Ima li šanse ?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- uvjek dobar gost
#1 Ima li šanse ?
Sebi već neko vrijeme postavljam pitanje.... ima li šanse da navijači Željezničara i Sarajeva idu skupa na gostovanja....
Postavljam to pitanje sebi jer mi je pun nos kojekakvih provincija i ponašanja ljudi u njima, ljihove gluposti i bezrazložnog drčnog ponašanja...
Zamislite kad bi na gostovanja išlo bar deset hiljada kombinovanih navijača..... pet hiljada na stadionu , a pet oko njega.... kako bi se tad ponašali ti navijači susjednih reprezentacija, bili onda pjevali nacionalističke pjesme....
Bili tad smijeli provocirati i raditi što radili su do sad.... pored toga valjda bi se tad stvorila kritična masa za rušenje saveza, te prestonice mafije i lopovluka.....????
Ili sam utopista bez razloga i bez granice?
Postavljam to pitanje sebi jer mi je pun nos kojekakvih provincija i ponašanja ljudi u njima, ljihove gluposti i bezrazložnog drčnog ponašanja...
Zamislite kad bi na gostovanja išlo bar deset hiljada kombinovanih navijača..... pet hiljada na stadionu , a pet oko njega.... kako bi se tad ponašali ti navijači susjednih reprezentacija, bili onda pjevali nacionalističke pjesme....
Bili tad smijeli provocirati i raditi što radili su do sad.... pored toga valjda bi se tad stvorila kritična masa za rušenje saveza, te prestonice mafije i lopovluka.....????
- karanana
#2 Re: Ima li šanse ?
Hahaha, jao smijesnog prijedloga! Bezveze bas. Odgovor: NEMA! Prvo bi se poklali izmedju sebe.uvjek dobar gost wrote:Sebi već neko vrijeme postavljam pitanje.... ima li šanse da navijači Željezničara i Sarajeva idu skupa na gostovanja....
- uvjek dobar gost
I to bi bilo zdravije... valjda bi onda krenuli sa rušenjem saveza....
Znači da sam utopista...
Znači da sam utopista...
- Fiore
#4 WE
Kad je trebalo '92 stali su svi u odbranu grada.. da spomenem legendu navijaca Zelje,Dzevada Begica-Dzildu koji je braneci ovaj grad poginuo..
Veliki broj heroja ,navijaca Sarajeva i Zelje su dali zivot., i dali bi ga opet kad se zna da su NEKI DAN goloruki navijaci Zeljeznicara se suprostavili nauruzanoj bandi koja sebe zove policijom rs..
BOSNO VOLE TE NAVIJACI
Veliki broj heroja ,navijaca Sarajeva i Zelje su dali zivot., i dali bi ga opet kad se zna da su NEKI DAN goloruki navijaci Zeljeznicara se suprostavili nauruzanoj bandi koja sebe zove policijom rs..
BOSNO VOLE TE NAVIJACI
-
Ripicipi
#5 Re: Ima li šanse ?
uvjek dobar gost wrote:Sebi već neko vrijeme postavljam pitanje.... ima li šanse da navijači Željezničara i Sarajeva idu skupa na gostovanja....
Prijedlog je krajnje neozbiljan
- uvjek dobar gost
...... nemam pojma... izgleda da djeca su danas jedini navijači.... skupa u rovovima u odbrani grada su bili navijači Sarajeva i Željezničara... danas je situacija takva da zahtjeva udruženo djelovanje... ali neka ostanimo plitki i uski u svojim stavovima... baš to odgovara bandi iz saveza i svoj ostaloj bandi u našoj državi.... a mi kao volimo svoj seoski klub....al je naš... i kao dobar je....
EEEE.... imao sam tu priliku da odem na utakmicu Arsenala na novom ovom stadionu..... želim da i vi učinite isto... pa onda da pričamo o BiH fudbalu...
EEEE.... imao sam tu priliku da odem na utakmicu Arsenala na novom ovom stadionu..... želim da i vi učinite isto... pa onda da pričamo o BiH fudbalu...
-
funaki
#7 Re: WE
Fiore wrote:Kad je trebalo '92 stali su svi u odbranu grada.. da spomenem legendu navijaca Zelje,Dzevada Begica-Dzildu koji je braneci ovaj grad poginuo..
BOSNO VOLE TE NAVIJACI
P.S. Pred rat se i skupa navijalo bilo na Kosevu, bilo na Grbavici!
