Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

valterbranisarajevo

#1 Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by valterbranisarajevo »

Image

Meni kao građaninu Sarajeva izuzetno smeta ovo skrnavljenje Vječne vatre. Međutim, očigledno je da nikome od silnih nivoa vlasti u Sarajevu to ne smeta jer bi se neko već pobrinuo da stanje dovede u red. Krajnje je vrijeme da nekome od njih ipak zasmeta ova debilska ljubavna poruka i da nešto poduzme po ovom pitanju... :x
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ma drug nek' samo ne puca, nek se ima za kafe 2KM i za kladionice, sve ostalo nas ne interesuje. :-?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by ladyblue18 »

Gledam i ja vec dugo vremena to...i sve cekam da kada prodjem opet da ce biti uklonjeno, ali... :roll:

Evo, buduci da mediji obljecu po forumu, nek iskoriste ovo, pa nek objave, mozda vlast konacno nesto poduzme...
Kad sami ne mogu podici guzice, pa da im bar mi skrenemo paznju. :roll:
no_crnjak

#4 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by no_crnjak »

nema xD
valterbranisarajevo

#5 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

je li to obrisan grafit? :?

Ja mislim da se Filis nakljukao/la lexilijumima i isjekao/la vene od radosti nakon izražene ljubavi na ovaj način. :D
karanana

#6 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by karanana »

ovo je napisao onaj sa naseg foruma sto ga je nevina treba zarazila sifilisom.

ma mene vise boli k za sve fakat, nek sve izgori. zasto bih se ja nervirao oko ovih stvari i oko svake kese, papira i hrakache koju vidim na cesti? kad shvatimo da smo mi kojima ove stvari smetaju u manjini, bit ce nam jasno zasto je sve prljavo i zapusteno.

ta ce ovo brisat kad ce se novi pojavit za koju heftu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by Truba »

i mene više briga za sve :mrgreen: orilo gorilo
ne interesuje me

:mrgreen: probajte i vi biće vam lakše :mrgreen:
sarajevo63

#8 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by sarajevo63 »

Kod gume koja gorrrriiii.
Nema vlasti da ih bode u oči...ima nas koje ne bodeee il nam znači nešto.
Jer ovo nija magu koja rigo.
statix

#9 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by statix »

komi wrote:i mene više briga za sve :mrgreen: orilo gorilo
ne interesuje me

:mrgreen: probajte i vi biće vam lakše :mrgreen:
ma jasta, eno gori i americka porezna uprava.....jebo grafit.... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by Truba »

fakat

pokušao sam čitati pismo tog samoubojice pajperom
ali 6 stranica a 4

nisam mogao :mrgreen: do kraja :cry: :cry: :cry:
KadSeMrtviProbudimo

#11 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by KadSeMrtviProbudimo »

karanana wrote:ovo je napisao onaj sa naseg foruma sto ga je nevina treba zarazila sifilisom.
ma mene vise boli k za sve fakat, nek sve izgori. zasto bih se ja nervirao oko ovih stvari i oko svake kese, papira i hrakache koju vidim na cesti? kad shvatimo da smo mi kojima ove stvari smetaju u manjini, bit ce nam jasno zasto je sve prljavo i zapusteno.
Smatraš li da tvoj stav trebamo slijediti svi u Sarajevu? Je li po tebi ovo modul ponašanja?
Vragolan

#12 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by Vragolan »

ja ne vidim u cemu je problem
umjetnik je izrzio ljubav svojoj voljenoj
a vi bi da mu uskratite umjetnicko izrazavanje
pa heeelooooouuuuu, ovo je demokratija
valterbranisarajevo

#13 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Pa evo. Meni se javila grupa učenika iz gimnazije Dobrinja, kojima je ovaj glupavi grafit također zasmetao (oni su ovo i uslikali). Oni su htjeli sami da ga obrišu, ali nisu bili sigurni da li to kome trebaju prijaviti. Iskreno ja nisam znao odgovor, a nisam želio da sebe dovedu u neugodnu situaciju, da se u toku akcije pojavi kakav inspektor i napiše im prijavu (kod nas je sve moguće). Zato sam otvorio temu da njih poštedim eventualnih neugodnosti, odnosno da to što su oni planirali uradi neko ko prima platu za takve stvari...Usput oni su u okviru jednog svog projekta planirali da animiraju vlasti da napokon prekinu onaj kuturocid koji se dešava u Spomen parku Vraca..

