Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post Reply
McMoy

#426 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by McMoy »

Možemo se mi ovdje nadmudrivati do sudnjeg dana, međutim suština problema nije Polić i ostalih 80-90 sa spiska (neki su demantovali da im je to mjesečna plata), niti stručne analize njegove (ne)sposobnosti. Problem, kao i većina drugih u ovoj državi su stari od 15-20 godina. Početkom devedesetih, dok je većina običnog naroda gledala kako da spasi vlastitu glavu i ne bude zaklan na kućnom pragu, od kojih su neki bili "pogrešno" odgojeni da brane svoju zemlju, ognjište i porodicu, dotle je pravljen sistem i podloga za ovo što danas imamo. Možda cijela ova priča zvuči deplasirano i da je ista prožvakana milion puta, ali tada je već počelo pozicioniranje, krčmljenje društvene imovine, pljačka svega što se opljačkati moglo. Od 1995. do negdje 2000. finalizovan je projekat "otmi koliko možeš, misli na svoju budućnost i budućnost svojih praunuka", izvršeno je ubacivanje novca u legalne tokove, a poslije toga "mir, mir, mir, niTko nije kriv. Doduše, nije baš da niko nije kriv, i dan - danas i još narednih 20-ak godina hapsiće se oni "pogrešno" odgojeni, jer eto da nije njih bilo, ne bi mi ni pucali... ko nas bre zavadi...
Halalim A.I. i da je u ratu ne jedanput, nego hiljadu puta spominjao zlatne kašike, jer trebalo je nekako, u gotovo bezizlanoj situaciji i pritiscima sa svih strana, sačuvati borbeni moral i boraca ARBiH i naroda koji je ostao u BiH.
Ne halalim i ne mogu preći preko zloupotrijebljene Amnestije, čiji je cilj bio da se niko ne sudi zato što je bio pripadnik neke od sukobljenih strana (potpuno uredu), koja je usput amnestirala i sve one pobjegulje i dezertere, a pogotovo ratne profitere, danas ugledne i uspješne privrednike. Nekom rat, nekom brat.... ili babo.
Eh, od Dejtona, pa naovamo kreće demagogija i priča u smislu: "borci, trebate se boriti za svoja prava", nisam znao da vi imate problema" - upućeno RVI-ma na protestima 1996. godine, "neće meni tamo neka baba istjeravati borce na ulicu" (neće baba, nego općinski i kantonalni organi).... ima ih još.
Zatim kreće reforma vojske, koja je trajala 10-ak godina i koja je bila glavni problem u državi i nakon koje je obećana i u hiljadu planova i dokumenata obrađena Reforma javne uprave :) (tamo nam se skrasila i bivša gradonačelnica Sarajeva g-đa Semiha B., Državna koordinatorica za reformu javne uprave), ima i Strategija Reforme javne uprave, ADS, ... sve u svemu - "ljubi bližnjeg svog".
Demobilisani borci, penzionisani pripadnici OS i RVI postaše glavna pošast i potrošač budžeta, pa moradosmo da to nekako namirimo sa MMF-om, jerbo, da oni nisu za svoj ćejf ratovali i iz čista mira ranjavani, sad bismo mi bili Švica. O penzionerima i da ne pričam.
Kada je objavljen pomenuti spisak, nisam nešto posebno reagovao. Pretpostavljao sam da ima takvih "skromnih" ljudi koji se muče po 4-5 godina da od plate zarade svoj prvi milion, ali kad su počeli da iskaču i jadikuju pojedini demagozi od vrhunskog Kebe, preko Nikšića koji kaže da im se zakonski ništa ne može već samo (m)oralno, Komšić, Škaljić, Pudarić...
jadna majko, niko ništa nije znao! :oops:
Fali ovom spisku još mnogo drugih spiskova, od onih vidljivih i onih smogovitih primanja i davanja.
I da privedem ovu priču kraju... "Tresla se gora, rodio se miš", neće se ništa promijeniti ni desiti.
Danas čujem i da je Lagumdžija odustao od onih 5 politika, kako reče danas na press konferenciji: "Od planova za 2014. je najavio da to bude 'godina puta ka manifestu za BiH 2020.' šta god to značilo, te je kazao kako će SDP napraviti velika iznenađenja za mnoge." :?
Helem neise, pričaće se o ovome još jedno 2, maximalno 3 dana, jer stiže nam Nova godina, djeda Mraz (tamo gdje nije zabranjen i žigosan), treba se proveseliti, povoljni aranžmani od Igmana, Bjelašnice, do Londona i Pariza.
Ima se, moRe se!
jefferson

