Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Posto je tema zaljucana.,zbog vas ne tolerantnih.. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=54471
pokrenucu novu..Ljudi imali ista novo ., osim sinosnjeg snimka na Ftv-u.. e fakat ne smjemo zatvarat oci pred ovim stvarima.. sta se desava uopste sa povratnicima., njihovom sigurnoscu..
Toliko ima izjava povratnika o stvarnim krivcima imenom i prezimenom.. Zasto se "okrece" istina naopacke i cjelokupno drustvo se predstavlja kao kriminalno i potencijalno opasno.. prije svega njeni obicni gradjani..
Imali dana da neki povratnik nije napadnut., zasto vecina medija suti o tome., od koga ne smiju reci pravu istinu jel RAK kriv?
Pronađene sestre Halilović
Nestanak sestara juče je policiji u Milićima prijavio njihov otac Mujo...
04.09.2008. 20:46
Sestre Aldijana /18/ i Hadžira /15/ Halilović iz srebreničkog sela Podgaj, koje su prije dva dana otišle od kuće, danas su pronađene u mjestu Zakopači u opštini Srebrenica, izjavio je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Dragomir Perić.
Perić je rekao da su sestre oko 12.00 časova primijetili Edin Aldić i Galib Bećirović iz mjesta Pomoli, ali su one, nakon dolaska policije, pobjegle u šumu.
On je naveo da je policija Halilovićeve pronašla u 17.30 časova i dodao da su one privedene u Policijsku stanicu Milići, odakle će nakon informativnog razgovora biti vraćene roditeljima.
Nestanak sestara juče je policiji u Milićima prijavio njihov otac Mujo, rekavši da su one u utorak, 2. septembra, otišle od kuće u 5.30 časova da bi Aldijana ispratila Hadžiru u školu.
Perić je naveo da je policija, odmah po prijavi, izvršila određene provjere na terenu, te da su obavili više razgovora i saznali da su sestre i ranije, u više navrata, odlazile od kuće, a da se roditeljima nisu javile, kao i da su se ponovo vraćale, ali to njihov otac nije rekao, što je ometalo istragu.
On je istakao da je policija saznala da su Halilovićeve i prošle godine otišle od kuće, kao i da je komšija A. H. iz Podgaja sestre koje dobro poznaje i zna da su sklone bježanju od kuće, vidio u utorak, 2. septembra, kako idu pješke.
Mujo Halilović je novinarima ranije izjavljivao kako strahuje da su mu kćerke kidnapovane i da će biti ilegalno prebačene u inostranstvo.
gentoo wrote:Nesto mi ovo smrdi na ansilje u porodici ..
Vaši komentari
Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registrirajte se ili prijavite.
04.09.08. u 21:51 od daidza
cuj sklone bjezanju od kuce, mora da im je kuci super dobro pa bjeze; da nije babo sta zabrljo cim je sakrio cinjenicu da su vec bjezale
04.09.08. u 22:33 od londray
ma najbitnije je da Dnevni avaz to prenapuse
04.09.08. u 22:58 od ortodox
Komentar izbrisan zbog povrede pravila Portala (Moderator mirzah)
04.09.08. u 22:58 od pametna:)
ja ba daidza i to sto kazes...
05.09.08. u 00:18 od ivan_1971
Komentar izbrisan zbog povrede pravila Portala (Moderator mirzah)
05.09.08. u 10:49 od bilki_boy poznajem te djevojke i u tradiciji im je da bjeze od kuce
moze biti nasilje u porodici, moze biti da im je dosadno u tom selu.
Ako ova starija ima pameti, treba sve to prijaviti policiji.
Fiore wrote:Hvala Mirci., sta bi ovaj forum bez tebe..
Disao punim plucima eto sta
JA mislim da ovaj slucaj nije gotov, sad ce morati istraziti zasto je otac presutio da su cure vec bjezale od kuce, i da ce se morati ukljuciti centar za socijalni rad.
Mogu reci da sinoc .,nisat nije bilo jasno., onaj drot iz Bijeljine prica o slucaju iz Srebrenice.,kontam,staje sa policijom same Srebrenice..jel su stvaro toliko dobri il se samo reklamiraju.. i hoce li svaki put morat neko da se javi iz Bjeljine da kaze sta se desava u Srebrenici??
