Ima li ikakve sanse za Srbiju ?

pesak

Post by pesak »

kozmopolitanac wrote:
pesak wrote:Ma dobro...ali vama je glavni onaj Lajcak, ili kako se zove...vi ste kao pod nekim protektoratom i vise ne verujem da cete ratovati.samo da se smiri ta RS..ali ovde, ovde se za sve pitaju RUSI ! :shock: Putin i ekipa ! :shock:
Idete sporo, ali ipak idete i bicete dobro. Mi ovde idemo ka Rusiji... :shock:
a to je jako, jako lose.
gdje mi idemo? po svim informacijama dostupnim i tebi i nama srbija ce prije bosne da potpise sporazum sa e. u.

a rusi baj de uej imaju puno para ovih dana.
Meni se cini da ste vi u boljoj poziciji. Ne znam. Mozda mi se samo cini. Mislim da ste vi svoje propatili i gotovo, a nas tek ceka uzas. Kakav, ne znam. Mozda gradjanski rat unutar granica Srbije ? Vrlo moguce s obzirom na stepen agresije kod obicnih ljudi na ulici, u skupstini, u medijima, na tv-u..u porodici-svuda. Ljudi su strasno agresivni, u momentu spremni da ti prospu mozak ako im protivrecis. Imaj na umu da se u Srbiju sklonila masa ratnih zlocinaca i ludaka i kriminalaca-ubica sa ratista u poslednjih 20 godina...a da ne pricam o ljudima izbeglicama, pa onima osakacenima, onima koji su izgubili svoje i td i td...svi se svadjaju- u autobusu, u prodavnici...retko ko normalno moze da razgovara, bez vredjanja...
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

G-đo pesak, a šta i da Srbija uđe u EU?
Evo ja sam skoro bio u Rumuniji. Bukurešt bolje izgleda od Beograda. Ako ste bili za vreme Čaušeskog, znali bi da Rumuni nisu imali uličnu rasvetu nego su na drvenim banderama visili fenjeri. Dalje nije potrebno pričati.
Danas me Bukurešt podseća na Pariz. Široki bulevari, prepuni neonskih reklama, najmodernijih butika... na svakom koraku bankomati. Voze se odlični automobili, novi putevi, grade se čitavi kvartovi stambenih zgrada ( ne vile ) koje na krovu imaju bazene. Jednostavno, prelepo! Zapad.
Šetajući se njihovom glavnom ulicom ( koja brat-bratu ima 20 kilometara ) odem da nešto pojedem. Dođem do dela ulice u kome su jedan do drugog 10-tak fast food restorana... od Meka do Libanskog restorana brze hrane.
Tu sa drugovimo naručimo 3 parčeta ( ne cele ) pizze, sendvič i Coca-Colu. Ceh je bio dvadesetak evra! Opa.
Prosečan Rumun dnevno radi 10 sati za platu od 500 evra. Eto to je recept koji nas čeka. Da radimo od jutra do sutra, da zaradimo 500 evra i da trčimo u neki mol gde ćemo kupiti najke od 140 evra.
Nisam protiv ulaska u EU, ali...
pesak

Post by pesak »

Pa , zavisi sta ko ocekuje od EU. Ja ocekujem slobodu govora...postovanje demokratije i ljudskih prava..ocekujem lepo ponasanje medju ljudima...ocekujem da mi se stomak ne zaveze u cvor kad izadjem na ulicu pa vidim ogromne kolicine prosjaka na svakom cosku, a pogotovu pred crkvama...ocekujem da mirno ukljucim tv ili radio i da se ne prepadnem ili uzasnem ili potrcim u wc da se ispovracam...ocekujem da me nije sramota sto sam Srpkinja ...ocekujem da zlocinci i kriminalci budu u zatvorima...ocekujem da cujem i vidim pametne ljude koji imaju sta da kazu a ne debile koji ponavljaju par psihoticnih recenica u raznim varijantama- evo vec 20 godina. Ocekujem da svi budu jednaki pred zakonom i da se svako sigurno krece ulicama ,bez straha da ce biti ubijen, prebijen, izvredjan, zato sto drugacije misli i govori...
Mozda ocekujem nemoguce. :(
nemoj mi gospodjo, molim te... :-) ja sam samo pesak...
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

