Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
-
hananah
#1 Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
Policija je danas privela Zuhdiju Mulalica Imama iz sela Jezerski kod Bosanske Krupe.
6 djevojcica od 12 – 16 godina su podnjele prijavu protiv seoskog Imama, zbog sexsualnog uznemiravanja (navodjenja na poljupce i diranja po intimnim mjestima) na casovima vjeronajuke.
Zuhdija Mulalic je odlucio da se brani sutnjom a do vjerskih sluzbenika i vjerske zajednice ove opcine danas nije bilo moguce doci i iste se nisu oglasile
p.s. smatrala sam da je ovoj temi prije mjesto na diskusijama nego na religiji, no ako moderator smatra drugacije neka premjesti temu, hvala
6 djevojcica od 12 – 16 godina su podnjele prijavu protiv seoskog Imama, zbog sexsualnog uznemiravanja (navodjenja na poljupce i diranja po intimnim mjestima) na casovima vjeronajuke.
Zuhdija Mulalic je odlucio da se brani sutnjom a do vjerskih sluzbenika i vjerske zajednice ove opcine danas nije bilo moguce doci i iste se nisu oglasile
p.s. smatrala sam da je ovoj temi prije mjesto na diskusijama nego na religiji, no ako moderator smatra drugacije neka premjesti temu, hvala
- Soul_Sista
...dabogda dobio 100 godina zatvora... 
- danas
joj, majko draga...
ma nece mu se nista desiti, na kraju ce te dvije curice ispasti krive... ko i vazdan u ovakvim slucajevima... pa zar nije bila nedavno tema o nekim politicarima koji su iskoristavali djevojcice od 14 - 15 godina... i nikom nista (mislim, njima ni dlaka sa glave, a svi znaju ko su)...

ma nece mu se nista desiti, na kraju ce te dvije curice ispasti krive... ko i vazdan u ovakvim slucajevima... pa zar nije bila nedavno tema o nekim politicarima koji su iskoristavali djevojcice od 14 - 15 godina... i nikom nista (mislim, njima ni dlaka sa glave, a svi znaju ko su)...
- danas
izvini, nisam vidjela da ih je 6 u pitanju, nekako mi se ucinilo samo 2 jer sam prebrzo procitala post....hananah wrote:Danas radi se o 6 djevojcica, to je trajalo od pola godine do godinu i svaka je cutala o tome dok se nisu sasvim slucajno povjerile jedna drugoj
Sad svi cute o tome, i vjerska zajednica i citavo selo
sta kazu roditelji?
a sad ce izbit jos koji slucaj...
- Soul_Sista
zlata wrote:Pa za hodze....obavezno treba vaziti Serijatksi Zakon. Da vidim...hoce'l' IVZ primjeniti STROGI Islam za hodzu, k'o sto vole pripovjedati za zenske.
Bit'ce sad..."one ga provocirale". "Ispod rubca im se vid'le dlake na glavi".
..naj vjerovatnije da ce biti tako...uzaaaaaaaas
..ja da sam mama jednog od te djece pa znas kako bih ga se izlemala...ne bi ziv sa ulice ustao..kad drzava nece u svoje ruke treba neko drugi...
-
LightBringer
Da...prije par godina je jedan zagorski svećenik osuđen za napastovanje isto tako preko satova vjeronauka, da bi u objašnjenju relativno niske kazne pisalo "zbog dobi kao olakotne okolnosti"...! !
(ovo su dobro ismijali u crtiću "Zlikavci")
Pa gdje su vidjeli maloljetnog pedofila, valjda je pedofil zato što je star!!!

Trebaju uputiti u Sabor prijedlog da se takvi uškope i.e. da se uskrate za...
(ovo su dobro ismijali u crtiću "Zlikavci")
Pa gdje su vidjeli maloljetnog pedofila, valjda je pedofil zato što je star!!!
Trebaju uputiti u Sabor prijedlog da se takvi uškope i.e. da se uskrate za...
-
hananah
Ma treba sve vjerske sluzbenike koji rade ovo i slicno lisiti te pozicije
Samo ja ne mogu da shvatim cutnju ovog sela Jezerski
Sta time postizu, time sto cutnjom na neki nacin zataskavaju pa i odobravaju ovaj zlocin jer to jeste zlocin, zlocin pedofila 
Samo ja ne mogu da shvatim cutnju ovog sela Jezerski
-
hananah
Ne radi se o "znacaju", mada znam sta si htio reci, vjerovatno da neki stavljaju vecu "poentu" na to sto je on Imam od toga sto su zlostavljane maloljetnje djevojcice.
