Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

REAL MADRID CFC

#76 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by REAL MADRID CFC »

Miss RX wrote:Ja mislim da svi mi bez obzira na vjeru trebamo se osjecati Bosancma.( Ili Hercegovcima)Mislim da svi trebaju misliti malo dalje I ne razmisljati na osnovu "plemenskih zajednica".A takvo razmisljanje je izgleda prevladalo na nasim podrucjima. I gradjani I politicari trebaju da razmisljaju o buducnosti novih generacija.Ova grupa politicara nas definitivno vodi u propast a zalosno je da ih narod bira.....Ipak,mislim da vecina ljudi na zadnje izbore nije ni izasla,jer vecina je postala tako depresivna I ne ispirisana da ne vjeruje u nista bolje.....Tu je problem.Nestaje nada ...Mislim da ipak nije sve izgubljeno ,dok mi ovdje I diskutujemo.

naravno bosanci hercegovci dalmatinci slavonci zagorci posavljani ali mora se opet reći hrvati islamske katoličke i drugih vjera hrvati smo bili i ostali a sad ko fol bošnjaci srbi česi sve novokomponovano i bezveze
zemo_online

#77 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by zemo_online »

Miss RX wrote:Ja mislim da svi mi bez obzira na vjeru trebamo se osjecati Bosancma.( Ili Hercegovcima)Mislim da svi trebaju misliti malo dalje I ne razmisljati na osnovu "plemenskih zajednica".A takvo razmisljanje je izgleda prevladalo na nasim podrucjima. I gradjani I politicari trebaju da razmisljaju o buducnosti novih generacija.Ova grupa politicara nas definitivno vodi u propast a zalosno je da ih narod bira.....Ipak,mislim da vecina ljudi na zadnje izbore nije ni izasla,jer vecina je postala tako depresivna I ne ispirisana da ne vjeruje u nista bolje.....Tu je problem.Nestaje nada ...Mislim da ipak nije sve izgubljeno ,dok mi ovdje I diskutujemo.

promjenit se moze nesto kad bi na ulice izaslo masa ljudi ne samo u sarajevu vec sirom bih.
nesto kao u egiptu.
dok se to ne desi imat cemo ovaku situaciju,daljnje propadanje.
dudlov

#78 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by dudlov »

Normalno da sam Bosanac i Hercegovac. Pa to mi piše u LK i ostalim mojim dokumentima, ali isto tako imam požutjelih dokumenata (pravo starih od mojih predaka) na kojima piše i ono drugo. E sad, pošto je ovdje sve naopako, to automatski dovodi u sukob prvo i drugo, mada ja tu ne vidim nikakv razlog za sukob. Etnička pripadnost je jedno a nacionalna pripadnost nešto drugo. U Americi su, po zadnjem popisu, pripadnici Njemačkog naroda najbrojniji( 56 miliona) a onda idu Englezi (oko 45 miliona), a svi su Amerikanci.
zemo_online

#79 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by zemo_online »

kakav njemacki narod u usa?? kad su se naselili tamo??????????
dudlov

#80 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by dudlov »

zemo_online wrote:kakav njemacki narod u usa?? kad su se naselili tamo??????????
Nisam Njemac pa ti ne mogu odgovoriti, ali takvi su podaci sa zadnjeg popisa u USA. Naselili su se kad i ostali. Nemoj to gledati kroz našu prizmu jer i tim većinskim Njemcima je Engleski jezik maternji i to im ne predstavlja nikakav problem.
Last edited by dudlov on 05/07/2013 18:02, edited 1 time in total.
REAL MADRID CFC

#81 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

zemo_online wrote:kakav njemacki narod u usa?? kad su se naselili tamo??????????

prije 200 godina
DoZeN

#82 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by DoZeN »