enes-s wrote:G-đo pesak, a šta i da Srbija uđe u EU?
Evo ja sam skoro bio u Rumuniji. Bukurešt bolje izgleda od Beograda. Ako ste bili za vreme Čaušeskog, znali bi da Rumuni nisu imali uličnu rasvetu nego su na drvenim banderama visili fenjeri. Dalje nije potrebno pričati.
Danas me Bukurešt podseća na Pariz. Široki bulevari, prepuni neonskih reklama, najmodernijih butika... na svakom koraku bankomati. Voze se odlični automobili, novi putevi, grade se čitavi kvartovi stambenih zgrada ( ne vile ) koje na krovu imaju bazene. Jednostavno, prelepo! Zapad.
Šetajući se njihovom glavnom ulicom ( koja brat-bratu ima 20 kilometara ) odem da nešto pojedem. Dođem do dela ulice u kome su jedan do drugog 10-tak fast food restorana... od Meka do Libanskog restorana brze hrane.
Tu sa drugovimo naručimo 3 parčeta ( ne cele ) pizze, sendvič i Coca-Colu. Ceh je bio dvadesetak evra! Opa.
Prosečan Rumun dnevno radi 10 sati za platu od 500 evra. Eto to je recept koji nas čeka. Da radimo od jutra do sutra, da zaradimo 500 evra i da trčimo u neki mol gde ćemo kupiti najke od 140 evra.
Nisam protiv ulaska u EU, ali...
pa bukurest je u eu.

doseli se ti, drug moj solidni, u sarajevo. sta ces tamo? ovo ti je raj na zemlji, pogotovo za enese iz mrcajevaca.
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

pesak wrote:
kozmopolitanac wrote:
pesak wrote:Ma dobro...ali vama je glavni onaj Lajcak, ili kako se zove...vi ste kao pod nekim protektoratom i vise ne verujem da cete ratovati.samo da se smiri ta RS..ali ovde, ovde se za sve pitaju RUSI ! :shock: Putin i ekipa ! :shock:
Idete sporo, ali ipak idete i bicete dobro. Mi ovde idemo ka Rusiji... :shock:
a to je jako, jako lose.
gdje mi idemo? po svim informacijama dostupnim i tebi i nama srbija ce prije bosne da potpise sporazum sa e. u.

a rusi baj de uej imaju puno para ovih dana.
Meni se cini da ste vi u boljoj poziciji. Ne znam. Mozda mi se samo cini. Mislim da ste vi svoje propatili i gotovo, a nas tek ceka uzas. Kakav, ne znam. Mozda gradjanski rat unutar granica Srbije ? Vrlo moguce s obzirom na stepen agresije kod obicnih ljudi na ulici, u skupstini, u medijima, na tv-u..u porodici-svuda. Ljudi su strasno agresivni, u momentu spremni da ti prospu mozak ako im protivrecis. Imaj na umu da se u Srbiju sklonila masa ratnih zlocinaca i ludaka i kriminalaca-ubica sa ratista u poslednjih 20 godina...a da ne pricam o ljudima izbeglicama, pa onima osakacenima, onima koji su izgubili svoje i td i td...svi se svadjaju- u autobusu, u prodavnici...retko ko normalno moze da razgovara, bez vredjanja...
mi smo u ekstra poziciji. ima jedan fin ciko ali gasi i njegov ortak naser keljmendi - jako fini i miroljubivi ljudi sto se ono kaze - filantropi, pa samo bacaju evre iz ferarija socijalno ugrozenima.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Pa gledajte, zapadnjaci sve rade planirano, sve ima svoj cilj i svrsishodnost.
Nisu džabe zaobišli BiH, Srbiju, Makedoniju. Oni su lepo seli, sračunali da je tržište jedne Rumunije, tržište koje ima oko 22 miliona, tržište Poljske - 50, itd.
Mi još nismo stigli na red. Ne brinite, mi smo sledeći. Čim završe sa ovima, Vi ( moram :D ) ćete moći slobodno da se šetate ulicama, samo je pitanje da li ćete moći da sednete i popijete nešto. Apropo televizija... tu tek ne vidim napredak. Sve će se globalizovati. Vidite da je FOX davno došao u Srbiju. Biće veće jednoumlje nego danas. Suma sumarum, opet je EU bolja varijanta.
enes-s