Baš mi je drago što u našem gradu, pored svih maloljetnih delikvenata i baraba, postoje i ovako dobra i svjesna djeca i oimladina, a to mi daje nadu da ipak za nas nije sve izgubljeno... :thumbup:
karanana

#14 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by karanana »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
karanana wrote:ovo je napisao onaj sa naseg foruma sto ga je nevina treba zarazila sifilisom.
Smatraš li da tvoj stav trebamo slijediti svi u Sarajevu? Je li po tebi ovo modul ponašanja?
pa necu se valjda samospalit ispred vjecne vatre zbog ovog. sta ja mogu? ako ne smeta onima koji trebaju da brinu o ovome, bolje mi je da poravnam nego da drustvo dobije jos jedan teret u formi srcanog bolesnika i secerasa.

nije problem u brisanju ili nebrisanju ovog grafita.
KadSeMrtviProbudimo

#15 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by KadSeMrtviProbudimo »

karanana wrote:
KadSeMrtviProbudimo wrote:
pa necu se valjda samospalit ispred vjecne vatre zbog ovog. sta ja mogu? ako ne smeta onima koji trebaju da brinu o ovome, bolje mi je da poravnam nego da drustvo dobije jos jedan teret u formi srcanog bolesnika i secerasa.

nije problem u brisanju ili nebrisanju ovog grafita.

Pa šta je @valterb. trebao da uradi ispred vatre, da se i on i djeca iz gimnazije samospale jer nisu mogli i nisu znali šta da urade. A smetalo im. Kao što smeta svakoj normalnoj osobi koja drži do urednog životnog prostora.
(štaviše, konkretno - oskrnavljen je jedan spomenik časnom dijelu istorije, iako ta činjenica nije razlog više da nam "smeta").
Ako nisi spreman da pomogneš da se sačuva čist i uredan životni prostor, pa makar i zagovaranjem sprječavanja i osudom pisanja grafita na neodgovarajućim lokacijama, onda se i ne javljaj i zadrži svoje komentare za sebe.
BiH-x

#16 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by BiH-x »

Ovo je fakat UZAS :x :x :x :x
valterbranisarajevo

#17 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Sada sam prošao pored vječne vatre. Nažalost, niko se nije "počešao". Grafit još stoji. :(
Control panel

#18 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by Control panel »

grafit ce biti obrisan. pokrenuta je procedura ima jedno deset dana. ali znate kakao stvari kod nas idu sporo. dok se sva papirologija zavrsi, pa dok se odabere najbolji ponudzac, pa dok...
valterbranisarajevo

#19 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Ekipa iz gimnazije je jučer otišla u opštinu i ponudili se da sami obrišu grafit. Rečeno im je: "morate napisati pismeni zahtjev i čekati 7 dana da dobijete dozvolu".... :shock:
ja.neron

#20 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by ja.neron »

meni ne smeta jer mi više smetaju psi lutalice po Alipašinom Polju kojih ima petnaestak koji kruže po svim fazama ali ih najviše ima u C-fazi i pitanje je dana kada će nego dijete napasti
cyprus

#21 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by cyprus »

Dokaz da je ljubav jača od svega, pa i od kulture :D :oops: :-)
milenko

#22 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by milenko »

ja.neron wrote:meni ne smeta jer mi više smetaju psi lutalice po Alipašinom Polju kojih ima petnaestak koji kruže po svim fazama ali ih najviše ima u C-fazi i pitanje je dana kada će nego dijete napasti
pa nece ih ni sklonit dok nekog ne napadnu...a pitanje hoce li i tad...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#23 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by ladyblue18 »

valterbranisarajevo wrote:Ekipa iz gimnazije je jučer otišla u opštinu i ponudili se da sami obrišu grafit. Rečeno im je: "morate napisati pismeni zahtjev i čekati 7 dana da dobijete dozvolu".... :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
zlatiborka

#24 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by zlatiborka »

ladyblue18 wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ekipa iz gimnazije je jučer otišla u opštinu i ponudili se da sami obrišu grafit. Rečeno im je: "morate napisati pismeni zahtjev i čekati 7 dana da dobijete dozvolu".... :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
Mene zanima sta bi se desilo da ja, evo jos danas, uprtim katntu, toplu vodu, cetke i ostale rekvizite, odem tamo i pocnem prati taj grafit. I to usred bijelog dana!

Sta bi se desilo, da li bi me uhapsili, napisali prijavu, silom otjerali, ispendrecili ili ......

Snimanje i publicitet me ne zanima, samo kako bi reaogovala policija i "vlast"....

Sta vi mislite..... :?: :?:
AntigonaA

#25 Re: Ima li koji nivo vlasti da mu ovo bode oči?

Post by AntigonaA »

Pa sta bi se desilo . Naravno gledali bi te kao da si pala sa Marsa jer sve sto je pravilno i normalno nasim ljudima je strano ,a mozda te i ne bi primjetili ,ko jos gleda Vjecnu vatru osim turista koji ionako ne mogu prici od 'domorodaca' ...
Post Reply