Ima li ovoga za kupiti u Sarajevu i gdje?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

MASON33.50

#1 Ima li ovoga za kupiti u Sarajevu i gdje?

Post by MASON33.50 »

Dolazim sluzbeno u Septembru u Sarajevo na nedjelju dana, pa posto namjeravam ugostiti prijatelje zanima me gdje ima ili ima li uopste kupiti slijedecih sastojaka.

1. Tikka Masala
2. Curry sauce
3. Senf u zrnu
4. Umeboshi sljive
5. Tofu sir
6. Pravi italijanski Dolmio

Hvala.
Pooll

Post by Pooll »

2 i 5 ima. Ostalo ponesi... u piknik fizideru :D
MASON33.50

Post by MASON33.50 »

Hvala na savjetima!
Hm, prijatelji su privatni tu iz Sarajeva, burekom jedne od njih kunem se po cijelom svijetu, a poslovne cu izvoditi u restorane jer ionako firma placa.
Nego izgleda moracu da poslusam Pooll-a. Piknik frizider.
MilanT

Post by MilanT »

A ćevapi sa lukom i kajamkom?
Pooll

Post by Pooll »

Mason, da te pitam nesto offtopic... zar tvoj nick nije bio drugaciji i sta se sa njim desilo?? :cry:

_____

Covjek hoce sarajlije da iznenadi... da su stranci ne bi sigurno pitao ima li ovih stvarcica za kupiti... ;)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Slazhem se sa Pooll-om (2 i 5 stavke se mogu kupiti u BiH), no chini mi se da sam negdje vidio i stavku 6, u nekoj prodavnici.
MASON33.50

Post by MASON33.50 »

Pooll,
Da moj nick je bio MASON33, a sada je kao sto se vidi MASON33.50.
Sta se desilo? Neki postovi, zapravo mozda 90% su bili izbrisani ili zamijenjeni totalno neinteligibilnim porukama, originalni password je promijenjen tako da vise nisam mogao da logiram kao MASON33.
novalic

Post by novalic »

pa tofu nije sir..

tofu je tofu...
CiCiban

Post by CiCiban »

nije bitno jel sir ili sos ili kafa :skoljka: !!!!!1 :x dosta vise :sad: formalizma
BITNO je da saznamo kako covjek namjerava da izmiksa sastojke :? ..i kakvog ce to biti ukusa na kraju .. :-)
ehhh
MASON33.50

Post by MASON33.50 »

Gost,
spremacu rakove na kashmirski nacin i japansku Hokaido riblju corbu.
To samo da pokazem raji da sam naucio jer su me od ranije znali kao lijenstinu, koji se i na derneku fato pive i bjezo od rostilja dok se sve ne servira.

Rakove donosim iz Martin Broda, unske najbolje. Do skora sam najvise uzivao u turskoj kuhinji jer mi je prvi komsija bio jedan kurd vlasnik obliznjeg restorana u koji sam se navadio i stalno nasu raju dovodio, ali otkako je on odselio, onda sam se prestelio kod jednog pakistanca.

Nazalost ovo nasih koka sto ima to je sve mladje pa se ne sjeca ili ne umije. Lakse se ogrebati za snosaj nego za zvrk bureka ili tanjir sogan dolme. Najgore je sto se i matere poenglezile pa kceri nemaju od koga nauciti.

Vjeruj mi kad ko od raje dodje kod mene pa im iznesem kafu u dzezvi ibrete se. Proljetos mi jaran mostrac donio dvije flase loze. Loza ko ulje samo klizi niz grlo. Ja ponudio neke nase pice, a jedna ce mi znas ovo se nekako cuje. Da ne fista svaki dan po pet-sest dzin i tonika nebi joj se cudio.

Ali sta ces ne drzi omladina do tradicije ko da je obeskorijeniti se nesto najbolje.
CiCiban

Post by CiCiban »

izgleda da je istina..( ona da su muskarci najbolji kuhari ) :?
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

CiCiban wrote:izgleda da je istina..( ona da su muskarci najbolji kuhari ) :?
Da, istina je,,,sto jest jest..treba priznati :)
MilanT

Post by MilanT »

Ako jim ne valjaju ćevapi sa kajmakom vodi jih negdje da se narokaju dobrog pasulja ,salate i onda si miran :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14 Re: Ima li ovoga za kupiti u Sarajevu i gdje?

