Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
-
zemo_online
#1251 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
hehe resursi u rukama hrvata u srednjoj bosni. ovo je dobro.
jos samo fali kad bi ovo bila 1992. ,ali nije.
sutra da pukne svi bi bijele zastave izvjesili.
jos samo fali kad bi ovo bila 1992. ,ali nije.
sutra da pukne svi bi bijele zastave izvjesili.
- heckler
#1252 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ok cestitam nemamo vise o cemu razgovarati. Pa u Jajcu vise ni Bozicno drvo nemoze pred zgradom opstine da stoji. Nacelnik je Bosnjak, 15 od od 25 opcinskih vijecnika su Bosnjaci i 4 od 6 opcinske sluzbe vode Bosnjaci.grga307 wrote:Kakva vlast , pa nista bosnjaci u tim mjestima ne mogu bez Hrvata al bas nista , svi resursi u tim mjestima su ostali dan danas u rukama Hrvata . Imaju ovlasti bas ko Stjepan Kljujic , Mirko Pejanovic i Jovo Divjak u mjestima pod bosnjackom kontrolom u ratu .heckler wrote:Prvo nauci citirati ovako je konfuzno replicirati. Ja samo cinjenice iznosim i govorim cemu vodi iskljuciva nacionalna politika i polarizacija. Apsolutno je ne propagiram. Zalazem se za jednaka prava za sve od drine do une i od mora do save.grga307 wrote:Velikosrbi i velikohrvati se konstantno nasladjuju sa ovim raznim procentima koje "Bosnjaci drze" pa taj procenat svakodnevno pada kako se njima frustracija povecava ali ovo sa 8% vlasti jos stvarno nisam vidio i novi je rekord gluposti.
Ako bas hoces u procente da racunas evo ti procenti.
Bosnjaci na nivou lokalnih zajednica danas "drze" iliti su vecina na 33% BiH sa tendencijom rasta. Necu ti govoriti da u tih 33% spadaju i gotovo svi bivsi najvazniji industrijski i populacijski centri.
Na federalnom nivou cine naravno apsolutno vecinu vlasti tako da u situaciji apsolutne nacionalne polarizacije mogu vlast preuzeti samostalno ako postoji potreba i mimo svih ustavnih stupica.
Na kantonalnom nivou u 5 kantona cine apsolutnu dvotrecinsku vlast. U SBK jednom od 2 bivsa mjesana kantona gdje je za izglasivanje vlade potrebna dvotrecinska vecina trenutno cine oko 63% vlasti i pitanje je dana kad ce i ta dvotrecinska vecina biti uspostavljena. U HNK drugom od bivsih mjesanih kantona gdje je potrebna dvotrecinska vecina za uspostavu vlasti cine 50% vlasti i iako nemogu samostalno vlast uspostaviti ni jedna odluka nemoze biti donesena kontra Bosnjaka.
U ostala 3 kantona hrvati cine vlast stim da u PK mikro kantonu koji ne moze da egzistira bez pomoci federalnog budzeta vec sad cine oko cetvrtinu vlasti sa tendencijom rasta. Odzak ce u dosljedno vrijeme ako se trendovi nastave da postane sljedeca opcina sa Bosnjackom nacionalnom vecinom odmah nakon Petrovca, Zepca i Viteza.
Ja mislim da nemoram dalje da idem?
Pazi ovo velikosrbi iili velikohrvati a velikobosnjaka kao nema , cim ti sanjas da ces preko brojnosti otjerat tkz velikohrvate ili velikosrbe , nisi ni svjestan da pripadas istoj opciji .Asad cu da ti kazem , gdje god cizma armije bih nije stala taj grad , selo ili podrucije smatraj izgubljenim za sve varijanta dominacije preko nataliteta i ne samo natalitetom nego bilo kojom dominacijom bosnjaka nad druga dva naroda. Pa to valjda treba da ti je jasno , a ako nije cudim se kako nije do sad il bjezis od cinjenice.
Drugo to sa Armijom i cizmom? Jesi ti to fakat ozbiljan? Duh HVOa je valjda zabranio Bosnjacima da preuzmu vlast u Jajcu, Busovaci i Novom Travniku?
tik tok tik tok Vrijem za dogovor je sad, ne sutra, sutra mozete naci samo jos manje zainteresovanog sagovornika.
Za dogovor uvijek al pod uvjetima ravnopravnih sugovornika , ako mislis nadmenoscu da ces nesto postic duboko se varate
Pa majku mu ako ces vec polemizirati biraj argumente pazljivije gdje ako vec nemozes dokazati tezu onda bar neka ima mjesta za kreativnu interpretaciju.
