Ima li šanse za novi rat?!
-
EVOX
#51 Teorija zavjere
Citam vas evo nekoliko dana i fakat ne mogu vjerovati da ste toliko glupo ili mozda svi imate otprilike 15-16 godina, vi fakat mislite da ovaj rat ili bilo sta se desilo a da to nije planirano oda strane nekoga i nekih koji su puno hiljada km udaljeni i od Sarajeva i Banja luke i Beograda i Zagreba. Postoji nesto a o tome sada necu jer bih pisao satima sto je tzv. kontrolor svijeta i nije to sto bih neko rekao USA ili something like that, to je previse lako skontati. Postoje određene interesne sfere koje su tacno u 80-tim znale kako treba da izgleda podrucje Ex-yu ,podrucje BIH u druga neka jer su ipravo oni tako zelili i oni nisu zeljeli da armija BIH udje u BL zato jer oni nisu tako zeljeli....sve je planirano i NISTA AMA BAS nista ne zavisi od jenog MUJE niti MILORADA niti JOSIPA.......sve ce biti onako kako biti mora u prijevodu onako kako godi nekome i nekima a za njih vjerujte niste culi!

-
EVOX
Citam vas evo nekoliko dana i fakat ne mogu vjerovati da ste toliko glupo ili mozda svi imate otprilike 15-16 godina, vi fakat mislite da ovaj rat ili bilo sta se desilo a da to nije planirano oda strane nekoga i nekih koji su puno hiljada km udaljeni i od Sarajeva i Banja luke i Beograda i Zagreba. Postoji nesto a o tome sada necu jer bih pisao satima sto je tzv. kontrolor svijeta i nije to sto bih neko rekao USA ili something like that, to je previse lako skontati. Postoje određene interesne sfere koje su tacno u 80-tim znale kako treba da izgleda podrucje Ex-yu ,podrucje BIH u druga neka jer su ipravo oni tako zelili i oni nisu zeljeli da armija BIH udje u BL zato jer oni nisu tako zeljeli....sve je planirano i NISTA AMA BAS nista ne zavisi od jenog MUJE niti MILORADA niti JOSIPA.......sve ce biti onako kako biti mora u prijevodu onako kako godi nekome i nekima a za njih vjerujte niste culi!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
mislim da bi opet bilo isto
patriote i huškači bi pri pobjegli a djeci i balavcima bi opet uvalili puškei
komšija koji ima čir ne bi išao na front ali bi moj otac s 2 čira morao ići
zato bi čirkomšija pričao kako svi moramo braniti bosnu...
samoproglašeni komadanti sa 3 razreda pekarske bi opet slali tuđu djecu u sulude akcije...
jedina pozitivna stvar... što nema toliko oružja kao prije... bar se nadam
ima li???
patriote i huškači bi pri pobjegli a djeci i balavcima bi opet uvalili puškei
komšija koji ima čir ne bi išao na front ali bi moj otac s 2 čira morao ići
zato bi čirkomšija pričao kako svi moramo braniti bosnu...
samoproglašeni komadanti sa 3 razreda pekarske bi opet slali tuđu djecu u sulude akcije...
jedina pozitivna stvar... što nema toliko oružja kao prije... bar se nadam
ima li???
-
gradjani svijeta
Dragi Bulbul, nije me strah ni siromastva niti da kazem da su cetnici krivi, ali skoro za sve. Jer moras priznati da smo i mi svasta radili. Mozda nismo poceli, ali zato sada ubijamo Bosnu, mozda gore nego oni koji su zapoceli. I za tvoju informaciju, uopste nisam siromasna, jer ne moras biti siromasansiromasna da bi se borio/la za pravdu.
-
gradjani svijeta
potpuno se slazem, niko od nas nije mogau uticayi na pocetak rata ali sada mozemo vec jednom prestati glasati za jedne te iste lopove!
-
DONY
#57 Re: Teorija zavjere
posto si ti cuo,mog'o bi i nas malo informisati...EVOX wrote:Citam vas evo nekoliko dana i fakat ne mogu vjerovati da ste toliko glupo ili mozda svi imate otprilike 15-16 godina, vi fakat mislite da ovaj rat ili bilo sta se desilo a da to nije planirano oda strane nekoga i nekih koji su puno hiljada km udaljeni i od Sarajeva i Banja luke i Beograda i Zagreba. Postoji nesto a o tome sada necu jer bih pisao satima sto je tzv. kontrolor svijeta i nije to sto bih neko rekao USA ili something like that, to je previse lako skontati. Postoje određene interesne sfere koje su tacno u 80-tim znale kako treba da izgleda podrucje Ex-yu ,podrucje BIH u druga neka jer su ipravo oni tako zelili i oni nisu zeljeli da armija BIH udje u BL zato jer oni nisu tako zeljeli....sve je planirano i NISTA AMA BAS nista ne zavisi od jenog MUJE niti MILORADA niti JOSIPA.......sve ce biti onako kako biti mora u prijevodu onako kako godi nekome i nekima a za njih vjerujte niste culi!
