IMA LI NEKO IZ KOPENHAGENA ILI DANSKE????

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
foton

#26 Re: IMA LI NEKO IZ KOPENHAGENA ILI DANSKE????

Post by foton »

Last_one wrote:E ljudi hitno mi trebaju neke informacije!!!!
E ovakoooo,
u avgustu sam izabrana da idem u Dansku tj. Kopenhagen radi nekog projekta ali do tamo moram sama....Interesuje me zna li neko kakve su bus veze Sarajevo-Kopenhagen i kolko kostaju povratne karte???
Takodje gdje jeftino a kvalitetno prenociti u Kopenhagenu i kako se najlakse snaci po gradu...
Svaka informacija je dobrodosla.... :-D :-D :-D :-D
Cao Last_one, tek sam sad vidio ovu temu.
Ja sam u Kopenhagenu pa ti mozda mogu pomoci.

Sto se tice autobuskih karata, vansezonske mogu biti i oko 300KM, sezonske su oko 400 ili vise. "Papalina" je popularna, ali ne znam kakav im je autobus. U svakom slucaju ako ides autobusom ocekuj 30 sati opasnog turbo-folka.

Direktne avionske linije vise nema, ali se relativno jeftino moze preko Praga. Mislim da je povratna karta 550-600KM sa porezima. Moze i preko Beca i Milana, za nekih 50KM vise, ali se usput duze ceka na presjedanje na aerodromima.

Za smjestaj... Ne znam gdje ces biti i koliko dugo. Znam da ima hostela u gradu za 19-20 eura po nocenju, vrlo blizu centra grada, odmah do nase ambasade, samo ne znam kakav je kvalitet, pogledaj slike. Tamo ide omladina. Koliko ti to smeta ili prija?

Ime i adresa:
Danhostel Copenhagen City
H.C. Andersens Boulevard 50,
København V, Copenhagen, 1553,
Denmark
http://www.hostelbookers.com/hostels/de ... agen/8017/

Javi kada dolazis! Mozda mozemo organizovati nesto.
foton

#27 Re: IMA LI NEKO IZ KOPENHAGENA ILI DANSKE????

Post by foton »

Evo sad vidim da je malo kasno za ovu temu...
mahalas505

Post by mahalas505 »

cHupjahalic@ wrote:
mahalas505 wrote:Ma tesko ce ti neko pomoci u danskoj od nase dijaspore, valjda su se previse dobro asimilirali u skandinavsko drustvo :D Lose skroz...
Kasnis :oops: :oops: :oops:
2 - 3 mjeseca. :D :D
Mislis :D To sam ja onako samo dodao, onako generalno i ne vezano za godisnje doba :lol:
Arminovski

Post by Arminovski »

@Foton

Nesto slicno sam joj i ja rekao tad prije pola godine. Nije odgovorila. Vjerovatno se prepala... :-) :-) :-)
Timotije

Post by Timotije »

Hajde nek makar nekom daju vizu mladjem od 60 godina.
Post Reply