A ni da je u vrijeme poplava 2010. godine bila ko bunar. Mom jaranu u onoj voduretini spale farmerke kad se vero po gredama. Budala ih nije zakaišo i upade. Dole dubina 10 metara. Ne znam kakva je bila 2014. Mogu samo da mislim. A i da je donator u izgradnji bio i Keljmendi, to niko nije spomenuo.Streptokok wrote:Sta drugo ocekivati od nepismenog difovca.bersK wrote:Samo zadnju rečenicu upratite. Ovaj je baš zglajzo.Haris.ba wrote:http://ins.ba/bs/article/974/otvorena-c ... imani-foto
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković podsjetio je da je prije samo 20-tak godina bošnjačkom narodu prijetio nestanak i da je četvrta vojna sila Evrope bila spremna da taj narod "zbriše za nekoliko sedmica s ovih prostora".
Vođeni vizijom rahmetli Alije Izetbegovića, rekao je Konaković, opstali smo i danas se BiH oporavlja, zapošljavaju se njezini ljudi, ali i grade džamije, „čija vrijednost je jednaka vrijedosti fabrika“.
Niko ne rece da je dzamija napravljena uzurpacijom rijecnog korita.
Ilidža
- bersK
#226 Re: Ilidža
- Streptokok
#227 Re: Ilidža
pa ispričaj nam.Haris.ba wrote:Pa može se nategnuti da džamija nije baš u majoru korita.![]()
Ali, zanimljiva je priča o načinu izbora lokacije. Šteta što neće ostati zapisana.
koliko ja znam najveće "zasluge" ima ćenanović?
- Streptokok
#228 Re: Ilidža
davno sam ja jedne prilike rekao da ono korito neće još dugo biti onako široko. ako ovaj medvjed dobije još jedan mandat dole će arapi zdrade graditi.bersK wrote:
A ni da je u vrijeme poplava 2010. godine bila ko bunar. Mom jaranu u onoj voduretini spale farmerke kad se vero po gredama. Budala ih nije zakaišo i upade. Dole dubina 10 metara. Ne znam kakva je bila 2014. Mogu samo da mislim. A i da je donator u izgradnji bio i Keljmendi, to niko nije spomenuo.
-
Naslovnica
#229 Re: Ilidža
Je li ovo lokacija gdje Željeznica redovno plavi?!
-
klixo
#230 Re: Ilidža
Zivim blizu , nije nikada dolazila do nivoa gdje je Dzamija...mislim , nisam 100% siguran.Naslovnica wrote:Je li ovo lokacija gdje Željeznica redovno plavi?!
- shbc
#231 Re: Ilidža
Cuj neka se zna da na Ilidzi zive muslimani
Eto. Kome nije bilo jasno poslije silnih Sandzaklija, Albanaca, Turaka i Arapa, sada ima dzamiju da mu objasni neke stvari
Eto. Kome nije bilo jasno poslije silnih Sandzaklija, Albanaca, Turaka i Arapa, sada ima dzamiju da mu objasni neke stvari
- Haris.ba
#232 Re: Ilidža
Ako zaplavi tamo, pola Pejtona je pod vodom.Naslovnica wrote:Je li ovo lokacija gdje Željeznica redovno plavi?!
-
Naslovnica
#233 Re: Ilidža
Do mene je.Haris.ba wrote:Ako zaplavi tamo, pola Pejtona je pod vodom.Naslovnica wrote:Je li ovo lokacija gdje Željeznica redovno plavi?!
- supercali
#234 Re: Ilidža
Ako negdje imaju snimljeni govori na otvaranju komotno top lista nadrealista mozes staviti u naslov bez ikakvog editovanja sadrzaja
- bersK
#235 Re: Ilidža
Streptokok wrote:davno sam ja jedne prilike rekao da ono korito neće još dugo biti onako široko. ako ovaj medvjed dobije još jedan mandat dole će arapi zdrade graditi.bersK wrote:
A ni da je u vrijeme poplava 2010. godine bila ko bunar. Mom jaranu u onoj voduretini spale farmerke kad se vero po gredama. Budala ih nije zakaišo i upade. Dole dubina 10 metara. Ne znam kakva je bila 2014. Mogu samo da mislim. A i da je donator u izgradnji bio i Keljmendi, to niko nije spomenuo.
Drugi mu je mandat. Nema pravo na treći. Fala kurcu.
- Haris.ba
#236 Re: Ilidža
Na Ilidzi nema ogranicenja mandata. Isto ko i u Tuzli.
Koliko znam nema ogranicenja na dva mandata.
Ali Mema je sam rekao da nece vise se kandidovati.
Mada ne kontam kakva je to utjeha. Vec se zna ko je nasljednik.
