Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
Rottweiler
#826 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisam siguran da ovu zgradu pravi Basovic, odrasli smo skupa i znam ga vrlo dobro, pa cu se bas ovih dana raspitati da vidim jeli to Basa kreno u biznismene
- I naravno Dzej
#827 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pravi on 100 %.Prolazio sam neki dan, fino pise na tabli Investitor :Nermin BasovicRottweiler wrote:Nisam siguran da ovu zgradu pravi Basovic, odrasli smo skupa i znam ga vrlo dobro, pa cu se bas ovih dana raspitati da vidim jeli to Basa kreno u biznismene
-
ROGOPEK
#828 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Kad Nermin Bašović pravi kućicu (8x10),"u svojoj vjeri,na svojoj zemlji",pola Ilidže daje sebi za pravo da komentariše,ima li para i otkud mu,a kad Avdo Ćenanović("pola pije,pola Šarcu daje") pravi SARA centar,malo na svom,malo na općinskom,malo za njega dokupi općina,malo na uštrb savremene raskrsnice,malo na uštrb modernog tramvajskog i autobuskog terminala...("..more turci ne gaz'te oranja") i još sve to, za vrijeme" najboljeg "načelnika,niko ni a da kaže.
Shvatam,Avdo je Ćenanović i valjda se podrazumjeva da on ima u svakom džepu po jedan miliončiić i može da gradi gdje hoćei šta hoće,a Nermin je ipak "šatro" kik bokser.
Shvatam,Avdo je Ćenanović i valjda se podrazumjeva da on ima u svakom džepu po jedan miliončiić i može da gradi gdje hoćei šta hoće,a Nermin je ipak "šatro" kik bokser.
- fidoremilienko
#829 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Sve su to lopovi, prvoklasni, mafijaši. Pa kakve su to kombinacije kada sportaši prave stambeno-poslovne objekte, ulaze u politiku (općinski, kantonalni vijećnici....), ministri...
Jadna ova država!
Jadna ova država!
- JohnnyS.
#830 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Prije sam ga cijenio vise nego Avdu Cenanovica, normalno. Kakva god bila ta njegova kategorija gdje je postao sapmion svojim je trudom postigao i to mi je posteno. A koliko je ozbiljnom smatram to je druga stvar. Ali sada kad radi to sto radi, sam se izjednacio sa Avdom i nema potrrebe da ga razdvajam ni ja ni bilo ko drugi. Svi u isti kos.ROGOPEK wrote:Kad Nermin Bašović pravi kućicu (8x10),"u svojoj vjeri,na svojoj zemlji",pola Ilidže daje sebi za pravo da komentariše,ima li para i otkud mu,a kad Avdo Ćenanović("pola pije,pola Šarcu daje") pravi SARA centar,malo na svom,malo na općinskom,malo za njega dokupi općina,malo na uštrb savremene raskrsnice,malo na uštrb modernog tramvajskog i autobuskog terminala...("..more turci ne gaz'te oranja") i još sve to, za vrijeme" najboljeg "načelnika,niko ni a da kaže.
Kao sto kazes "u svojoj vjeri na svojoj zemlji" samo bi jos dodao "gradite profiteri".
Last edited by JohnnyS. on 25/11/2011 21:15, edited 1 time in total.
-
ROGOPEK
#831 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Poštovani ilidžanci,sarajlije,federalci,republikanci,bosanci,hercegovci i ostali:
SRETAN VAM DAN"REPUBLIKE"
Pitanje:
Da li zastave BIH treba spustiti na pola koplja (pola slavi ,pola ne slavi)?
I zbog prvih i zbog drugih.
SRETAN VAM DAN"REPUBLIKE"
Pitanje:
Da li zastave BIH treba spustiti na pola koplja (pola slavi ,pola ne slavi)?
I zbog prvih i zbog drugih.
-
ROGOPEK
#832 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
SRETNA NOVA HIDŽRETSKA GODINA svim muslimanima!
- JohnnyS.
