ima nade za BH muzicku scenu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mojhaver

#1 ima nade za BH muzicku scenu

Post by mojhaver »

Svratih sinoc na Live pop rock koncert na Bascarsiji,
pa stvarno je sve otislo u klinac, Nervozni Postar specijalni gost,
bas cirkus kolorado, nije me toliko zacudilo sto nervozni postar svira na rock koncertu koliko me je zacudilo da toliko te omladine, koja ima duge kose i nose majice sa slikama slavnih rock benodva, pjevaju pjesme nervoznog postara, a vrhunac je bio kad su svirali nekakvu pjesmu mi smo drvosjece uh .................... ne zelim dalje da pisem

hm, sto kazu ima nade za BH muzicku scenu, sta ostali misle o tome,
felichi

Post by felichi »

cuo sam malo, stvarno su 'derali'
zao mi sto nisam otisao

imam neke predrasude, ipak su to BASCARSIJSKE noci, ko bi ocekivao metalce
a opet sjetimo se ludilo ma MANU CHAO!
r_faruk

Post by r_faruk »

pa neka te ne cudi to za omladinu, i onako je sve otislo u ku*ac, pored hladnog piva, skroza, TBF-a, i slicnih bendova, oni odu slusati "sinan, hasan, jasan, saban i naravno DZEJ" ""umjetnike"",
flora.sa

Post by flora.sa »

faruk...zaboravio si Sikter i Dubioza Kolektiv...baš se i ne mogu svrstati u ovja sinan, ninan koš.. :roll:
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Sinoc je bilo prosjecno, mada ovakav tip festivala treba nasem gradu i uz malo bolju organizaciju moze postati extra dogadjaj svakog ljeta...slazem se da treba dovesti i najbolje grupe
mojhaver

Post by mojhaver »

ma u principu ja volim obici sve svirke, i cijenim svaciji trud i zalaganje ali sto je previse previse, medju rock bendovima se pojavi Nervozni Postar kao zvijezda veceri sto nema smisla, mislim svaka njima cast oni dobro sviraju mislim na kvalitet svirke ali stvarno im nije bilo mjesto na onoj pozornici,

"zakleo sam se u bioskopu bas, kad porastem bit cu Salko dinamitas"
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Mi smo drvosjece
potaman nam sve
oko nase zelene
sume bosanske

:D
mojhaver

Post by mojhaver »

a sta kazete za nastup DON Almira
vedderedi

Post by vedderedi »

Pa nije ni cudo s obzirom da je Omar Mjesecar organizator, to je garant bilo ono, e raja hocetel' svirat, oca mi dobar mi je haver onaj DON Almir,moram i njega zvat' stas' :-? :shock:

Mediokriteti vladaju, a valjda ce proci i njihovo!
mojhaver

Post by mojhaver »

ipak su to Bascarsijske noci, oficijalni program koji predstavlja Grad Sarajevo, a Nervozni Postar bude zvijezda veceri, :sad:
r_faruk

Post by r_faruk »

................era gezda bekic beki i naravno super snek, i sa njima zmija veki,
viki, siki, miki ziki i naravno dzej
sojka

Post by sojka »

Nije problem u samoj muzici. Mislim ima njih koji jos uvijek sviraju dobre stvari, ima i vjecne stare dobre klasike. Problem je izgleda u kriterijumima i publici koja to sve podrzava.

Sjetimo se skorasnjeg ispada na 202.
Mada ne volim psovke, ono je brate bilo na mjestu. Nemas sa kim slusati, nema te ko slusati.
Nicu Stoje kao gljive, nicu Severine, Mancicke dolaze do izrazaja, a da to je nova moda. :D :-)
A nista drugacija stvar nije sa samim izvodjacima.
kosmo

#13 nade jos ima jer

Post by kosmo »

:-D Ima nade za bosansku muziku

uvjeri se na

http://www.machineria.com
Post Reply