1gorstak wrote:Uvijek "ima rjesenje" i tu se moze svasta natrpati, i mrtvih glava i izbjeglickih kolona i zapaljenih domova. Ali nestanka BiH kao opcije nema. Mi mozemo naci odlicno rjesenje ako uvazavamo stavove sagovornika. Na primjer, ako uvazavas stavove Bosnjaka kao najbrojnijeg naroda koji ne zeli da ga se ogranici na 30 % teritorije, ako uvazavas stavove Hrvata i Srba koji ne zele da budu zrtve bosnjacke dominacije, rjesenje je jednostavno ; decentralizacija bez etnickog karaktera. Tako bi manji entitet opstao uz izmjenu naziva i obiljezja, a kantone bi se ojacalo na stetu veceg entiteta. Interese svih bi se tako zastitilo, a nikom ne bi bila ucinjena nepravda.Miodrag wrote:Ima rjesenja-odlicno !Znaci BiH je drzava u kojoj ljudi zive ko ljudi...
Nema rjesenja-opet dobro ! Znaci nema BiH, drzave u kojoj je covjek covjeku vuk.
Treceg nema...makar ne dugo..
Medjutim, ako se trazi mirenje s konceptom etnicke podjele, sa svojatanjem dijelova BiH zastavom jednog naroda i slavama kao sluzbenim praznicima, do tog mirenja nece doci i nastavice se sa lobiranjem vani i mrcvarenjem u parlamentu. Pa ko duze izdrzi. A ako se iz tog klinča pokusa izaci krsenjem zakona, doslo bi do krvoprolica a mozda i rata, samo sto ovaj put ne bi bilo one prednosti s pocetka devedesetih.
Rjesenja kao sto vidis ima svakakvih. Ja bih da do njih dodjemo dijalogom. A ti ?
Ne slazem se Gorstak sa tobom , gotovo ni u cemu...Ali nije ni vazno sto se ja ne slazem sa takvim konceptom BiH, mislim da se Srbi pa i Hrvati takodje ne slazu sa tim...Da ni Hrvati , obrati malo paznju da cak i Hrvati koji ovdje ''tipkaju'' sve otvorenije to potvrdjuju...
Potpuno se slazem da vise nisu devedesete, pa 2010 je na pragu...ali mislim da ces se i ti sloziti da medjunarodne okolnosti takodje nisu iste...A i cisto sumnjam da da bi bilo H/M vezivanja zastava...
Ako bude rata, ovako ce se odigrati...Hrvatska vojska ulazi u HB,Srpska (Srbija) vojska u RS...a vama sta ostane...
Vjeruj...A i ne moras...
Pozuri sa citanjem mog odgovora...posto kasnije neces imati priliku...hehe...
Ipak poslat cu ti na PP...
Ajd i budi mi dobro...