![]()
![]()
hajde budi Jaran...
-
Bulbull
#58 Re: Teorija zavjere
Ja sega komentara.EVOX wrote:Citam vas evo nekoliko dana i fakat ne mogu vjerovati da ste toliko glupo ili mozda svi imate otprilike 15-16 godina, vi fakat mislite da ovaj rat ili bilo sta se desilo a da to nije planirano oda strane nekoga i nekih koji su puno hiljada km udaljeni i od Sarajeva i Banja luke i Beograda i Zagreba. Postoji nesto a o tome sada necu jer bih pisao satima sto je tzv. kontrolor svijeta i nije to sto bih neko rekao USA ili something like that, to je previse lako skontati. Postoje određene interesne sfere koje su tacno u 80-tim znale kako treba da izgleda podrucje Ex-yu ,podrucje BIH u druga neka jer su ipravo oni tako zelili i oni nisu zeljeli da armija BIH udje u BL zato jer oni nisu tako zeljeli....sve je planirano i NISTA AMA BAS nista ne zavisi od jenog MUJE niti MILORADA niti JOSIPA.......sve ce biti onako kako biti mora u prijevodu onako kako godi nekome i nekima a za njih vjerujte niste culi!
![]()
![]()
Jarane, prijatelju... niko ti nista nece dati, nego treba sam da uzmes stvari u svoje ruke. Da sam odredujes svoju sudbinu. Da se bunis, demonstriras, boris, protestujes, ratujes....
Postoji ona lijepa narodna poslovica, "uzdaj se u se i u svoje kljuse".
- Vodenjak
To moras malo podrobnije objasniti Rashidagi i bulbulcicu...gradjani svijeta wrote:potpuno se slazem, niko od nas nije mogau uticayi na pocetak rata ali sada mozemo vec jednom prestati glasati za jedne te iste lopove!
Nije njima lako da to shvate.
Oni bi to sve za 3-4 dana blic-krigom!
Isto ko u filmovima koje gledaju pred spavanje...
-
senada
#60 Re: Teorija zavjere
EVOX wrote:Citam vas evo nekoliko dana i fakat ne mogu vjerovati da ste toliko glupo ili mozda svi imate otprilike 15-16 godina, vi fakat mislite da ovaj rat ili bilo sta se desilo a da to nije planirano oda strane nekoga i nekih koji su puno hiljada km udaljeni i od Sarajeva i Banja luke i Beograda i Zagreba. Postoji nesto a o tome sada necu jer bih pisao satima sto je tzv. kontrolor svijeta i nije to sto bih neko rekao USA ili something like that, to je previse lako skontati. Postoje određene interesne sfere koje su tacno u 80-tim znale kako treba da izgleda podrucje Ex-yu ,podrucje BIH u druga neka jer su ipravo oni tako zelili i oni nisu zeljeli da armija BIH udje u BL zato jer oni nisu tako zeljeli....sve je planirano i NISTA AMA BAS nista ne zavisi od jenog MUJE niti MILORADA niti JOSIPA.......sve ce biti onako kako biti mora u prijevodu onako kako godi nekome i nekima a za njih vjerujte niste culi!
![]()
![]()

Da. Kao sto i na juznoslavenskim jezicima pjesme osamdesetih pjevusi nas vrli patriota Mr.Bullbul...
-
Bulbull
Ja koliko neozbiljnih ljudi i neozbiljnih postova. Kao da svi zive u tamo nekoj bogatoj zapadnoj zemlji, kao da je Bosna tamo negdje preko okeana, kao da ne razmisljaju o svojoj buducnosti, o danu kad budu familiju stvarali, o svojo djeci nekada u buducnosti, o svojoj sopstvenoj buducnosti, o svojoj zemlji kao modernoj drzavi, o svijetu informatike, o zivotu dostojnom covijeka...
Tuzno i jadno. I onda se covijek pita sto nam srbi ovo rade.
Tuzno i jadno. I onda se covijek pita sto nam srbi ovo rade.
