Ilija Jurišić konačno slobodan!

Danguba

#26 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by Danguba »

:lol:

koji si ti lik. :-)

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dubnica_% ... ja,_BiH%29

necemo vise o srbima koji su nas izdali. :wink:
Smail Aga Cengic

#27 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by Smail Aga Cengic »

DingDong1 wrote:
Fudo387 wrote:Ta kolona je po svim obicajima ratovanja mogla izaci iz Tuzle samo u dugim gacama i sa visoko podignutom bijelom zastavom. U svakoj drugoj situaciji jedinice TO imale su pravo da je izbrisu sa lica zemlje.
Najbolji su mi ovi lazni stovaoci druga Tita, pokusavam zamisliti kako bi se provela svapska brigada koja bi na ovaj nacin pokusala da se izvuce iz okruzenja druge proleterske. Samo bi dugmici ostali od njih.
Daj ne izmisljajte!
Napad na JNA kolonu je bio unaprijed pripremljen!
Kasarna "Husinska Buna"(Skojevska) je 500 metara od raskrsca istocno od Tuzle!
Znaci, 200-300 metara je kolona JNA trebala ici ka Brcanskoj i na semaforima skrenuti lijevo. To jutro (prije napada)....pripadnik MUP je nas druge nacionalnosti obavjestio da ce biti sranje....i iza podne smo iz prigradriskih naselja vidjeli eksplozije u podrucju Brcanske Malte.
Nekom igrom slucaja, moj otac je tada bio na razgovoru kod advokata Vidovic (kancelarija na snimku))i ostali su zivi..MUP Policajac koji je rekao da ce biti sranje...donio je na desetine pusaka iz masakra a i podijelio ih samo najvecim kriminalcima u naselju.
Te osobe su odmah napravile PUNKT i kontrolisale (otimale) sve sto se kretalo ka Tuzli (mislim ono , seljaku daj vlast )
Danas, kada znam da je vecina JNA vojnika uz kasarni bila ustvari , dobrovoljci iz srpskih sela oko Tuzle a i Modrice i Samca...(cetnici) i kada sa sigurnoscu znam nekoliko od poginulih i iskrenu pricu njihovu.sjecanja me vrate na vojnu bazu Dubrave....nekoliko dana nakon 15.maja
isti scenario je bio pripremljen za kolonu JNA vozila iz Dubrave Aerodrom!
Moja jedinica "Zivinicki Sokolovi" sa par "zolja" i nas 50 momaka su nestrpljivo ocekivali lov na dusmane.....Par stotina Druge Sprecanske (muslimanske) su bile raspopredjene ka samom gradu Zivinice. Dok su JNA avioni nadlijetali , a mi cekali..KURVINSKI se JNA povukla ka Kalesiji i Zvorniku!
Ko je opljackao aerodrom......Ko je R.H. SDA......Koliko su hodze djelile oruzje...Ko je Moldavke i bugarke i ostalu djecu drzao u kafanama....i kucama
mozda nastavim
halo, pricas o 15.5.1992. godine, da ih nisu trebali cvijecem docekati, to je mjesc i po nakon klanja po Podrinju i Semberiji, da li si ti priseban? Pucali su i danima prije po gradu, i pucali su taj dan i nisu odrzali dogovor o neizazivanju i o neiznosenju oruzja i dobili su po njusci.

dalje, aerodrom dubrave se povukao preko tuzle, LICNO sam gledao kolonu koja je bila zaustavljena par puta, samo tad je kolona bila veoma mirna i bez ikakvih provokacija....

sa njima samo treba ostro, onda su veoma mirni...
Smail Aga Cengic

#28 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

DingDong1 wrote:
Danguba wrote: Prije nego sto te ispale da ti odgovorim, Zolje, Zelina, J.Lug, Gojcin.

p.s. u prijeratnoj Dubnici zivjelo je 1035 osoba srpske nacionalnosti. :wink: e sada, ako su svi mogli stati u 10-15 kuca. :D
Nece mene niko ispaliti..budi uvjeren!
Broj 2....Ti pojma nemas gdje je Jeginov LuG! Pitaj BiH nogometasa Miralema Pjanica da ga je babo napravio u Donjim Raincima ..
Pa skontaj..Medjs Dom i

Broj 3.. U Dubnici nikada nije bilo vise od 300 osoba...i to srpskih.
Da ti nacrtam......
Nakon izlaska iz Kalesaije ka Tuzli prvo naseljeno mjesto je Prnjavor! Desno je Dubnica,, par seljackih kuca i prepoznatljiv znak CRKVA

A Zolje, Zelina su opstina Osmaci. One nemaju veze sa 10-15 srpskih kuca koje su od SDA primitivaca date na raspolaganje vehabijama u koje idu i dan danas

uprkos zabrani....

osobe sa mahramom i eksplozivom oko struka.