-
megaman4
#237 Re: Ilidža
I ja sam cuo imena. Samo bjezat odavde. Fuj...Haris.ba wrote:Na Ilidzi nema ogranicenja mandata. Isto ko i u Tuzli.
-
megaman4
#238 Re: Ilidža
Odavno nema strucnjaka u ovoj vukojebini od drzave jer su ih ovakvi kao ovaj propali kosarkas i medjed od nacelnika Memic otjerali zauvijek.Streptokok wrote:Sta drugo ocekivati od nepismenog difovca.bersK wrote:Samo zadnju rečenicu upratite. Ovaj je baš zglajzo.Haris.ba wrote:http://ins.ba/bs/article/974/otvorena-c ... imani-foto
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković podsjetio je da je prije samo 20-tak godina bošnjačkom narodu prijetio nestanak i da je četvrta vojna sila Evrope bila spremna da taj narod "zbriše za nekoliko sedmica s ovih prostora".
Vođeni vizijom rahmetli Alije Izetbegovića, rekao je Konaković, opstali smo i danas se BiH oporavlja, zapošljavaju se njezini ljudi, ali i grade džamije, „čija vrijednost je jednaka vrijedosti fabrika“.
Niko ne rece da je dzamija napravljena uzurpacijom rijecnog korita.
Nekada fino mjesto za zivot postade prcija Arapa i Turaka koji od Ilidze tj. Elidze napravise cigansko naselje puno smeca i govana.
Odavno tu rupu zaobilazim sirokim lukom koju treba strpati u rezervat.
-
moonca
#239 Re: Ilidža
Slazem se -neoprostivo sta su uradili od dragulja Sarajeva. 
- Streptokok
#240 Re: Ilidža
ilidžu treba ograditi bodljikavom žicom da normalan narod ne bi zalutao i ušao u ovaj ciganluk. Kad god mogu obilazim je. pogledaj samo veliku aleju u šta se pretvorila, usrana do koljena, smrdi, auta jure, konji jure, pješaci jure, arapi jure, i sve to u 3m ulice sa propalim asfaltom. malom alejom se ne moze proći od tajkunskih bašti. a na vrelo bosne nisam otišao ima barem tri godine. i da drskost bude veća, mi plaćamo a oni sa općine ilidža ulaze džaba, i niko ne reaguje.megaman4 wrote:
Odavno nema strucnjaka u ovoj vukojebini od drzave jer su ih ovakvi kao ovaj propali kosarkas i medjed od nacelnika Memic otjerali zauvijek.
Nekada fino mjesto za zivot postade prcija Arapa i Turaka koji od Ilidze tj. Elidze napravise cigansko naselje puno smeca i govana.
- JanuaryJones
#241 Re: Ilidža
Za nekoga ko poznaje Pejton, šta je ova zgrada?

-
ITNet
#242 Re: Ilidža
Bilo obdaniste do pocetka rata, iza rata nije niko nista dohvatio...JanuaryJones wrote:Za nekoga ko poznaje Pejton, šta je ova zgrada?
-
ITNet
#244 Re: Ilidža
Ne volim ih ni ja ali ne gumo suplje beze...citav grad je postao ciganluk...pun grad arapa i govana a pojedinci kao vi samo na ilidzi ih primjetite, a sto su vam u mahali gradskoj to nista...de ne rise ba smijesni steStreptokok wrote:ilidžu treba ograditi bodljikavom žicom da normalan narod ne bi zalutao i ušao u ovaj ciganluk. Kad god mogu obilazim je. pogledaj samo veliku aleju u šta se pretvorila, usrana do koljena, smrdi, auta jure, konji jure, pješaci jure, arapi jure, i sve to u 3m ulice sa propalim asfaltom. malom alejom se ne moze proći od tajkunskih bašti. a na vrelo bosne nisam otišao ima barem tri godine. i da drskost bude veća, mi plaćamo a oni sa općine ilidža ulaze džaba, i niko ne reaguje.megaman4 wrote:
Odavno nema strucnjaka u ovoj vukojebini od drzave jer su ih ovakvi kao ovaj propali kosarkas i medjed od nacelnika Memic otjerali zauvijek.
