Ima li granica???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Maraschino

#1 Ima li granica???

Post by Maraschino »

Britanka u 61. godini rodila vlastitog unuka

Strpajte me gdje hocete ali ovo ne mogu da svarim. :roll:
BarbaDue

#2 Re: Ima li granica???

Post by BarbaDue »

Rodila unuka. Podarila dijete svom sinu i njegovom mužu.

Šah! Mat!
animals

#3 Re: Ima li granica???

Post by animals »

nemoj me jebat..
granice su nebo..
mogla je isto tako roditi praunuka svome unuku..
kakva razlika..humano, zar ne..
Maraschino

#4 Re: Ima li granica???

Post by Maraschino »

Bog/priroda je stvorila razne situacije pa izmedju ostalog nekome da ima djece a nekome da nema.
Stvorio/la je covjeka i zenu da bi svijet funkcionisao odnosno da bi se sirila populacija...da ne tusim, ovo sada sto se radi i smatra normalnim je protiv svih zakona. Dokle se mozemo poigravati sa time(protiv zakona) ostaje da se vidi ali mislim da necemo dugo.
Sara03

#5 Re: Ima li granica???

Post by Sara03 »

Maraschino wrote:Strpajte me gdje hocete ali ovo ne mogu da svarim. :roll:
Pa ako ne možeš onda nemoj. :D
MarlboroGold

#6 Re: Ima li granica???

Post by MarlboroGold »

Kako protiv svih zakona? Kojih zakona?

Pa zakon je taj koji im je ovo i dopustio. Ako si mislio na zakone, propise i pravila koji su navedeni ili se crpe iz svetih knjiga i koji su zasnovani na religijskom moralu isti imaju sve manju "ulogu" u zakonima zemalja... pogotovo zapadnih.

Imaš demokratsko pravo da kažeš kako ti je to neprihvatljivo i to je sve i da ukazuješ na dekadentnost zapada i zapadnih civilizacija. Šta god mislio i govorio oni će i dalje raditi po vlastitom nahođenju i u skladu sa svojim zakonima i propisima.
Last edited by MarlboroGold on 01/04/2019 00:21, edited 2 times in total.
Maraschino

#7 Re: Ima li granica???

Post by Maraschino »

Sara03 wrote:
Razumijem da su homo i da u tome uzivaju ali da svoju spermu ubrizgava u najblizeg clana porodice da bi imao potomstvo, to ne ide.
Ako je tako odlucio da zivi a priroda/Bog mu kazu da ne moze imati djecu normalno, zasto to krsiti i forsirati?
Maraschino

#8 Re: Ima li granica???

Post by Maraschino »

MarlboroGold wrote:Kako protiv svih zakona? Kojih zakona?
Vidis, taj mali covjek je izmislio svoje zakone da bi svijet funkcionisao kako treba. To je onoliko koliko se mogao da prilagodi prirodi. Taj isti covjek je shvatio da ubica mora ici u zatvor inace ce nastaviti da cini zlodjela. Ima planina koju bi on rado uklonio odatle ali ne moze pa se njoj mora prilagoditi. Zasto se ne prilagodi i drugim normalnim pojavama a ne da ide protiv prirode.
MarlboroGold

#9 Re: Ima li granica???

Post by MarlboroGold »

Maraschino wrote:
MarlboroGold wrote:Kako protiv svih zakona? Kojih zakona?
Vidis, taj mali covjek je izmislio svoje zakone da bi svijet funkcionisao kako treba. To je onoliko koliko se mogao da prilagodi prirodi. Taj isti covjek je shvatio da ubica mora ici u zatvor inace ce nastaviti da cini zlodjela. Ima planina koju bi on rado uklonio odatle ali ne moze pa se njoj mora prilagoditi. Zasto se ne prilagodi i drugim normalnim pojavama a ne da ide protiv prirode.
Mani se filozofiranja. Ja te konkretno pitam kojih svih zakona? To što su uradili je u skladu sa zakonom i tu se sva rasprava završava. Možemo mi prosipati filozofiju narednih 50 dana je li to moralno prihvatljivo ili nije, ali činjenicu ne mijenja.

