Ima li postojanje BiH smisla?

Locked
Miky1

#1 Ima li postojanje BiH smisla?

Post by Miky1 »

Čisto pragmatično pitanje postavljam, ima li smisla da postoji država koju skoro niko ne želi, ili želi na svoju sliku koju je nemoguće nametnuti drugima, zbog čega smo svi robovi nekih kolonijalnih floskula da država mora opstati? Zbog čega bi nesposobna, podijeljena i nefunkcionalna država koju većina vlastitog stanovništva ne želi morala opstati?
Postavlja se pitanje, dali je država kao tvorevina tu zbog ljudi, ili ljudi postoje zbog države?
Ako se neko ne slaže neka mi argumentirano odgovori, ali nemojte o "hiljadugodišnjoj državnosti BiH", kulinu banu, ljiljanima i ostalim polufalsifikatima i glupostima, to nisu nikakvi argumenti koji bi trebali nekoga razuvjeriti da BiH ima smisla ovakva kakva jeste, a nemoguće ju je preurediti drugačije.
Miky1

#2 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by Miky1 »

Da, ali razlika je u tome što BiH za razliku od drugih država ne drži na okupu unutarnji faktor, nego vanjski, zbog toga je usporedba sa Srbijom, Mađarskom, Hrvatskom itd neutemeljena.
drunken tiger

#3 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by drunken tiger »

Ti tražiš argumentovan odgovor i da ti se neko ozbiljno obrati a istoriju jedne države nazivaš "polufalsifikatom". Evo ja ću ti se obratiti kako zaslužuješ. Nabijem te na ku*ac! Papak jedan!! Gdje su tebi argumenti da niko ne želi BiH? Sve neki pametolozi a niko veze s mozgom nema. Sve neki analitičari, strčnjaci. Da je ne želimo ne bi ni postojala! Te svoje ideje o razbijanju države BiH zaboravi jer se neće ostvariti dokle god je Bosanaca i Hercegovaca u BiH!!
Miky1

#4 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by Miky1 »

drunken tiger wrote:Ti tražiš argumentovan odgovor i da ti se neko ozbiljno obrati a istoriju jedne države nazivaš "polufalsifikatom".
Jel mi možeš hronološki opisati istoriju države BiH?
bubi_mama

#5 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by bubi_mama »

Miky1 wrote:Da, ali razlika je u tome što BiH za razliku od drugih država ne drži na okupu unutarnji faktor, nego vanjski, zbog toga je usporedba sa Srbijom, Mađarskom, Hrvatskom itd neutemeljena.
Vecina je zeli 64% koliko god da ti to ne odgovaralo. A isto tako ova vecina (citaj 64%) ne zeli R.Srpsku pa nekim klincem jos je tu. Sad ti meni objasni logiku zasto Smrdska postoji ako je vecina ne zeli. Hajd ba, skok,skok,hop,hop.
madridist

#6 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by madridist »

Bila,jeste i bice,zauvijek :bih:
Bosna i Hercegovina je nadzivjela puno teza vremena od ovih ,ovi sto sad nesto pokusavaju su za Bosnu i Hercegovinu
pussy's smoke...
Miky1

#7 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by Miky1 »

Troljo wrote: Gradjani BiH, njih 64% nije moglo biti jasnije nego su bili. Oni su rekli vecinsko misljenje i onda dodjes ti i kazes nesto sasvim suprotno sto ne odgovara istini.
64% nije 2/3, i jedan od konstitutivnih naroda je bojkotovao referendum, tako da je referendum sam po sebi bio nevažeći po ustavu jugoslavije, naravno svako je tu petljario svoje, pa su i Srbi ukidali AP Kosovo i Vojvodinu, Hrvatska prebrisala Srbe iz ustava itd. Referendum tu jedino oslikava volju Bošnjaka i Hrvata da se odcijepe od Srba, a Hrvati potom od Bošnjaka. Prema tome, Hrvati su Bošnjake preveslali, a cilj im nikad nije ni bio BiH kao država, nego BiH izvan yu da je lakše podijele.
bubi_mama

#8 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by bubi_mama »

Miky1 wrote:
Troljo wrote: Gradjani BiH, njih 64% nije moglo biti jasnije nego su bili. Oni su rekli vecinsko misljenje i onda dodjes ti i kazes nesto sasvim suprotno sto ne odgovara istini.
64% nije 2/3, i jedan od konstitutivnih naroda je bojkotovao referendum, tako da je referendum sam po sebi bio nevažeći po ustavu jugoslavije, naravno svako je tu petljario svoje, pa su i Srbi ukidali AP Kosovo i Vojvodinu, Hrvatska prebrisala Srbe iz ustava itd. Referendum tu jedino oslikava volju Bošnjaka i Hrvata da se odcijepe od Srba, a Hrvati potom od Bošnjaka. Prema tome, Hrvati su Bošnjake preveslali, a cilj im nikad nije ni bio BiH kao država, nego BiH izvan yu da je lakše podijele.
Ti bas svaki cas Historije/Istorije/Povjesti prespavao :-)
Miky1

#9 Re: Ima li postojanje BiH smisla?

Post by Miky1 »

bubi_mama wrote: Vecina je zeli 64% koliko god da ti to ne odgovaralo. A isto tako ova vecina (citaj 64%) ne zeli R.Srpsku pa nekim klincem jos je tu. Sad ti meni objasni logiku zasto Smrdska postoji ako je vecina ne zeli. Hajd ba, skok,skok,hop,hop.
Poznato je da Hrvati nisu željeli BiH kao svoju državu, nego BiH van jugoslavije da otkinu svoj komad, taj referendum je po tom pitanju bio farsa, jer je bio nevažeći po yu ustavu, nisu glasali Srbi, nije postignuta 2/3 većina, a Hrvati su glasali sa figama.
Locked