Maxwell2008 wrote:Nesto kontam ovo s.anje na Balkanu predugo traje, da li postoje politicari, odnosno bilo ko normalan ko bi mogao rijesiti nagomilane probleme (Znamo da Tito ne moze ozivjeti), koji se najvise lome preko ledja BH stanovnistva bez obzira koje nacionalnosti. Da pokusamo napraviti listu ( pa da ih zamolimo da sjednu za sto i naprave plan izlaza iz krize

):
Evo ja cu poceti listu a vi copy/paste pa dodajte svog kandidata ako se sa nekim od kandidata ne slazes samo ga izbrisi.
Stavljam po jednog kandidata iz BiH, HR i SRB pa da vidimo: koliko ih ima? Ima li nade za nas ?
Radovalo bi me ako ima i mladih ljudi za koje ne znam.
Idemo:
Zeljko Komsic
Stipe Mesic
Cedomir Jovanovic
Mislim da je tema ok, iako je malo nesretno predstavljena, jer nije dobro definisano šta znači "biti normalan". Po mom mišljenju, potrebno je identifikovati političare koji imaju neki kredibilitet i na koje se može realno računati. (Slično pitanje sam i ja svojevremeno postavio u svojoj temi Pomirenje i zajednička budućnost).
Pošto o ovoj trojici mislim sve najgore, predložio bih neke druge. Ne simpatišem posebno nijednog od njih (pogotovo ne partije iz kojih dolaze), ali mi se čini da se u poređenju sa ostalim, sa njima može barem normalno pričati.
Igor Radojičić
Adil Osmanović
Boris Tadić
Kosor? Za nju nisam siguran. Ne znam da li ona odlučuje o onome što provodi, ali mi se čini da su joj odluke dobre, (između ostalog i zato što se većini Hrvata i ne sviđaju)