#427 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by jefferson »

ExNihilo wrote:
jefferson wrote: O cemu ti? Polic je imenovan na to mjesto jer je kamcio ovu drzavu od 1995 kada je usao u krivaju (jesil ti iakd bio u pogonima Krivaje poslije rata?) Taj covjek je Krivaju vise unistio nego rat 1992-1995. Sve sto je u zivotu postigao, postigao je na grbaci poreskih obveznika.
Fedracija ima dobar udjel u BL stoga? Da nije taj posao dobio jer zna? ili zato sto je jedan od stotina koji krcme ovu drzavu vec dvadeset godina.
Sta je nebulozno? Ma nista, vrhunski strucnjak :lol: :lol: :lol:
Stari forumaški aksiom: broj smajlija je obrnuto proporcionalan argumentima....

Da si mi odgovorio na prethodno postavljena pitanja, makar napisao neki argument za gore iznesene optužbe, možda bismo mogli nastaviti diskusiju. Ovako, nema svrhe replicirati na tvoje monologe i vječiti "stream" novih optužbi, koje izvlačiš iz šešira, nakon što se blamiraš na prethodnim... :)

Ultima_palabra wrote:To je drugi dio problema... i ako neko ima rezultate u privatnom sektoru ne možeš biti siguran da li je stručan ili samo politički jak, jer je u ovoj državi sve isprepleteno.
Tačno.
Da ti ispunim zelju. Znam da je pisao nebuloze jer znam citat.
Znam da nije vrhunski strucnjak jer nikad rad nije niti ce objaviti u zurnalima koje objavljuju SAGE, Taylor&Francis, Oxford University Press itd, itd.
Kako znam da nije pisao? Zato sto bi ih procitao jer mi je to posao!
Nedzad Polic kao Dr, mr i sta ja znam, u normalnoj zemlji ne bi mogao dobiti posao ni na visoj skoli a kamoli na faxu.
Malo sam bolje upucen kako je na kraju i doktorirao a bogami i dobio posao na UNZE.
Jbg, mnogima je ovdje rat bio rat, a bogami Policu i tebi slicnima je bio i brat!
homar

#428 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by homar »