#833 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Naš prototip Ilidzanca voli da ga oslovljavaju sa "beže" a onda je sebi dodao i prefiks begler pa sad to zvuci "begler beg" (u slobodnom prevodu beg begova). Eh sada, raji je to bilo zanimljivo pa su zbog njegove struke (mnogi tvrde da ima samo 3 razreda srednje) prozvali ga brifer beg. 
- JohnnyS.
#834 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
[img]<div%20style="opacity:%201;%20display:%20none;"%20class="ad-next-image"></div>[/img]
Sta radi alija na bajramskom turniru u prvom esalonu?

Sta radi alija na bajramskom turniru u prvom esalonu?
- I naravno Dzej
#835 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Tako su ga prije rata zvali, dok je bio elektricar, znao valjda brzo popravljati, pa ga prozvali Aljo Brifer
- JohnnyS.
#836 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nije mi jasno, kakve je on imao veze se skupstinom bih prije rata?micki125 wrote:u ta slavna vremena isti je napravio kuću na državnoj zemlji. svađao se sa komšijom zbog međe na državnoj zemlji, umalo i glave ne padoše. prva odskočna daska u karijeri mu je bila to što je pronašao prostor za klanjanje u skupštini BiH, onomad.I naravno Dzej wrote:![]()
![]()
Tako su ga prije rata zvali, dok je bio elektricar, znao valjda brzo popravljati, pa ga prozvali Aljo Brifer
- I naravno Dzej
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#838 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Opet sam sreo živu legendu Pejtona, gospodina Brzog. Zahvaljuje se na mnogobrojnim pozivima i angažovanju na poslovima čišćenja i odvoza otpada. Brzi ima sina Emira (21), lijep ko upisan, završio za montera centralnog grijanja, pa mi je on uz minimalnu naknadu popravio vrata na garaži (varenje el. aparatom).PipiDugaDevetka wrote:Najbolji Ilidžanac iz Pejtona je BRZI:ROGOPEK wrote:Na ovim stranicama,uglavnom niko i ništa ne valja,pa kad je tako, može li mi neko opisati dobrog ilidžanca.
Je li ima velike brkove,široka ramena,nosi li cipele br.48,kakve je škole završio?
Ovo je njegova radnja u Ulici 25. novembra za koju plaća zakupninu u iznosu od 200KM mjesečno.
VRŠIMO ČIŠĆENJE I ODVOZ KABASTOG OTPADA ''BRZI''
TEL: 066 378-338
Hvala komšiji Dragi S. za ''posudbu'' struje.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#839 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Cile (Emir) je dobar momak 
-
ROGOPEK
#840 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Očito,ne razumijemo se.Jasno je ,da je Alija Budnjo dobar momak (a i podrinjac je),jedino na Ilidži firma koju je on kupio radi,ali i o njemu sam ,na ovom forumu, čuo svašta,uglavnom loše.Zato on ne bih mogao biti prototip o kome svi maštamo.
- JohnnyS.
#841 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Po mjesnim zajednicama se odrzavaju skupovi povodom nacrta budzeta. Pa eto kome nije mrsko neka ih malo posjeti. Sigurno ima hiljadu rupa i nelogicnosti... 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#842 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Mogao si dati linkove sa rasporedom Skupova + link sa prijedlogom Nacrta budžeta. Pošto je MZ Centar-Ilidža već održan, možda bi mogao otići u obližnji Otes,...?JohnnyS. wrote:Po mjesnim zajednicama se odrzavaju skupovi povodom nacrta budzeta. Pa eto kome nije mrsko neka ih malo posjeti. Sigurno ima hiljadu rupa i nelogicnosti...![]()
- PipiDugaDevetka
#843 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
micki125 wrote:mislim da bi ovo "kupio" trebao preformulisati. i da, dabogda ti radio u njegovoj firmi.ROGOPEK wrote:Očito,ne razumijemo se.Jasno je ,da je Alija Budnjo dobar momak (a i podrinjac je),jedino na Ilidži firma koju je on kupio radi,ali i o njemu sam ,na ovom forumu, čuo svašta,uglavnom loše.Zato on ne bih mogao biti prototip o kome svi maštamo.

