Ima li ko kaseta :o)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Hendrix

#1 Ima li ko kaseta :o)

Post by Hendrix »

Ljudi sjeća li se iko više audio kaseta? :D

Image

Rovim po tavanu tražeći nešto i nađem staru kutiju sa kasetama , o kako sam se obradovo , pa nisam kasetu slušo ima godina. Čini mi se da je slušanje muzike izgubilo onu staru čar , sve se svodi na skidanje sa neta , pa u Winamp pa šaltaj gore dole. Prije smo se skupljali kod jarana koji dobije neki novi album na kaseti da nam snimi , to se čekalo danima, pa presnimiš i slušaš dok se ne izliže. Sjećam se kada sam dobio prvi album Rage Against The Machine na kaseti, pa bio sam tito u raji :D nema ko me nije pito da presnimi. Poenta je da smo se više družili "muzički" , presnimavali bi te kasete kod nekog i slušali usput , komentarisali muziku , danas je ovo samo "E jarane evo ti link pa skini...". Ili ti pošalje na MSN , ne moraš više čovjeka ni vidjeti. Danas je sve nadohvat ruke ali nekako nema "duše" :-D da se izrazim tako.

Šta vi mislite , jeste li nostalgični za kasetama?

http://www.tapedeck.org/
amrica

#2 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by amrica »

Cuj kasete, one su tek druga generacija nosaca zvuka, prva, prava i jedina su ploce :D :D :D

Sa ploca se snimalo na kasete, a narodna poslovica glasi: nije pjesma pjesma ako ne cujes plocu kako krcka :lol: :lol: :lol:
black

#3 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by black »

amrica wrote:Cuj kasete, one su tek druga generacija nosaca zvuka, prva, prava i jedina su ploce :D :D :D

Sa ploca se snimalo na kasete, a narodna poslovica glasi: nije pjesma pjesma ako ne cujes plocu kako krcka :lol: :lol: :lol:
ovo je neki mladi hendra :mrgreen: ne zna on koju char ima krckanje ploce ;-)
Hendrix

#4 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by Hendrix »

Pa dobro ja sam generacija kaseta , šta ću . :D
Kako ćeš ploču presnimiti , samo je jedna a jarana bruka hehe.
d2

#5 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by d2 »

sjo ima kod mene tona kaseta, pustim ponekad koju radi romantike :D
Bosanac_21

#6 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by Bosanac_21 »

Najvise volim one stare ploce, gramofon i udri- odvrnes do daske. Samim izlaskom kaseta nisam bio odusevljen, cim vise odvrnes cujes onaj sum, nekako mi je draze cuti plocu, pa nek i pucka.
Sjetim se onih stapica za usi, malo alkohola i malo, malo ciscenje glave kasetofona kad se zaprlja - i kad pocne "zavijati", a vala i kad se traka zapetlja :-)
mamica papucarka

#7 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by mamica papucarka »

jao, skoro smo bili kod jednog prijatelja koji sakuplja ploce. I bas sam se ugodno osjecala kad nam je donio kafu, i upalio bas Hendrixa :) On samo tako slusa muziku :)

meni kad neko kaze kaseta odmah na um padne ono presnimjljavanje i to vise puta istu. :D i onda presvrljas i napises "Svega po malo" :lol:

trenutno imamo jednu manju kutiju na ormaru punu kaseta. Ali nemamo kasetofon :D
bado

#8 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by bado »

ma imam orginal kazeta par stotina,a nasnimljenih isto toliko e kud sad s njima.. .prije sam ih bar u starom autu slušao..a sniamnje na radiju krene pjesme uloviš sve super i onda spiker ukenja zadnjih par sekundi..e to su bila vremena..kad sus e pjesme lovile danima
Hendrix

#9 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by Hendrix »

Dajte ljudi uozbiljimo se , nije tema o pločama uz svo dužno poštovanje prema istim. :D

E sjećam se i ja čekanja pjesmi na radiu i onda onaj spiker progovori usred pjesme pa mu sve po spisku i čekaj opet. :lol:
Neelix

#10 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by Neelix »

Image

:D
dezurni_ucenik

#11 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:36, edited 1 time in total.
montag

#12 Re: Ima li ko kaseta :o)

Post by montag »

tema na muzici bez linkova :shock: :D bravo hendrix :D
...to s kasatama je ludara, cekanje na pjesmu, ili ako ne premotas dovoljno pa ostane prethodne :x :D
mada sam novija generacija, bilo je i takvih vremena. slusam u autu :D jednu,s natpisom "jos malo psihodelije",plaha kaseta :D
Post Reply