Ima li gdje grijalica?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Sarayman

#1 Ima li gdje grijalica?

Post by Sarayman »

Zbog jucerasnjeg nestanka plina, grijalice su trenutno najtrazenija roba u gradu. A nigdje ih kupiti, ni za lijeka! Ja sam se upravo vratio iz Obija i Merkura (stup) i nema niti jedne (a jutro je rano). Na upit, odgovor je isti: "Nestalo jos sinoc". U Robotu nisam ni pokusao jer znam da su tamo najprije nestale.

Licno, sto se mene tice, imam grijalicu, ali sam kontao popraviti grijanje sa jos jednom manjom..

Ako neko ima informaciju, neka je objavi, traba nam svima..
alcho

#2 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by alcho »

MIslim da ces po grijalicu morati otici daleko van grada...
Sarayman

#3 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Sarayman »

alcho wrote:MIslim da ces po grijalicu morati otici daleko van grada...
I ja sam kontao da bi ih moglo biti na mjestima kao Fis Vitez, ali mi ne gori toliko..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Truba »

jesmo mi jadni kao nacija

sjecam se stampeda za brasno za ulje
nevjerovatno

pa cak i kad one ultre od 10 nestanu odmah stampedo :lol: :lol: :lol: :lol:

ja znam da imamo oduvijek u kuci 1 ili 2 grijalice... :bih:
Sajo---:

#5 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Sajo---: »

Sarayman wrote:Zbog jucerasnjeg nestanka plina, grijalice su trenutno najtrazenija roba u gradu. A nigdje ih kupiti, ni za lijeka! Ja sam se upravo vratio iz Obija i Merkura (stup) i nema niti jedne (a jutro je rano). Na upit, odgovor je isti: "Nestalo jos sinoc". U Robotu nisam ni pokusao jer znam da su tamo najprije nestale.

Licno, sto se mene tice, imam grijalicu, ali sam kontao popraviti grijanje sa jos jednom manjom..

U robotu je bilo jutros birinih u 8.15.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by mIRCerka »

Prodajem kvarcnu Bira grijalicu , 75 KM ;)
karanana

#7 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by karanana »

Sajo---: wrote:
Sarayman wrote:Zbog jucerasnjeg nestanka plina, grijalice su trenutno najtrazenija roba u gradu. A nigdje ih kupiti, ni za lijeka! Ja sam se upravo vratio iz Obija i Merkura (stup) i nema niti jedne (a jutro je rano). Na upit, odgovor je isti: "Nestalo jos sinoc". U Robotu nisam ni pokusao jer znam da su tamo najprije nestale.

neka hvala. bolja je smrt smrzavanjem nego izgaranjem.
daddy_cool

#8 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by daddy_cool »

Beko (Rajlovac) - bilo kvarcnih grijalica za 55 KM (Turska) i malih kalolifera...za ostalo nisam siguran... :thumbup:
mIRCerka

#9 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by mIRCerka »

karanana wrote:
Sajo---: wrote:

neka hvala. bolja je smrt smrzavanjem nego izgaranjem.
Ne znam nikoga ko je imao probleme izgaranja sa birinim grijalicama...
imas onu sto izgleda kao jaje, kalorifer je, 22 KM kosta a imas regulator temperature, pa je mozes koristiti ljeti kao ventilator...
Male kvarcne kostaju 18 KM, a sto se radijatora tice, kupite one uljne, niposto one sto sminka izgledaju i boje pijeska su...ti ne griju ni na 10 cm udaljenosti...
Sarayman

#10 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Sarayman »

karanana wrote: neka hvala. bolja je smrt smrzavanjem nego izgaranjem.
Hahaha, nek' si im shuknuo. Ako ko iz Bire ovo cita, nek mu "bidne" neugodno, kad ne znaju bolje...
gurman

#11 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by gurman »

Beko ima prodavnicu i na Vojničkom ali neznam da li imaju trenutno grijalica.
karanana

#12 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by karanana »

mIRCerka wrote: Ne znam nikoga ko je imao probleme izgaranja sa birinim grijalicama...
imas onu sto izgleda kao jaje, kalorifer je, 22 KM kosta a imas regulator temperature, pa je mozes koristiti ljeti kao ventilator...
Male kvarcne kostaju 18 KM, a sto se radijatora tice, kupite one uljne, niposto one sto sminka izgledaju i boje pijeska su...ti ne griju ni na 10 cm udaljenosti...
ma strah me, ako su mi fen i ona masinica za kosu poceli smrditi na struju ne znam kako ce takva malo jaca sprava reagovati.
madner

#13 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by madner »

Ma u vecini slucajeva nije problem u grijalici, nego u el. instalaciji.