Jebemo mu mater ko je ista slagao!
nesto si zapjenio i lazes mnogo...Jeginov lug i Dubnica su bili leglo cetnika i u Drugom svjetskom ratu, cetovali su previse i naravno, dobili po njusci, nema vise "istraga poturica" sto vas je Njegos kukavica i masoncina ucio.
seln

#29 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by seln »

DingDong1 wrote:

A Zolje, Zelina su opstina Osmaci.
Zolje opstina Osmaci?
Nemoj vise brlje, ali nastavi sa lijekovima...
BHCluster

#30 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by BHCluster »

spreca

#31 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by spreca »

DingDong1 wrote:
="LBVIEW"
Sto se tice ovih Dubajicevih terorista,:D
su sto posto preuzeli bosnjaci...Dubnica u kojoj nikada nije bio ni jedan musliman je danas na magistralnom putu Zvornik -Tuzla uporiste vehabija .Da sam srbin i da su me istjerali iz te SRPSKE Dubnice ..kunem se da bi sve pobio koji su u mojoj kuci!
Nije to ni Alija ni Ganic pravio...... :bih:
http://www.ntv.ba/pogledajte-sta-se-sve ... c-i-avdic/

Sta kazes na ovo?
seln

#32 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by seln »

DingDong1 wrote:
seln wrote:
DingDong1 wrote:

A Zolje, Zelina su opstina Osmaci.
Zolje opstina Osmaci?
Nemoj vise brlje, ali nastavi sa lijekovima...

Izvini komso! Odnijelo me na Panduricu!
jedno privatno pitanje

Sto vas u Kalesiji smatraju za NAJGLUPLJE stanovnike BiH ?
Niti sam u Kalesiji, niti sam iz Kalesije... niti bih se stidio da jesam.
Vise bi me bilo stid da sam gramzivi sumski smrdljivko, koji je napunio kucu bijelom tehnikom opljackanom u komsijskim kucama.
Inace, ako hoces da vidis ko je zbilja glup, otvori bilo koji medij iz republike sumske.

p.s. Za neupucene, zasto @dinding spominje Panduricu: tamo je (@spreca to vjerovatno bolje zna) bila jedna zloglasna artiljerijska baterija, koja je terorisala cijelo podrucje gornjeg toka Sprece.
spreca

#33 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by spreca »

seln wrote:
Vise bi me bilo stid da sam gramzivi sumski smrdljivko, koji je napunio kucu bijelom tehnikom opljackanom u komsijskim kucama.
Inace, ako hoces da vidis ko je zbilja glup, otvori bilo koji medij iz republike sumske.

p.s. Za neupucene, zasto @dinding spominje Panduricu: tamo je (@spreca to vjerovatno bolje zna) bila jedna zloglasna artiljerijska baterija, koja je terorisala cijelo podrucje gornjeg toka Sprece.
On je vjerovatno iz "partizanskih"Sekovica :lol:
seln

#34 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by seln »

spreca wrote:
seln wrote:

Ima tih "partizanskih" krajeva pun q.
Interesantno je da ovakav patoloski lazov sve druge optuzuje da lazu.
spreca

#35 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by spreca »

seln wrote:
spreca wrote:
seln wrote:

Ima tih "partizanskih" krajeva pun q.
Interesantno je da ovakav patoloski lazov sve druge optuzuje da lazu.
Ma mene nista ne iznenadjuje........inace slabo pozna teren......ko zna s kojeg je brda....ja mislim da je u pitanju Ozren ili Rasevo a mozda i iza Lisace
oridjidji

#36 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by oridjidji »

Ilija je ljudina. Pravda je pobjedila.
seln

#37 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by seln »

DingDong1 wrote:
Odakle ti znas za Panduricu a nisi sa tih prostora?
Isto kao sto znam za Srebrenicu, a nisam sa tih prostora...
ili za Spicastu stijenu u Sarajevu... Grabez kod Bihaca... Turbe kod Travnika... itd, itd.

Za srbe na jeftinijim sjedistima: postoje knjige, casopisi, elektronski mediji...