-
PITARKA_SA
kao da mi nismo svjesni sta je,kakav je nas fudbal.uvjek dobar gost wrote:...... nemam pojma... izgleda da djeca su danas jedini navijači.... skupa u rovovima u odbrani grada su bili navijači Sarajeva i Željezničara... danas je situacija takva da zahtjeva udruženo djelovanje... ali neka ostanimo plitki i uski u svojim stavovima... baš to odgovara bandi iz saveza i svoj ostaloj bandi u našoj državi.... a mi kao volimo svoj seoski klub....al je naš... i kao dobar je....
da su stvari bolje unutar samih grupa,mozda bi se i moglo organizovati neki vid protesta ispred saveza,sa ciframa o kojima ti pricas,ali ici na gostovanja skupa...to nije moguce.
mislis da navijaci rome i lacia idu skupa na gostovanja?
nije to nas primitivzam,to jednostavno tako ne funkcionise u "navijackom svijetu"
-
miki22
#9 Re: Ima li šanse ?
DNO DNA. Ajde idi spavaj.uvjek dobar gost wrote:Sebi već neko vrijeme postavljam pitanje.... ima li šanse da navijači Željezničara i Sarajeva idu skupa na gostovanja....
-
ketronsd1
#10 Re: Ima li šanse ?
Ko je spomenuo zrinjski?I sta ti imas sa Zeljom i Sarajevom i koji te kurac tjera da se javljas na ovaj topic kad tebi BIH repka neznaci nista.miki22 wrote:DNO DNA. Ajde idi spavaj.uvjek dobar gost wrote:Sebi već neko vrijeme postavljam pitanje.... ima li šanse da navijači Željezničara i Sarajeva idu skupa na gostovanja....
Hajde sad razligu malo
-
ketronsd1
#12 Re: we
Onaj kome je namijenjen skontaceFiore wrote:ne kontam te na koga se tvoj post odnosi..
Ziv ti meni bio
- uvjek dobar gost
Samo da se zna... mislim Mikiji i njemu slični.... znajte.... kad je počela agresija na moj grad nije se gledalo ko za koga navija... svi smo kao jedan gledali da na neki način, u skladu sa uzrastom i iskustvom pomognemo... i tad su najbolji sinovi ove zemlje izginuli.... da bi danas mafija u savezu radila šta hoće... da bi namještali utakmice... da bi potplaćivali sudije... pored toga sit sam atmosfere u provincijama... njihovog bez razložnog dizanja i ... ,odnosno nema jedna mahalica od 17.000 stanovnika... da skandira šta skandira... jer da tamo ode 10 000 ljudi iz Sarajeva recimo... pa da vidimo onda za koga se i kako navija... a između ostalog svoj obraz te provincije pokažu uvijek kad su neke utakmice... mislim na način navijanja, zviždanje na himnu, transparenti i slično...., a konfiguraciji terena i glava te njihovoj uzajamnoj vezi ne bih sad...
I žao mi je djeco što nećete imati priliku otići na neku utakmicu... i što i ja sa vama ostaću na nivou kaubojske lige... i provincijskog navijanja....
A valjda je to svijet koji želimo ostaviti svojoj djeci...., i molim Vas sve osvrnite se nekad na utakmici oko sebe.... i malo se zamislite....
LIŠTICA RULES
I žao mi je djeco što nećete imati priliku otići na neku utakmicu... i što i ja sa vama ostaću na nivou kaubojske lige... i provincijskog navijanja....
A valjda je to svijet koji želimo ostaviti svojoj djeci...., i molim Vas sve osvrnite se nekad na utakmici oko sebe.... i malo se zamislite....
LIŠTICA RULES
- uvjek dobar gost
U tome i jeste problem.... ovi debili nesposobni u savezu su od lige napravili kaubojsku... otjerali naviječe sa terena... odnosno tribina... i šta sve nisu uradili da razvale fudbal, bolje rečeno da sebi navuku korist... a mi kao i dalje navijamo i krvimo se....
Bruka.... jedna imao sam priliku il nepriliku da odem na FLy Emirates novi stadion Arsenala-..... tuga smo mi golemaaaa..., a sa ovakvim pristupom bićemo samo gori... i gori...
Bruka.... jedna imao sam priliku il nepriliku da odem na FLy Emirates novi stadion Arsenala-..... tuga smo mi golemaaaa..., a sa ovakvim pristupom bićemo samo gori... i gori...
