Imate li dugovanja/potraživanja?
- Laertes
#126 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Država mi dužna 2717 KM. Platiće valjda. 
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#127 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
e, dobro me podsjeti..i meni su dužni nekoliko regresa i toplih obroka
..skupilo se oko 4000-5000 KM.
- 512MB
#128 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Kupujes robu na rate?_BataZiv_0809 wrote:Ma lakse mi je kad se rasporedi na par rata, a robu dobijem odmah. Nije neka kamata 60 KM na godisnjem nivou.demagog wrote:Ako mozes iskesirati iskesiraj, sto bezveze placas kamate._BataZiv_0809 wrote:Nit sam kome duzan, sem banci za soping karticu (iznos je uvijek toliki da ga mogu iskesirat ako zelim)
Ja imam jos par mjeseci kredita za auto i onda sam slobodan. Potrazivanja imam neki sitnis tu i tamo oko kojeg se necu sekirati i ako mi ne vrate, ne posudjujem nikome ozbiljnije sume.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#129 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Banci.
Još 90 rata po 600 KM. Na pola sam puta.
Ostalo,niti sam kome dužan niti je meni neko.
Čak nemam ni minus na kartici. Niti duga režija. Sve 0.
Još 90 rata po 600 KM. Na pola sam puta.
Ostalo,niti sam kome dužan niti je meni neko.
Čak nemam ni minus na kartici. Niti duga režija. Sve 0.
- nagibSA
#130 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
I meni su duzni (restitucije), ali ne ova nasa, i krenuli su sa placanjem prosle godine u ratama naravno, izadje ukupno oko 150 000 €.Laertes wrote:Država mi dužna 2717 KM. Platiće valjda.
Nisam duzan nikome, niti pod kreditima. Za nekretnine bih jedino dizao kredit.
- 512MB
#131 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Dugujem obliznjem Steakhouse 150€ (zaboravio kuci novcanik) i zeni 5k € (izgubio opkladu ). Potrazujem 13k € od firme Siemens (zajebali se pri obracunu tojest premalo obracunali, trebam dobit u januaru)
- pirmin
-
Edin25
#133 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Dugovanja nemam, imo kredit, otplatio ove godine.
Posudio jaranu desetak hiljada za posao, jos uvijek cekam
Najveci crnjak koji mi se desio zadnjih 5 godina, presvuko me lik za sesto ojra.
Ganjam ga vec evo dvije godine, krije se negdje djah po Minkenu djah po Tuzli.
Posudio jaranu desetak hiljada za posao, jos uvijek cekam
Najveci crnjak koji mi se desio zadnjih 5 godina, presvuko me lik za sesto ojra.
Ganjam ga vec evo dvije godine, krije se negdje djah po Minkenu djah po Tuzli.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#134 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
cure na sve straneDope_Man wrote:Ja sam skontao da izmedju steka i aplikacije imam skoro citavu jednu platu minusa u steku... moram skontati gdje nestase pare
prošle godine dugujem sam sebi 1450 maraka
sam sam sebi počeo posuđivati novce ali ne vraćam
budući da cure na sve strane baš sam od 1.1. zavrnuo pipu
vidjet ćemo razvoj situacije
imam još 1500 vratiti firmi... kontam do maja
znaci 3000 da se vratim na nulu iz 2014.
- Dope_Man
#135 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Suplji dzepovi pa ispada.. a nema se za nove pantole 
- ExNihilo
#136 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Jarane...Black swan wrote:ja tene od 99 kupujem na rateDope_Man wrote:Ili kupujes koliko ti zaista treba i mozes.Black swan wrote:
eh ovo što pričam su istinite informacije i takvi kupuju kešom ne na rata
bez uvrede
ili ti ništa ne treba ili imaš keša
jel mi trebaju tene? trebaju
imam li keša na računu gdje primam oničnu platicu da ih kupim a da ne odem u minus? nemam
kad skontam sinoć sam lijepio ljepilom tenepola marke brzo ljepilo i nisam onaj hepek stavio opržih prste sjebah ukrutih tenu
cipele sam na kalup nosio...male mi hodaju famelijom nikome ne mogu pa mene zapale...kalup 5 maraka... proširio ih al ih razjebo... lijepi ljepilom
meni je super ne kukam niti se žalim samo navodim činjenice...istina najviše smeta na forumu
samo mi je u odrđeenom trenutku (oko 2005 ili 2006) trebalo pameti ili podrške da se uvalim u općinu ili da kupim poso u telekomu
maksimum sam sam postigao...dalje ne mogu zid
Na jednoj temi pišeš da imaš ušteđene desetine hiljada, na drugoj da lijepiš patike neostikom i kupuješ pele od 99 KM na rate.
