlake u automobilu
Kakve su te presvlake ako imaš grijanje sjedišta...meni neko rece da nije baš preporucljivo 
- Qler
#9 Re: Imate li presvlake u automobilu
Gdje je taj sto ti je to radio? Kako doci do njega, trebao bi brat na okcu da presvuce volan i rucicu mjenjaca, radi li njih?golfista wrote:čini mi se da koliko god bile dobro urađene, da jednostavno nije to, to. A i pitanje z akoga čuvati i ko će to uživati u novim sjedištima? kod prijatelja golf II sjedišta ko nova nikada nije postavio presvlaku. kod drugog clio III isto tako. e sad...da ne otvaram novu temu, neki dan sam postavio kožu na volan u Visokom, profesionalno urađeno, đto bi se kazalo, fabrički
- johntra
#10 Re: Imate li presvlake u automobilu
to je potpuno normalna stvar, jer se rijetko desilo da je grijanje sjedišta bio uzrok nekih požara zbog toga...to je ista stvar kao i sa serijskim presvlakama...isto tako, kad naručujere presvlake od ovih krojača, ljudi ostave sa strane rupe za bočne zračne jastuke, tako da ni taj aspekt sigurnosti nije ugrožen...Tranquilizer
Kakve su te presvlake ako imaš grijanje sjedišta...meni neko rece da nije baš preporucljivo
- Meshtar
#11 Re: Imate li presvlake u automobilu
Qler wrote:Gdje je taj sto ti je to radio? Kako doci do njega, trebao bi brat na okcu da presvuce volan i rucicu mjenjaca, radi li njih?golfista wrote:čini mi se da koliko god bile dobro urađene, da jednostavno nije to, to. A i pitanje z akoga čuvati i ko će to uživati u novim sjedištima? kod prijatelja golf II sjedišta ko nova nikada nije postavio presvlaku. kod drugog clio III isto tako. e sad...da ne otvaram novu temu, neki dan sam postavio kožu na volan u Visokom, profesionalno urađeno, đto bi se kazalo, fabrički
I meni ovo treba. Daj informaciju
Last edited by Meshtar on 29/10/2010 10:53, edited 1 time in total.
- Qler
#12 Re: Imate li presvlake u automobilu
Ja nemam preslvake, ali cisto sto su mi sjedista super ovako
plisana. Inace da su neka "obicna" izlizana, ostecena, onda bih uzimao, ali bi radio kvalitetno. I to vjerovatno ne bih presvlake radio nego bi ono ogulio sjediste, komplet pa da mi sasiju na njega nove.
- Better Man
#13 Re: Imate li presvlake u automobilu
Nemam presvlake i ne trebaju mi, jer nakon 3 godine sjedišta u autu su potpuno ista,tj. nova. Nisu se ni ofucala, niti su se isprljala.
- Qler
#14 Re: Imate li presvlake u automobilu
Pa daj salji 
- black
#15 Re: Imate li presvlake u automobilu
evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
http://autotexpazaric.com/index.php?opt ... =1&lang=en
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#16 Re: Imate li presvlake u automobilu
imam presvlake a bolje da nemam, debele nakve i teske za postaviti, imaju izrez za airbaga bas sto mi treba, ali trebo bih zadnju klupu izvaditi da legnu zaprave, pa mi mrsko; nego cim se malo isprljaju vala ce da lete iz auta 
- Bullet Tooth Tony
#17 Re: Imate li presvlake u automobilu
oni sublack wrote:evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
- psiho
#18 Re: Imate li presvlake u automobilu
ovo sam vidio profesionalno odrađeno na passatu kod kolegeblack wrote:evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
-
maxell_sarajevo
#19 Re: Imate li presvlake u automobilu
Radio sam u Pazaricu u Autotexu i halal im svaki dinar, evo vec dvije godine nista se nije poderalo, zategnuto kao i prvog dana.
- Aurea Mediocritas
- amrica
#21 Re: Imate li presvlake u automobilu
Beg_Babic wrote:oni sublack wrote:evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
http://autotexpazaric.com/index.php?opt ... =1&lang=en![]()
iz iskustva
- dingosp0
#22 Re: Imate li presvlake u automobilu
amrica wrote:Beg_Babic wrote:oni sublack wrote:evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
http://autotexpazaric.com/index.php?opt ... =1&lang=en![]()
iz iskustva
![]()
- mayab
#23 Re: Imate li presvlake u automobilu
I ja sam radio prije 5 god u Pazaricu, stvarno moje preporuke, ali na sljedeci auto ih necu stavljati, dijete nije vise malo, onda mi to dodje stvarno suvišno!
- testovi
#24 Re: Imate li presvlake u automobilu
na povratku sa ciglana danas vidim autopresvlake i stanem upitam cijenu
cijena 150km
radi neki stari ciko u radnji ima izbor materijala da birate ima i eko kozu
lokacija Sarajevo
na slici oznaceno gdje se nalazi radnja

a vi koji ste radili t epresvlake od 180km ubacite neku sliku sjedista prednji zadnji dio i sa strana da i drugi vide na sta to lici
cijena 150km
radi neki stari ciko u radnji ima izbor materijala da birate ima i eko kozu
lokacija Sarajevo
na slici oznaceno gdje se nalazi radnja

a vi koji ste radili t epresvlake od 180km ubacite neku sliku sjedista prednji zadnji dio i sa strana da i drugi vide na sta to lici
- pajero
#25 Re: Imate li presvlake u automobilu
Moze li i meni broj od ovog lika iz Visokog? Radi li on "popravke" ili samo nove presvlake?