McMoy wrote:Možemo se mi ovdje nadmudrivati do sudnjeg dana, međutim suština problema nije Polić i ostalih 80-90 sa spiska (neki su demantovali da im je to mjesečna plata), niti stručne analize njegove (ne)sposobnosti. Problem, kao i većina drugih u ovoj državi su stari od 15-20 godina. Početkom devedesetih, dok je većina običnog naroda gledala kako da spasi vlastitu glavu i ne bude zaklan na kućnom pragu, od kojih su neki bili "pogrešno" odgojeni da brane svoju zemlju, ognjište i porodicu, dotle je pravljen sistem i podloga za ovo što danas imamo. Možda cijela ova priča zvuči deplasirano i da je ista prožvakana milion puta, ali tada je već počelo pozicioniranje, krčmljenje društvene imovine, pljačka svega što se opljačkati moglo. Od 1995. do negdje 2000. finalizovan je projekat "otmi koliko možeš, misli na svoju budućnost i budućnost svojih praunuka", izvršeno je ubacivanje novca u legalne tokove, a poslije toga "mir, mir, mir, niTko nije kriv. Doduše, nije baš da niko nije kriv, i dan - danas i još narednih 20-ak godina hapsiće se oni "pogrešno" odgojeni, jer eto da nije njih bilo, ne bi mi ni pucali... ko nas bre zavadi...
Halalim A.I. i da je u ratu ne jedanput, nego hiljadu puta spominjao zlatne kašike, jer trebalo je nekako, u gotovo bezizlanoj situaciji i pritiscima sa svih strana, sačuvati borbeni moral i boraca ARBiH i naroda koji je ostao u BiH.
Ne halalim i ne mogu preći preko zloupotrijebljene Amnestije, čiji je cilj bio da se niko ne sudi zato što je bio pripadnik neke od sukobljenih strana (potpuno uredu), koja je usput amnestirala i sve one pobjegulje i dezertere, a pogotovo ratne profitere, danas ugledne i uspješne privrednike. Nekom rat, nekom brat.... ili babo.
Eh, od Dejtona, pa naovamo kreće demagogija i priča u smislu: "borci, trebate se boriti za svoja prava", nisam znao da vi imate problema" - upućeno RVI-ma na protestima 1996. godine, "neće meni tamo neka baba istjeravati borce na ulicu" (neće baba, nego općinski i kantonalni organi).... ima ih još.
Zatim kreće reforma vojske, koja je trajala 10-ak godina i koja je bila glavni problem u državi i nakon koje je obećana i u hiljadu planova i dokumenata obrađena Reforma javne uprave :) (tamo nam se skrasila i bivša gradonačelnica Sarajeva g-đa Semiha B., Državna koordinatorica za reformu javne uprave), ima i Strategija Reforme javne uprave, ADS, ... sve u svemu - "ljubi bližnjeg svog".
Demobilisani borci, penzionisani pripadnici OS i RVI postaše glavna pošast i potrošač budžeta, pa moradosmo da to nekako namirimo sa MMF-om, jerbo, da oni nisu za svoj ćejf ratovali i iz čista mira ranjavani, sad bismo mi bili Švica. O penzionerima i da ne pričam.
Kada je objavljen pomenuti spisak, nisam nešto posebno reagovao. Pretpostavljao sam da ima takvih "skromnih" ljudi koji se muče po 4-5 godina da od plate zarade svoj prvi milion, ali kad su počeli da iskaču i jadikuju pojedini demagozi od vrhunskog Kebe, preko Nikšića koji kaže da im se zakonski ništa ne može već samo (m)oralno, Komšić, Škaljić, Pudarić...
Fali ovom spisku još mnogo drugih spiskova, od onih vidljivih i onih smogovitih primanja i davanja.
I da privedem ovu priču kraju... "Tresla se gora, rodio se miš", neće se ništa promijeniti ni desiti.
Danas čujem i da je Lagumdžija odustao od onih 5 politika, kako reče danas na press konferenciji: "Od planova za 2014. je najavio da to bude 'godina puta ka manifestu za BiH 2020.' šta god to značilo, te je kazao kako će SDP napraviti velika iznenađenja za mnoge." :?
Helem neise, pričaće se o ovome još jedno 2, maximalno 3 dana, jer stiže nam Nova godina, djeda Mraz (tamo gdje nije zabranjen i žigosan), treba se proveseliti, povoljni aranžmani od Igmana, Bjelašnice, do Londona i Pariza.
Ima se, moRe se!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#429 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by pici »

najveĆa primanja tri prosjeĆne plaĆe i ako ti se ne svidja il ti je malo mrrrrššššHHH u privatnike il dijasporu.Od direktora , poslanika, domimistara, ministara , kurcapalca itd itd i to je puno u ovoj siromašnoj i pola miliJona nezaposlenih zemlji.
Vasco da Gama

#430 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Vasco da Gama »

dok god kontamo da je do polića ili nemoralnosti bilo koje javne osobe koja obnasa funkcije, ovo ce se stalno desavati.
pici

#431 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by pici »

