Imate li BH zastavu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mahalac

#1 Imate li BH zastavu?

Post by Mahalac »

Image

Ovo necete cesto vidjeti u BH mozda cak i nigdje drugo. Zato sam je i uslikao. Medjutim ovo je nesto sto vrlo cesto mozemo vidjeti bilo gdje mozda ponajvise kod susjeda Hrvata. U Americi mu to dodje kao ukras svakoj kuci i sasvim normalno isticanje drzavne zastave(barem po onome sto sam vidio iz filmova i dokumentaraca).
Mi izgleda nemamu tu kulturu niti svijest pa cak ni onda kada bi trebali da to radimo zbog praznika. Mislim da nije do prihvatanja zastave jer se ni ljiljani nisu nesto mnogo isticali.
Evo ova slika je po meni jedan vrlo pozitivan primjer(izgleda kao privatni stan) i trebala bi povuci nas ostale da pocnu ciniti isto, pogotovo onda kada to treba.
Dabogda za pocetak sutra navece nakon tekme cijeli grad i drzava bude u zastavama i slavlju :bih:
bijelo_dugme

#2 Re: Imate li BH zastavu?

Post by bijelo_dugme »

Ja da bi je stavio osto bi bez kuce. :(
dinosaur

#3 Re: Imate li BH zastavu?

Post by dinosaur »

Ja nemam ,ali akobogda kupujem za srijedu i utakmicu u Zenici... :bih:
Van Halen

#4 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Van Halen »

Imam,ljiljani stoje na zidu u sobi.
cyprus

#5 Re: Imate li BH zastavu?

Post by cyprus »

Ma već odavno kontam da bih trebo imat, al nikako da se nakanim i odem kupit, a nako kad mi je usput nikad neam para :roll:
lizard

#6 Re: Imate li BH zastavu?

Post by lizard »

imam, i ovu i ljiljane i nosim ih kada nasi igraju...mada zivim u gradu gdje to nije bas napametnije ali jednom se zivi :bih: :bih:
bos

#7 Re: Imate li BH zastavu?

Post by bos »

Takodjer ljiljani...
Compact

#8 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Compact »

Savjetujem Vas, ako već to niste ranije učinili da naučite tekst himne. Nako truba je da se bunimo 16 godina što nam himna nema teksta, a sada kada ima, ispade da je niko ne znane!
mostarac

#9 Re: Imate li BH zastavu?

Post by mostarac »

Image

u sobi, al doci ce opet vrijeme da bude na celu kolone :D
viva_castro

#10 Re: Imate li BH zastavu?

Post by viva_castro »

Imam ljiljane i zastavu bivse drzave :D :bih:

novu nazalost nemam al je planiram kupiti USKORO aBd

al zato imam Zeljinu... koji dis, upravo sam skont´o. Hvala "Mahalcu", vidjet cu da je kupim vec sutra.
elSaik

#11 Re: Imate li BH zastavu?

Post by elSaik »

Imam malu na stolu. A veliku imam, ali Turske... :mrgreen:
ProS

#12 Re: Imate li BH zastavu?

Post by ProS »

sta ce mi ba zastava
ovdje ljudi trebaju naucit da vole druge,to sa zastavama se u USA dogadja samo u mjestima sa izrazenim postotkom rasista :-)
Johny

#13 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

Malo mi je ta prica sa zastavama primitivna :cry:

To vidjam cesto kad odem u Hrvatsku, na svakom mestu sahovnica, a video sam i u Nemackoj, ali tad je bilo svetsko prvenstvo pa verovatno zbog toga...

Ne razumem smisao, sta...da ubedis stranca da nije sleteo u pogresnu drzavu?! :-)

Ajde kad su utakmice reprezentacije, ili kad navijas za svoj tim u stranoj zemlji, ali kaciti zastave na kucama iz cista mira je neki duboki kvar u shvatanju nacionalnih simbola kao vaznim elementom necijeg identiteta...
Van Halen

#14 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Van Halen »

elSaik wrote:Imam malu na stolu. A veliku imam, ali Turske... :mrgreen:
za nju niko ne pita
vee-jay

#15 Re: Imate li BH zastavu?

Post by vee-jay »

mostarac wrote:Image

u sobi, al doci ce opet vrijeme da bude na celu kolone :D
aBd NECE dosta je visila :wink:

imamo novu -> nasu
Image
nek visi do kraja svijeta i svih planeta
:bih: :bih: :bih:
ja.neron

#16 Re: Imate li BH zastavu?

Post by ja.neron »

Image
Johny

#17 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

Aj neko bez sprdancije da mi objasni kakva je simbolika elemenata na BIH zastavi, sta znaci zuti trugao, sta simbolisu ove zvezdice...