- Fiore
Igraci su ko kurve samo da se prodaju..a treneri ,strucni djelovi ekipe su ko Makroi.. to ti tako dodje...I od cega da pravis ekipu za vise domete?
Pa ja ti kazem neka stisne neko Iz glavesina iz NSBiH doci na Grbavicu.. nisu svi navijaci istog temperamenta.. imas onih koji su kao balon,, i to jako puno..
Pa ja ti kazem neka stisne neko Iz glavesina iz NSBiH doci na Grbavicu.. nisu svi navijaci istog temperamenta.. imas onih koji su kao balon,, i to jako puno..
- chinese_water
E ja koliko se sjecam... Milosevica i njegov rezim, a dobro svi znamo njega i njegov rezim "niko ne sme da vas dira osim vase i nase policije"... srusili su upravo NAVIJACI. Delije i Grobari, hiljadu puta na suparnickim stranama i uvijek se kvalitetno krvili medusobno, ali kad je zagustilo, rame uz rame u rusenje sistema.
Jesul' srusili?
Jesu! I to ne bilo koji sistem, nego sistem koji je pobio haman pola miliona ljudi!
A mi ne mozemo jedan jebeni fudbalski savez da srusimo.
Cak se neki usuduju i da osude navijace FK Velež za ono sta su uradili na tekmi...e da su svi navijaci kao Red Army...pa nema sansi da bi nam liga bila ovakva,niti savez.Zasto? Zato sto na tribini gdje je Red Army, prosjek godina u odnosu na ostale tribine je drasticno veci(slican toj ludoj generaciji Delija i Grobara)! Nisu to balavurdija kojima eto, daj joyu i pivu i bum-tras eto ga "navijac".Nisu to djecica koja nisu svjesna situacije u kakvoj se nalaze,nego ljudi svjesni i zeljni neke promjene,ljudi kojima je pun qrac korupcije i koji konkretno idu za rjesenjem problema koji ih muci.
Skontajte samo... Delije i Grobari su srusili VLADU, i to kakvu!
Manijaci,Horde i Red Army ... ne mogu da se sastave kako bi srusili fudbalski savez,i to kakav.

Jesul' srusili?
Jesu! I to ne bilo koji sistem, nego sistem koji je pobio haman pola miliona ljudi!
A mi ne mozemo jedan jebeni fudbalski savez da srusimo.
Cak se neki usuduju i da osude navijace FK Velež za ono sta su uradili na tekmi...e da su svi navijaci kao Red Army...pa nema sansi da bi nam liga bila ovakva,niti savez.Zasto? Zato sto na tribini gdje je Red Army, prosjek godina u odnosu na ostale tribine je drasticno veci(slican toj ludoj generaciji Delija i Grobara)! Nisu to balavurdija kojima eto, daj joyu i pivu i bum-tras eto ga "navijac".Nisu to djecica koja nisu svjesna situacije u kakvoj se nalaze,nego ljudi svjesni i zeljni neke promjene,ljudi kojima je pun qrac korupcije i koji konkretno idu za rjesenjem problema koji ih muci.
Skontajte samo... Delije i Grobari su srusili VLADU, i to kakvu!
Manijaci,Horde i Red Army ... ne mogu da se sastave kako bi srusili fudbalski savez,i to kakav.
-
Celicna_saka
Glupost, manijak mi je isti kao lesinar, skripar, robijas i ini..., pripadnik iste subkulture i rival kojem u principu ne zelim nista dobro vezano za njegov klub i navijanje.
- karanana
Kultura sa stadiona i utakmica da rusi drzavu i vlast? Ne hvala. Ako obicni gradjani nisu u stanju da promjene stvari nece niti grupica navijaca od kojih je jedan broj narkomana alkoholicara a bogami i nacionalista. Iako sam i sam vatreni navijac i ne bih zelio nikog da uvrijedim, ali svi znamo da su s nasih stadiona zapocinjali ratovi a ne neki pozitivni preokreti.
- chinese_water
Normala je to.Celicna_saka wrote:Glupost, manijak mi je isti kao lesinar, skripar, robijas i ini..., pripadnik iste subkulture i rival kojem u principu ne zelim nista dobro vezano za njegov klub i navijanje.
Ali u normalnoj drzavi...pod normalnim FS/NS!
-
navijac-xy
Mislim da je glupo da navijači bilo kojih klubova zajedno idu na gostovanja. Ipak svi mi navijamo za svoje klubove i nekako je glupo da smo u istim autobusima.