McMoy wrote:Možemo se mi ovdje nadmudrivati do sudnjeg dana, međutim suština problema nije Polić i ostalih 80-90 sa spiska (neki su demantovali da im je to mjesečna plata), niti stručne analize njegove (ne)sposobnosti. Problem, kao i većina drugih u ovoj državi su stari od 15-20 godina. Početkom devedesetih, dok je većina običnog naroda gledala kako da spasi vlastitu glavu i ne bude zaklan na kućnom pragu, od kojih su neki bili "pogrešno" odgojeni da brane svoju zemlju, ognjište i porodicu, dotle je pravljen sistem i podloga za ovo što danas imamo. Možda cijela ova priča zvuči deplasirano i da je ista prožvakana milion puta, ali tada je već počelo pozicioniranje, krčmljenje društvene imovine, pljačka svega što se opljačkati moglo. Od 1995. do negdje 2000. finalizovan je projekat "otmi koliko možeš, misli na svoju budućnost i budućnost svojih praunuka", izvršeno je ubacivanje novca u legalne tokove, a poslije toga "mir, mir, mir, niTko nije kriv. Doduše, nije baš da niko nije kriv, i dan - danas i još narednih 20-ak godina hapsiće se oni "pogrešno" odgojeni, jer eto da nije njih bilo, ne bi mi ni pucali... ko nas bre zavadi...
Ima se, moRe se!
od tada je poČela OTIMAČINA svega i svaČega...najveČa ubleHa su CERTIFIKATI kojima se krČmila Društvena imovina u privatnu...tad su ispred vječne vatre stajali šverceri i za gazde otkupljivali 5% vrijednost certifikata...jedan primjer firme, procjena vrijednosti 5 miliJona KM, napravljena aukcija za privatizovanje...javili se samo starnci iz Italije s ponudom od 3 miliJona KM, poništeno kao malo daju...poslije raspisania tri-četri neuspješna, javiše se našHe dobre dušHe, Selimovićeva raja i dadoše 300 000 KM i miliJon i pol u certifikatima... :shock: BANDA!!!
Vasco da Gama

#432 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Vasco da Gama »

pici wrote:
Ima se, moRe se!
od tada je poČela OTIMAČINA svega i svaČega...najveČa ubleHa su CERTIFIKATI kojima se krČmila Društvena imovina u privatnu...tad su ispred vječne vatre stajali šverceri i za gazde otkupljivali 5% vrijednost certifikata...jedan primjer firme, procjena vrijednosti 5 miliJona KM, napravljena aukcija za privatizovanje...javili se samo starnci iz Italije s ponudom od 3 miliJona KM, poništeno kao malo daju...poslije raspisanij tri-četri neuspkešna, javiše se našHe dobre dušHe, Selimovićeva raja i dadoše 300 000 KM i miliJon i pol u certifikatima... :shock: BANDA!!!
tako se to radi i ne moze drugacije. sta su ljudi ocekivali? postenje? pravnu drzavu? gladak prelazak iz socijalizma u kapitalizam, gdje sve ostaje isto samo se drzavna imovina mijenja za privatnu i svi pocinju da zaradjuju po trudu i kvalitetu?

to je utopija isto kao sto je i samoupravljanje bilo utopija. zapravo puno veca utopija.
pici

#433 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by pici »

Naravno, al zato firme kao što je FDS nisi mogao ka krČmišH certifikatima, nego je raspodjela bila 60% dionica radnicima koji su za vrijeme Ante Markovića upisali dionice i odbijalo im se od plaĆa i 40 posto državi...2000 godine je isti SDP pokušao da zagrabi 100 % imovine al je SDA zaglibila u FDS to ni atomska nemre izglibit...raskrČmili su SDA-HDZ sve što se more raskrČmit, od certifikata, privatizacija, dionica itd itd...danas imamo enormno bogate lopove, koji vladaju i imaš enormno siromašne bekane koji preživljavaju...nije ovo ni K od Kapitalizma ....ovo je FEUDALIZAM.
miki.ba

#434 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by miki.ba »

pici wrote:Naravno, al zato firme kao što je FDS nisi mogao ka krČmišH certifikatima, nego je raspodjela bila 60% dionica radnicima koji su za vrijeme Ante Markovića upisali dionice i odbijalo im se od plaĆa i 40 posto državi...2000 godine je isti SDP pokušao da zagrabi 100 % imovine al je SDA zaglibila u FDS to ni atomska nemre izglibit...raskrČmili su SDA-HDZ sve što se more raskrČmit, od certifikata, privatizacija, dionica itd itd...danas imamo enormno bogate lopove, koji vladaju i imaš enormno siromašne bekane koji preživljavaju...nije ovo ni K od Kapitalizma ....ovo je FEUDALIZAM.
:thumbup:
MVeis