Samo seksualno uznemiravanje i zlostavljanje je grozno i odraslih ljudi kamoli djece, a jos groznije je to kad to rade vjerski sluzbenici bilo kojih vjerskih konfesija jer oni bi trebali biti primjer ostalima kakav covjek treba da bude a ne kakav ne treba da bude
Samo seksualno uznemiravanje i zlostavljanje je grozno i odraslih ljudi kamoli djece, a jos groznije je to kad to rade vjerski sluzbenici bilo kojih vjerskih konfesija jer oni bi trebali biti primjer ostalima kakav covjek treba da bude a ne kakav ne treba da bude
- pitt
I treba da ima znachaja.....kad god je neko ko obavlja vjersku poziciju ili bilo koju drugu koja zahtjeva dodir sa djecom kriv za nesto ovako, onda i treba da se pricha na sav glas da djeca (i roditelji) znaju prepoznat nasilnicko ponasanje ili da eventualno drugi koji su prosli kroz isto skupe snage i dovedu pocinioce pred lice pravde.mr_orange wrote:Ako se dokaže da je istina, treba ga za jaja objesiti odmah.A mislim da neki ovdje namjerno daju veći značaj tome što je imam zlostavljao nekoga nego što su djevojčice zlostavljanje.
- danas
tacno. kada vjerski sluzbenik, nastavnik, trener, vaspitac... ucini ovako nesto, onda je to mnogo gore.pitt wrote:I treba da ima znachaja.....kad god je neko ko obavlja vjersku poziciju ili bilo koju drugu koja zahtjeva dodir sa djecom kriv za nesto ovako, onda i treba da se pricha na sav glas da djeca (i roditelji) znaju prepoznat nasilnicko ponasanje ili da eventualno drugi koji su prosli kroz isto skupe snage i dovedu pocinioce pred lice pravde.mr_orange wrote:Ako se dokaže da je istina, treba ga za jaja objesiti odmah.A mislim da neki ovdje namjerno daju veći značaj tome što je imam zlostavljao nekoga nego što su djevojčice zlostavljanje.
a reakcija na kada vjerski sluzbenik ucini ovako nesto naravno da je snaznija, jer njima su usta puna morala, pa ljudi reaguju ne samo na zlostavljanje (koje je zalosno i stravicno vec samo po sebi) nego i na moralno i eticko licemjerje tih vjerskih sluzbenika (pa donekle i njihovih institucija, koje ih cesto 'opravdavaju').
- pitt
Bas je jutros na NBC bilo o Megan Law. naime jedan nastavnik je imao sex sa ucenicom od 16 godina....nije bilo prisile ali posto je bila maloljetna dobio je otkaz, godinu dana murije,dozivotnu uslovnu, i registrovan je kao type 1 offender. Covjek kaze da se pokajao i bla bla...nije vise opasan po nalazima vjestaka i fazoni.......i sad se on zali da je ugrozen. Gdje god da zivi mora se prijaviti muriji koja obavjesti sve mjestane da se nasilnik doselio....postave mu sliku na internet i zabranjeno mu je da zivi opreko puta skola, vrtica parkova, i sl....cak i da se krece po tim dijelovima grada.danas wrote:tacno. kada vjerski sluzbenik, nastavnik, trener, vaspitac... ucini ovako nesto, onda je to mnogo gore.pitt wrote:I treba da ima znachaja.....kad god je neko ko obavlja vjersku poziciju ili bilo koju drugu koja zahtjeva dodir sa djecom kriv za nesto ovako, onda i treba da se pricha na sav glas da djeca (i roditelji) znaju prepoznat nasilnicko ponasanje ili da eventualno drugi koji su prosli kroz isto skupe snage i dovedu pocinioce pred lice pravde.mr_orange wrote:Ako se dokaže da je istina, treba ga za jaja objesiti odmah.A mislim da neki ovdje namjerno daju veći značaj tome što je imam zlostavljao nekoga nego što su djevojčice zlostavljanje.
a reakcija na kada vjerski sluzbenik ucini ovako nesto naravno da je snaznija, jer njima su usta puna morala, pa ljudi reaguju ne samo na zlostavlanje (koje zalosno i stravicno vec samo po sebi) nego i na moralno i eticko licemjerje pojedinih vjerskih sluzbenika.
E tako nesto treba i nama....