A po pitanju., jel neko slagao.. ne znam., ima tamo jos svjedoka pa nek kazu sto hoce..
Mislim da ovdje u Bosni nema gore kazne ., nego biti povartnik.. a kriminalci bi tako fino osjetili pojam drzave., kad bih IH selo odgajalo najmanje mjesec dana..
1) Drago mi je da su pronadjene zdrave i zive
2) Pomalo mi se gadi nacin kako je sve odmah krenulo da se prebacuje preko Drine i politizira
3) Interesantno je da je sam otac poceo prvi s tom pricom, a bjezale su i prije
Pise da imaju jos jednu sestru, ako se vec nisu mogle povjeriti majci , valjda su se povjerile njoj z maltretiranje. a mozda je samo damama bilo dosaddno. a ako je tako,stvarno ih treba dooobroo prebit , pa da se onda zale na nasilje
luciferino wrote:1) Drago mi je da su pronadjene zdrave i zive
2) Pomalo mi se gadi nacin kako je sve odmah krenulo da se prebacuje preko Drine i politizira
3) Interesantno je da je sam otac poceo prvi s tom pricom, a bjezale su i prije
slazem se sa 2. odmah se pocelo pricati policija ovo policija ono. babo poceo pricati lose stvari o policiji kako nista ne rade kako lazu kada su rekli da djevojke imaju istoriju bjezanja od kuce. babuka prvo malo pometi ispred svoga praga pa onda obaspi politicku paljbu.
kud politiku uvalise u ovo i kad prije... djevojke nisu pobjegle jer im je s babukom sve med i mlijeko... al polako sve ce to na kraju izaci na vidjelo...
Fiore wrote:Mogu reci da sinoc .,nisat nije bilo jasno., onaj drot iz Bijeljine prica o slucaju iz Srebrenice.,kontam,staje sa policijom same Srebrenice..jel su stvaro toliko dobri il se samo reklamiraju.. i hoce li svaki put morat neko da se javi iz Bjeljine da kaze sta se desava u Srebrenici??
Moraju javljati iz Bijeljine jer im je tamo Centar javne bezbjednosti iz kojeg se obracaju javnosti. Nema nikakvog drugog razloga.
A ovo je bilo jasno ko dan da su djevojke pobjegle, nego je onaj malo preburno izreagovo kad je postavljao temu.
Otac Mujo ističe da nema veće podrške ni konkretnih aktivnosti u traženju njegovih kćerki. Zbog toga je veliki pesimista i na kraju, kako kaže, mogu se očekivati samo najgore vijesti.
"Učenici imaju organizovan prevoz do škole i nemaju potrebu da stopiraju. Hadžira je bila bolesna i umjesto da je neko preveze do hitne pomoći, pretpostavljam da ih je obje kidnapovao, prevezao u Srbiju, iskoristiće ih i na kraju – ubiti! Ja tako bar pretpostavljam i to je najcrnje što bi se moglo dogoditi
covjece, koji scenario
prestrasna mi je ova izjava ...
zbog slucajeva kao ovi nisam zagovornik zakljucavanja tema
bez ljutnje mirci ali da je prva tema ostala otvorena sad bi mogli laganice da priupitamo sve one sto su srali jedne na druge kakvo objasnjenje imaju za svoju maloumnost....
opet ponavljam, da me nebi zoom prozvao, ovo nije kritika administracije ali zakljucavanjem se nerjesavaju problemi nego guraju pod tepih i ovo je bio tipican primjer manipulacije i igranja na emocije.
Otac Mujo ističe da nema veće podrške ni konkretnih aktivnosti u traženju njegovih kćerki. Zbog toga je veliki pesimista i na kraju, kako kaže, mogu se očekivati samo najgore vijesti.