#435 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by MVeis »

jedino svaka cast SDP-u

Vasco da Gama

#436 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Vasco da Gama »

pici wrote:Naravno, al zato firme kao što je FDS nisi mogao ka krČmišH certifikatima, nego je raspodjela bila 60% dionica radnicima koji su za vrijeme Ante Markovića upisali dionice i odbijalo im se od plaĆa i 40 posto državi...2000 godine je isti SDP pokušao da zagrabi 100 % imovine al je SDA zaglibila u FDS to ni atomska nemre izglibit...raskrČmili su SDA-HDZ sve što se more raskrČmit, od certifikata, privatizacija, dionica itd itd...danas imamo enormno bogate lopove, koji vladaju i imaš enormno siromašne bekane koji preživljavaju...nije ovo ni K od Kapitalizma ....ovo je FEUDALIZAM.
pa to je stvar semantike...
DaffyDuck

#437 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by DaffyDuck »

MVeis wrote:jedino svaka cast SDP-u

:lol: :lol: :lol:
gdje mu je plata sa ekonomskog fakulteta, stan koji je ukrao od istog
gdje mu je plata, naknada od fondacije adil zulfikarpasic
plata od ministarstva
stranacke naknade
razne komisije i ko zna sta vise ne

+auto, telefon, reprezentacije i putovanja koja mu MI placamo vec 23 godine
:budise:
rajvoSa0

#438 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by rajvoSa0 »

Jos jedna stvar. Zasto jednostavno ne ogranicit plate u javnom sektoru? Nije konkretno vezano za ovo, vec za preduzeca koja su 100% na teretu drzave.

Dakle da si kralj, sah, sultan.. ne mozes imati vise od recimo 2500 eur na toj poziciji.

I nesto BITNO. Ovom liku je plata 40 000 maraka. Nije isto poimanje marke ovdje i recimo u Njemackoj. Efektivna vrijednost ovih para u DE bi bila mozda 35 000 eura ako ne i vise. I zamislite vi da to neko tamo prima na drzavnim jaslama, a jos uz to biljezi gubitke. Ma mars u PM!
rajvoSa0

#439 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by rajvoSa0 »

To da se plate ne mogu ograniciti, okacite macku o rep. Eno Srbi, Hrvati to uspjesno uradili.. dakle moze se. Srbi takodje stavili zabranu da nema zaposljavanja do 2016 na drzavne jasle.

Pa jebo te zivot mili, sarajevo ZIVI od budzetlija.

S tim sto je sada potvrdjena moja teza da je Bosna uz Kosovo ubjedljivo najbjednija drzava ex yu. I nisu u pitanju sad plate, nego svijest stanovnistva..
McMoy

#440 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by McMoy »

rajvoSa0 wrote:To da se plate ne mogu ograniciti, okacite macku o rep. Eno Srbi, Hrvati to uspjesno uradili.. dakle moze se. Srbi takodje stavili zabranu da nema zaposljavanja do 2016 na drzavne jasle.

Pa jebo te zivot mili, sarajevo ZIVI od budzetlija.

S tim sto je sada potvrdjena moja teza da je Bosna uz Kosovo ubjedljivo najbjednija drzava ex yu. I nisu u pitanju sad plate, nego svijest stanovnistva..
Mogu se ograničiti i ograničene su.
A, ovo za Kosovo ti ne stoji. Albanci se barem deklarišu kao jedan narod, bez obzira na vjeru.
ExNihilo

#441 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

jefferson wrote:Da ti ispunim zelju. Znam da je pisao nebuloze jer znam citat.
Kao što, već, rekoh - citiraj tu nebulozu/nebuloze. Sve dok ne citiraš, ništa ti pročitao nisi. Kad citiraš, tada možeš reći da si mi "ispunio želju".
jefferson wrote:Znam da nije vrhunski strucnjak jer nikad rad nije niti ce objaviti u zurnalima koje objavljuju SAGE, Taylor&Francis, Oxford University Press itd, itd.
S obzirom da si toliko načitan (od ranije znamo da si, pri tome, još i doktor nauka, kao i vrhunski stručnjak), čovjek bi rekao da barem znaš kako i kome se isplaćuje novac poreskih obveznika. Makar toliko!
jefferson wrote:Nedzad Polic kao Dr, mr i sta ja znam, u normalnoj zemlji ne bi mogao dobiti posao ni na visoj skoli a kamoli na faxu.
Nekada si slušao njegova predavanja ili, opet, kao i svaki put dosad, pričaš na bazi predrasude?
jefferson wrote:Jbg, mnogima je ovdje rat bio rat, a bogami Policu i tebi slicnima je bio i brat!
Ova rečenica pokazuje najbolje stepen tvog buncanja. Šta ti znaš o meni, pa možeš iznijeti ovakvu optužbu?
jefferson

