image processing preko DirectX i pixel shaders

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
neko iz mase

#1 image processing preko DirectX i pixel shaders

Post by neko iz mase »

Evo jednog lagahnog pitanja za nase dizajnere, naime moram da napravim demo programa koji koristi GPU za image processing implementirajuci MRT i multipass kod efekata. U svakom slucaju, ovo nije problem, vec vise nepoznavanje razlicitih tehnika kod procesiranja slika. Da li ste upoznati sa efektima za slike koji su lagani za programiranje, nesto kao detektovanje coskova, inverzija boja itd (dobro ova zadnja je lagana). Takodje bi trebao napisati Fast Fourier Transform implementaciju u HLSL za GPU.
Hvala na citanju
La_Forge

Post by La_Forge »

hmmm .zvuči poznato .. ka na primjer neko špansko selo ..
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

obratite se google.com
bug

#4 Re: image processing preko DirectX i pixel shaders

Post by bug »

neko iz mase wrote:Evo jednog lagahnog pitanja za nase dizajnere, naime moram da napravim demo programa koji koristi GPU za image processing implementirajuci MRT i multipass kod efekata. U svakom slucaju, ovo nije problem, vec vise nepoznavanje razlicitih tehnika kod procesiranja slika. Da li ste upoznati sa efektima za slike koji su lagani za programiranje, nesto kao detektovanje coskova, inverzija boja itd (dobro ova zadnja je lagana). Takodje bi trebao napisati Fast Fourier Transform implementaciju u HLSL za GPU.
Hvala na citanju
neuronske mreze? :oops:
i ne kaze se lagahnog nego :D lahganog :D:D
neko iz mase

#5 Re: image processing preko DirectX i pixel shaders

Post by neko iz mase »

bug wrote: neuronske mreze? :oops:
i ne kaze se lagahnog nego :D lahganog :D:D
ehhe ma jasta neg neuronske mreze na grafickoj :D sad skontah zasto mi se gasi i pali monitor, graficka sama odluci hocel il nece da radi.
Nego, skontao sam ovo gore, ima li neko da malo bolje poznaje DirectX. Konkretno, kako da napravim multi render target ? (moze i referenca, sve osim prijedloga ovog gore, tj google). Sve u svemu, koristim pixel shader (u HSLS) i efekt sa dva prolaza. Kod prvog prolaza izracunavam 4 variable, maskiram ih kao pixel (float4 array) i vracam kao povratnu informaciju shadera.. Kod drugog pasa bi trebao imati pristup kompletnim informacijama koje sam dobio kod prvog pasa. Moja ideja je da sve informacije sacuvaju kao texture i ucitaju tokom drugog pasa u rgba formatu.
:-D :D :-D
Shiljak mi nedostaje :sad:
Post Reply