Imate li presvlake u automobilu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

MyCore

#1 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by MyCore »

Uvijek mi zafali tih 50 km za presvlake i to mi se dešava već treću godinu, simptomatično :sad:
U prinipu mislim da je bolje staviti.
bjelic

#2 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by bjelic »

pa ja sam išao logikom da zaštitim sjedišta tako što ću staviti presvlake. Estetika mi nije bila uopšte u razmatranju.
Sada kad pogledam auto sa presvlakama ( bež eko-koža-ali full nema onih gluposti tkanine i sl.) svaki put se izgubim koliko to dobro izgleda. Auto je za klasu bolje, udobnije, a vezano za bočne airbags navodno da na tim mjestima se radi posebnim koncem koji u slučaju aktiviranja jastuka puca, a i sila koja djeluje je sasvim dovoljna da bez smetnji izbaci airbag.
MyCore

#3 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by MyCore »

To ti dođe ko kondom, korisni ali gubi čar :lol:
citroen

#4 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by citroen »

golfista wrote:čini mi se da koliko god bile dobro urađene, da jednostavno nije to, to. A i pitanje z akoga čuvati i ko će to uživati u novim sjedištima? kod prijatelja golf II sjedišta ko nova nikada nije postavio presvlaku. kod drugog clio III isto tako. e sad...da ne otvaram novu temu, neki dan sam postavio kožu na volan u Visokom, profesionalno urađeno, đto bi se kazalo, fabrički :)
Kad se pesvlake potrose(poderu-izlizu) isto odes u Visoko i naprave ti ljudi nove presvlake,tj umjesto starih usiju nove na spuzvu,kao fabricke.Tako cu ja uraditi ako se nekad ostete :D :sax:
edin_r1

#5 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by edin_r1 »

U mom puntu su fabrička, plava sjedišta, i tapacirunzi na vratima. Toliko je osjetljivo, za ne povjerovat. Na kraju sam stavio presvlake, a što se tiče bočnih jastuka, nekako ne razmišljam o udesima, a u ostalom bog sami zna da li su i ispravni... Ne vjerujem baš u auta iz uvoza...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:37, edited 2 times in total.
edin_r1

#7 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by edin_r1 »

golfista wrote:
dzemmo wrote:ma jambolija je zakon :D

Image
koja izolacija, može li ovo u Đipa? :lol: :lol:
Ovdje definitivno nema zime :D
Tranquilizer

#8 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by Tranquilizer »

Kakve su te presvlake ako imaš grijanje sjedišta...meni neko rece da nije baš preporucljivo :?:
Qler

#9 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by Qler »

golfista wrote:čini mi se da koliko god bile dobro urađene, da jednostavno nije to, to. A i pitanje z akoga čuvati i ko će to uživati u novim sjedištima? kod prijatelja golf II sjedišta ko nova nikada nije postavio presvlaku. kod drugog clio III isto tako. e sad...da ne otvaram novu temu, neki dan sam postavio kožu na volan u Visokom, profesionalno urađeno, đto bi se kazalo, fabrički :)
Gdje je taj sto ti je to radio? Kako doci do njega, trebao bi brat na okcu da presvuce volan i rucicu mjenjaca, radi li njih?
johntra

#10 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by johntra »

Tranquilizer
Kakve su te presvlake ako imaš grijanje sjedišta...meni neko rece da nije baš preporucljivo :?:
to je potpuno normalna stvar, jer se rijetko desilo da je grijanje sjedišta bio uzrok nekih požara zbog toga...to je ista stvar kao i sa serijskim presvlakama...isto tako, kad naručujere presvlake od ovih krojača, ljudi ostave sa strane rupe za bočne zračne jastuke, tako da ni taj aspekt sigurnosti nije ugrožen...
Meshtar

#11 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by Meshtar »

Qler wrote:
Gdje je taj sto ti je to radio? Kako doci do njega, trebao bi brat na okcu da presvuce volan i rucicu mjenjaca, radi li njih?

I meni ovo treba. Daj informaciju :) i cijenu naravno.
Last edited by Meshtar on 29/10/2010 10:53, edited 1 time in total.
Qler

#12 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by Qler »

Ja nemam preslvake, ali cisto sto su mi sjedista super ovako :) plisana. Inace da su neka "obicna" izlizana, ostecena, onda bih uzimao, ali bi radio kvalitetno. I to vjerovatno ne bih presvlake radio nego bi ono ogulio sjediste, komplet pa da mi sasiju na njega nove.
Better Man

#13 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by Better Man »

Nemam presvlake i ne trebaju mi, jer nakon 3 godine sjedišta u autu su potpuno ista,tj. nova. Nisu se ni ofucala, niti su se isprljala.
Qler

#14 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by Qler »

Pa daj salji :)
black

#15 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by black »

evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
http://autotexpazaric.com/index.php?opt ... =1&lang=en
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#16 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by corolla02 »

imam presvlake a bolje da nemam, debele nakve i teske za postaviti, imaju izrez za airbaga bas sto mi treba, ali trebo bih zadnju klupu izvaditi da legnu zaprave, pa mi mrsko; nego cim se malo isprljaju vala ce da lete iz auta :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#17 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by Bullet Tooth Tony »

black wrote:evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
oni su :thumbup: :thumbup: iz iskustva ;-)
psiho

#18 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by psiho »

black wrote:evo imas i u pazaricu, cini mi se da pored sjedista rade i ostale stvari
ovo sam vidio profesionalno odrađeno na passatu kod kolege
maxell_sarajevo

#19 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by maxell_sarajevo »

Radio sam u Pazaricu u Autotexu i halal im svaki dinar, evo vec dvije godine nista se nije poderalo, zategnuto kao i prvog dana.
amrica

#21 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by amrica »

Beg_Babic wrote:

:thumbup: :thumbup:
dingosp0

#22 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by dingosp0 »

amrica wrote:
Beg_Babic wrote:

:thumbup: :thumbup:
:thumbup: nekidan mi sasili za dzetu, vrhunski rad....isto fabricki izgleda...fakat su odlicni..a nije ni skupo...180KM
mayab

#23 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by mayab »

I ja sam radio prije 5 god u Pazaricu, stvarno moje preporuke, ali na sljedeci auto ih necu stavljati, dijete nije vise malo, onda mi to dodje stvarno suvišno!
testovi

#24 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by testovi »

na povratku sa ciglana danas vidim autopresvlake i stanem upitam cijenu
cijena 150km
radi neki stari ciko u radnji ima izbor materijala da birate ima i eko kozu
lokacija Sarajevo
na slici oznaceno gdje se nalazi radnja
Image

a vi koji ste radili t epresvlake od 180km ubacite neku sliku sjedista prednji zadnji dio i sa strana da i drugi vide na sta to lici
pajero

#25 Re: Imate li presvlake u automobilu

Post by pajero »

Moze li i meni broj od ovog lika iz Visokog? Radi li on "popravke" ili samo nove presvlake?
Post Reply