-
zemo_online
#1253 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
ko zeli multietnicku bih? evo ja ne zelim,ustvari zelim isto kao i vi.
glasate svi za hdz i onda pricate kako bosnjaci ne zele multi bih.
ali barem vi u srednjoj bosni nema cemu da se nadate ako se bih bude dijelila na 3 dijela.
glasate svi za hdz i onda pricate kako bosnjaci ne zele multi bih.
ali barem vi u srednjoj bosni nema cemu da se nadate ako se bih bude dijelila na 3 dijela.
- heckler
#1254 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
grga307 wrote:Ok cestitam nemamo vise o cemu razgovarati. Pa u Jajcu vise ni Bozicno drvo nemoze pred zgradom opstine da stoji. Nacelnik je Bosnjak, 15 od od 25 opcinskih vijecnika su Bosnjaci i 4 od 6 opcinske sluzbe vode Bosnjaci.ko drzi elektrane u Jajcu ko drzi elektro bosnu i elektro prijenos .U cijim je rukama privreda u jajcu . Sta pricas eto o cemu " bosanac" sanja da Bozicno drvo ne moze javno da izosi , jer " bosanac " sanja da mu samo islam bude u Bosni.Eto vrlih multietnicnih bosanaca .heckler wrote: Pa majku mu ako ces vec polemizirati biraj argumente pazljivije gdje ako vec nemozes dokazati tezu onda bar neka ima mjesta za kreativnu interpretaciju.
Vidim ovo te nikako ne ide pa da objasnim malo detaljnije. Tzv "tagovi" za citat moraju da opasavaju citav citirani tekst. Onaj prvi se sadrzi od "[" pracen engleskom rijeci quote nakon koje dolazi znak jednokosti "=" i ime korisnika pod navodnicima u ovom slucaju "heckler". Znaci [ quote = "heckler" ] bez praznih prostora izmedju. Tag na kraju citata je nesto jednostavniji te se sadrzi od [ / quote ] takodjer bez navodnika.
A sad o sustini posta.
Elektrane i kapaciteti za prijenos su u javnom vlasnistvu tojest u vlasnistvu Vlade FBiH. Elektro Bosna je nakon neuspjesne privatizacije i dokapitalizacije koliko znam ugasena i oprema je koliko se sjecam trebala biti rasprodata na javnoj aukciji da se djelimicno izmire dugovi. Neznam je li bilo pokusaja ozivljavanja imena nakon toga. Omjer vlasnistva u granapima i kaficima mi nije poznat pa nebih mogao o tome komentarisati.
A to oko bozicnog drveta je jako interensantno sto si spomenuo. Naime, ocigledno je da je onaj ko se neslaze da vjerski simboli stoje u sluzbenim prostorima islamista, a oni koji insistiraju da se vjerski simboli stavljaju u sluzbene prostorije lokalnih zajednica su ustvari istinski borci za multietnicnost i postivanje nacionalnih prava. Jedva cekam da se stvori taj treci entitet da preselim tamo i konacno osjetim istinsku multietnicnost kao sto su je osjetili prijasnji gosti ranije inkarnacije tog entiteta u dretelju i heliodromu.
Last edited by heckler on 11/11/2010 00:46, edited 1 time in total.
-
zemo_online
#1255 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
ma nije zemo,sve je to hrvatsko.
-
picek
#1256 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
hercegovacki i bosanski hrvati nisu jedno te isto.
bosanski hrvati su velikom vecinom probosanski orijentisani.
oni su znacajan dio probosanske sile u drzavi bih i njihov prestavnik je bio i ostao zeljko komsic.
hercegovacki hrvati su ultra radikalni.
do te mjere radikalni da ih ni rodjeni hrvati u hrvatskoj ne zele u zajednickoj drzavi.
bosnjacima ide uz ruku da je hercegovackih hrvata veoma malo.
i naravno oficijalna hrvatska politika cvrsto podrzava bosnjake kao partnere.
imam utisak kad bi bosnjaci pobacali 100k hercegovaca u more, da se oficijalna hrvatska ne bi mnogo bunila
zasto je tako ?
mislim da hercegovci moraju staviti sami prst na svoje celo i zapitati se zasto.
inace,,sa njima samo ostro ,, isto kao i sa velikosrbima.
po ushima.. i nista drugo.
oni su znacajan dio probosanske sile u drzavi bih i njihov prestavnik je bio i ostao zeljko komsic.
do te mjere radikalni da ih ni rodjeni hrvati u hrvatskoj ne zele u zajednickoj drzavi.
imam utisak kad bi bosnjaci pobacali 100k hercegovaca u more, da se oficijalna hrvatska ne bi mnogo bunila
zasto je tako ?
mislim da hercegovci moraju staviti sami prst na svoje celo i zapitati se zasto.