-
senada
#62 Re: Teorija zavjere
Mister Bulbul nisu svi sposobni ratom osvajati kao Slovenci... Bosna zato ima jake diplomate, pa drzavnike, pa politicku elitu sposobnu da recimo jednim okom gleda na Trebevic a drugim u Srebrenicu... i koja svoj narod nikada nebi povela u rat i krvoprolice... nego u EUBulbull wrote: Ja sega komentara.![]()
![]()
Tipicno Bosnjacki, drugi su krivi, drugi ce nam odrediti sudbinu, drugi ce nam donijeti posao, drugi ce nam donijeti suzivot, drugi ce nam otvoriti fabrike, drugi ce nam urediti Bosnu, drugi ce nam ...
![]()
![]()
Da su Slovenci tako razmisljali i cekali druge, danas bi bili u rangu sa Albanijom i Moldavijom.
Jarane, prijatelju... niko ti nista nece dati, nego treba sam da uzmes stvari u svoje ruke. Da sam odredujes svoju sudbinu. Da se bunis, demonstriras, boris, protestujes, ratujes....
Postoji ona lijepa narodna poslovica, "uzdaj se u se i u svoje kljuse".
-
gradjani svijeta
Ja sam sigurna da smo svi mi koji pokusavamo iznijeti svoje misljenje i podijeliti svoje iskustvo izazvani temom ovog topic-a, bogatasi koji zive u inostranstvu i javljamo se, eto radi zabave. Ne nije nama do Bosne, nija nema do buducnosti nase djece, mozda je i nemamo, mozda smo homoseksualci i lezbejke....pa covjece zato se i javljamo zato sto smo zaibrinuti, iskreno zabrinuti. Svi smo mi na istoj strani, samo se ne razumijemio!
-
gradjani svijeta
Ja sam sigurna da smo svi mi koji pokusavamo iznijeti svoje misljenje i podijeliti svoje iskustvo izazvani temom ovog topic-a, bogatasi koji zive u inostranstvu i javljamo se, eto radi zabave. Ne nije nama do Bosne, nija nema do buducnosti nase djece, mozda je i nemamo, mozda smo homoseksualci i lezbejke....pa covjece zato se i javljamo zato sto smo zaibrinuti, iskreno zabrinuti. Svi smo mi na istoj strani, samo se ne razumijemio!
-
Bulbull
Naravno da smo svi zabrinuti. Ali od supljeg filozofiranja, presipanja iz supljeg u prazno, trazenju krivaca u zapadu, nasoj opstoj indolentnosti, nasoj ekstremnoj pasivnosti... nema nista.gradjani svijeta wrote:Ja sam sigurna da smo svi mi koji pokusavamo iznijeti svoje misljenje i podijeliti svoje iskustvo izazvani temom ovog topic-a, bogatasi koji zive u inostranstvu i javljamo se, eto radi zabave. Ne nije nama do Bosne, nija nema do buducnosti nase djece, mozda je i nemamo, mozda smo homoseksualci i lezbejke....pa covjece zato se i javljamo zato sto smo zaibrinuti, iskreno zabrinuti. Svi smo mi na istoj strani, samo se ne razumijemio!
Potrebno je razgovarati i iznostiti prijedloge, traziti rjesenja... a ja koliko vidim i citam, ovdje nevidim nikakvih prijedloga, nikakvih rjesenja, nikakvih prijedloga... vec naprotiv more neozbiljnosti, tracenja rijeci, slova, ..
-
gradjani svijeta
Ja sad zaista ne razumijem kakve veze ima Jasushi Akashi sa gradjanima BIH. Ili ti Senada mislis da mi, koji diskutujemo na forumu, nismo zabrinuti. Pa zasto onda gubimo vrijeme? Ja zelim vjerovati da mi zelimo bolju BIH. Valjda se varam, opet.
-
gradjani svijeta
Slazem se - cini mi se da se vise svadjamo i prepiremo i dokazujemo jedno drugom da neko nije dovoljno dobar Bosanac/patriota nego sto razgovaramo o idejama i opcijama.
-
rashid
Fakat si glup. Ili to je mozak pravi vodenjak, dubok i prazan. Ma tebi 3-4 godina rata nece nista rijesti ... aj sretno tebi i tvom umu. A odakle tebi bogati sad blic-krieg? Problem bosne je samo sto ima ljude poput tebe. Jos uvjek nisi izneo stav o tvojoj bosanskoj ideji? Dok to ne uradis, prdi svojoj majci u glavu a ne nama.Vodenjak wrote:To moras malo podrobnije objasniti Rashidagi i bulbulcicu...gradjani svijeta wrote:potpuno se slazem, niko od nas nije mogau uticayi na pocetak rata ali sada mozemo vec jednom prestati glasati za jedne te iste lopove!