Ali isto tako, navijači različitih klubova bi trebali mnogo jedinstvenije istupati u nekim stavovima. Neko je već spemenuo protiv Savez-a. Upravo to ! Tu trebamo biti jedinstveni, taman ko i 92, jer velike razlike nema. Doduše sad se hvala Bogu ne gine, ali zato nas ova udružena bratija u savezu jebe gdje stigne i kako hoće. Ko kaže da u BiH nema grupnog sexa. Pa Pašalić ili Ušanović ili Jelić, a da ne govorim ostale, redovno jebu bar 2-3.000 navijača.
http://helpbhsport.blogger.ba/
Ali isto tako, navijači različitih klubova bi trebali mnogo jedinstvenije istupati u nekim stavovima. Neko je već spemenuo protiv Savez-a. Upravo to ! Tu trebamo biti jedinstveni, taman ko i 92, jer velike razlike nema. Doduše sad se hvala Bogu ne gine, ali zato nas ova udružena bratija u savezu jebe gdje stigne i kako hoće. Ko kaže da u BiH nema grupnog sexa. Pa Pašalić ili Ušanović ili Jelić, a da ne govorim ostale, redovno jebu bar 2-3.000 navijača.
http://helpbhsport.blogger.ba/
- chinese_water
Ne pricam ja o rusenju vlasti (iako su komsije dokazale da je i to moguce)... nego o rusenju FS/NS ... to ako iko treba da rusi,treba da ruse navijaci i to silom, za razliku od dosadasnjih pokusaja. Zvali ih mi alkoholicarima ili narkomanima (karanana wrote:Kultura sa stadiona i utakmica da rusi drzavu i vlast? Ne hvala. Ako obicni gradjani nisu u stanju da promjene stvari nece niti grupica navijaca od kojih je jedan broj narkomana alkoholicara a bogami i nacionalista. Iako sam i sam vatreni navijac i ne bih zelio nikog da uvrijedim, ali svi znamo da su s nasih stadiona zapocinjali ratovi a ne neki pozitivni preokreti.
Glupo je brbljati kako nam sport nije u dobrom stanju, i ganjati neku diplomatiju. Jer to je vec videno! Bez uspjeha.
Sto bi znacilo da treba upotrijebiti silu...
To ti je k'o 2+2
-
miki22
Halo glupane u Mostaru rata nije bilo, kada ste vi držali parole mir mir niko nije kriv, i kada su debili slični tebi išli u Osijek koji je već tada dobijao sledovanje granata od tkz, jna. kažem išli ste gore da mirite, i kada vaš vođa izjavi rata neće biti, a u Ravnom ginu ljudi, a ti praviš burek barkade, e mi nismo čekali nego smo se pripremali. Znam da ovo nije politička tema ali sam si izazvao, a to što bulazniš da dođe njih pet hiljada na staqdion, pa pet oko stadiona da naprave kako kažeš red, e onda muka me hvata, da ste imali muda nebi vas srbi pet godina u okruženju držali.uvjek dobar gost wrote:Samo da se zna... mislim Mikiji i njemu slični.... znajte.... kad je počela agresija na moj grad nije se gledalo ko za koga navija... svi smo kao jedan gledali da na neki način, u skladu sa uzrastom i iskustvom pomognemo... i tad su najbolji sinovi ove zemlje izginuli.... da bi danas mafija u savezu radila šta hoće... da bi namještali utakmice... da bi potplaćivali sudije... pored toga sit sam atmosfere u provincijama... njihovog bez razložnog dizanja i ... ,odnosno nema jedna mahalica od 17.000 stanovnika... da skandira šta skandira... jer da tamo ode 10 000 ljudi iz Sarajeva recimo... pa da vidimo onda za koga se i kako navija... a između ostalog svoj obraz te provincije pokažu uvijek kad su neke utakmice... mislim na način navijanja, zviždanje na himnu, transparenti i slično...., a konfiguraciji terena i glava te njihovoj uzajamnoj vezi ne bih sad...
LIŠTICA RULES
-
Ljubitelj Zabara
Ne bi se bise odvojeno, ime naroda velikim slovom, " u okruzenju drzali... pravilno... drzali u okruzenju " i nisu pet, nego tri i po.e onda muka me hvata, da ste imali muda nebi vas srbi pet godina u okruženju držali.
Miki, Miki...