Johny wrote:ladyblue18 wrote:ProS wrote:sta ce mi ba zastava
ovdje ljudi trebaju naucit da vole druge,to sa zastavama se u USA dogadja samo u mjestima sa izrazenim postotkom rasista

odavno vecu glupost ne procitah

Skoro svaki Amer ima na svojoj kuci zastavu svoje drzave, jer je to prije svega ponos.
Cuj rasisti
Zastavu nemam nazalost. Sve kontam kupiti ali vala ne padne covjeku napamet pored ostalih stvari.
Text himne cu nauciti kada ga usvoje.
A to da stavljamo zastave na kuce isl. nekako mi ne ide to uz nas, to doduse nisam ni vidjala nigdje drugo osim kod Amerikanaca, ali kod njih nije samo na kucama, kod njih je na svaka 2 koraka zastava, bilo da je trgovina, trafika, neka zgrada isl... I to mi je previse, ali eto
To mi je jedan od najseljackijih aspekta americke kulture...
Zive u ogromnoj drzavi se dve drzave na granicama(Aljaska-Rusija apstrahujem) Meksikom i Kanadom, zadnji put su ratovali sa njima pre 200 godina... kome se oni dokazuju zastavama na kuci?!
Prave kult od trivijalnih stvari, ali u tome su umetnici, prodaju svetu Hollywood, kaubojske i vijetnamske filmove, od inauguracije predsednika naprave najgledaniji program u svetu...
Ima americka kultura mnogo sjajnih stvari, ali i gomilu trasha koji bode oci svakom normalnom coveku...
Ti si sine, mimo toga sto si Srpskom propagandom nafilovan kurban, nesvjestan izgleda da je Americka zastava prije 10 godina letjela i dokazala se iznad Srbije. To je jedini rat jos u istoriji - u kojoj je 50 aviona porazilo jednu vojsku i natjeralo je u povlacenje da nebi Sipce klali ili iseljavali po Makedoniji (sto bi kreiralo novi rat) ili Albaniji (sto bi opet uzrokovalo gerilskom borbom kojoj nebi bilo kraja - dok se nebi svelo na ovo danas).
Tebi je Amerika naj-seljackija, ali shvati samo ovo. Ne moze biti seljacka vise od Srbije i Srba. Jer to je jedini narod u Europi koji je pocinio genocid ili gledao ga na televiziji kao kulturno-zabavni program. Amerika i dan danas - po Iraku i Afganistanu sije smrt, al' je zato i 2 drzave u Europi napravila jedna od kojih je dominantno muslimanskog Kosovo, a drugo pretezno muslimanska Bosna. Pored i mimo svega toga, Amerika je i #1 drzava po broju BiH dijaspore, svaki 10 Bosanac je u Americi, a i mimo i pored toga, jesi vidjeo sta bi u svijetu finasija kad se zatrese Amerika - svijetska kriza. I to nisu mogli uzrokovati Srbi, vec upravo seljaci iz Iraka, Afganistana, Egipta i slicnih drugih zemalja iz kojih su Al-Qaidovci, jerbo - oni su zavaljeni do beonjaca i sa glavom, do cim Srbija je zavaljena samo dok moze atakovati na zene, djecu, nenaoruzane civile i svoje dojucerasnje komsije koje su pola Beograda izgradili, da bi Amerikanci ga dosli kao Svabe rusiti, prije 10 godina, jerbo nikad ne znas kako je to kad nesto gori, dok ne gori pred tvojom kucom.
Amerika ima svojih mana, ali ja iz BiH nisam mogao sa Srbima da zivim vise, a mogu sa Amerikancima. Ako sam Amerikancima koji ratuju s Islamom, ja kao musliman dovoljno dobar da budem medju gornjem esalonom drustva, kako to Srbima nisam valjao. Jerbo - trebalo je seljake opljackati. Ti vidis samo - kako Amerikanci peljaju Amere, a gdje je ta instrospekcija kad treba se govoriti o drzavi u kojoj nije rata ni bilo osim NATO bombardovanja najpreciznijim laserskim i GPS navodjenim bombama, i u naroda koji je placen 370 evra mjesecno, a 60% Srbijanaca nema ni pola od te svote - 200 evra mjesecno. Ja da sam Srbin - prekrstio bih se. Jerbo, ja vise volim pare od nacije i od boga. A ti - ti vidi koliko ce te Srpstvo platiti. Do tad - mecku ne cackaj, niti si Kinez niti Arap, a niti Rus. Ima da ti skroje kapu a i ispod nje frizuricu, upravo ti kojeg seljaci iz Amerike odabrasa, pa uzese nekog crnca kojem je otac musliman i emigrant iz Kenije. De da u Srbiji vidim da izaberu nekog kome je otac musliman iz Bosne, hoc'e al' kurko. Zemlja za iskljucivo jednu naciju. Zalosno je to, al' eto, ponadao se i ti da ces nesto moci doci po Americi da pro-seravas ovuda.
I sto je jedan Kosovar, koji mi je automobil popravljao niz godina, rekao, "pred moju kucu samo jedna zastava moze visiti". Znas koja je ta jedna bila?