Znam da je zastava oktroisana od medjunarodne zajednice, ali nisam nigde nasao sta znaci...
Sunrise00

#18 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Sunrise00 »

Johny wrote:Aj neko bez sprdancije da mi objasni kakva je simbolika elemenata na BIH zastavi, sta znaci zuti trugao, sta simbolisu ove zvezdice...

Znam da je zastava oktroisana od medjunarodne zajednice, ali nisam nigde nasao sta znaci...
trougao opisuje oblik drzave, tri vrha trougla tri konstitutivna naroda. Zvjezdice su simbol EU. Tri boje takodjer simoblizuju konstitutivne narode.

Ako sam sta fulila, ispravite me :D
upsala

#19 Re: Imate li BH zastavu?

Post by upsala »

Johny wrote:Malo mi je ta prica sa zastavama primitivna :cry:

To vidjam cesto kad odem u Hrvatsku, na svakom mestu sahovnica, a video sam i u Nemackoj, ali tad je bilo svetsko prvenstvo pa verovatno zbog toga...

Ne razumem smisao, sta...da ubedis stranca da nije sleteo u pogresnu drzavu?! :-)

Ajde kad su utakmice reprezentacije, ili kad navijas za svoj tim u stranoj zemlji, ali kaciti zastave na kucama iz cista mira je neki duboki kvar u shvatanju nacionalnih simbola kao vaznim elementom necijeg identiteta...
Svaka čast,dobro primjećeno!Naročito u Hrvatskoj se to potencira:Hrvatska nogometna liga,Hrvatski vaterpolo klub,Hrvatsk košarkaški klub,Hrvatsko ovo,Hrvatsko ono.Ako je u Hrvatskoj,podrazumjeva se,neće biti Uzbekistansko!
Johny

#20 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

Sunrise00 wrote:
Johny wrote:Aj neko bez sprdancije da mi objasni kakva je simbolika elemenata na BIH zastavi, sta znaci zuti trugao, sta simbolisu ove zvezdice...

trougao opisuje oblik drzave, tri vrha trougla tri konstitutivna naroda. Zvjezdice su simbol EU. Tri boje takodjer simoblizuju konstitutivne narode.

Ako sam sta fulila, ispravite me :D
Hvala ;-)
Johny

#21 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

upsala wrote:
Johny wrote:Malo mi je ta prica sa zastavama primitivna :cry:

Svaka čast,dobro primjećeno!Naročito u Hrvatskoj se to potencira:Hrvatska nogometna liga,Hrvatski vaterpolo klub,Hrvatsk košarkaški klub,Hrvatsko ovo,Hrvatsko ono.Ako je u Hrvatskoj,podrazumjeva se,neće biti Uzbekistansko!
Ima i dodatak, na proizvodima "izvorno hrvatsko" :-)

Tudjman je voleo sintagmu "hrvatski covjek", davao mu je mitsko znacenje, kapiram da je to u njegovoj glavi bio novi stepenik u evoluciji, nesto kao polucovek poluzmaj :D
upsala

#22 Re: Imate li BH zastavu?

Post by upsala »

Ili ,hrvatska kvaliteta,hrvatska vrsta(reprezentacija) i naročito LIJEPA NAŠA! :lol: Da ne pokušavaju stvoriti novi sistem standardizacije?
Erzsebet

#23 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Erzsebet »

Ili čist hrvatski zrak, koji se u konzervama prodavao pred izbore 1991. godine.

Ili Mile Dodik kad po 618 puta ponavlja ime RS-a u bilo kojem obraćanju medijima.
upsala

#24 Re: Imate li BH zastavu?

Post by upsala »

Mađarice su dobre! :thumbup:
Erzsebet

#25 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Erzsebet »

Što se tiče zastava, imam obje bh. zastave, mada mi nije nijedna posebno draga u zadnje vrijeme. Kako vrijeme više i više prolazi, shvatam kolika je ova država zabluda i koliko su nas upravo naši, uglavnom bošnjački lideri, prodavali na svakom koraku. I onda, umjesto da su mi zastave simbol patriotizma, umjesto da se osjećam lijepo kad ih vidim, mene sve to podsjeća na pljačku, politički ubistva, kriminalce poput Bakira Izetbegovića ili Edhema Bičakčića i njima slične, na nemogućnosti da zaista imamo državu. Ovo je smijurija, a ne država, a krivi smo samo mi, i ponešto zapad koji nas je posvađao.

Zbog toga sve više volim upravo ovu zastavu, kad smo stvarno bili neko i nešto.

Image
Post Reply