"Učenici imaju organizovan prevoz do škole i nemaju potrebu da stopiraju. Hadžira je bila bolesna i umjesto da je neko preveze do hitne pomoći, pretpostavljam da ih je obje kidnapovao, prevezao u Srbiju, iskoristiće ih i na kraju – ubiti! Ja tako bar pretpostavljam i to je najcrnje što bi se moglo dogoditi
covjece, koji scenario
prestrasna mi je ova izjava ...
ja se rasplakala kad sam ovo procitala jucer. a kad sam cula da su "samo" pobjegle, doslo mi da ih ja sama udavim. ali u pravu ste, ko zna od cega su jadnice pobjegle.
exliberal wrote:zbog slucajeva kao ovi nisam zagovornik zakljucavanja tema
bez ljutnje mirci ali da je prva tema ostala otvorena sad bi mogli laganice da priupitamo sve one sto su srali jedne na druge kakvo objasnjenje imaju za svoju maloumnost....
opet ponavljam, da me nebi zoom prozvao, ovo nije kritika administracije ali zakljucavanjem se nerjesavaju problemi nego guraju pod tepih i ovo je bio tipican primjer manipulacije i igranja na emocije.
Tema nije bila zakljucana zasto sto je nama cejf, vec zato sto je Kolumbo postavio na takav nacin da je u prvih 10 postova moglo doci do hajke prave. Postirao tekst i krenuo sa SJEME IM SE ZATRLO itd...
Da bi se ispostavilo da su cure iz nama jos uvijek neznanih razloga POBJEGLE OD KUCE.
Da to nema veze ni sa genocidom u Srebrenici, ni sa policijom RSa ni sa ravnogorskim pokretom.
Zasto niko ne cisti komentare koji idu na vijesti???
Znam ovo je offtopic, ali tu ima toliko bljuvotina da bi bilo najbolje ukinuti opciju komentara za sve vijesti. Jebiga nismo mi jos za demokratije. Zalosno ali istinito...
A threadove koji se "zagade" fasizmom uvredama i mrznjom treba potpuno ocistiti, pa i prvi post koji ide od pokretaca ako treba. Sve dok se ne naucimo normalnom razgovoru. ...Joj sto ja nisam moderator
exliberal wrote:zbog slucajeva kao ovi nisam zagovornik zakljucavanja tema
Tema nije bila zakljucana zasto sto je nama cejf, vec zato sto je Kolumbo postavio na takav nacin da je u prvih 10 postova moglo doci do hajke prave. Postirao tekst i krenuo sa SJEME IM SE ZATRLO itd...
Da bi se ispostavilo da su cure iz nama jos uvijek neznanih razloga POBJEGLE OD KUCE.
Da to nema veze ni sa genocidom u Srebrenici, ni sa policijom RSa ni sa ravnogorskim pokretom.
Zato je ona tema otisla pod kljuc.
ma znam sta govoris, pitanje je ako imamo ovako potecijalno explozivne teme dali je moguce cistit teme non stop.....vidio sam sta je kolumbo pisao...sad bi bilo dobro doticnog pitat sta misli sad kad je ovakva situacija....pretpostavljam da bi tema otisla u drugom pravcu...ja sam jos uvijek idealista i vjerujem da bi se mnogi mogli ako nista bar postidit svojih postova ali izgleda da sam u krivu...u pravu si ...mandal mati
nije li i prosle ili pretprosle godine pred izbore bila neka slicna prica o nekim napadima na sela i gdje su ljudi bjezali i bojali se tih nekih cetnika a ustvari nista nije bilo. i tada je policija izlazila i gledala i nista nisu uspjeli naci a onda su osute kritike po policiji. ne kazem da je tim ljudima zivot med i mlijeko ali se stvari prenapuhavaju i dolazi se do nekih zakljucaka prije bilo kakvih dokaza
karanana wrote:nije li i prosle ili pretprosle godine pred izbore bila neka slicna prica o nekim napadima na sela i gdje su ljudi bjezali i bojali se tih nekih cetnika a ustvari nista nije bilo. i tada je policija izlazila i gledala i nista nisu uspjeli naci a onda su osute kritike po policiji. ne kazem da je tim ljudima zivot med i mlijeko ali se stvari prenapuhavaju i dolazi se do nekih zakljucaka prije bilo kakvih dokaza
Bilo kod price o izdvajanju Srebrenice iz RS-a, kad su navodno maskirana lica u sumi zaprijetila povratniku u sumi da ce ga ubiti, pa onda ko krenulo iseljenje. To je 100% namontirano, al ne bih pravio paralelu izmedju ova dva dogadjaja. U pozadini ovoga je nesredjena situacija u porodici, a najmanje politicki motivi. Naravno stoji da su se u oba slucaja mediji zaletili i pomalo senzacionalisticki prenijeli vijest, a kad su skontali da su pogrijesili, jednostavno se usutali.