Kenan-sa wrote:Ukinuti kantone,ojacati opstine i Federaciju,to je rjesenje za veci bh entitet,ojacati drzavne institucije i brze koracati ka EU I NATO-u!
potpis
Kenan-sa wrote:Ukinuti kantone,ojacati opstine i Federaciju,to je rjesenje za veci bh entitet,ojacati drzavne institucije i brze koracati ka EU I NATO-u!
stari grad Visegrad wrote:rjesenje koje ce zadovoljiti sve tri strane jesu debeli novcanici.
osa wrote:
ukinuti kantone, ojačati županije, općine ostaviti na ovom nivou, federaciju oslabiti....
previše je to ovlasti za jednu općinu, kako će se recimo općina dobretići nositi sa školstvom, policijom i sl...Komrad wrote:osa wrote:
ukinuti kantone, ojačati županije, općine ostaviti na ovom nivou, federaciju oslabiti....
ma kakvi ba ... prenijeti vecinu ovlasti kantona/zupanija na opcine
Samo tako ce se osjetiti bolji zivot...
nek se nosi kako zna ...uostalom kantoni su već jaki, a najjači je ZHK toliko jak da nema para za sijalice, mada su ispred zgrade kantona sve sami mercedesi ...eto vidiš da hrvatima nije bilo nikad boljeosa wrote:previše je to ovlasti za jednu općinu, kako će se recimo općina dobretići nositi sa školstvom, policijom i sl...Komrad wrote:osa wrote:
ako je njima dobro, ne vidim zašto tebe to sekira, .ebo sijalice, i ja bih rađe imao mercedes...luckypot wrote:nek se nosi kako zna ...uostalom kantoni su već jaki, a najjači je ZHK toliko jak da nema para za sijalice, mada su ispred zgrade kantona sve sami mercedesi ...eto vidiš da hrvatima nije bilo nikad boljeosa wrote:previše je to ovlasti za jednu općinu, kako će se recimo općina dobretići nositi sa školstvom, policijom i sl...Komrad wrote:
Nikako, ta opstina se sama sa sobom nece nositi jer je skoro nestala. A nije jedinaosa wrote:previše je to ovlasti za jednu općinu, kako će se recimo općina dobretići nositi sa školstvom, policijom i sl...Komrad wrote:
Pa ako bi se opcinama dalo 40% onoga sto zarade nebi ni bilo problemaosa wrote:previše je to ovlasti za jednu općinu, kako će se recimo općina dobretići nositi sa školstvom, policijom i sl...Komrad wrote:osa wrote:
s obzirom da probleme ne možete riješiti sami ili ne znate, svaka pomoć je dobro došla, i umjesto da si barem malo zahvalan, ti revoltiran....picek wrote:jos kad nam se blentiteti ukinu,, jadni sta cemo ??
zivjeti kao gradjani na svakom pedlju zemlje a ne brojati krvna zrnca odmah ??
ma to je sramota!
ne moze to tako.
eto pogledaj u osu.
on u hrvatskoj to sve ima, pa jadan dolazi ovamo kod nas (u nasu blagodat) da sa nama diskutuje.
svakako da je tražena, po ustavu hrvatske čak i obavezna, a ja sam veliki poklonik poštivanja zakona...picek wrote:@osa,
pomoc je dobrodosla samo ako je trazena.
ako nije trazena,, onda si uljez
ja sam prilično hladnokravan tip, pogotovo i "kriznim" situacijama, .ebi ga 16 godina obuke, i to dobre, tako da bi reakcija bila totalno drukčija; bilo bi:picek wrote:znaci,, ti dodjes kuci iznenada i nadjes mene u krevetu sa tvojom zenom,, jel ?
ti se proderes na mene " sta radis tu pi... ti materina ?? ".
a ja odgovorim hladnokrvno , " po mom ustavu, ti si to trazio !
posteno.,.osa wrote:ja sam prilično hladnokravan tip, pogotovo i "kriznim" situacijama, .ebi ga 16 godina obuke, i to dobre, tako da bi reakcija bila totalno drukčija; bilo bi:picek wrote:znaci,, ti dodjes kuci iznenada i nadjes mene u krevetu sa tvojom zenom,, jel ?
-ti skuhaj ljudima kavu, a ti jarane vadi 100 eura, nema seksa džabe-
picek wrote:posteno.,.osa wrote:ja sam prilično hladnokravan tip, pogotovo i "kriznim" situacijama, .ebi ga 16 godina obuke, i to dobre, tako da bi reakcija bila totalno drukčija; bilo bi:picek wrote:znaci,, ti dodjes kuci iznenada i nadjes mene u krevetu sa tvojom zenom,, jel ?
-ti skuhaj ljudima kavu, a ti jarane vadi 100 eura, nema seksa džabe-
![]()
![]()
hajde stoju na sto,, pa da diskutujemo dalje o egzistencijalnim pitanjima nasih naroda i narodnosti.
ako ti ženu ne držiš dijelom porodice, ja da, vidiš i tu se razlikujemo...picek wrote:samo zenu,,,, kolega.
samo zenu.
porodicu (mamu, oca, djecu,, ) nikada.
ehh,, sto iskrivis sve opet
kad zamislim da mi takvi hoce da kroje ustav,, grdne rane![]()
picek wrote:samo zenu,,,, kolega.
samo zenu.
vidim koliko drzis.,.osa wrote:ako ti ženu ne držiš dijelom porodice, ja da, vidiš i tu se razlikujemo...picek wrote:samo zenu,,,, kolega.
samo zenu.