Neces vjerovati, znam za Ivo Jimu, a nemam kose oci.
oridjidji

#38 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by oridjidji »

Smail Aga Cengic wrote:
DingDong1 wrote:
Fudo387 wrote:Ta kolona je po svim obicajima ratovanja mogla izaci iz Tuzle samo u dugim gacama i sa visoko podignutom bijelom zastavom. U svakoj drugoj situaciji jedinice TO imale su pravo da je izbrisu sa lica zemlje.
Najbolji su mi ovi lazni stovaoci druga Tita, pokusavam zamisliti kako bi se provela svapska brigada koja bi na ovaj nacin pokusala da se izvuce iz okruzenja druge proleterske. Samo bi dugmici ostali od njih.
Daj ne izmisljajte!
Napad na JNA kolonu je bio unaprijed pripremljen!
Kasarna "Husinska Buna"(Skojevska) je 500 metara od raskrsca istocno od Tuzle!
Znaci, 200-300 metara je kolona JNA trebala ici ka Brcanskoj i na semaforima skrenuti lijevo. To jutro (prije napada)....pripadnik MUP je nas druge nacionalnosti obavjestio da ce biti sranje....i iza podne smo iz prigradriskih naselja vidjeli eksplozije u podrucju Brcanske Malte.
Nekom igrom slucaja, moj otac je tada bio na razgovoru kod advokata Vidovic (kancelarija na snimku))i ostali su zivi..MUP Policajac koji je rekao da ce biti sranje...donio je na desetine pusaka iz masakra a i podijelio ih samo najvecim kriminalcima u naselju.
Te osobe su odmah napravile PUNKT i kontrolisale (otimale) sve sto se kretalo ka Tuzli (mislim ono , seljaku daj vlast )
Danas, kada znam da je vecina JNA vojnika uz kasarni bila ustvari , dobrovoljci iz srpskih sela oko Tuzle a i Modrice i Samca...(cetnici) i kada sa sigurnoscu znam nekoliko od poginulih i iskrenu pricu njihovu.sjecanja me vrate na vojnu bazu Dubrave....nekoliko dana nakon 15.maja
isti scenario je bio pripremljen za kolonu JNA vozila iz Dubrave Aerodrom!
Moja jedinica "Zivinicki Sokolovi" sa par "zolja" i nas 50 momaka su nestrpljivo ocekivali lov na dusmane.....Par stotina Druge Sprecanske (muslimanske) su bile raspopredjene ka samom gradu Zivinice. Dok su JNA avioni nadlijetali , a mi cekali..KURVINSKI se JNA povukla ka Kalesiji i Zvorniku!
Ko je opljackao aerodrom......Ko je R.H. SDA......Koliko su hodze djelile oruzje...Ko je Moldavke i bugarke i ostalu djecu drzao u kafanama....i kucama
mozda nastavim
halo, pricas o 15.5.1992. godine, da ih nisu trebali cvijecem docekati, to je mjesc i po nakon klanja po Podrinju i Semberiji, da li si ti priseban? Pucali su i danima prije po gradu, i pucali su taj dan i nisu odrzali dogovor o neizazivanju i o neiznosenju oruzja i dobili su po njusci.

dalje, aerodrom dubrave se povukao preko tuzle, LICNO sam gledao kolonu koja je bila zaustavljena par puta, samo tad je kolona bila veoma mirna i bez ikakvih provokacija....

sa njima samo treba ostro, onda su veoma mirni...
Ovo je prethodilo Brckanskoj Malti .. To nije ni prvi ni zadnji zlocin koji se desio u istocnoj Bosni od pocetka rata, prvo Bijeljina, Zvornik, Snagovo, Suha, citava je lista istih...
http://bosnjaci.agency/svjedocanstvo-o- ... stanbasic/
seln

#39 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by seln »

DingDong1 wrote:Mrkajic! :lol: :lol:

Akter najvece pljacke srpskog naroda u Caklovicima (reci da nisam u pravu)

tip je i keramicke plocice nosio preko Brda do kuce.

Odrastao prije rata u kuci pokrivenoj bacvama (onim limom) ...5X5 ..

Nismo , Dijana Milic je podnijela protiv tih osoba prijavu i to je stopirano negdje.. Pocetak prostitucije je osnovala Islamska Zajednica na celu sa Redzic Harizom , nekadasnji8m vlasnikom kafane "KRISTAL" u Vukovijama....Osim unosne kradje uglja, na nedalekom mjestu gdje bosnjaka 97 posto a ostalih 3 posto....sprovodila se nevidjena pljacka prirodnih bogatstava PK Kraka

Licemjeri, bosnjaci tih prostora su se podijelili....jedni za kradjom uglja a zene idjecu vehabijskoj jedinici u Dubnici

Nakon poznate nesrece

smrdim/nesreca-na-kopu-dubrav ... la-kopaca/

ista elita se prebacila na kradju sume onih 3 posto preostalih. Ista ekipa je odgovorna za smrt ovih mladih momaka.