Oni bi to sve za 3-4 dana blic-krigom!![]()
- Vodenjak
E Rashide Rashide, magare moje malo...rashid wrote:Fakat si glup. Ili to je mozak pravi vodenjak, dubok i prazan. Ma tebi 3-4 godina rata nece nista rijesti ... aj sretno tebi i tvom umu. A odakle tebi bogati sad blic-krieg? Problem bosne je samo sto ima ljude poput tebe. Jos uvjek nisi izneo stav o tvojoj bosanskoj ideji? Dok to ne uradis, prdi svojoj majci u glavu a ne nama.Vodenjak wrote:To moras malo podrobnije objasniti Rashidagi i bulbulcicu...gradjani svijeta wrote:potpuno se slazem, niko od nas nije mogau uticayi na pocetak rata ali sada mozemo vec jednom prestati glasati za jedne te iste lopove!
Oni bi to sve za 3-4 dana blic-krigom!![]()
-
gradjani svijeta
e svasta sam cula al ovu konstrukciju "prdi svojoj majci u glavu" nisam. Boze sacuvaj, prosto, vulgarno, neodgojeno...majku spominjati u takvom kontekstu, zaista sam agrozena. Ocigledno nismo zreli za demokraciju i slobodu govora, jer sve se svodi na pljuvanje i prostakluke.
-
FFK as Lucy01
Zoomashine, de i mene banuj na jedno sat vremena da vidim kako je tozoom66 wrote:rashid je banned.
vishe nema upozorenja.
-
_BosanaC
Haugzoom66 wrote:lusinda biti dobra grl. lusinda biti svima draga. lusinda ne praviti sranja. lusinda biti moj kolega pa razumije...Lucy01 wrote:Zoomashine, de i mene banuj na jedno sat vremena da vidim kako je tozoom66 wrote:rashid je banned.
vishe nema upozorenja.....jel' boli
:D:D
-
Jastreb35
Odlicno. Nema potrebe da relativiziras zlo velikosrpstva protiv kojeg si se borio, niti dobro suzivota ravnopravnih, za kojeg si se borio, nemustim propagiranjem neutralnosti.sinus wrote:Izvini molim te ja sam bio i ostao ovdje tako da......Jastreb35 wrote:Nije ni cudo da dolazis do pogresnog zakljucka kada polazis od pogresne premise. Godina je 1991 i na sceni imas dvojicu siledzija, jedan iz Beograda hoce Veliku Srbiju, a drugi iz Zagreba Veliku Hrvatsku. Ti kao pametniji popustas, selis se kod tetke u Ljubljanu, a mitomanima prepustas svoju otadzbinu na upravljanje. Ili, suprotstavljas im se, ukljucujes se u kakanjsku manevarsku i trudis se das svoj doprinos kako bi se onemogucilo njihov plan dominacije jednih nad drugim ?Evo daj mi reci šta smo dobili iz ovog rata??
Zaboravi to, zamisli da zivis u Kini. Upadaju Japanci, komsiji ti sestru ostricom maca siluju, a mater mu i oca zive zapale. Ti ruksak i kokos na bicikl pa pravac Indija ?
Ili, zamisli da zivis u Francuskoj. Probudis se, a Nijemci ti po gradu skupljaju Jevreje. Komsiju ti Solomona ubiju na kucnom pragu, a ocu ti kundakom odvale vilicu jer se usprotivio. Ti komad sira u dzep i pravac Svicarska ?
Slabo je to kolega, slabo.
-
senada
.....ili zamisli oca koji je pozelio da se ljudski sretne i popije kafu sa snajperistom koji je ranio njegovu trogodisnju kcerkicu... dragi Jastrebe morao bi imati na umu da smo svi mi vrlo razliciti.... svaka individua je prica za sebe .....Jastreb35 wrote:.....Ili, zamisli da zivis u Francuskoj. Probudis se, a Nijemci ti po gradu skupljaju Jevreje. Komsiju ti Solomona ubiju na kucnom pragu, a ocu ti kundakom odvale vilicu jer se usprotivio. Ti komad sira u dzep i pravac Svicarska ?
Slabo je to kolega, slabo.

imamo mi prekrasne ideje.... samo nemamo dovoljno snaznog vodju da nas pokrene s mrtve tacke.. par ovakvih komada i mirna bosna..