Post by enes-s »

kozmopolitanac wrote: pa bukurest je u eu.
... hmm, mislio sam da je samo Rumunija. :D
pesak

Post by pesak »

enes-s wrote:Pa gledajte, zapadnjaci sve rade planirano, sve ima svoj cilj i svrsishodnost.
Nisu džabe zaobišli BiH, Srbiju, Makedoniju. Oni su lepo seli, sračunali da je tržište jedne Rumunije, tržište koje ima oko 22 miliona, tržište Poljske - 50, itd.
Mi još nismo stigli na red. Ne brinite, mi smo sledeći. Čim završe sa ovima, Vi ( moram :D ) ćete moći slobodno da se šetate ulicama, samo je pitanje da li ćete moći da sednete i popijete nešto. Apropo televizija... tu tek ne vidim napredak. Sve će se globalizovati. Vidite da je FOX davno došao u Srbiju. Biće veće jednoumlje nego danas. Suma sumarum, opet je EU bolja varijanta.
Pa ti mislis da ja sad imam para da sednem i popijem nesto ? Grdno se varas. Vrlo retko...
A sto se tice televizije, ako ti nije dovoljan odgovor da gledam CNN, BBC, slusam strane radio programe da bih saznala sta se zaista desava u mojoj zemlji, onda ne znam sta da ti kazem apropo slobode medija u Srbiji.
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

pesak wrote:
enes-s wrote:Pa gledajte, zapadnjaci sve rade planirano, sve ima svoj cilj i svrsishodnost.
Pa ti mislis da ja sad imam para da sednem i popijem nesto ? Grdno se varas. Vrlo retko...
A sto se tice televizije, ako ti nije dovoljan odgovor da gledam CNN, BBC, slusam strane radio programe da bih saznala sta se zaista desava u mojoj zemlji, onda ne znam sta da ti kazem apropo slobode medija u Srbiji.
pa draga moja u kapitalizmu moras da zaradis. ja ne sumnjam da folk zvijezde dobro zaradjuju - znaju zene sta se prodaje.

umjesto da visis na internetu i plamudis o slobodi govora bolje bi ti bilo da malo rasiris noge i nadjes agenta za estradu pa malo zavrtis guzovima. razmisli gdje je lova, tako ti je svuda i na zapadu- ne raste na drvecu.

pa ces imati za to pice.
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Bukurest bolji od Beograda?Presmjesno...Ja sam bila u Bukurestu,doduse prije godinu i po(ali ne znam sta se moglo bas znatno promijeniti od tada) i nisam se bas odusevila. Da, ima lijepih dijelova i zgrada ali sam nekoliko puta vidjela traktore po glavnim cestama...Toga ne da nema u BG nego ni u Bjeljini...O ostatku Rumunije i Bugarske da ne pricam(osim dijela uz Crno More)

A sto se tice ove pesak,peska kako se vec zove ..cura je na teskim drogama...
ili se samo zeza sa nama...
enes-s

Post by enes-s »

Kada jednog lepog dana Srbija i BiH uđu u EU, plate će polako skakati, a cene naglo, pogotovo tržište usluga koje je sada jeftino. Ako sada nemate para da sednete i popijete piće koje je oko 2€, teško ćete sesti kada bude 6€, jer Vam poslodavac neće toliko povisiti platu. Uglavnom, dok se sistem ne promeni i stane na noge, biće čupavo.
B92? Za RTS znam, gledam, vidim da Koštunica diktira a onaj glavonja samo režira. Ko i uvek.
enes-s

Post by enes-s »

kozmopolitanac wrote: pa draga moja u kapitalizmu moras da zaradis. ja ne sumnjam da folk zvijezde dobro zaradjuju - znaju zene sta se prodaje.
Kozmo, pobrkao si, CNN i BBC nisu isto kao Grand Parada i Grand Show koje gledaš.
pesak

Post by pesak »

