ultima_palabra wrote:racionalista wrote:Meni nikada neće biti jasno kako su diletanti poput Heće i kompanije imali prednost u SzaBiH u odnosu na profesora Smajevića. Staviti Heću za ministra energije, rudarstva i industrije pored čovjeka sa takvim kapacitetom je glupost. Mislim da je on prerastao stranku pod čijim "logom" izlazi na izbore.
Pa Hećo je skloniji talovima, sa njim se može "dogovoriti", ne talasa kad dobije naredbu sa višeg nivoa... isto kao što SDP nije stavio Mirzu Kušljugića za direktora EPBiH, nego "znači" Grabovicu.
ne znam, ali znam da to nije samo boljka SBiH, nego svih stranaka... eto, navedeno je par primjera, glupo mi je "prozivati" poimenice, ali znaju ljudi... isto tako, znam, da su "sklonjene" velicine poput rahmetli Nijaza Durakovica... ili evo nedavno g. Marjanovica... mislim, tih ljudi ima dosta i glupo mi ih je "uokviravati" u stranke, jer mislim da takvi ljudi svojim znanjem i iskustvom prevazilaze stranacke okove... ali nazalost, kao nezavisni su im male sanse, jer nas narod i dalje prvo bira stranku, pa tek poslije toga ljude, ali i te ljude.... prije bira po tome je l mu dodje sta, kakav rod, jaran itd, a tek na kraju po sposobnostima ... za ovog
http://www.smajevic.ba znam da je dobar i kvalitetan kadar... ali nikada nije dobio priliku biti na nekoj od rukovodecih funkcija... mada, mislim, da jedan covjek ne moze napraviti puno..... treba postojati kriticna masa kvalitetnih ljudi, neovisno o tome u kojoj su stranci... zato - moj apel - trazite lupom dobre, kvalitetne ljude na glasackim listicima - i prije toga pogledajte koga imate na raspolaganju u vasoj izbornoj jedinici... nerijetko su oni najbolji negdje ispod, cesto nisu nosioci listi... a mozda i nezavisni kandidati... koristimo se otvorenim listama dok ih jos imamo...