#442 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by jefferson »

ExNihilo wrote:
jefferson wrote:Da ti ispunim zelju. Znam da je pisao nebuloze jer znam citat.
Kao što, već, rekoh - citiraj tu nebulozu/nebuloze. Sve dok ne citiraš, ništa ti pročitao nisi. Kad citiraš, tada možeš reći da si mi "ispunio želju".
jefferson wrote:Znam da nije vrhunski strucnjak jer nikad rad nije niti ce objaviti u zurnalima koje objavljuju SAGE, Taylor&Francis, Oxford University Press itd, itd.
S obzirom da si toliko načitan (od ranije znamo da si, pri tome, još i doktor nauka, kao i vrhunski stručnjak), čovjek bi rekao da barem znaš kako i kome se isplaćuje novac poreskih obveznika. Makar toliko!
jefferson wrote:Nedzad Polic kao Dr, mr i sta ja znam, u normalnoj zemlji ne bi mogao dobiti posao ni na visoj skoli a kamoli na faxu.
Nekada si slušao njegova predavanja ili, opet, kao i svaki put dosad, pričaš na bazi predrasude?
jefferson wrote:Jbg, mnogima je ovdje rat bio rat, a bogami Policu i tebi slicnima je bio i brat!
Ova rečenica pokazuje najbolje stepen tvog buncanja. Šta ti znaš o meni, pa možeš iznijeti ovakvu optužbu?
Samo cekam da jos kazes kako je malo bio placen jer je svojim teskim radom i zalaganjem zasluzio vise!
Pa ti rece da ima stotie vrhunskih radova, a ja uspje naci samo jedan, u kojem fali komplet teorija privatizacije. Pa de nam bar pomozi da nadjemo neke radove i procitamo ili su velika tajna? :D
Sto se tice rata i brata, samo neko kome je ovaj rat bio brat moze iznositi ovakve budalastine pravdajuci ljige kao sto je Polic.
ExNihilo

#443 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

jefferson wrote: Samo cekam da jos kazes kako je malo bio placen jer je svojim teskim radom i zalaganjem zasluzio vise!
Pa ti rece da ima stotie vrhunskih radova, a ja uspje naci samo jedan, u kojem fali komplet teorija privatizacije. Pa de nam bar pomozi da nadjemo neke radove i procitamo ili su velika tajna? :D
Opet ti o plati. U čemu je problem, kompanija zaradila i isplatila direktora iz te zarade? Šta je sporno?

Radovi nisu tajna. Polić ih javno prezentuje na naučnim simpozijima. Odeš, poslušaš, pročitaš, imaš priliku da pitaš sve što ti je nejasno. Ili, odeš na UNZE i zatražiš. Ili, kontaktiraš autora. To što ih ti nisi pronašao, ne znači da ne postoje.
jefferson wrote:Sto se tice rata i brata, samo neko kome je ovaj rat bio brat moze iznositi ovakve budalastine pravdajuci ljige kao sto je Polic.
Još jedan brilijantan primjer deduktivne logike.
Not My Idea

#444 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Not My Idea »

