IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Pasiflora

#1 IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by Pasiflora »

Sa dolaskom Bolonje (zna li iko sto to znaci?) studiranje je trebalo postati lakse - ovo je moja konstatcija.
Sa dolaskom Bolonje sva pravila su prestala vaziti - i ovo je moja konstatacija.
Sa dolaskom Bolonje visoko obrazovanje se svelo na nivo pijace - sve je u cijeni - MOJA KONSTATACIJA!!!!!!!!!!!!!!!
A najbalnija stvar - ispitni rokovi, koji su se oduvijek znali i trebaju biti precizirani prije poceka svake skolske godine - netragom su nestali. Nesto kao David Coperfield - sada ga vidis, sada ga ne vidis. Ima roka - nema roka.
Tko su ti ljudi koji upravljaju fakultetima, ko im daje pravo da se igraju sa sudbinama studentata i njihovih roditelja?
GOSPODO, ISPITNI ROK JE PRAVO SVAKOG STUDENTA!!!!!!!!!!!!! NE MOZETE LJUDIMA NE DATI ROKOVE U JAN - FEB, PA NE DATI ROKOVE U APRILU - JESTE LI NORMALNI??????????????????????
HOCETE PARE - KOLIKO???????????????? RECITE NAM PA DA ZAVRSIMO SA TIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ProS

#2 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by ProS »

đe ima bolonja đe 500 đaka na prof,koji radi na 5 fakulteta ba,koji snagom volje i svjestan ozbiljnosti svog posla prepita jos tolko đaka u 5 sati na ispitu... i, ne zakine :-D
Klodovik

#3 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by Klodovik »

sitno wrote:Sa dolaskom Bolonje (zna li iko sto to znaci?) studiranje je trebalo postati lakse - ovo je moja konstatcija.
Sa dolaskom Bolonje sva pravila su prestala vaziti - i ovo je moja konstatacija.
Sa dolaskom Bolonje visoko obrazovanje se svelo na nivo pijace - sve je u cijeni - MOJA KONSTATACIJA!!!!!!!!!!!!!!!
A najbalnija stvar - ispitni rokovi, koji su se oduvijek znali i trebaju biti precizirani prije poceka svake skolske godine - netragom su nestali. Nesto kao David Coperfield - sada ga vidis, sada ga ne vidis. Ima roka - nema roka.
Tko su ti ljudi koji upravljaju fakultetima, ko im daje pravo da se igraju sa sudbinama studentata i njihovih roditelja?
GOSPODO, ISPITNI ROK JE PRAVO SVAKOG STUDENTA!!!!!!!!!!!!! NE MOZETE LJUDIMA NE DATI ROKOVE U JAN - FEB, PA NE DATI ROKOVE U APRILU - JESTE LI NORMALNI??????????????????????
HOCETE PARE - KOLIKO???????????????? RECITE NAM PA DA ZAVRSIMO SA TIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koji fakultet? Rokova ima u aprilu, bit će i u maju.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by ladyblue18 »

na pravu imaju rokovi jan/feb, april dva roka, jun/jul, sept. 2 roka, i socijala.
I profesori ne zajebaju po tom pitanju, tu su korektni.
A imamo i predrokove, parcijale, uglavnom to je ok.
Evo sada smo dobili i elektronskun prijavu konacno, pa to ide jos bolje ja mislim.
Rokovi budu izbaceni nekih 15-20 dana prije pocetka.
Ali bolonja opcenito na Uni Sa je dno dna.
Svaki fax pri Sa Uni radi drugacije.
Ekonomija na jedan nacin, pravo na drugi, etf na treci, arhitektura na cetvrti i tako beskonacno, isto kao da nismo svi pri istom univerzitetu.
I mislim da je to poprilicno nepravedno te da bi svi trebali imati isto rokova, a ne ljudima dati 20 predmeta po godini a da nemaju pravo na april i septembar.
Postoji ta prica kako ce se ukinuti april i septembar, i ako dodje do toga mislim da bi zaista tada bio krajnji red da se studenti dignu. :roll:
Last edited by ladyblue18 on 14/04/2009 13:40, edited 1 time in total.
Pasiflora

#5 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by Pasiflora »

Klodovik wrote: Koji fakultet? Rokova ima u aprilu, bit će i u maju.
Daaaa, tako pise na oglasnoj, ali kada covjek dodje da prijavi ispit - NEEEEEMA!!!!!!!!!!!!!
Ode covjek kod prodekana za nastavu, a on uredno bleji u zid (pred njim potpuno cist stol - covjek meditira - WTF?!?), student pita kako se to moglo desiti, a prodekan kaze (citiram): I vi ste zbog toga dosli mene ometati? Dovidjenja?!?!?! WTF???????????????
Izvini sto urlam, jos sam uzrujana. Ovo se dogadja vec 3 put ove skolske god i stvarno sam poludjela!!!!!!!!
Napominjem da se radi o studentu ciji je prosjek skoro 9!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pasiflora