Na jednoj temi pišeš da imaš kredu za stan, na drugoj da nikome ne duguješ ništa.
Šta je za reći?
- Tito_i_Partija
#137 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Nemoj ga ba, i ti bi sve zivo pobrk'o da gledas 5 filmova na dan.ExNihilo wrote: Jarane...
Na jednoj temi pišeš da imaš ušteđene desetine hiljada, na drugoj da lijepiš patike neostikom i kupuješ pele od 99 KM na rate.
Na jednoj temi pišeš da imaš kredu za stan, na drugoj da nikome ne duguješ ništa.
Šta je za reći?
-
channel10
#138 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Kad je to zakon o restituciji izglasan? Jel to oni samo probranim vracaju otete objekte ili?nagibSA wrote:I meni su duzni (restitucije), ali ne ova nasa, i krenuli su sa placanjem prosle godine u ratama naravno, izadje ukupno oko 150 000 €.Laertes wrote:Država mi dužna 2717 KM. Platiće valjda.
- nagibSA
#139 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Montenegro. Advokat sredi sve i uzme najvecu lovu odmah u startu, nema kod njih rata.channel10 wrote:Kad je to zakon o restituciji izglasan? Jel to oni samo probranim vracaju otete objekte ili?nagibSA wrote:I meni su duzni (restitucije), ali ne ova nasa, i krenuli su sa placanjem prosle godine u ratama naravno, izadje ukupno oko 150 000 €.Laertes wrote:Država mi dužna 2717 KM. Platiće valjda.
Kakav je ovde slucaj nemam pojma, imam neke zemlje na selu (od predaka), ali niko ne petlja nista oko toga, valjda sto ne vrijedi, i sumnjam da ce ikad u ovim vukojebinama i vrijediti kao recimo dole na primorju.
Last edited by nagibSA on 03/01/2018 22:15, edited 1 time in total.
- supercali
#140 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
ako budem ganjao drzavu bit ce mi duzni milione za povratak zemlje i sl
eto koliko otprilike kosta zemlja gdje su studentski domovi na bjelavama dom ljubica ivezic i taj dio toliko su mi duzni otprilike
eto koliko otprilike kosta zemlja gdje su studentski domovi na bjelavama dom ljubica ivezic i taj dio toliko su mi duzni otprilike
-
channel10
#141 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Morace kad tad usvojiti i taj zakon.supercali wrote:ako budem ganjao drzavu bit ce mi duzni milione za povratak zemlje i sl
Nagibe
- supercali
#142 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
ako mi pripadnu i studentski domovi bit ce samo studentice u njemu 
- nagibSA
#143 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
Ako planiraju u EU moraju usvojiti /nesto sumnjam da planiraju/, CG ide prema EU uveliko. Mozda i uzmem drzavljanstvo zbog posla u EU i sl. Morao bih se odreci ovog BiH, nikakve velike koristi od njega.
- Truba
#144 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
to što pamtiš gluposti je pohvalno, ali iskriviš ih u svome sjećanju što je normalno za ljudski um,ExNihilo wrote: Jarane...
Šta je za reći?
ALI ne smiješ nastupati prepotentno i samouvjereno s pitanjima kao da posjeduješ ISTINU
pa da sve što si naveo je istina
osim da imam kredu ta stan
pa ne dugujem nikome ništa... dugujem firmi 1500 i sam sebi
ne znam kako ti to nije jasno
- Truba
#145 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?
što si dnoTito_i_Partija wrote:Nemoj ga ba, i ti bi sve zivo pobrk'o da gledas 5 filmova na dan.ExNihilo wrote: Jarane...
Šta je za reći?
2004. sam mogao gledati 4 filma dnevno jer nisam gledao serije niti sam imao puno obveza
danas mogu jedan film gledati tri dana kao što sam i naveo na temi ne preporučujemo jučer
jer nemam obevza, a i gledam serije
i ništa nisam ja pobrkao nego on...
na svakoj temi o stanovima i novim zgradama navedem kako ni ovdje neću imati para kupiti stan
i ponosim se time što kupujem tene od 99 na tri rate s odgodom plaćanja bez kamata
i tako ću i dalje nastaviti
a. da mi ne ukinu karticu može zatrebati
b. da ne odem u minus jer odgoda plaćanja od 30 dana donese mnoge pogodnosti
c. danas mnogo bogatiji ljudi od mene ne daju keš... uvjerio sam se u mnogim situacijama kad su dugovali firmi/ obitelji i nudili krompir i ovce te šljunak