ima li gdje u SA da prave tablice
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dingosp0
#1 ima li gdje u SA da prave tablice
treba mi zadnja tabla 30x15cm ...kao americka..
ima li gdje u gradu da se prave ove nove table po tim dimenzijama...
znam da su stare pravili ....
a vidjo sam dosta americkih auta s tim dimenzijama... znaci potpuno kao americke table, nisu one dzip verzija..
ima li gdje u gradu da se prave ove nove table po tim dimenzijama...
znam da su stare pravili ....
a vidjo sam dosta americkih auta s tim dimenzijama... znaci potpuno kao americke table, nisu one dzip verzija..
- Optimist
#2 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
Postoji jedna radnja na carsiji (iza Begove dzamije) koja pravi tablice sa raznim motivima. Dakle dodjes, i kazes sta zelis da ti napisu. Pretpostavljam da imaju i taj format tablice koji ti trazis, posto ima svakakvih vrsta izlozenih ispred.
- dingosp0
#3 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
Bio sam danas u radnju na carsiji..Optimist wrote:Postoji jedna radnja na carsiji (iza Begove dzamije) koja pravi tablice sa raznim motivima. Dakle dodjes, i kazes sta zelis da ti napisu. Pretpostavljam da imaju i taj format tablice koji ti trazis, posto ima svakakvih vrsta izlozenih ispred.
ima raznih tablica isred na izlogu...
mozda je to cak ta...
mislim da jeste....
uglavnom ne prave nove table....
:/
-
Photography
#4 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
Dodjes kod hitne pomoci na socijalnom ulica kolodvorska i pogledas u prvi neboder, preko puta njega je poslovna zgrada bijela u kojoj se nalazi caparol boje i lakovi, u tom neboderu ima firma pravi tablice 
-
(ne)forumas
#5 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
kako se zove radnja... kod media centra http://g.co/maps/rbfa cini mi se da je u drugom neboderu... ima milijardu tablica u izlogu... e oni prave tablice za auta kakve tebi trebaju
- karanana
#7 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
table moraju biti napravljene od strane ovlastene firme. nije to obicni aluminijski lim, imaju i nekakve sare kroz njih. mislim da mozes popit kaznu ako stavis neorginale.
prije posljednje promjene na tablicama koja se desila prije par godina, ovlasteni prodavac tablica je bila firma ferba u kolodvorskoj ulici u jednom od nebodera, mislim da su imali 3 dimenzije tablica od kojih je jedna bila kockasta u dimenzijama americkih. oni su izgubili tender i vise nisu ovlasteni da prave legalne tablice tako da ti ih nece napraviti. sada te tablice radi firma iz banjaluke, ali mislim da ih radi u dvije dimenzije, jedna ova standardna pravougaona i jedna kockasta za dzipove, ali vecih dimenzija od onih americkih.
prije posljednje promjene na tablicama koja se desila prije par godina, ovlasteni prodavac tablica je bila firma ferba u kolodvorskoj ulici u jednom od nebodera, mislim da su imali 3 dimenzije tablica od kojih je jedna bila kockasta u dimenzijama americkih. oni su izgubili tender i vise nisu ovlasteni da prave legalne tablice tako da ti ih nece napraviti. sada te tablice radi firma iz banjaluke, ali mislim da ih radi u dvije dimenzije, jedna ova standardna pravougaona i jedna kockasta za dzipove, ali vecih dimenzija od onih americkih.
-
(ne)forumas
#8 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
FEBRA D.O.O. Sarajevo
Proizvodnja registarskih tablica
Adresa: Kolodvorska 9, Sarajevo, BiH
Tel.: 033 230-963; 230-962 | Fax: 230-963
Mob.: (prazno)
[email protected]
[email protected]
- dingosp0
#9 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
hvala(ne)forumas wrote:FEBRA D.O.O. Sarajevo
[email protected]
-
Alive
#10 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
Sorry na dizanju stare teme...
Zanima me isto pitanje. Jesu li provjerene ove informacije da ova firma ovo radi, ko sada to radi? Hvala
Zanima me isto pitanje. Jesu li provjerene ove informacije da ova firma ovo radi, ko sada to radi? Hvala
- respo
#11 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
rade oni tablice al ne mogu ti one zamjeniti ove sto si dobio u mupu odmah pravis prekrsaj
-
Alive
#12 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
A da nosim sa sobom uvijek orginalne pa ako traze da im pokazem recimo...? Zar MUP ne moze izdati tablice one kvadratne. Vidjam milion auta sa takvim tablicama. Ko radi to svima, kako to funkcionise? Hmm
-
Baetis
#13 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
Preporučujem da to nipošto ne radiš.Alive wrote:Vidjam milion auta sa takvim tablicama. Ko radi to svima, kako to funkcionise? Hmm
Možeš biti optužen za krivično djelo falsifikovanja isprava.
Postavi tablice koje imaš kako znaš i umiješ.
- dingosp0
#14 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
ove firme koje su nekad pravile vise ne prave, jer je krivicni prekrsaj...
ALIiiiii ja sam sebi napravio na komp, koristeci orginalni font za nase table
isprintao na vrlo kvalitetnom papiru, i laminirao...
do sada me policija zaustavila jedno 10 puta, iza mene vozali, i niko do sada nije A rekao..
isao preko granice, na granici nista...
orginalnu tablu imam u gepeku... za svaki slucaj... a vidjam raju sa svakakvim tablicama koje uopste nemaju isti font novih tabla, nista, pa vozaju...
ALIiiiii ja sam sebi napravio na komp, koristeci orginalni font za nase table
isprintao na vrlo kvalitetnom papiru, i laminirao...
do sada me policija zaustavila jedno 10 puta, iza mene vozali, i niko do sada nije A rekao..
isao preko granice, na granici nista...
orginalnu tablu imam u gepeku... za svaki slucaj... a vidjam raju sa svakakvim tablicama koje uopste nemaju isti font novih tabla, nista, pa vozaju...
-
zLatk0
#15 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
Jucer nekog taksu ufatili sa Home Made TA-.... tablicama, nije imao originale ni naprijed nego samo te neorginalne "isprintane", kao neka reflektujuca folija i peglali ga, papire mu trazili sa registraciju i slicno, u prolazu bio
--------------------------------------
U prodaji
- Canon Cano Scan Lide 100
- 2x 5050 smd led sijalice, 16 dioda 41mm
- Game Boy Color sa svim papirima + 6 igri
--------------------------------------
U prodaji
- Canon Cano Scan Lide 100
- 2x 5050 smd led sijalice, 16 dioda 41mm
- Game Boy Color sa svim papirima + 6 igri
- dingosp0
#16 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
drugo je taksi, njih zaustavljaju zbog prevara koje se desavaju..gdje vozaju bez TA tablica sto je zabranjeno po zakonu... a tu je moglo svasta da bude.. da je isprintao TA tablice koje nije ni dobio .. mutio ... ja vozam sa "home made" tablama vec 2 godine..i nikad nisam imao problema...
-
goran16v
#17 Re: ima li gdje u SA da prave tablice
Tender za isporuku starih tablica je dobila Ferba int. i bilo je moguce uz zapisnik MUP-a o nestanku ili uz ostecenu dobiti drugu tablicu koja je autenticna, zapravo je moguce i danas ko ima stare tablice. Nove tablice sa bar kodom i hologramom se proizvode u inostranstvu i nije moguce uraditi jos jednu tablicu ili tablicu drugacijeg oblika.