- nosara
#1257 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Imate kurac...grga307 wrote: a sta ce nama entitet , pa mi ga vec imamo .A poceo si nabrajat zlocine , gdje je tu stadion u Bugojnu i mnogi zlocini Bosnjaka nad Hrvatima
- veljaca
#1258 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
nosara wrote:Imate kurac...grga307 wrote: a sta ce nama entitet , pa mi ga vec imamo .A poceo si nabrajat zlocine , gdje je tu stadion u Bugojnu i mnogi zlocini Bosnjaka nad Hrvatima
Neka si mu rekao .....
- lupp
#1259 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
koje generaliziranje.. ja sam probosanski hrvat iz sbk ali ne podrzavam Komsica(a vala ni covica)picek wrote:hercegovacki i bosanski hrvati nisu jedno te isto.
imam utisak kad bi bosnjaci pobacali 100k hercegovaca u more, da se oficijalna hrvatska ne bi mnogo bunila![]()
zasto je tako ?
hercegovacki hrvati su ultraradikalni? Ponovno pravis istu gresku. Ima razlicitih ljudi sa razlicitim misljenjem, to sto se neki hercegovci(a i bosanci) hvale ustasama i nacionalistima ne znaci da su svi ultraradikalni. Hrvati u HR jednostavno uvijek traze krivca za probleme u drugim redovima. Nekada su krivce nalazili u Srbima, a sada u Hercegovcima.
Inace sto se tice nataliteta, prevlasti itd. Mene iskreno zaboli neka stvar tko ce za 50 godina bit "glavni" u bih. Tad cu bit vec odavno pod zemljom. Bitno mi je da bude meni, mojoj obitelji i mojim komsijama dobro. Na preseravanje(precesto sa laznim i glupim argumentima) ko je gazda u kojem regionu vam mogu reci: Nekoliko ljudi, svi ostali su kmetovi.
Last edited by lupp on 11/11/2010 13:08, edited 1 time in total.
- lupp
-
Kenan-sa
#1261 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Treci entitet niti jedan Bosnjacki politicar nikada nece prihvatiti,naravno ukoliko se tu podrazumjeva podjela samo Federacije BIH,i to hrvatski prestavnici moraju znati,sada i zauvjek! Hrvatski prestavnici pricom o neodrzivoj BIH bez njihovog entiteta svom narodu bacaju maglu u oci,jer su svjesni da do toga nikada nece doci,kad nisu 93,zasto bi 2010 G.? Hrvatima je bolje da zajedno sa Bosnjacima ucine sve kako bi Federacija bila bolji dio BIH,mada ona danas to i jeste,ali treba graditi autoputeve,jacati ekonomiju,,a ne pricati o magli tj nekakvom trecem entitetu kojeg mogu sanjati 1000 godina i gubiti vrijeme u nedogled!
- nosara
#1262 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Mislis da je moguce na drugi nacin profilisat nacin misljenja hrvata iz hercegovine... Pa to nije uspio ni Broz... Druga je stvar sto su sutili i cekali svojih pet minuta...lupp wrote:koje generaliziranje.. ja sam probosanski hrvat iz sbk ali ne podrzavam Komsica(a vala ni covica)picek wrote:hercegovacki i bosanski hrvati nisu jedno te isto.
imam utisak kad bi bosnjaci pobacali 100k hercegovaca u more, da se oficijalna hrvatska ne bi mnogo bunila![]()
zasto je tako ?
hercegovacki hrvati su ultraradikalni? Ponovno pravis istu gresku. Ima razlicitih ljudi sa razlicitim misljenjem, to sto se neki hvale ustasama i nacionalistima ne znaci da su svi ultraradikalni. Hrvati u HR jednostavno uvijek traze krivca za probleme u drugim redovima. Nekada su krivce nalazili u Srbima, a sada u Hercegovcima.
Inace sto se tice nataliteta, prevlasti itd. Mene iskreno zaboli neka stvar tko ce za 50 godina bit "glavni" u bih. Tad cu bit vec odavno pod zemljom. Bitno mi je da bude meni, mojoj obitelji i mojim komsijama dobro. Na preseravanje(precesto sa laznim i glupim argumentima) ko je gazda u kojem regionu vam mogu reci: Nekoliko ljudi, svi ostali su kmetovi.