Meni je jedino neprihvatljivo što je u pitanju starija žena kao surogat majka. Zbog sebičnosti sina je trudnoća u tim godinama mogla izazvati razne komplikacije. To što su oni homoseksualci me ne tangira ni 5%. Ne interesuje me.
Maraschino

#10 Re: Ima li granica???

Post by Maraschino »

MarlboroGold wrote: Mani se filozofiranja. Ja te konkretno pitam kojih svih zakona? To što su uradili je u skladu sa zakonom i tu se sva rasprava završava. Možemo mi prosipati filozofiju narednih 50 dana je li to moralno prihvatljivo ili nije, ali činjenicu ne mijenja.

Meni je jedino neprihvatljivo što je u pitanju starija žena kao surogat majka. Zbog sebičnosti sina je trudnoća u tim godinama mogla izazvati razne komplikacije. To što su oni homoseksualci me ne tangira ni 5%. Ne interesuje me.
Ako mislis na ljudske zakone, pa covjek ce sve pokriti zakonima ako nekome ide u prilog(ne mora biti logicno).
To sto su home ni mene ne tangira. Gledam ih svaki dan.

Htio sam da kazem da se covjek ne treba siliti i nesto forsirati. Njegova sperma, sestrino jajasce a bakina maternica.
Ne mozemo normalno imati djece, ok sta je problem a traziti sve moguce nacine i krsiti prirodne zakone, ne ide na dobro.
Nadam se da ovakvih primjera nece biti mnogo jer bi nasli surogat majku i u rodjenoj majci.
tuzlak1212

#11 Re: Ima li granica???

Post by tuzlak1212 »

Uvijek moze dalje i uvijek moze gore od goreg, zamisli da nam zivotinje radjaju djecu i odma je ovo podnosljivije :D
A i zivotinjska maternica ce doci na red ako ljudska vrsta pozivi dovoljno, isprobat ce se i to pa makar bacili bebu u rijeku :D
MarlboroGold

#12 Re: Ima li granica???

Post by MarlboroGold »

Maraschino wrote:
MarlboroGold wrote: Mani se filozofiranja. Ja te konkretno pitam kojih svih zakona? To što su uradili je u skladu sa zakonom i tu se sva rasprava završava. Možemo mi prosipati filozofiju narednih 50 dana je li to moralno prihvatljivo ili nije, ali činjenicu ne mijenja.

Ako mislis na ljudske zakone, pa covjek ce sve pokriti zakonima ako nekome ide u prilog(ne mora biti logicno).
To sto su home ni mene ne tangira. Gledam ih svaki dan.

Htio sam da kazem da se covjek ne treba siliti i nesto forsirati. Njegova sperma, sestrino jajasce a bakina maternica.
Ne mozemo normalno imati djece, ok sta je problem a traziti sve moguce nacine i krsiti prirodne zakone, ne ide na dobro.
Nadam se da ovakvih primjera nece biti mnogo jer bi nasli surogat majku i u rodjenoj majci.
Pa druže, nauka napreduje i omogućava tako nešto. Neki jednostavno žele imati svoje dijete i ako ne mogu na uobičajen način odlučuju se na te poteze ako je zakonski dozvoljeno. Ako su sve strane saglasne ne vidim nikakav problem u tome. U pitanju je najobičnija trudnoća... čak je i transplantacija jajašaca/jajnika u mnogim zemljama dovedena skoro do savršenstva. Ako je prirodno da ne mogu roditi sebi djecu zašto se ne bi ta "anomalija" u prirodi zaobišla i riješila također prirodnim putem - trudnoćom surogat majke? Pa nije Marsovac pao s neba i rodio dijete.
Ja sam jedino za to da bi mogli gledati da usvoje dijete, jer ih je toliko puno bez roditelja i muče se u životu... ali nekad je želja za imanjem vlastitog djeteta jača. Problem su i mnoge procedure kod usvajanja što dodatno otežava.
Last edited by MarlboroGold on 01/04/2019 00:58, edited 4 times in total.
Seawolf

#13 Re: Ima li granica???