#6 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by Pasiflora »

ladyblue18 wrote: I mislim da je to poprilicno nepravedno te da bi svi trebali imati isto rokova, a ne ljudima dati 20 predmeta po godini a da nemaju pravo na april i septembar.
Postoji ta prica kako ce se ukinuti april i septembar, i ako dodje do toga mislim da bi zaista tada bio krajnji red da se studenti dignu. :roll:

Ok, neka ih ukinu, ali neka kazu ljudima. Pa ne mogu oni ljude lagati - IMA ROKA - NEMA ROKA.
lolita_xx

#7 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by lolita_xx »

Klodovik wrote:
sitno wrote:Sa dolaskom Bolonje (zna li iko sto to znaci?) studiranje je trebalo postati lakse - ovo je moja konstatcija.
Koji fakultet? Rokova ima u aprilu, bit će i u maju.
nema na svim fakultetima u aprilu i maju.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by ladyblue18 »

sitno wrote:
ladyblue18 wrote: I mislim da je to poprilicno nepravedno te da bi svi trebali imati isto rokova, a ne ljudima dati 20 predmeta po godini a da nemaju pravo na april i septembar.

Ok, neka ih ukinu, ali neka kazu ljudima. Pa ne mogu oni ljude lagati - IMA ROKA - NEMA ROKA.
ocigledno mogu, u ovoj drzavi sve moze.
a sto se tice ukidanja aprila i septembra mislim da bi to bilo krajnje drsko i bezobrazno, i ovako je pretesko :x
vec rekoh, na nekim fakultetima ima, na nekim nema, i na tome bi se trebalo poraditi, da svi imamo ista prava
alica.k

#9 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by alica.k »

na filozofskom ima u maju za zaostale iz prvog semestra. JEDVA.
alica.k

#10 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by alica.k »

AnchyVamp wrote:
alica.k wrote:na filozofskom ima u maju za zaostale iz prvog semestra. JEDVA.
Da. To onda znači da mora bit i u septembru za drugi semestar, zar ne? Zar ne? :cry:
ZAR DA ZAR DA
nadajmo se nadajmo se :D, ja racunam na to.
Pasiflora

#11 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by Pasiflora »

alica.k wrote:
AnchyVamp wrote:
alica.k wrote:na filozofskom ima u maju za zaostale iz prvog semestra. JEDVA.
Da. To onda znači da mora bit i u septembru za drugi semestar, zar ne? Zar ne? :cry:
ZAR DA ZAR DA
nadajmo se nadajmo se :D, ja racunam na to.
Upravo to je i bila tema mog posta. Sigurna sam da ima jos fakulteta koji rade na ovaj "nacin".
Bez objasnjenja, sa potpunom ignorancijom studenata (cast izuzecima, neki profesori i neki asistenti) -
pa debili jedni - to su sutra akademski gradjani ove zemlje, ne mozete se prema njima ponasati kao prema lopovima.
Zbog svojih organizacionih nesposobnosti ili zbog zelje da sto manje ljudi uspjesno zavrsi svoje studije, naprosto im
se bacaju klipovi pod noge. Odlicnim studentima prave probleme.
Valjda se boje da ce ih ti isti uspjesni otjerati sa njihovih nicim zasluzenih pozicija dekana, prodekana, profesora,
asistenata - opet kazem - cast RIJETKIM izuzecima.
Amazonka27

#12 Re: IMAL' ISPITNOG ROKA???????

Post by Amazonka27 »

pa sta ja pricam 3 god ? Mi na ekonomiji imamo zimskosemestralni rok januar i poravni februar i u tom periodu (od 10 jan do 20 februrara) opet moramo da idemo na nastavu inace ces klinac poloziti jer ce ti faliti bodova. Isto to vazi za ljetnosemestralne predmete. U slucaju da padnes na nekom pedmetu u jan/feb, ne mozes ga polagati u jun/jul. Imas ljetnu skolu koja ti dozvoljava da prijavis dva predmeta i jedan predmet kosta 200 KM. I naravano...opet moras taj mjesec dana ici na nastavu.
ja evo odgodi svoj diplomski za januar jer sam zaglilbila na 3 predmeta iz zimskog semestra...mogu dva na ljetnoj...a treci tek u januaru...kad se saberes finansijski mi je isplativije sva tri polagati u januaru...imacu 6 mjeseci da ih spremim ispitni rok + popravni i kostace me 100 KM po predmetu...a vako 2 u ljetnoj 400 ...
Post Reply