ima li ko preporuciti kakvu dobru knjigu?
Moderator: Chloe
-
Miss_Archer
Ja znam da je bukvalan prevod Istocno od Raja, ali kad je knjiga davno prevedena na nas jezik, neko je odlucio da je prevede kao Povratak u Idn. I za mene je malo nejasno zasto. Da li neko mozda zna??

-
Miss_Archer
MASSON33, da, znam da je Eden naziv rajskog vrta. Ja u sustini nisam ni citala na nasem jeziku, pa sa samim prevodom texta knjige nisam upoznata. U svakom slucaju, knjiga je, po mom misljenju, veoma preporucljiva.
PS: Imao si typo u naslovu knjige koju preporucujes. Korektno se pise "The Sword of the Prophet."
PS: Imao si typo u naslovu knjige koju preporucujes. Korektno se pise "The Sword of the Prophet."
-
violentjack
jos mi nije jasno, kako je neko mogao dobiti nobelovu za to
- Saian
"Dvori od oraha" sam sad na moru procitao i saznao vise o bivsoj Jugi nego sa svih casova istorije zajedno, jako dobro jako dobro Miljenko, Igla nema opisa jezik sasvim jednostavan, sirov i zbog toga izvanredno ziv, ma ima svega tu, ne znam meni se svidjela jako, mali ljudi kao ja i vi (ko se nasao uvrijedjen neka skuzha
) u vrtlogu istorije i ludila Balkana jako dobro, jako dobro Miljenko
-
Yellow
I moja kopija je posjetila Jadranske plaze i bila temom mog odmora ove godine - ODLICNA, dinamicna, skoro pa i pre-hiper-aktivna prica. Svakako je procitati!!Saian wrote:"Dvori od oraha" sam sad na moru procitao i saznao vise o bivsoj Jugi nego sa svih casova istorije zajedno, jako dobro jako dobro Miljenko, Igla nema opisa jezik sasvim jednostavan, sirov i zbog toga izvanredno ziv, ma ima svega tu, ne znam meni se svidjela jako, mali ljudi kao ja i vi (ko se nasao uvrijedjen neka skuzha) u vrtlogu istorije i ludila Balkana jako dobro, jako dobro Miljenko
-
Yellow
Ako ti ne smetaju morski slane stranice i NIVEA sun-om zasticene korice (mislim, inace pazim svoje stvari/ne stvari, ali sa ovom knjigom je bilo ma-alkice drugacije), evo ja posudjujem svoju kopiju.maraDONa wrote:imal neko da bio voljan posuditi "dvori od oraha"
nesto mi se ne daje 50 km (i pored dobre volje)
-
maraDONa
daj mail da se dogfovorimo, a evo meneYellow wrote:Ako ti ne smetaju morski slane stranice i NIVEA sun-om zasticene korice (mislim, inace pazim svoje stvari/ne stvari, ali sa ovom knjigom je bilo ma-alkice drugacije), evo ja posudjujem svoju kopiju.maraDONa wrote:imal neko da bio voljan posuditi "dvori od oraha"
nesto mi se ne daje 50 km (i pored dobre volje)
[email protected]
-
Elizabeth_Bathory
#69 Re: ima li ko preporuciti kakvu dobru knjigu?
Marqes De Sade - Justineigla wrote:samo jedan uslov, u stvari dva...........
a)da opisi u knjizi nisu kilometarski u stilu da opis jedne sobe stane jedva na 10 strana
b)ukratko tematiku knjige, ono uopsteno
unaprijed hvala
Mislim da je jasno kakva je knjiga samim tim sto se vidi ko je autor.
Demijan - Herman Hesse
Vrlo dubokoumna knjiga!
-
PsychChicago
Slazem se potpuno...stochar wrote:Citajte Kunderu, necete pogrijesiti...
-
PsychChicago
#71 Re: ima li ko preporuciti kakvu dobru knjigu?
Sidarta iliti Sidharta(sve zavisi od prevoda) je cak i bolja od Demijana. Herman Hesse je odlican...Elizabeth_Bathory wrote:Marqes De Sade - Justineigla wrote:samo jedan uslov, u stvari dva...........
a)da opisi u knjizi nisu kilometarski u stilu da opis jedne sobe stane jedva na 10 strana
b)ukratko tematiku knjige, ono uopsteno
unaprijed hvala
Mislim da je jasno kakva je knjiga samim tim sto se vidi ko je autor.
Demijan - Herman Hesse
Vrlo dubokoumna knjiga!
-
smib
http://www.aleksasantic.com/Zlatko_Lukic/15.html
....... DA IKAKO MOGU DALA BIH TI SVOJU DUŠU. ALI, NITI JE MOGU DATI, NITI JE MOJA DUŠA BILA MOJA. MI SMO SAMO DVIJE POLOVINE. JA SAM TVOJA NOĆ, A TI SI MOJ DAN. ZBOGOM U BUDUCEM ŽIVOTU.......
-
Elizabeth_Bathory
#75 Re: ima li ko preporuciti kakvu dobru knjigu?
Citala sam odlicna knjiga. Meni je Hesse zakon! I Dostojevskog volim...PsychChicago wrote: Sidarta iliti Sidharta(sve zavisi od prevoda) je cak i bolja od Demijana. Herman Hesse je odlican...