A sta fali Komsicu...? Zasto ti on nije bio prihvatljiv...?
- Socijalista
#1263 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Ma Gagi je purgerski igrac sta vam je bolan, Hrvatska ce morati uvoziti uskoro radnu snagu jer imaju preko 1,2mil. penzionera, pada natalitet itd. Eh, tu sad upadaju u igru nasi Hrvati popunjavaju redove i za to je Gagi i placen. Sto uvoziti Arape kad mogu i svoje vrste?Kenan-sa wrote:Treci entitet niti jedan Bosnjacki politicar nikada nece prihvatiti,naravno ukoliko se tu podrazumjeva podjela samo Federacije BIH,i to hrvatski prestavnici moraju znati,sada i zauvjek! Hrvatski prestavnici pricom o neodrzivoj BIH bez njihovog entiteta svom narodu bacaju maglu u oci,jer su svjesni da do toga nikada nece doci,kad nisu 93,zasto bi 2010 G.? Hrvatima je bolje da zajedno sa Bosnjacima ucine sve kako bi Federacija bila bolji dio BIH,mada ona danas to i jeste,ali treba graditi autoputeve,jacati ekonomiju,,a ne pricati o magli tj nekakvom trecem entitetu kojeg mogu sanjati 1000 godina i gubiti vrijeme u nedogled!
-
zemo_online
#1264 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
zar nisu hrvati u bih rekli sve nedavno na izborima plebiscitom dajuci vlast hdz-u,a taj hdz je anahrona stranka u svakom pogledu.
koja je razlika izmedju snsd i hdz?
koja je razlika izmedju snsd i hdz?
- Banksy
#1265 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Pa, zar to nije užasno! Treći entitet se ne prihvata samo zato jer bi mogao smanjiti bošnjački fildžan, ali kao koncept podjele je eto, možda i prihvatljiv. To je strašno.Kenan-sa wrote: Treci entitet niti jedan Bosnjacki politicar nikada nece prihvatiti,naravno ukoliko se tu podrazumjeva podjela samo Federacije BIH,i to hrvatski prestavnici moraju znati,sada i zauvjek!
- nosara
#1266 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Banksy wrote:Pa, zar to nije užasno! Treći entitet se ne prihvata samo zato jer bi mogao smanjiti bošnjački fildžan, ali kao koncept podjele je eto, možda i prihvatljiv. To je strašno.Kenan-sa wrote: Treci entitet niti jedan Bosnjacki politicar nikada nece prihvatiti,naravno ukoliko se tu podrazumjeva podjela samo Federacije BIH,i to hrvatski prestavnici moraju znati,sada i zauvjek!
-
Bonton
#1267 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Teško. I oni imaju trenutno preko 300 000 nezaposlenih.Socijalista wrote: Ma Gagi je purgerski igrac sta vam je bolan, Hrvatska ce morati uvoziti uskoro radnu snagu jer imaju preko 1,2mil. penzionera, pada natalitet itd. Eh, tu sad upadaju u igru nasi Hrvati popunjavaju redove i za to je Gagi i placen. Sto uvoziti Arape kad mogu i svoje vrste?
- Banksy
#1268 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Šta je sad?nosara wrote:Banksy wrote:Pa, zar to nije užasno! Treći entitet se ne prihvata samo zato jer bi mogao smanjiti bošnjački fildžan, ali kao koncept podjele je eto, možda i prihvatljiv. To je strašno.Kenan-sa wrote: Treci entitet niti jedan Bosnjacki politicar nikada nece prihvatiti,naravno ukoliko se tu podrazumjeva podjela samo Federacije BIH,i to hrvatski prestavnici moraju znati,sada i zauvjek!
-
zemo_online
#1269 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Banksy wrote:Pa, zar to nije užasno! Treći entitet se ne prihvata samo zato jer bi mogao smanjiti bošnjački fildžan, ali kao koncept podjele je eto, možda i prihvatljiv. To je strašno.Kenan-sa wrote: Treci entitet niti jedan Bosnjacki politicar nikada nece prihvatiti,naravno ukoliko se tu podrazumjeva podjela samo Federacije BIH,i to hrvatski prestavnici moraju znati,sada i zauvjek!
zar nije vec podjeljena? kakva podjela?