Proslost 92-95 jeste problem u BIH, a nije istina recena narodu oko tog perioda?
Patriote tj nacionaliste ne mozes promjeniti ni u RS a ni u Federaciji,jer kada bi se rekla istina onda ne bi bilo ni RS a ni Federacije BIH.
Bole rane iz rata,a istine nema,jer zbog poginulih i ranjenih i njihovih porodica ne smije se reci istina.
Dok neki slave ratne profitere kao heroje ili Dodika kao "srpskog vodju" nema napretka.
Svijet ne da islamsku drzavu, u BIH a ne da ni RS da bude samostalna posle genocida u Srebrenici itd.
RS i kada bi bila samostalna (ali nece,jer ne da svijet) imala bi tek onda problem, a sta bi se desilo kada bi se ukinula RS? ne moze GRADJANSKA DRZAVA ? Sorry :)
Nece ni vecina Bosnjaka gradjansku drzavu i odvajanje religije od drzave...jedini je nacin iznjeti istinu o ratu i reci zasto npr Naser nio bio 95 u Srebrenici? Zasto je pala Posavina u ruke Srba? Zasto Sarajevo u Dejtonu nije postalo district pa ne bi sada imali jakog Dodika u RS itd?
Obican narod ne zna istinu iz rata,ili se pravi da ne zna? Medjunarodna zajednica (USA EU) imaju svoj interes u BIH i pomalo su ga dotjerali do kraja...moze doci i do rata,ALI opet ne bi HR i Srbija mirno posmatrale to a ni Evropa.
Moze se napred,ali ne daju oni koji od rata i ratnih prica zive i zaradju pare i pozicije.
Last edited by DoZeN on 05/07/2013 18:13, edited 1 time in total.
zemo_online

#83 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by zemo_online »

dudlov wrote:
Nisam Njemac pa ti ne mogu odgovoriti, ali takvi su podaci sa zadnjeg popisa u USA. Naselili su se kad i ostali. Nemoj to gledati kroz našu prizmu jer i tim većinskim Njemcima je Engleski jezik maternji i to im ne predstavlja nikakav problem.

prvi put da vidim takvo nesto,a pratim demografska kretanja.
zar se u usa ne dijele po etnickoj pripadnosti na bijele,crne,latinose,azijate ,indijance,mjesance,mulate, a ne kao kod nas?
REAL MADRID CFC

#84 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

tdrz53 wrote:koga boli kurac za bosnom sutra se raspala što se mene tiče :lol: :lol: :lol:

svaka čast jarane ja ionako imam pasoš hrvatske nije mi se dedo đabe borio za poglavnika
zlajaBHF

#85 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by zlajaBHF »

REAL MADRID CFC wrote:
tdrz53 wrote:koga boli kurac za bosnom sutra se raspala što se mene tiče :lol: :lol: :lol:

svaka čast jarane ja ionako imam pasoš hrvatske nije mi se dedo đabe borio za poglavnika
Ali ti se zato "babo" jeste za ovog zadnjeg poglavnika dzaba borio....Nista od borbe ne dobiste :bih:
fantom slobode

#86 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by fantom slobode »

DoZeN wrote:Proslost 92-95 jeste problem u BIH, a nije istina recena narodu oko tog perioda?
Patriote tj nacionaliste ne mozes promjeniti ni u RS a ni u Federaciji,jer kada bi se rekla istina onda ne bi bilo ni RS a ni Federacije BIH.
Bole rane iz rata,a istine nema,jer zbog poginulih i ranjenih i njihovih porodica ne smije se reci istina.
Dok neki slave ratne profitere kao heroje ili Dodika kao "srpskog vodju" nema napretka.
Svijet ne da islamsku drzavu, u BIH a ne da ni RS da bude samostalna posle genocida u Srebrenici itd.
RS i kada bi bila samostalna (ali nece,jer ne da svijet) imala bi tek onda problem, a sta bi se desilo kada bi se ukinula RS? ne moze GRADJANSKA DRZAVA ? Sorry :)
Nece ni vecina Bosnjaka gradjansku drzavu i odvajanje religije od drzave...jedini je nacin iznjeti istinu o ratu i reci zasto npr Naser nio bio 95 u Srebrenici? Zasto je pala Posavina u ruke Srba? Zasto Sarajevo u Dejtonu nije postalo district pa ne bi sada imali jakog Dodika u RS itd?
Meni je uvijek najbolja ova o islamskoj drzavi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kad krenu od toga :lol: :lol: :lol: :lol: a ko to hoce? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dajte se malo uozbiljiti... :lol: :lol: :lol: neka se ovaj put Bosnjaci okrenu Crnogorcima i Kosovarima :lol: :lol: :lol: obavezno staviti sve navedene pod navodnike :lol: :lol: :lol: radi lakseg citanja :lol: :lol: :lol: da mi je do Gazimestana, makar jednom :lol: :lol: :lol:

A serija pitanja - to ima svojih posebnih vrijednosti :lol: :lol: zasto kapetan Dragan nije bio na Vozuci...Zasto je palo Kosovo u ruke Kosovara (ima logike, ono kao Amerika, Amerikancima), zasto Vojvodina sad nije postala autonomna pokrajina, pa ne bi bilo onih sto hoce nezavisnu Vojvodinu...itd...itd... :lol: :lol: ne mogu dalje od sege...
REAL MADRID CFC

#87 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

zlajaBHF wrote:
REAL MADRID CFC wrote:

Ali ti se zato "babo" jeste za ovog zadnjeg poglavnika dzaba borio....Nista od borbe ne dobiste :bih:

jarane imam posao pasoš eu države toliko smo se nakrali da ni ne mora niko da radi 300 godina a šta tebi da alija...zlatne kašike sigurno ne jer su kod mene hahahahaha
DoZeN

#88 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by DoZeN »

Najgori su oni koji znaju istinu i oko prodaje Posavine,ubijanja Blaza Kraljevica, Srebrenice i sute jer bi se srusio mit o drzavi,i ne bi imali one koji bi sutra opet udarili jedni protiv drugih :sad:
Nismo mi jedini i u USA se uveliko cuti oko Vijetnamskog rata (iako vecina Amera zna da je taj rat bio promasaj) ali zato za Memorial day ogromne suze se proliju za poginule, od medija do White House.
Politici i politicarima to odgovara.
REAL MADRID CFC

#89 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

DoZeN wrote:Najgori su oni koji znaju istinu i oko prodaje Posavine,ubijanja Blaza Kraljevica, Srebrenice i sute jer bi se srusio mit o drzavi,i ne bi imali one koji bi sutra opet udarili jedni protiv drugih :sad:
Nismo mi jedini i u USA se uveliko cuti oko Vijetnamskog rata (iako vecina Amera zna da je taj rat bio promasaj) ali zato za Memorial day ogromne suze se proliju za poginule, od medija do White House.

posavina je samo trenutno okupirana i to ćemo ubrzo vratiti,a blaža ubio franjo,a srebrenicu izda i pobi svoj narod alija,prema tome sve se zna...za amere me boli ćuuna,inače poderali su oni dobro vjetnamce unatoč porazu..-..
DoZeN

#90 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by DoZeN »

fantom slobode wrote: Meni je uvijek najbolja ova o islamskoj drzavi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kad krenu od toga :lol: :lol: :lol: :lol: a ko to hoce? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dajte se malo uozbiljiti... :lol: :lol: :lol: neka se ovaj put Bosnjaci okrenu Crnogorcima i Kosovarima :lol: :lol: :lol: obavezno staviti sve navedene pod navodnike :lol: :lol: :lol: radi lakseg citanja :lol: :lol: :lol: da mi je do Gazimestana, makar jednom :lol: :lol: :lol:

A serija pitanja - to ima svojih posebnih vrijednosti :lol: :lol: zasto kapetan Dragan nije bio na Vozuci...Zasto je palo Kosovo u ruke Kosovara (ima logike, ono kao Amerika, Amerikancima), zasto Vojvodina sad nije postala autonomna pokrajina, pa ne bi bilo onih sto hoce nezavisnu Vojvodinu...itd...itd... :lol: :lol: ne mogu dalje od sege...
da da najbolje je udarati duple :-D
samo kada bi mogle proci, jebiga cinjenice su na mojoj straini :-D
65 narodi iz bivse SFRJ posle WWII su isli u Njemacku da zaradjuju pare, mi 20 godina posle rata stojimo u mijestu zbog ne kazivanja istine.
ne mogu ni ja od sege zvana muka :)
olensoner

#91 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by olensoner »

Pa kad te boli, što se javljaš?
Danguba

#92 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Danguba »