ExNihilo wrote:
Not My Idea wrote:ExNihilo- ako se ikad igdje kandidujes ili prijavis gdje ce narod birat- mani se tog nadobudnog tona, toliko odbija da se tvoji postovi ne mogu citat. Dosla sam do pocetka onog gdje si "secirao" i odustala. I de ziv bio, pricaj Bosanskim jezikom, imamo mi za svaku tu stranjsku rijec-nasu.
Prvo, to što je tvoj koeficijent verbalne inteligencije limitiran na "cica i maca konverzacije" i što ti je vokabular u potpunosti determiniran desetinama hiljada (ili stotinama?) nakucanih postova, te guzicom izlizanom blejeći u ekran, ne znači da je ne pričam Bosanski jezik, već da je tebi krajnje vrijeme da pročitaš nešto mimo "Ljubav & Sex" podforuma. Drugo, niko te ne tjera da čitaš moje postove. Njihov ton niti sadržinu, sigurno, neću prilagođavati tebi. Treće, ako imaš nešto da kažeš o sadržini mojih postova, bujrum. Ali, naravno da nemaš. Jer, iako si omniprezentna ( :wink: ) na forumu, ne znam da si ikada napisala makar jednu rečenicu koja bi se mogla smatrati iole racionalnim postom. Možda uspiješ u narednih milion postova. Mislim da je prvi korak naučiti razlikovati facebook i forum. Sretno!
:lol: Odgovorila bih ti pristojno ali ne znam, pa dok ne naucim, evo samo ovo: Ne seri.
Alfons Kauders

#445 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

ExNihilo wrote:
jefferson wrote: Samo cekam da jos kazes kako je malo bio placen jer je svojim teskim radom i zalaganjem zasluzio vise!
Opet ti o plati. U čemu je problem, kompanija zaradila i isplatila direktora iz te zarade? Šta je sporno?

Radovi nisu tajna. Polić ih javno prezentuje na naučnim simpozijima. Odeš, poslušaš, pročitaš, imaš priliku da pitaš sve što ti je nejasno. Ili, odeš na UNZE i zatražiš. Ili, kontaktiraš autora. To što ih ti nisi pronašao, ne znači da ne postoje.
jefferson wrote:Sto se tice rata i brata, samo neko kome je ovaj rat bio brat moze iznositi ovakve budalastine pravdajuci ljige kao sto je Polic.
sorry, ali otkad se naucni radovi traze od autora?

ja sam nekako mislio da se isti objavljuju, da je autoru u interesu da budu u cirkulaciji, da se recenziraju, citiraju i koriste... a ne da se traze u univerzitetskoj bibiloteci ili direktno od autora

dakle ako vec ima toliko radova, ako su vec davno objavljeni, gdje su? gdje je peer review? itd...

druga je stvar sto nije isto objaviti naucni rad u bih i negdje vani... ni blizu... recimo ja sam nakon rata preveo i prekucao dosta stranica... strucne literature koja je mojim prevodom postajala doktorska disertacija jednog od nekolicine supcina na nasem univerzitetu... vecina nasih naucnih radova su mrtvi plagijati, najcesce nevjesto prevedeni...

ima sam tako priliku citati gotov doktorat lika na temu privatizacije u rusiji i tranzicijskim zemljama (nadam se da nije bio policev :lol:) i tacno sam mogao primjetiti koliko je ljudi prevodilo (studentima uvaljivali) i kako su odradili posao... tj kako ga nisu odradili jer je jedino moj dio koristio ispravnu terminologiju... u ostatku rada se za isti pojam koristilo 5-6 razlicitih izraza, koliko je i bilo studenata kojima je uvaljeno da to sranje prevedu...

ako je i polic tako stancao naucne radove, nije ni cudo sto ih nigdje nema i sto ih treba traziti "od autora"... ako hoces mogu pogledati na starim diskovima imam li jos tih radova - ako ih ko zatrazi od "autora" tj. mene... jer sam autor u istoj mjeri ko i doticni profesori, cak i vecoj, jer sam za razliku od njih barem znao procitati jebeni original
ExNihilo

#446 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote:

sorry, ali otkad se naucni radovi traze od autora?

ja sam nekako mislio da se isti objavljuju, da je autoru u interesu da budu u cirkulaciji, da se recenziraju, citiraju i koriste... a ne da se traze u univerzitetskoj bibiloteci ili direktno od autora

dakle ako vec ima toliko radova, ako su vec davno objavljeni, gdje su? gdje je peer review? itd...

druga je stvar sto nije isto objaviti naucni rad u bih i negdje vani... ni blizu... recimo ja sam nakon rata preveo i prekucao dosta stranica... strucne literature koja je mojim prevodom postajala doktorska disertacija jednog od nekolicine supcina na nasem univerzitetu... vecina nasih naucnih radova su mrtvi plagijati, najcesce nevjesto prevedeni...