- Streptokok
#245 Re: Ilidža
u kojoj opštini u čitavoj bih je u koritu rijeke nikla džamija i parking?ITNet wrote:[q
Ne volim ih ni ja ali ne gumo suplje beze...citav grad je postao ciganluk...pun grad arapa i govana a pojedinci kao vi samo na ilidzi ih primjetite, a sto su vam u mahali gradskoj to nista...de ne rise ba smijesni ste
-
ITNet
#246 Re: Ilidža
Pa dzamija nije direktno u koritu rijeke, parking jeste, naucice na tezi nacin lekciju ha ja...Da je to sve nakaradno jeste slazem se i ne podrzavam ali kako to sve zaustaviti?....Realno takva nam je okolina postala, dzamije se dizu i gdje treba i gdje ne treba, na svakom cosku po citavom gradu i Bosni samo da bi se neke pare oprale, hajde reci da nije tako? Digli su i dzamiju u Luzanima u sred djecijeg igralista, ljudi pisali peticije drama bila citava ali nista... Samo mi smjesno kako pojedinci dodju da kenjaju o arapima na ilidzi i provuku kako nisu bili godinama dole i tako neke slicne price a ignorisu isto to sto se desava kod njih u opstini/naselju/gradu itd...Streptokok wrote:u kojoj opštini u čitavoj bih je u koritu rijeke nikla džamija i parking?ITNet wrote:[q
Ne volim ih ni ja ali ne gumo suplje beze...citav grad je postao ciganluk...pun grad arapa i govana a pojedinci kao vi samo na ilidzi ih primjetite, a sto su vam u mahali gradskoj to nista...de ne rise ba smijesni ste
- shbc
#247 Re: Ilidža
Tacno je i to. Najlakse je gurnuti sve pod tepih i prstom na Ilidzu. Cinjenica je da je svuda po gradu teski papanluk. Arapi i Turci su od Carsije do Ilidze. Nista manje svoje obicaje koji su nama seljacki ne pokazuju na Pofalicima nego u Luzanima. Nije samo stvar dzamija sagradjenih na nakaradnim lokacijama. Ima tu i drugih objekata. Od one skalamerije na Marijin Dvoru, preko mostova i zgrada koje se nikako ne uklapaju u okruzenje od ALU do Carsije. Nista manje se ne parkira po ulici za vrijeme dzume oko Careve nego u Pejtonu. Parking papak u Mercatoru na Ilidzi je isti kao i onaj u Mercatoru na Socijalnom. Hrakne seljacina na sred ulice u Titovoj i terminalu kod Sare. Baste blokiraju isto prolaza u Ferhadiji i Maloj Aleji. Bacice idiot smece na sred ulice ispred Bristola i Hollywooda.
- JThomas
#248 Re: Ilidža
hajmo reći da je kod meme lakše šiknuti sumnjiv projekat. dogovoriš se sa njim, i to će biti. neće ti svaliti na kanton, nego će uraditi kontra njih
u jednu ruku, na jedan način - to je i poštenije...svi su oni kriminalci. načelnici opština su najkrupniji kriminalci u sarajevu. ali meni je u principu, ako moram od njih birati, draži onaj ko drži riječ.
u jednu ruku, na jedan način - to je i poštenije...svi su oni kriminalci. načelnici opština su najkrupniji kriminalci u sarajevu. ali meni je u principu, ako moram od njih birati, draži onaj ko drži riječ.
-
Naslovnica
#249 Re: Ilidža
shbc wrote:Tacno je i to. Najlakse je gurnuti sve pod tepih i prstom na Ilidzu. Cinjenica je da je svuda po gradu teski papanluk. Arapi i Turci su od Carsije do Ilidze. Nista manje svoje obicaje koji su nama seljacki ne pokazuju na Pofalicima nego u Luzanima. Nije samo stvar dzamija sagradjenih na nakaradnim lokacijama. Ima tu i drugih objekata. Od one skalamerije na Marijin Dvoru, preko mostova i zgrada koje se nikako ne uklapaju u okruzenje od ALU do Carsije. Nista manje se ne parkira po ulici za vrijeme dzume oko Careve nego u Pejtonu. Parking papak u Mercatoru na Ilidzi je isti kao i onaj u Mercatoru na Socijalnom. Hrakne seljacina na sred ulice u Titovoj i terminalu kod Sare. Baste blokiraju isto prolaza u Ferhadiji i Maloj Aleji. Bacice idiot smece na sred ulice ispred Bristola i Hollywooda.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#250 Re: Ilidža
Dva od tri SDA sarajevska načelnika ne bi bili izabrani da postoji drugi izborni krug , samim tim i gradonačelnik jer da se on bira na isti način to nikada ne bi bio Skaka.JThomas wrote:hajmo reći da je kod meme lakše šiknuti sumnjiv projekat. dogovoriš se sa njim, i to će biti. neće ti svaliti na kanton, nego će uraditi kontra njih![]()
Memić jeste jak ali nije kao Efendić pa bi mu bilo gusto u drugom krugu pogotovo ako bi "ljevica" podržala nekog protivkandidata desnice.
Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 14/08/2017 21:56, edited 1 time in total.