Post by Seawolf »

Maraschino wrote:
Sara03 wrote:
Razumijem da su homo i da u tome uzivaju ali da svoju spermu ubrizgava u najblizeg clana porodice da bi imao potomstvo, to ne ide.
Ako je tako odlucio da zivi a priroda/Bog mu kazu da ne moze imati djecu normalno, zasto to krsiti i forsirati?
Nisi baš najbolje skontao kombinaciju. Sperma nije od njenog sina, nego od njegovog partnera. A jajna ćelija je od njegove sestre.

Dakle, sve je u skladu i sa ljudskim i sa prirodnim zakonima.

Kromozomi spolne ćelije ženske jedinke su se spojili sa kromozomima spolne ćelije muške jedinke (i to ne između bliskih rođaka) i dali novu jedinku te iste vrste. Ne može biti više u skladu sa prirodnim zakonima, nego tako.
annoy

#14 Re: Ima li granica???

Post by annoy »

Kako moze biti u skladu s prirodnim zakonima, da se u tijelu zene nađu jajne stanice njezine kceri? :-)
freelancerusk

#15 Re: Ima li granica???

Post by freelancerusk »

Image

:lol:

Kruh te mazo, dok sam skontao ko je tu koga opalio, ko je kome rodio dijete, čija je sperma i ko je fotograf i koja mu je uloga u svemu tome, prođe me pola života. :lol:
MarlboroGold

#16 Re: Ima li granica???

Post by MarlboroGold »

Osoba A i Osoba B žele dijete. Mati od osobe A pristala da bude surogat majka.

Jajašca od sestre osobe B i sperma od osobe B...

Valjda ovako.
Last edited by MarlboroGold on 01/04/2019 01:04, edited 2 times in total.
annoy

#17 Re: Ima li granica???

Post by annoy »

Tom djetetu ce jednom netko trebati objasniti sljedece:
Da ima "dva oca" koji ga odgajaju, od kojih mu je jedan bioloski otac a drugi zapravo tetak
Da mu je bioloska majka ujedno i tetka
Da je on dijete svog oca i svoje tetke
Da ga je rodila baba
:run:
Sama cu se otpratiti u najblizu pecinu
Seawolf

#18 Re: Ima li granica???

Post by Seawolf »

annoy wrote:Kako moze biti u skladu s prirodnim zakonima, da se u tijelu zene nađu jajne stanice njezine kceri? :-)
Kao što vidiš, priroda se nije pobunila protiv te sitne korekcije izvedene ljudskom rukom.

Dakle, da je bratov partner direktno oplodio jajnu ćeliju njegove sestre i da je dijete rodila njegova sestra, onda bi bilo u skladu sa prirodnim zakonima, a ovako nije?

Ili je nešto drugo u pitanju, zbog čega tvrdiš da ovo nije u skladu sa prirodnim zakonima?

Je li u skladu sa prirodnim zakonima kada majka kćerci (ili kćerka majci) donira bubreg?
Seawolf

#19 Re: Ima li granica???

Post by Seawolf »

MarlboroGold wrote:Osoba A i Osoba B žele dijete. Mati od osobe A pristala da bude surogat majka.

Valjda ovako.
Totalna fula .... Jajašce je od sestre osobe "A".
Maraschino

#20 Re: Ima li granica???