Post by PipiDugaDevetka »

MASON33.50 wrote:4. Umeboshi sljive
Ove šljive i više vrsta tofu proizvoda su se mogle kupiti (ne znam da li je sada tako) u:
1. Ecos, prodavnica 30-tak metara od Katedrale prema Baščaršiji, uz tr. prugu;
2. Apoteka u sklopu Robot prodajnog centra
3. Bios, radnja bila na platou Skenderije, a sada je negdje kod pijace na Grbavici.
4. Klas, prodavnica na ulazu u prodajni centar, na Malti, ima neke dobre stvari, ali nisam vidio umeboši šljive.

Skupoooooooo!!!

Pinjoli - sjemenke nekog mediteranskog četinara, izvrstan začin za jela sa rižom (a i ostalo) se mogu kupiti u spec. radnji za sve vrste sjemenki u uličici koja vodi od baščaršijskog platoa prema apoteci Stari grad. Cijena, sitnica: 50KM/kg.
Last edited by PipiDugaDevetka on 20/08/2004 06:20, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Pitanje:
Kad pravim japrak sarmu (lišće vinove loze) od tunjevine ne želim da koristim jaja koja će pri kuhanju učvrstiti smjesu riže i ostalog. Preporučeno mi je da upotrijebim lecitin. Nigdje nema za kupiti organik ili GM-free sojinog lecitina.
Čime zamjeniti jaja kao zgušnjivač u raznim jelima?

Malter i BB cimenta ne dolaze u obzir.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

ko da je obeskorijeniti se nesto najbolje.
zlatna!!
Pooll

Post by Pooll »

MASON33.50 wrote:Pooll,
Da moj nick je bio MASON33, a sada je kao sto se vidi MASON33.50.
Sta se desilo? Neki postovi, zapravo mozda 90% su bili izbrisani ili zamijenjeni totalno neinteligibilnim porukama, originalni password je promijenjen tako da vise nisam mogao da logiram kao MASON33.
da, vidio sam da su skoro svi tvoji postovi izbrisani... :cry: znaci neko ti je "ukrao nick" :(
candide

Post by candide »

Što se tiče ovog senfa u zrnu, to je zrno gorušice i čini mi se da ima u onom Badem Butiku na Baščaršiji.
Pooll

Post by Pooll »

candide wrote:Što se tiče ovog senfa u zrnu, to je zrno gorušice i čini mi se da ima u onom Badem Butiku na Baščaršiji.
e da.. vrlo moguce...
PipiDugaDevetka wrote:Pitanje:
Kad pravim japrak sarmu (lišće vinove loze) od tunjevine ne želim da koristim jaja koja će pri kuhanju učvrstiti smjesu riže i ostalog. Preporučeno mi je da upotrijebim lecitin. Nigdje nema za kupiti organik ili GM-free sojinog lecitina.
Čime zamjeniti jaja kao zgušnjivač u raznim jelima?

Malter i BB cimenta ne dolaze u obzir.
Sarma sa tunjevinom zvuci cool.. mada smo ja i meso raskrstili... ;)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sarma s tunjevinom :D:D :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka

Ne znam šta je smiješno...Više volim tunjevinu nego hormonizirano meso...Nije neka kvaliteta i okus, ali vjeruj mi matera pojede...Zdravije je
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

PipiDugaDevetka wrote:Ne znam šta je smiješno...Više volim tunjevinu nego hormonizirano meso...Nije neka kvaliteta i okus, ali vjeruj mi matera pojede...Zdravije je
I to je vrlo diskutabilno, zbog intezivnog zagadjivanja mora i okeana u tunjevini je otkriven postotak zive koji ti na duge staze konzumacije tune garantuje bolestine...
forUMASH

#23 Re: Ima li ovoga za kupiti u Sarajevu i gdje?

Post by forUMASH »

MASON33.50 wrote:Dolazim sluzbeno u Septembru u Sarajevo na nedjelju dana, pa posto namjeravam ugostiti prijatelje zanima me gdje ima ili ima li uopste kupiti slijedecih sastojaka.

1. Tikka Masala
2. Curry sauce
3. Senf u zrnu
4. Umeboshi sljive
5. Tofu sir
6. Pravi italijanski Dolmio

Hvala.
.....jel' ovo za neke masonske sihre....
PipiDugaDevetka

Mati živa, 9 godina od teškog moždanog udara...Ma jašta i more je zagadjeno....tj., naši svašta uvoze, ali šta ću, eto...tako je.
Post Reply