-
stelium
Malo je!!!Soul_Sista wrote:...dabogda dobio 100 godina zatvora...
Ja bih mu odsjekao falus i uvalio mu ga usta i tako nabubrenog ostavio na najfrekventnijem mjestu u BiH sa plakatom objesenim oko vrata na kojem bi stajalo napisano sve o njegovim djelima-u detalje!...
...uhh kako me upale ove price o zlostavljanju
- danas
da, da...zlata wrote:Pa za hodze....obavezno treba vaziti Serijatksi Zakon. Da vidim...hoce'l' IVZ primjeniti STROGI Islam za hodzu, k'o sto vole pripovjedati za zenske.
Bit'ce sad..."one ga provocirale". "Ispod rubca im se vid'le dlake na glavi".
dlake na glavi inace izazivaju pohotu... prema djeci od 12 godina...
megan's law, kao sto pitt kaze!
-
mr_orange
Shvatila si šta sam htio da kažem. Ja se samo bojim da ova tema, kako to bude običaj na Sa-x, ne poprimi skroz drugi značaj.hananah wrote:Ne radi se o "znacaju", mada znam sta si htio reci, vjerovatno da neki stavljaju vecu "poentu" na to sto je on Imam od toga sto su zlostavljane maloljetnje djevojcice.
- manijak1
Onda bi za ovog domaćeg kandidata pedofila trebao biti Megan Law ali utrostručen .Bas je jutros na NBC bilo o Megan Law. naime jedan nastavnik je imao sex sa ucenicom od 16 godina....nije bilo prisile ali posto je bila maloljetna dobio je otkaz, godinu dana murije,dozivotnu uslovnu, i registrovan je kao type 1 offender. Covjek kaze da se pokajao i bla bla...nije vise opasan po nalazima vjestaka i fazoni.......i sad se on zali da je ugrozen. Gdje god da zivi mora se prijaviti muriji koja obavjesti sve mjestane da se nasilnik doselio....postave mu sliku na internet i zabranjeno mu je da zivi opreko puta skola, vrtica parkova, i sl....cak i da se krece po tim dijelovima grada.
E tako nesto treba i nama
- danas
ovdje je cest slucaj da 'repeated offenders' iliti oni koji neprekidno zlostavljaju i imaju vise zrtava (kao ovah imam) na kraju bivaju podvrgnuti hemijskoj kastraciji.manijak1 wrote: Onda bi za ovog domaćeg kandidata pedofila trebao biti Megan Law ali utrostručen .
- pitt
Ovaj bi bio type III najmanje. Ti skoro nikada i ne ugledaju svjetlost dana a i kastracija im ne gine u nekim drzavamamanijak1 wrote:Onda bi za ovog domaćeg kandidata pedofila trebao biti Megan Law ali utrostručen .Bas je jutros na NBC bilo o Megan Law. naime jedan nastavnik je imao sex sa ucenicom od 16 godina....nije bilo prisile ali posto je bila maloljetna dobio je otkaz, godinu dana murije,dozivotnu uslovnu, i registrovan je kao type 1 offender. Covjek kaze da se pokajao i bla bla...nije vise opasan po nalazima vjestaka i fazoni.......i sad se on zali da je ugrozen. Gdje god da zivi mora se prijaviti muriji koja obavjesti sve mjestane da se nasilnik doselio....postave mu sliku na internet i zabranjeno mu je da zivi opreko puta skola, vrtica parkova, i sl....cak i da se krece po tim dijelovima grada.
E tako nesto treba i nama
- manijak1
Mislim da nije .Ako malo proroviš po Sa-x vidjećeš da ima pedofila i svećenika i sveštenika ...........ako već tako treba .........svrstavati bolesnike.Ova je tema cisti dokaz da je sarajevo-x pod ustaskom kontrolom.
- stella_k
Strasno je to sto se desilo. I jeste, strasno je to sto je to ucinio imam. Vjerski sluzbenik. Covjek koji koristi citate iz Kur'ana, koji treba govoriti o cistoti duse i tijela, o ljubavi prema Allahu i bliznjem svom. Zato je to neshvatljivije nama "obicnim smrtnicima" jer u ova vremena, kome jos mozemo vjerovati?mr_orange wrote:Ako se dokaže da je istina, treba ga za jaja objesiti odmah.A mislim da neki ovdje namjerno daju veći značaj tome što je imam zlostavljao nekoga nego što su djevojčice zlostavljanje.