DoZeN wrote:Najgori su oni koji znaju istinu i oko prodaje Posavine,ubijanja Blaza Kraljevica, Srebrenice i sute jer bi se srusio mit o drzavi,i ne bi imali one koji bi sutra opet udarili jedni protiv drugih :sad:
sada bi trebali plakati za prolivenim mlijekom.
srbima je obecano da ce zivjeti u jugoslaviji, pa da ce imati svoju zemlju neovisno od bosne tako da su se ufurali u sve to kao da je stvarnost.
hrvatima je obecavana treca republika koju su bili zacrtali pa nista.
Bosnjacima niko nista nije mogao obecati osim bosne. njima je najvise bitno da su vanjske granice nepromijenjene a za ostalo, ćeraćemo se.
NailovaMater

#93 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by NailovaMater »

Naš najveći problem je ogromna količina kretena kojim je bitnije ko je koje vjere ili nacije nego da li imaju koricu hljeba pojesti. Dok je god tako ova lijepa zemlja će biti na dnu. Mi smo jednako pametni i jednako dobri radnici ko i sve te zemlje iznad, ali nam kreteni ne daju dalje, oni će i dalje glasati za svoje Bakire, Milorade i Dragane, uživajući kako se oni bogate dok sami sjede u blatu goli i bosi
fantom slobode

#94 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by fantom slobode »

DoZeN wrote:
fantom slobode wrote: Meni je uvijek najbolja ova o islamskoj drzavi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kad krenu od toga :lol: :lol: :lol: :lol: a ko to hoce? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dajte se malo uozbiljiti... :lol: :lol: :lol: neka se ovaj put Bosnjaci okrenu Crnogorcima i Kosovarima :lol: :lol: :lol: obavezno staviti sve navedene pod navodnike :lol: :lol: :lol: radi lakseg citanja :lol: :lol: :lol: da mi je do Gazimestana, makar jednom :lol: :lol: :lol:

da da najbolje je udarati duple :-D
samo kada bi mogle proci, jebiga cinjenice su na mojoj straini :-D
65 narodi iz bivse SFRJ posle WWII su isli u Njemacku da zaradjuju pare, mi 20 godina posle rata stojimo u mijestu zbog ne kazivanja istine.
ne mogu ni ja od sege zvana muka :)
ma kakve duple... :lol: :lol: dobra ti postavka sa onom islamskom drzavom :lol: :lol: :lol: joooj, sve si rek'o...cinjenice su na tvojoj strani :lol: :lol: :lol: haj' ti u Njemacku...

Na ovo sve mogu da dodam za kraj: "Tebe, razumljivo, boli Tvoja Bačka.

A Kosovo je srce i temelj i Bačke i Hercegovine sve Srbije."

Episkop Atanasije
PerverzMusharaf

#95 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by PerverzMusharaf »

vazi wrote:
PerverzMusharaf wrote:meni je jasno što građani ne izlaze na proteste ali mi nikako nije jasno da i oni koji izađu, umjesto da idu protestvovati pred OHR ili američku ambasadu idu pred BiH parlament?! smiješno. i tužno, jer je očito da ne kontaju kako stvari funkcionišu. super odgovara onima koji su odgovorni za sve.
upravo tako, medjunarodni faktor treb apritisnuti a ne nasu bagru koja samo lovi u mutnom a niti se sta pita niti sta odlucuje van okvira dozvoljenog od strane medjunarodnih cimbenika

Hrvati iz BiH ulaze u evropu jer imaju pasos, tako ce i Srbi i to evropa jako dobro zna i zna jos bolje sta i zasto nama radi ovo sto nam radi...

neku vecer kazu, povodom ulaska Hrvatske u evropu diskusija politicara i kazu sve ce bivse republike bivse Yu uci u EU samo za sad Bosna ostaje van terena....

Sta se moze uciniti ne znam ali je cinjenica da treba pritisnuti i domace politicare i predstavnike bjelosvjetske

samo da podebljam istinu.
Tesla10

#96 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Tesla10 »

Oimblimo wrote:Sigurno je većina ljudi koji prate ovaj forum pričitala da je BIH zvanično zaposjela evropsko dno. Dakle, od danas/juče, BIH je zvanično najveća rupa Evrope po BDP.. Više nema Moldavije i Albanije da nas izvlače, oni su nas prešli, dakle jedini smo, posljednji smo, zadnji smo u Evropi.