Natakaris tristo potrosaca na zicu iz 55te koju je geler kresno.
mIRCerka

#14 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by mIRCerka »

karanana wrote:
mIRCerka wrote: Ne znam nikoga ko je imao probleme izgaranja sa birinim grijalicama...
ma strah me, ako su mi fen i ona masinica za kosu poceli smrditi na struju ne znam kako ce takva malo jaca sprava reagovati.
Svaki proizvod koji u sebi ima plastike mora da "odgori". JEdina mana Birinih stvari jeste sto im plastika smrdi.
Ali od fena, grijalica, radijatora, masine za ves, sve to imam birino i sve radi...cak i depilator koji je kostao 25 KM....isto radi i djeluje kao onaj SilkEpil od 100 i nesto marona, samo je malo bucniji ....ako sam ja ziva i zdrava a godinama sam u vezi sa birinim aparatima, nece ti nista bit...
daddy_cool

#15 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by daddy_cool »

gurman wrote:Beko ima prodavnicu i na Vojničkom ali neznam da li imaju trenutno grijalica.
Sinoć je u Beko prodavnicama nestajalo robe pa su kupce slali u Rajlovac (tamo imaju manju prodavnicu, servis i skladište). Ne znam da li se nešto promijenilo u međuvremenu, ali znam da su i tamo bili pri kraju sa uljnim radijatorima i sl. (provjereno)
Maxwell2008

#16 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Maxwell2008 »

mIRCerka wrote:
karanana wrote:
Svaki proizvod koji u sebi ima plastike mora da "odgori". JEdina mana Birinih stvari jeste sto im plastika smrdi.
Ali od fena, grijalica, radijatora, masine za ves, sve to imam birino i sve radi...cak i depilator koji je kostao 25 KM....isto radi i djeluje kao onaj SilkEpil od 100 i nesto marona, samo je malo bucniji ....ako sam ja ziva i zdrava a godinama sam u vezi sa birinim aparatima, nece ti nista bit...
Ja kupio birinu masinu onu sto reze salamu, hljeb, meso isl. Eno je stoji, koristim je samo da se foliram pred rajom kad mi dodju da je imam , Pa se sakrijem u kuhinju i narezem nozem malo suhovine (sreca pa sam precizan). A jope najdraze mi je kad se raja najavi pa mogu natenane pripremiti (nozem naravno) prije nego dodju, pa fino kazem evo mesaaa birina masina najezala nek svako kupi i uzhivaaaa. :D .
Svega mi da narezem masinom svi bi mislili da sam nozem a ovako ja nozem pa svi misle da je mashina. :mrgreen:
mIRCerka

#17 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:
mIRCerka wrote:Prodajem kvarcnu Bira grijalicu , 75 KM ;)
e hebi ga mirci sjebajes mi posao
znas da se na tudjoj muci nalakse zaradi
ja te iste grijaelice tusim po 150KM
ovo je ona majusna ba, 20 cm visoka
kockica_kockica

#18 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by kockica_kockica »

ima grijalica u Mostaru ;-)
sjemenjak

#19 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by sjemenjak »

Sad sam bio u Beko shopu na Vojnickom. Kazu da ce dobiti grijalice i radijatore u svoju veleprodaju u Rajlovcu
za neka dva sata. Znaci u maloprodajama ce imati oko 14:00. Informacija je iz prve ruke, provjereno.
mIRCerka

#20 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by mIRCerka »

Kada najave pustanje plina, ne zaboravite prozraciti stan prije paljenja.
bice_bice

#21 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by bice_bice »

Her Flick wrote:grijalicaaaaaaaaaaaaaaa
hajde narode jos malo pa nestaloooooooooooooooooo
grijalicaaaaaaaaaaaaaaaaaa

samo 150KM radijatoriiiiiiiiiiiii
dabogda ti plina nestalo
Fiore

#22 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Fiore »

Preporucujem., termo-deke.. pametniji izbor.. i prakticnije.. Iskreno zao mi je svih ljudi koji su docekali zimu sa plinom..

Ali sad sam se tek uvjerio kad sebi svaki put dok gledam dnevnik.. govorim Rat nije zavrsen.. :(
suncica24

#23 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by suncica24 »

Fiore wrote:Preporucujem., termo-deke.. pametniji izbor.. i prakticnije.. Iskreno zao mi je svih ljudi koji su docekali zimu sa plinom..

Ali sad sam se tek uvjerio kad sebi svaki put dok gledam dnevnik.. govorim Rat nije zavrsen.. :(
Najprakticnije je grijanje dvoje po dvoje. Hem toplo, hem jeftino, hem produktivno.
Sto ce biti pelena u septembru :D
slavkoimamodilera

#24 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by slavkoimamodilera »

Kod mene ovih kvarcnih grijalica u firmi k'o salate... hajte 'vamo, iznajmim vam dan-dva koliko treba, samo petobanka dnevno...
Namik

#25 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Namik »

evo ti grijalica ovdje http://imtec.ba/
Post Reply