Maja_XXX wrote:Bukurest bolji od Beograda?Presmjesno...Ja sam bila u Bukurestu,doduse prije godinu i po(ali ne znam sta se moglo bas znatno promijeniti od tada) i nisam se bas odusevila. Da, ima lijepih dijelova i zgrada ali sam nekoliko puta vidjela traktore po glavnim cestama...Toga ne da nema u BG nego ni u Bjeljini...O ostatku Rumunije i Bugarske da ne pricam(osim dijela uz Crno More)

sto sam ja na drogama ?
pesak

Post by pesak »

enes-s wrote:
kozmopolitanac wrote: pa draga moja u kapitalizmu moras da zaradis. ja ne sumnjam da folk zvijezde dobro zaradjuju - znaju zene sta se prodaje.
Kozmo, pobrkao si, CNN i BBC nisu isto kao Grand Parada i Grand Show koje gledaš.
:lol:
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Maja_XXX wrote:Bukurest bolji od Beograda?Presmjesno...Ja sam bila u Bukurestu,doduse prije godinu i po(ali ne znam sta se moglo bas znatno promijeniti od tada) i nisam se bas odusevila. Da, ima lijepih dijelova i zgrada ali sam nekoliko puta vidjela traktore po glavnim cestama...Toga ne da nema u BG nego ni u Bjeljini...O ostatku Rumunije i Bugarske da ne pricam(osim dijela uz Crno More)

Ti Majo XXX... :lol: :D ...smjesti BGD i Bjeljinu u jednu drzavu ???
pesak

Post by pesak »

gospodar kuglastih munja wrote:

eto ko je na drogama... :lol:
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

pesak wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:

eto ko je na drogama... :lol:
Volio bih znati sta Maji znaci ona 3x...uz nik?... :lol: :D ...mene asocira na nesto iz XXX svjeta.... :lol: :D
pesak

Post by pesak »

A sto se tice traktora u Beogradu, ima nekakvih motor-kultivatora ili tako nesto-lici na traktor, ali je manje... :D i voze Romi kad su u potrazi za kartonima...a ima i postava - Romi + konj + nesto sto konj vuce natrpano prnjama...po sred centa od centra Beograda...i nisu samo Romi...imas ti da vidis razne sprave i naprave po Begesu u po bela dana... :D
pesak

Post by pesak »

E, vala cu jednom da snimim , pa da vam pokazem...sta sve prelazi preko mostova i sta se kotura po centru... :lol:
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

enes-s wrote:
a kad sam ja to rekao da cnn ima veze sa folkom?

bice da si ti pomalo retardiran...
pesak

Post by pesak »

Ajde, bre, ne vredjajte se i ovde kao na drugim forumima...ja mislilm da je ovo lepo, prijatno mesto...a vi tako.
no, no...
enes-s

Post by enes-s »

bolje bi ti bilo da malo rasiris noge i nadjes agenta za estradu pa malo zavrtis guzovima. razmisli gdje je lova,
Znači tako se drma lova. Hoćeš tako i kćerku da savetuješ?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Hajde da i ja nešto "lanem"

Vezano je za EU.

Nedavno sam se družio sa ljudima iz Slovenije. Naravno svjestan sam da će mnogi reći da ovo nije istina..međutim ja ovim ljudima vjerujem.

Općepoznata činjenica je da je za naše uslove Austrija uvijek bila država sa visokim standardom a samim tim i visokim cijenama za naše uslove.

Danas je masovna pojava da ljudi iz Slovenije koji žive uz granicu sa tom državom (npr. Maribor i okolina) idu u pogranične gradove u Austriji samo da bi kupili - hljeb i mlijeko i ništa više.. :shock: Ova pojava je postala masovna pogotovo poslije uvođenja Eura..
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

kozmopolitanac wrote:
pesak wrote:
pa draga moja u kapitalizmu moras da zaradis. ja ne sumnjam da folk zvijezde dobro zaradjuju - znaju zene sta se prodaje.

umjesto da visis na internetu i plamudis o slobodi govora bolje bi ti bilo da malo rasiris noge i nadjes agenta za estradu pa malo zavrtis guzovima. razmisli gdje je lova, tako ti je svuda i na zapadu- ne raste na drvecu.

pa ces imati za to pice.
A ti okreni se oko sebe pa dijeli takve savjete.. :x
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

enes-s wrote:
bolje bi ti bilo da malo rasiris noge i nadjes agenta za estradu pa malo zavrtis guzovima. razmisli gdje je lova,
Znači tako se drma lova. Hoćeš tako i kćerku da savetuješ?
hocu.
Post Reply