-
zemo_online
#1270 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Bonton wrote:Teško. I oni imaju trenutno preko 300 000 nezaposlenih.Socijalista wrote: Ma Gagi je purgerski igrac sta vam je bolan, Hrvatska ce morati uvoziti uskoro radnu snagu jer imaju preko 1,2mil. penzionera, pada natalitet itd. Eh, tu sad upadaju u igru nasi Hrvati popunjavaju redove i za to je Gagi i placen. Sto uvoziti Arape kad mogu i svoje vrste?
imaju ali imaju teret od 1,2 mil. penzionera koje treba placat i lijecit. imaju vise penzionera nego rs stanovnika.
- nosara
#1271 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Pa dobra...Banksy wrote:Šta je sad?nosara wrote:Banksy wrote: Pa, zar to nije užasno! Treći entitet se ne prihvata samo zato jer bi mogao smanjiti bošnjački fildžan, ali kao koncept podjele je eto, možda i prihvatljiv. To je strašno.
-
zemo_online
#1272 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Socijalista wrote:Ma Gagi je purgerski igrac sta vam je bolan, Hrvatska ce morati uvoziti uskoro radnu snagu jer imaju preko 1,2mil. penzionera, pada natalitet itd. Eh, tu sad upadaju u igru nasi Hrvati popunjavaju redove i za to je Gagi i placen. Sto uvoziti Arape kad mogu i svoje vrste?Kenan-sa wrote:Treci entitet niti jedan Bosnjacki politicar nikada nece prihvatiti,naravno ukoliko se tu podrazumjeva podjela samo Federacije BIH,i to hrvatski prestavnici moraju znati,sada i zauvjek! Hrvatski prestavnici pricom o neodrzivoj BIH bez njihovog entiteta svom narodu bacaju maglu u oci,jer su svjesni da do toga nikada nece doci,kad nisu 93,zasto bi 2010 G.? Hrvatima je bolje da zajedno sa Bosnjacima ucine sve kako bi Federacija bila bolji dio BIH,mada ona danas to i jeste,ali treba graditi autoputeve,jacati ekonomiju,,a ne pricati o magli tj nekakvom trecem entitetu kojeg mogu sanjati 1000 godina i gubiti vrijeme u nedogled!
sretan im put.
- Komrad
#1273 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
a Grgicu ... gdje se nalazi taj entiet ... mozda u Jukama ili Lozancicima?grga307 wrote:
a sta ce nama entitet , pa mi ga vec imamo .A poceo si nabrajat zlocine , gdje je tu stadion u Bugojnu i mnogi zlocini Bosnjaka nad Hrvatima
- lupp
#1274 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Po cemu ti profilises misljenje Hercegovaca? Njima vec drugi put Bosnjaci biraju hrvatskog clana u predsjednistvo i kao nacin da se zastite od treceg preglasavanja pocinju se ponovno zalagati za treci entitet koji im izborni pobjednik vecinski hrvatskih podrucja HDZ lazno obecava(kako ce se najvjerovatnije ispostaviti). I to se ne odnosi samo na Hercegovacke nego i na Bosanske Hrvate.nosara wrote:Mislis da je moguce na drugi nacin profilisat nacin misljenja hrvata iz hercegovine... Pa to nije uspio ni Broz... Druga je stvar sto su sutili i cekali svojih pet minuta...lupp wrote:koje generaliziranje.. ja sam probosanski hrvat iz sbk ali ne podrzavam Komsica(a vala ni covica)picek wrote:hercegovacki i bosanski hrvati nisu jedno te isto.
zasto je tako ?
hercegovacki hrvati su ultraradikalni? Ponovno pravis istu gresku. Ima razlicitih ljudi sa razlicitim misljenjem, to sto se neki hvale ustasama i nacionalistima ne znaci da su svi ultraradikalni. Hrvati u HR jednostavno uvijek traze krivca za probleme u drugim redovima. Nekada su krivce nalazili u Srbima, a sada u Hercegovcima.
A sta fali Komsicu...? Zasto ti on nije bio prihvatljiv...?
Ne zelim ponovno ulaziti u diskuziju Komsicevog legitimiteta jer je to prezvakana tema u kojoj se necemo sloziti.
- heckler
#1275 Re: Ima li za BiH rjesenja koje ce "zadovoljiti sve tri strane"?
Odlicno. U cemu je onda problemgrga307 wrote:neko se pravi luud !? U svim mjestima koja su bila pod kontrolom HVO-aKomrad wrote:a Grgicu ... gdje se nalazi taj entiet ... mozda u Jukama ili Lozancicima?grga307 wrote:
a sta ce nama entitet , pa mi ga vec imamo .A poceo si nabrajat zlocine , gdje je tu stadion u Bugojnu i mnogi zlocini Bosnjaka nad Hrvatima