Meni je egal.....ali , dabogda ne imali ni FILDZAN!

Pljackas stoljeca!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Dusa mi je kad otvore karte....
iz pocetka ide ono obligatno "jaaano, nisam je nikom ni komad 'ljeba oteo... ko nas zavadi, 'Aag mu u kuci bio"
a onda, kad ih uhvatis u lazi, pocnu o Turcima, islamistima, bulama...
Da ga prijavimo ili da ga pustimo da se jos malo provaljuje? :D
seln

#40 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by seln »

DingDong1 wrote:
seln wrote: Da ga prijavimo ili da ga pustimo da se jos malo provaljuje? :D
Pitaj GojenogH.....i on je sa tvojih prostora...Djubre

Nesto mu prijava ne realizuje se!
Imaj raumijevanja, molim...
mora i moderator otici u dzamiju, pojesti baklavu, posjetiti zene u haremu...
ne moze dan-noc banovati cetnike koji zale za pljackom i silovanjem.
Mohamad Sissoko

#41 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by Mohamad Sissoko »

@pingpongcetnik
J*bo te, u Genocidnoj sve tak' poremećeno? :roll:
Dick Wanker

#42 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by Dick Wanker »

Drago mi je zbog Ilije.....Jasno je bilo da je covjek nevin.... Steta samo sto je morao lezati tolike godine u zatvoru..
oridjidji

#43 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by oridjidji »

DingDong1 wrote:
Dick Wanker wrote:Drago mi je zbog Ilije.....Jasno je bilo da je covjek nevin.... Steta samo sto je morao lezati tolike godine u zatvoru..
ILIJA U ZATVORU - ALIJA U GROBU!

Sta bi ti izabrao---?

Ilija-Alija?
Obojica nevini. Obojica na strani BiH. S kakvom su bagrom i sljamom imali posla, pristojan je rezultat.
oridjidji

#44 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by oridjidji »

DingDong1 wrote:
oridjidji wrote:
DingDong1 wrote:
ILIJA U ZATVORU - ALIJA U GROBU!

Sta bi ti izabrao---?

Ilija-Alija?
Obojica nevini. Obojica na strani BiH. S kakvom su bagrom i sljamom imali posla, pristojan je rezultat.

Sigurno je bio nevin dok je sa mnom dok je lezao sa mnom 1984 u Zenici.. I ja sam bio nevin isto kao i Dz.Latic I O.Behman i I .Bajramovic I more drugih

da ti docaram,, dijete....

Sreca , pa ga u Focu "odjebase"
Ti znas za sta si ti lezo. Nisi sigurno knjigu sarao, pa te radi toga tamnicili.

U njegovom slucaju je bilo kadija te tuzi, kadija te sudi, sto se na kraju pokazalo tacnim.
oridjidji

#45 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by oridjidji »

Dick Wanker wrote:Drago mi je zbog Ilije.....Jasno je bilo da je covjek nevin.... Steta samo sto je morao lezati tolike godine u zatvoru..
Sto Senad rece oslobio ga Beograd od Beograda tacnije Beogradska struka od beogradske politike.
spreca

#46 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by spreca »

nemoj te prijavljivati shubarasa.......neka ga malo da vidimo jel se sta dijagnoza izmjenila :mrgreen:
seln

#47 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

Post by seln »

spreca wrote:nemoj te prijavljivati shubarasa.......neka ga malo da vidimo jel se sta dijagnoza izmjenila :mrgreen:
Mehtjini da je krenuo Radovanovim stazama 'Aagolucije.
No frx, sad ce on pod novim nickom.
Smail Aga Cengic

#48 Re: Ilija Jurišić konačno slobodan!

oridjidji wrote:
Ovo je prethodilo Brckanskoj Malti .. To nije ni prvi ni zadnji zlocin koji se desio u istocnoj Bosni od pocetka rata, prvo Bijeljina, Zvornik, Snagovo, Suha, citava je lista istih...
http://bosnjaci.agency/svjedocanstvo-o- ... stanbasic/
i naravno treba reci, da je nakon 15. maja 1992. godine krenula oslobodilacka odiseja 2. Korpusa ARBiH...od istocnog izlaza Tuzle, oslobodjena je Pozarnica, Simin Han, opstina Kalesija i dogurano je do Mahale...toliko o junastvu onih s brda..
Post Reply