Post by Maraschino »

MarlboroGold wrote: Pa druže, nauka napreduje i omogućava tako nešto. Neki jednostavno žele imati svoje dijete i ako ne mogu na uobičajen način odlučuju se na te poteze ako je zakonski dozvoljeno. Ako su sve strane saglasne ne vidim nikakav problem u tome. U pitanju je najobičnija trudnoća... čak je i transplantacija jajašaca/jajnika u mnogim zemljama dovedena skoro do savršenstva. Ako je prirodno da ne mogu roditi sebi djecu zašto se ne bi ta "anomalija" u prirodi zaobišla i riješila također prirodnim putem - trudnoćom surogat majke? Pa nije Marsovac pao s neba i rodio dijete.
Ja sam jedino za to da bi mogli gledati da usvoje dijete, jer ih je toliko puno bez roditelja i muče se u životu... ali nekad je želja za imanjem vlastitog djeteta jača. Problem su i mnoge procedure kod usvajanja što dodatno otežava.
Vidis, imam poznanike igrom slucaja, njih dvije zive same i imaju dvoje djece. Kroz pricu mi priznaju da su muski roditelji te djece dvojica homo momaka koji isto tako zive zajedno.
Super rjesenje. Njih dvojica donirali spermu a ova jedna im rodila tu djecu. Svi sretni, njih dvije, njih dva, druze se, pomazu se i redovno posjecuju. Kraj price.
MarlboroGold

#21 Re: Ima li granica???

Post by MarlboroGold »

Seawolf wrote:
MarlboroGold wrote:Osoba A i Osoba B žele dijete. Mati od osobe A pristala da bude surogat majka.

Valjda ovako.
Totalna fula .... Jajašce je od sestre osobe "A".
"Šezdesetjednogodišnja Cecile Eldge rodila je vlastitog unuka nakon što je nosila bebu svoga sina kao surogat majka.
Matthew Eldge (32) i Elliot Doughtery (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.
Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Elliotova sestra. Ljekari su pripremili nekoliko oplođenih jajnih ćelija koje su stavili u njenu maternicu i ostala je trudna u prvom pokušaju. Nakon sedam i po mjeseci na svijet je došla Uma."

Cecile Eldge - mati
Matthew Eldge - sin
Elliot Doughtery - partner - jajašca donirala Elliotova sestra. Dakle, sestra od osobe B. Ako nije onda je klix nešto pobrkao.
Maraschino

#22 Re: Ima li granica???

Post by Maraschino »

Seawolf wrote:
Je li u skladu sa prirodnim zakonima kada majka kćerci (ili kćerka majci) donira bubreg?
Gdje ces ovo porediti.
Šezdesetjednogodišnja Cecile Eldge rodila je vlastitog unuka nakon što je nosila bebu svoga sina kao surogat majka.
...a jajasce je od sestre drugog partnera.
MarlboroGold

#23 Re: Ima li granica???

Post by MarlboroGold »

Seawolf wrote:
annoy wrote:Kako moze biti u skladu s prirodnim zakonima, da se u tijelu zene nađu jajne stanice njezine kceri? :-)
Kao što vidiš, priroda se nije pobunila protiv te sitne korekcije izvedene ljudskom rukom.

Dakle, da je bratov partner direktno oplodio jajnu ćeliju njegove sestre i da je dijete rodila njegova sestra, onda bi bilo u skladu sa prirodnim zakonima, a ovako nije?

Ili je nešto drugo u pitanju, zbog čega tvrdiš da ovo nije u skladu sa prirodnim zakonima?

Po toj logici ni jedna jedina transplantacija nije prirodna... dakle treba pustiti ljude da umru, da se pate, da nemaju djecu itd... ne razumijem logiku nekih ljudi. Kad već postoje riješenja tih problema treba ih koristiti. Niko nikog neće kasapiti, oštetiti i šta već ako su svi saglasni :roll:
Krokodajl

#24 Re: Ima li granica???

Post by Krokodajl »

Znači ta beba ima;

Oca koji joj je ujedno i brat.
Drugog oca koji joj je ujedno i dajidža.
Mater koja joj je i nana.
I još jednu mater koja joj je ujedno i tetka.

Ako sam ja dobro skonto :D
eltroxin

#25 Re: Ima li granica???

Post by eltroxin »

Fino je jednom Esed Radeljas rekao: "samo ovi sto ne jebu vode brigu ko koga jebe!".
Post Reply