Kada vidim fotografiju dotičnog sjetim se Lake i pjesme 'Brko'
-
Gollum.
- Location: Profil obrisan zbog terora administracije - Steel over and out!
#844 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
nisam odavle 
-
ROGOPEK
#845 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Alija (beglerbeg)Budnjo je platio Hotele Ilidža 2.000 000,00 km.Svojim novcem obnovio i renovirao hotel Terme,hotel Jadran, hotel Hercegovina.U završnoj fazi je obnova hotela Srbija i hotela Bosna.Kamp Oazu je od zečijeg jebališta pretvorio u moderan evropski kamp u kom trenutno obitavaju" braća" turci.Na Vrelu Bosne, jedino on, kvalitetno dočekuje turiste.Napravio je džamiju u Sokolović Koloniji.Zapošljava stotine naših sugrađana u svojoj prijeratnoj firmi Kuvet i Hotelima Ilidža.Aktivno učestvuje u svim dešavanjima ,kako u općini,kantonu, tako i državi.
I to sve sa hendikepom i nedostatkom obrazovanja ( vkv električar),a i brkovi mu nisu bogzna šta.
aA šta ste vi,mladi, diplomirani,pametni,obrazovani učinili?
I to sve sa hendikepom i nedostatkom obrazovanja ( vkv električar),a i brkovi mu nisu bogzna šta.
aA šta ste vi,mladi, diplomirani,pametni,obrazovani učinili?
-
ROGOPEK
#846 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Poštovani gospodine Micki125 moram vam saopštiti da ste potpuno ne informisani.
Hoteli Ilidža su prodavani putem tendera.Kako se niko nije javio na dvije uzastopne objave,pristupilo se prodaji putem slobodne pogodbe i to za novac,a ne za certifikate.
I još nešto,ako nije tajna:Za koga ti glasaš?
Preporučujem za ubuduće BOSANSKOHERCEGOVAČKU PODRINJSKU NARODNU STRANKU.
Hoteli Ilidža su prodavani putem tendera.Kako se niko nije javio na dvije uzastopne objave,pristupilo se prodaji putem slobodne pogodbe i to za novac,a ne za certifikate.
I još nešto,ako nije tajna:Za koga ti glasaš?
Preporučujem za ubuduće BOSANSKOHERCEGOVAČKU PODRINJSKU NARODNU STRANKU.
- Chemist
#847 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Gospodine ROGOPEK, molim Vas nemojte nam vrijedjati inteligenciju. Toliko!!
- I naravno Dzej
#848 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Gospodine Rogopek vi ste poptpuno neinformisani.Micky je upravu, hoteli su kupljeni na ovaj nacin.I to su prilikom kupovine , odnosno privatizacije, prednost imali bivsi dionicari koji su nepostovanog Aliju Sludnju i tuzili.
Uvazavam i vasa misljenja , ali je njihovo djelovanje laksatvino.
Uvazavam i vasa misljenja , ali je njihovo djelovanje laksatvino.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#849 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
E, svašta pročitati... Alija Budnjo uzoran biznismen
Organizira intervju za recepcionere, pa dok čekaju te ljude natjera da u lobiju njegovog hotela plate kafu 2KM. Nezaposlenim ljudima!
Organizira intervju za recepcionere, pa dok čekaju te ljude natjera da u lobiju njegovog hotela plate kafu 2KM. Nezaposlenim ljudima!
-
ROGOPEK
#850 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Možemo mi nekoga voljeti ili ne voljeti,ali činjenice se pobijaju samo istinom.
Istina je da je Alija Budnjo kupio 67% vlasništva Hotela Ilidža,za novac.
Sve drugo su špekulacije.
ps.Alija Budnjo je, ipak,jedan od uspješnih privrednika na Ilidži("to je nama naša borba dala")
Istina je da je Alija Budnjo kupio 67% vlasništva Hotela Ilidža,za novac.
Sve drugo su špekulacije.
ps.Alija Budnjo je, ipak,jedan od uspješnih privrednika na Ilidži("to je nama naša borba dala")