e ovdje bi ja sada sebi vene rezo.Pearl wrote:"bosansko izdanje", linux ditribucija BHLD, pokrece se sa CD-a a moze se i instalirati.. jako jednostavno za koristenje, sa svim programima koje ima i Windows, a gle, na bosanskom je jeziku.... ali je strano "vazda" bilo sladje i "bolje".. zna se, domace ne valja...Svemirski_Jebach wrote:pa kada nasa firma napravi OS da lici na nesto...odmah neka ga kupesilence_is_sexy wrote:ali nije razloga da ona druga polovina, koja valjda zna nesto o tome, ne reaguje...
kao da nijedna od bh kompanija iz IT branse nije u stanju da ponudi neki e-gov paket. pa ako se vec moraju trositi novci - da bar zavrse u rukama nasih ljudi.![]()
![]()
a o programskim paketima da ne govorim... i o neiskoristenosti kapaciteta bh mozgova .. raspitaj se malo ko je trebao raditi softver za studentske sluzbe univerziteta, i ko je na kraju dobio tender
eto, da ne moras da trazis, dobila ga je firma koja je prodala americki softver, koji jos nije proradio kako treba na vecini fakulteta jer je prekomplikovan za koristenje.. i obuka bas nije odgovarajuca.. ali nek su se pare pljunule strancima![]()
za isto to vrijeme, studenti zagrebackog FERa su napravili softver za studomate, prodali ga drugim fakultetima i na kraju ZG univerzitetu i od toga se fax finansira, izmedju ostalog
ljepota informiranosti;)
ne znam nista o tome sta je bilo i kako je bilo al nesto mi govori da bih ti trebao vjerovati na rijec. i vjerujem ti jer to toliko zvuci naski. da li je bilo ozbiljne ponude na tenderu naske. kako je moguce da ne postoji zakon na nivou federacije, drzave, kantona i slicno koji ukoliko se nesto financira drzavnim parama mora na tenderu prednost imati lokalni ponudjac. to ima svugdje na svijetu, a narocito u ovom dunjaluku u kojemu ja zivim. ovdje je to pomalo anahrona danas, ali bi u BH morao biti imperativ. Odoh da se koljem.