SlagatiDrva wrote:Mogu im u praksi pokazati da sam ga ucio, papir nemam. Inace ucio sam individualno sa osobom koja odlicno prica i nas i svedski jezik, po struci je filolog.
Pisem bez problema, citam i mogu prevesti neke lakse dijelove knjiga, lakse tekstove.. ne mogu reci da pricam bez problema kao domaci, naglasak mi ne ide jer sam u Svedskoj bio samo jednom nakratko, ali imam taj neki nivo..
Drug on to, ako mu je potrebno mora znati unaprijed, na papiru a ne da rizikuje, dzaba ti je sto znas, ako nemas na papiru, mozda kroz interviju da prodjes ako stvarno dobro govoris i to je vjerovatno ali kazem, nemoj se nadati da te nece priputati... drugacije je za njemacki, engleski i francuski, mozes uvijek reci imao sam u osnovnoj skoli ali svedski se ne uci u BiH u osnovnoj ili srednjoj skoli. Ako je posao gdje ces biti u dodiru sa domacinima, jerzik moras znati, i kazem moze biti da te nece peglati za neke dokaze ako ga fasciniras kako tecno brbljas
U Danskoj, i ako nije tema, ako nenapises da znas danski a firma nije nigdje napisala da nije potreban danski jezik, tvoja apliakcija i CV samo lete u kantu.