Uvijek je teško raspravljati s osobama koje niti poznaju osnovne postulate rasprave niti čitaju napisano. A, kada su pri tome nepismeni i služe se logičkim greškama u argumentaciji, što je nadasve čudno za osobu koja je
više od doktora nauka, doživljaj biva potpun. Ipak, imat ću, ovaj put, strpljenja da ti seciram post i objasnim kao djetetu. Izvinjavam se unaprijed što zapušavam prostorom tekstom i ponavljam ono što je, vjerujem, bilo jasno još u mom prvom postu.
jefferson wrote: U BiH imas Doktora nauka koji daleko vise znaju, imaju rezlutate iza sebe, ali nemaju toliku platu.
Po drugi put ću ponoviti, nadajući se da si dovoljno racionalna osoba da shvatiš, kako nigdje nisam komentirao Polićeva primanja, moralnost/nemoralnost istih, iznos istih, njegov angažman u Bosnalijeku, niti bilo šta o čemu pjeniš u svojim postovima. Govorio sam isključivo o njegovoj ekspertizi, jer je ista ono u šta sam se neposredno uvjerio, dok o njegovom usponu u Bosnalijeku i odlasku iz istog - ne znam ama baš ništa.
Preduslov za racionalnu raspravu jeste da adresiraš ona pitanja koja je sagovornik iznio. Ako izmišljaš, u sagovornikovo ime, argumente koji nisu izneseni, pa ih zatim "pobijaš", nisi racionalan sagovornik i s tobom nije moguće voditi dijalog. Ukoliko namjeravaš razgovarati, zamolio bih te da se držiš onoga
što sam rekao i da ne idemo u sferu onoga
što bi ti volio da sam ja rekao.
jefferson wrote:Ali s obzirom da Polic kao Dr. ec nikad nije objavio rad u vrhunskom zurnalu, on moze sa Dr. obrisati guzicu. Dr. nije kraj obrazovanja, nego privilegija koja trazi i odgovornost za pronalazenje novog znanja. Mnogi Doktori nauka u BiH uzimaju kredite da bi prezivjeli, objavljivali vrhunske clanke u vrhunskim zurnalima. Stoga, mojne mi, ja nisam apologeta.
Čovjek je, doslovce, objavio desetine, ako ne i stotine naučnih radova. Šta podrazumijevaš pod "vrhunskim žurnalom", to nam samo ti možeš definirati. Pretpostavljam da, za ovu svrhu, to predstavljaju svi žurnali u kojima Polić
nije objavljivao. Uostalom, kvalitet rada i naučni doprinos ne zavise od toga "u kom žurnalu su objavljeni". Kvalitetan rad je moguće objaviti i "nevrhunskom" žurnalu. Stoga, reci nešto o njegovim radovima, ako već namjeravaš napadati njegov akademski integritet, jer je to jedino mjerilo njegovog (ne)znanja. Ah, kad smo već kod toga, da li si i sam specijalista za finansije, pa s te pozicije tumačiš kvalitet njegovog akademskog doprinosa ili si jednostavno...mudroser?

Molim te,
vrlo je važno da odgovoriš na ovo pitanje.
Također, u kontekstu vođenja argumentirane rasprave, bilo bi lijepo da nam prezentuješ izvor svoje gornje tvrdnje, s obzirom da, zaista, ne vjerujem kako ažurno pratiš sve domaće i svjetske žurnale u potrazi za Polićevim kontribucijama.
jefferson wrote: Doktor nauka, jbt, kod nas poliferacije doktora ko gljiva poslije kise. Po tvojoj izjavi, onda nema druge nego svim doktorima nauka u BiH po jedno mjesto direktora obezbjediti, a kao uslov za mjesto direktora neka bude disertacija, tj. cim doktoriras, namah u fotelju direktora i platu od 15,000km
Zaista sam šokiran tvojom nesposobnošću kognitivnog procesiranja onoga što napišem. Citiraj tu "moju izjavu" u kojoj tvrdim da doktori nauka, po defaultu, zaslužuju direktorsku poziciju? Još bolje, citiraj gdje sam rekao da je Polić zaslužio, činom doktoriranja, bilo šta! Naprotiv, jasno sam naglasio kako stepen obrazovanja ne garantuje ekspertizu i kako poznajem doktore nauka koji su teški duduci. Također, jasno sam naglasio da je Polić stručnjak, ne zato što ima doktorat, nego jer sam se uvjerio u njegovo znanje iz prve ruke. Nisam dovodio niti njegov doktorat niti njegovo znanje u vezu s primanjima, jer o tome nisam ni riječi napisao.