ima sam tako priliku citati gotov doktorat lika na temu privatizacije u rusiji i tranzicijskim zemljama (nadam se da nije bio policev :lol:) i tacno sam mogao primjetiti koliko je ljudi prevodilo (studentima uvaljivali) i kako su odradili posao... tj kako ga nisu odradili jer je jedino moj dio koristio ispravnu terminologiju... u ostatku rada se za isti pojam koristilo 5-6 razlicitih izraza, koliko je i bilo studenata kojima je uvaljeno da to sranje prevedu...

ako je i polic tako stancao naucne radove, nije ni cudo sto ih nigdje nema i sto ih treba traziti "od autora"... ako hoces mogu pogledati na starim diskovima imam li jos tih radova - ako ih ko zatrazi od "autora" tj. mene... jer sam autor u istoj mjeri ko i doticni profesori, cak i vecoj, jer sam za razliku od njih barem znao procitati jebeni original
Možda nisi pratio raspravu, pa da te uputim, iako nisam ljubitelj padobranaca. Doktor nauka Jefferson je ustvrdio da čitanje žurnala spada u opis njegovog posla. Nikada nije naišao na Polićev rad u tim žurnalima, te shodno tome dolazi do zaključka da Polić nikada nije ništa ni objavio.

Moja primjedba na njegov "logički proces" bila je ta da, siguran sam, ne čita sve žurnale - kako domaće, tako i strane - pa samim tim ne predstavlja "hodajuću bibliografiju Polića". Ali, ako je, pak, ubjeđen da Polić nije ništa objavio - može kontaktirati autora ili otići u univerzitetsku bibiloteku da dobije radove ili informacije gdje su isti objavljeni.

Jasno?

Što se tiče ostatka tvog monologa, uvijek je neumjesno ocjenjivati kvalitet nečega što nisi pročitao. U ovom slučaju, Polićevih radova. Ako ima, ovdje, neko ko je čitao pomenute radove ili ih posjeduje - s radošću ću saslušati mišljenje o istim. Sve ostalo su nebuloze.
iPod

#447 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by iPod »

Daj okači link na samo jedan naučni list u kojem je objavljeno bilo šta od Polića, naravno nećeš postaviti niti jedan link jer nema. Muda pod bubrege može prodavati u Tešnju, ZeDo kantonu i Bosnalijeku i to za skromnih 40k KM.

Prestani lagati ljude i pričati da je Polić svemogući stručnj. On je samo još jedan u nizu bezibraznika i drznika koji je zagrabio iz budzeta ravno u svoj dzep.

http://www.thomsonscientific.com/cgi-bi ... s.cgi?PC=D
Last edited by iPod on 28/12/2013 18:48, edited 1 time in total.
ExNihilo

#448 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ExNihilo »

iPod wrote:Daj okači link na samo jedan naučni list u kojem je objavljeno bilo šta od Polića, naravno nećeš postaviti niti jedan link jer nema. Muda pod bubrege može prodavati u Tešnju, ZeDo kantonu i Bosnalijeku i to za skromnih 40k KM.
Hajd pokušaj dokučiti koliko je glupo ovo što si napisao. Ako ne uspiješ, pomoći ću ti.
iPod

#449 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by iPod »

ExNihilo wrote:
iPod wrote:Daj okači link na samo jedan naučni list u kojem je objavljeno bilo šta od Polića, naravno nećeš postaviti niti jedan link jer nema. Muda pod bubrege može prodavati u Tešnju, ZeDo kantonu i Bosnalijeku i to za skromnih 40k KM.
Hajd pokušaj dokučiti koliko je glupo ovo što si napisao. Ako ne uspiješ, pomoći ću ti.
http://www.thomsonscientific.com/cgi-bi ... s.cgi?PC=D

Vjerujem da njegovog rada nigdje nema, jer je tobože izdavao na kojekakvim univerzitetima u Travniku ili Busovači, da nije kod Bime iz GRAS-a?

Kako te bolan nije stid...
sinuhe

#450 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by sinuhe »

A sto bi objavljivao bilo gdje kad u BiH nisu uspostavljeni odredjeni standardi?
Niko to od njega nikad nije ni trazio :D
Post Reply