Hrvatski portal Index je proveo anketu u kojoj je ucestvovalo 15.236 glasaca, a cak 63% su odgovorili sa DA
Postavlja se pitanje, sta ce se desiti sa Dalmacijom i ostalim dijelovima koji historijski gledano nikada nisu bili dio Hrvatske
orinoco wrote:Ima, koliko i Hercegovina od Bosne![]()
![]()
Kako podla i huškačka tema, očito osmišljena s političkom pozadinom
Fudo387 wrote:Podrska napacenom narodu Istre!!!
Moze bilo ko Bretanja, Bavarska bilo koja historijska pokrajina u Evropi.cyprus wrote:Ako može Katalonija, nema razloga da ne može i Istra...
Klasično idealiziranje i romantiziranje istorije onih koji je nikada nisu proživjeli.Pokušaj da se neizvjesna budućnost kreira na još manje poznatoj prošlosti,zbog činjenice da je istorija subjektivna stvar,i svako je tumači shodno određenoj situaciji,i kako kome odgovara.lajkujMe wrote:Ja ne znam odkud ovo vracanje "plemenima" i malim kraljevinama. Posebno u mjestima kao sto su Spanija, Belgija i slicno. Nema friske lose krvi izmedju naroda, a u interesu je svima da su dio jedne vece cjeline sa zajednickim trzistem, etikom zivljenja i kulturnog nasljedstva. Koje traje stotinama godina. Ovaj period ce covjecanstvo izgleda pamtiti po terorizmu i raspadu velikih drzava i stvaranje malih beznacajnih zemljica bez moci da promjene bilo sta bitno u svijetu.
Nevjerovatno , stvarno nevjerovatno i to baš u poređenju sa najmanje 50.000 jasenovačkih (ne)svećenika koje su gle čuda - vodili u gasne komore ili klali kao stoku usred bijela dana....Black swan wrote:u rijeku i istru se šljegao sav udbaški šljam, DB, OZNE, JNA oficiri i ostale antinarodne jedinice kao i pojedinci krvoloci i njihovi potomci tako da rezultati nisu čudni
istra je poznata po prebijanju ubijaju svećenika noževima 4-5 godina poslije završetka dr. sv. rata... mislim da su ih sve skupa 15 ubili U MIRU usred bijela dana...
negdje sam pročitao da je blagostanje zajednice danas vezano za njezinu "veličinu" tojest da je budućnost u malim državamalajkujMe wrote:Ja ne znam odkud ovo vracanje "plemenima" i malim kraljevinama. Posebno u mjestima kao sto su Spanija, Belgija i slicno. Nema friske lose krvi izmedju naroda, a u interesu je svima da su dio jedne vece cjeline sa zajednickim trzistem, etikom zivljenja i kulturnog nasljedstva. Koje traje stotinama godina. Ovaj period ce covjecanstvo izgleda pamtiti po terorizmu i raspadu velikih drzava i stvaranje malih beznacajnih zemljica bez moci da promjene bilo sta bitno u svijetu.
mislim da je jasno kako ti nisi dobrosabina1 wrote:Nevjerovatno , stvarno nevjerovatno......no u poređenju sa najmanje 50.000 jasenovačkih (ne)svećenika koje su gle čuda - vodili u gasne komore ili klali kao stoku usred bijela dana....Black swan wrote:u rijeku i istru se šljegao sav udbaški šljam, DB, OZNE, JNA oficiri i ostale antinarodne jedinice kao i pojedinci krvoloci i njihovi potomci tako da rezultati nisu čudni
istra je poznata po prebijanju ubijaju svećenika noževima 4-5 godina poslije završetka dr. sv. rata... mislim da su ih sve skupa 15 ubili U MIRU usred bijela dana...
Zato što nemislim da je važnije da su umoreni svećenici u odnosu na rijeku krvi koju godinu ranije ?Black swan wrote:mislim da je jasno kako ti nisi dobrosabina1 wrote:Nevjerovatno , stvarno nevjerovatno......no u poređenju sa najmanje 50.000 jasenovačkih (ne)svećenika koje su gle čuda - vodili u gasne komore ili klali kao stoku usred bijela dana....Black swan wrote:u rijeku i istru se šljegao sav udbaški šljam, DB, OZNE, JNA oficiri i ostale antinarodne jedinice kao i pojedinci krvoloci i njihovi potomci tako da rezultati nisu čudni