Slovenija je jedna danas potpuno evropska zemlja, sa mnogo većim učešćem industrije kao bitnog faktora.. ukratko, u najboljoj je poziciji na Balkanu i sa najvećim životnim standardom od YU zemalja.

Hrvatska evo ulazi u EU, htijeli mi priznati ili ne, jači su od nas.

Crna Gora je mala državica, u kojoj su reforme lako sprovodive, tako da bi oni po svim procjenama mogli ući u EU za 3-5 godina.

Srbija i dalje kuburi, ali bi uskoro trebali dobiti datum za pregovore, tako da recimo da su u EU za nekih 7 do maksimalno 10 godina.

U Srbiji se desilo niz hapšenja i reformi, u CG protesti protiv vlasti, u SLO isto, Hrvati ulaze u uniju, dakle, svako NEŠTO RADI.. samo BIH stagnira, o EU je suvišno govoriti.

Koje je vaše mišljenje i koje su vaše procjene?
Kao prvo, ulazak u tu, za mene kriminalnu EU, može donijeti samo još većih problema ovoj našoj napačenoj Bosni i Hercegovini. Ja znam da se mnogi neće sa mnom složiti, ali opet, to je u redu, jer svako ima pravo na svoje mišljenje. Gore si napisao/la, da je Slovenija danas jedna potpuno razvijena europska država (vjerujem da si ovdje igrao na kartu obrazovanja, financija i zaposlenosti), što i nije baš tačno tako. Slovenci imaju ogromnih problema, a evo prije nekoliko mjeseci, porasla im je i stopa nezaposlenosti, pa sada imaju ukupno 13.6 odsto nezaposlenih, i analitičari kažu da će se ovaj "trend" nastaviti. Što se tiče kreditnog rejtinga Slovenije, on je sada snižen na status "smeća". Mnogi vjeruju da će se Slovenija u budućnosti, spustiti na nivo Grčke (ne daj Bože nikome), te da će i njima biti potrebna ogromna financijska pomoć(krediti, krediti i samo prokleti krediti), baš kao što je bila potrebna Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Španiji i drugim zemljama. Tako da možete evo već vidjeti, da stanje u Sloveniji nije nikako bajno, a pogotovo nije bajno u ostalim našim republikama. Obrazovanje u Sloveniji je na jednom zadovoljavajućem nivou, ali i oni imaju problema sa korupcijom, nepotizmom i sličnim stvarima. Što se tiče Republike Hrvatske, i kod njih je situacija sa obrazovanjem katastrofalna, a o nezaposlenosti da i ne govorim. Nezaposlenost će im sada porasti za 5 %, a vjerujem da niko od građana to ne želi. Što se tiče naše Bosne i Hercegovine, jedini naćin da izađemo iz ovoga stanja i ove sulude situacije, jeste revolucija ! Znam da ovo zvuči smiješno, ali Bosna i Hercegovina je od završetka rata, u raljama međunarodne zajednice i njenih ljudi. Oni su od Bosne i Hercegovine napravili marionetsku državu, koju su podijelili na suluda dva dijela, a to su: Federacija Bosne i Hercegovine, i Republika Srpska. Zatim su nam postavili tri predsjednika (a onda se automatski postavlja pitanje o još jednom entitetu), od kojih ni jedan ne valja, već sve i jedan radi po njihovom naređenju ! Masa kriminalaca, masa zločinaca sjedi gore u parlamentu, i niko ne radi ništa da ih skine sa toga mjesta ! Nauku smo potpuno zapostavili, a nauka bi trebala da bude na prvom mjestu jedne države ! To jeste, nauka i obrazovanje ! Kod nas je ministarstvo obrazovanja katastrofa, pa time i nemamo kontrolu nad onim što učimo u našim školama i fakultetima. Djeca u jednoj školi uče sasvim nešto drugo, u drugoj školi je ista takva situacija, a svi bi trebali da primarno uče o našoj domovini, o Bosni i Hercegovini. Ali ne, nama je najvažnije da nam djeca znaju sve o zemljama Sjeverne Amerike, Južne Amerike (treba i to da znaju), a to što veze nemaju o svojoj domovini, to pojedincima nije ni malo važno. Univerziteti i fakulteti su nam u totalnome raspadu, a studenti koji ih završe, nalaze se u jako neizvjesnoj situaciji, što se tiče nastavka svoje karijere i eventualnog zaposlenja. Knjige u ovoj zemlji niko i ne čita (svaka čast pojedincima, među kojima sam i ja), a kada pogledam kako je svijest o čitanju knjiga u drugim zemljama razvijena, ja poćinjem da sve više shvatam, da mi nismo normalan narod, te da nam je naše biće, ograničeno samo na vjeru, nacionalizam i prebrojavanje krvnih zrnaca (žalosno, ali istinito). U narodu je masovno raširen konformizam, to jeste, svako glasa za svoje "lidere", pa čak iako se ne slaže sa njima, jer svi se boje da nešto ne izgube, ako ne budu glasali za njih ! Stranke koje se nalaze na čelu ove naše, i stranke koje evo već vladaju dvadeset i nešto godina, nisu ništa drugo nego fašističke i kriminalne stranke ! Ali ne, narod opet glasa za njih, jer narod je još uvijek uvjeren da ove "stranke" njega štite, a zapravo one ga još više razjedinjuju i uništavaju. Masa intelektualaca se je prodala, a masa njih već godinama šuti, i štiti krvnike ove naše zemlje. Mnogi od njih su čak i članovi ovih "stranaka", a trebali bi da budu neutrali i objektivni. Ovdje završavam ovaj svoj post, a namjeravam da još više stvari napišem u bliskoj budučnosti !
ANAKIN

