Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Control panel

#51 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by Control panel »

nije vezano za ovu temu ali nisam mogao vjerovati. maloprije sam prosao Ferhadijom skroz do slatkog coseta. hebiga puno obaveza pa svermena na vrijeme prodjem tuda.

onih isoalih ploca na sve strane, pa haman da se ne moze hodati normalno.
imali koji nivio vlasti da mu to bode oci. da spijeci saobracaj za sva motorna vozila tom ulicom i ima li iko nadlerzan da ono popravi kada cvrhunski majtori nisu znali da urade posao kako treba. a reklu su da ce postaviti deblje ploce. ja koliko sam vidio neke su debljine jedno 4 cm. neko je izgleda zapalio razliku. a kada se sjetim da su ih nabalvljali iz finske. :-)

nemam slika pa ako ko ima da postavi.
valterbranisarajevo

#52 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by valterbranisarajevo »

Image

Image

Koliko sam ja vidio na web stranicama firmi koje se bave čišćenjem grafita aquila skida grafite i prljavštinu sa fasada, a fasade ne oštećuje..Gdje li je sada ta aquila kojom se hvalila Semiha? Moguće da je ona angažovala neku firmu da to uradi..E sada bi mi kao savjesni građani mogli podnijeti inicijativu da kanton ili grad nabavi jednu aquilu, ali pretpostavljam da će biti "nema para"....A da bi nam dobro došla jer je grad sav išaran-sigurno da bi...
BiH-x

#53 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by BiH-x »

Image

Grafit na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva.

Nemam rijeci
DaysleepeR

#54 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by DaysleepeR »

grafiti su vandalizam, jer svi ti samozvani "umjetnici" samo prave ruglo, a za njima i ostali polupismeni klošari i klocevi koji šaraju raznorazne poruke.

što se tiče mašine za uklanjanje grafita, grad je posjeduje, ali ne znam zašto je ne koristi

vjerovatno da bi nas grafiti ubijali u pojam te da bi mi sami bili što više letargični i podložniji manipulacijama...
valterbranisarajevo

#55 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by valterbranisarajevo »

Hoćemo li intervenisati kod nadležnih da se grafit sa spomenika izbriše? Poslati neki mail, ili možda iskoristiti novu rubriku portala "Vi pitate, sarajevo-x odgovara" i njih zamoliti da intervenišu kod nadležnih.
BiH-x

#56 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by BiH-x »

valterbranisarajevo wrote:Hoćemo li intervenisati kod nadležnih da se grafit sa spomenika izbriše? Poslati neki mail, ili možda iskoristiti novu rubriku portala "Vi pitate, sarajevo-x odgovara" i njih zamoliti da intervenišu kod nadležnih.
Podrska!!!
dezurni_ucenik

#57 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 13:22, edited 1 time in total.
van Basten

#58 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by van Basten »

valterbranisarajevo wrote:Hoćemo li intervenisati kod nadležnih da se grafit sa spomenika izbriše? Poslati neki mail, ili možda iskoristiti novu rubriku portala "Vi pitate, sarajevo-x odgovara" i njih zamoliti da intervenišu kod nadležnih.
žalosno je to ako se mora intervenisati kod nadležnih da se grafit izbriše, tj ako ga oni sami već nisu izbrisali. Također je žalosno kakvu omladinu odgajamo u ovoj državi, apsolutno ništa joj nije sveto. Jedna je stvar da li se nekome sviđa spomenik kao umjetničko djelo Keče (o tome je bilo tema i tema), a sasvim druga da to djelo simbolizuje spomenik ubijenoj djeci našeg grada i zbog toga bi se svaka osoba sa IQ većim od 40 trebala s dužnim poštovanjem odnositi prema tom spomeniku.

Žalosno,
Post Reply