#97 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by ANAKIN »

čitav svijet je osuđen na propast... ni Bosna nije izuzetak... budućnost nikome ne donosi ništa dobro... nažalost... kada bi se vodili razumom, svijet bi napredovao ludom brzinom, međutim razum nam svima služi da bismo ga što brže izložili dejstvu manipulacija vještih manipulatora...
Hajvan

#98 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by Hajvan »

Naravno, filozofe! :)
Samo se nadam da će u tom svepćem propadanju kao primjer sveopće kozmičke ravnoteže prvo propasti Hrvtatska i Srbija, a tek onda Tazamanija. :lol:
vazi

#99 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by vazi »

@Tesla, slazem se da je EU nikakva i to sto kazes.

Medjutim, cini mi se da si u zabludi ako mislis da je skolstvo samo kod nas na tako niskom nivou, ne, tako je u cijeloj EU s tom razlikom sto ovdje postoje dva paralelna "nivoa" obrazovanja. Tak su fakulteti, drzavni, jeftini itd namijenjeni "raji" Nakon zavrsetka istog ne znas hoces li i kada ces naci neki posao a o plati da ne pricamo...Dosta ljudi s master dva s faxa prima zagarantovani dohodak...Uporedo ima visoke skole, privatne, skupe skolen amijenjene tatinim sinovima i maminim kcerima...Po zavrsetku istih 70% ih nadje poso ,dobro placen u roku od sest mjeseci po zavrsetku skolovanja....

U cijelom svijetu je na prvom mjestu ekonomija pa tek onda ostalo, znaci zdravstvo, skolstvo i td...

Javno zdravstvo je za "raju" privatne klinike za "gospodu"
cyprus

#100 Re: Ima li Bosna BUDUĆNOST? Da li smo osuđeni na PROPAST?

Post by cyprus »

zemo_online wrote:
dudlov wrote:

prvi put da vidim takvo nesto,a pratim demografska kretanja.
zar se u usa ne dijele po etnickoj pripadnosti na bijele,crne,latinose,azijate ,indijance,mjesance,mulate, a ne kao kod nas?
Pa dobro Nijemci u Americi ili Germanoamerikanci nisu baš tipična etnička grupa, jer mnogi od njih i ne znaju njemački jezik, a i izgubili su većinu kulturnih sličnosti sa evropskim Nijemcima... Znači za takve grupacije se u SAD-u češće koristi naziv ancestry group, nego ethnic group...

Image

Image
Post Reply