Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JohnnyS.

#76 Re: Ilidža

Post by JohnnyS. »

pa SDP ti je u vijecu protiv ili suzdrzan za vecinu odluka koje predlozi SDA. a smilja vec godinama glasa ZA kad su odluke SDA u pitanju. ne znam kako to tolerisu oni ali takva je situacija. mada njen glas ne bi bio presudan nikad jer SDP ima 3 vjecnika od 27 u vijecu.
palamuda

#77 Re: Ilidža

Post by palamuda »

Pričajte vi šta hoćete Smilja je jedan od rijetkih prepoznatljivih kadrova SDP - a na Ilidži, žena je izgradila ime godinama radeći još kao obični ljekar i prije rata i u ratu na Ilidži,
Danas sam saznao da nema govora da se Smilja kandiduje za bilo koju funkciju, a pogotovo da neće za načelnika Ilidže, to sam i očekivao od nje, ona mi je nekako narodn čovjek, moja mater od tonu godina boga moli da više Smilja ne bude birana za funkcije i da ide u ordinaciju.
Mislim da će se ključ borbe na izborima voditi oko Memića i Huse, oba su iz Hrasnice i oba su iz porodica koje su tu starosjedioci. Hrasnica je veliko naselje i bit će presudna.Mislim da će ko god dođe na to mjesto osim SDA kadra imati nezahvalan posao jer neće imati vijeće iza sebe, a samo je godina mandata, ta većina načelnika za godinu može opstruirati do te mjere da na sljedećim izborima bude cirkusant obični. Dovoljno je da ti padne budžet i rebalans i kijamet.
Malo o Ilidži čuo sam da se radi neki video nadzor većih ulica zna li ko nešto o tome.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#78 Re: Ilidža

Post by PipiDugaDevetka »

palamuda wrote:Pričajte vi šta hoćete Smilja je jedan od rijetkih prepoznatljivih kadrova SDP - a na Ilidži, žena je izgradila ime godinama radeći još kao obični ljekar i prije rata i u ratu na Ilidži,
Danas sam saznao da nema govora da se Smilja kandiduje za bilo koju funkciju, a pogotovo da neće za načelnika Ilidže, to sam i očekivao od nje, ona mi je nekako narodn čovjek, moja mater od tonu godina boga moli da više Smilja ne bude birana za funkcije i da ide u ordinaciju.
Mislim da će se ključ borbe na izborima voditi oko Memića i Huse, oba su iz Hrasnice i oba su iz porodica koje su tu starosjedioci. Hrasnica je veliko naselje i bit će presudna.Mislim da će ko god dođe na to mjesto osim SDA kadra imati nezahvalan posao jer neće imati vijeće iza sebe, a samo je godina mandata, ta većina načelnika za godinu može opstruirati do te mjere da na sljedećim izborima bude cirkusant obični. Dovoljno je da ti padne budžet i rebalans i kijamet.
Malo o Ilidži čuo sam da se radi neki video nadzor većih ulica zna li ko nešto o tome.
Ne znam ništa o tome. Samo da ne bude kao sa onim video-nadzorom na terminalu. Montirali ga i za nekoliko dana kamere nestale.

Nikada nije uslijedila vijest o tome da li su lopovi otkriveni.
Jara

#79 Re: Ilidža

Post by Jara »

PipiDugaDevetka wrote:
Lady Saray wrote:one baste... :x oni se ne sire godisnje nego dnevno.. eno sad onaj na platou ispred skola haman se sastavio s ogradom IV gimnazije.. za mjesec dana ce zauzet sav plato.. a i u aleji ce jos malo biti problem mimoic se s nekim :x
Bermudski crni trougao u Turbofolkskom okeanu: Fontana-Terminal-Holywood. Moj jaran po kćerku morao ići dok je išla u gimnaziju, bilo jutranja smjena, bilo popodnevna,...
:(
:lol: Baš tako!
JohnnyS.

#80 Re: Ilidža

Post by JohnnyS. »

mislim da je to kantonalni projekat da se pokriju video nadzorom najprometnija mjesta na opstini. pokazalo se kao dobar projekat na nekim sarajevskim opstinama pa sad kopiraju i kod nas.

a za baste pricaju da se nisu skole ogradile one stolove bi im u zbornicu unjeli :))
fma

#81 Re: Ilidža

Post by fma »

Biti načelnik Općine Ilidža poslije rahmetli Amera Ćenanovića je zaista teško ali je važno da sada izaberemo načelnika koji će imati približne sposobnosti kao Amer Ć.
Prijedlozi koji se ovdje pojavljuju kao mogući kandidati za načelnika Ilidže su katastrofalni.
Senaid Memić je čovjek koji je nelegalno prodavao oružje (puške) po Hrasnici i S. Koloniji tokom 1991 i 1992 godine a takođe Memić je pomilovani osuđenik, kojeg je pomilovalo Predsjedništvo BiH 2008 godine i zatvorsku kaznu od tri mjeseca mu zamjenili uvjetnom kaznom i tako ga spasili da ne ode u zatvor. Samo da se zna da je u to vrijeme Bošnjački član Predsjedništva BiH bio Haris Silajdžić. Memić je bio osuđen na sudiju Suda BiH koji mu je osudio sina zbog krivičnog djela-nelegalna trgovina oružja.
Huso Mahmutović je rođen u Trnovu ali živi u Hrasnici i bio je načelnik Općine Ilidža 14 godina (1990-2004) tako da je nam je "njegova vladavina dobro poznata" Za ovih 14 godina nije napravio ni jedan projekat po kojem bi ga pamtili osim po činjenici da je svojoj ženi Arziji Mahmutović pomagao oko "direktorovanja" JU Djeca Sarajeva a rezultati "njenog rada" su nam dobro poznati. O kakvom Čovjeku se radi govori i činjenica da ga je od velikog člana SDA prešao u SBiH (čovjek nije znao da će SBiH na Izborima 2010 godine doživjeti fijasko).

Omer Vatrić je sa Bjelašnice (Općina Trnovo) i jedno vrijeme poslije rata ja bio i načelnik Općine Trnovo, kada bi postao načelnik Ilidže postao bi čovjek fenomen, (načelnik dvije općine u razmaku od 15 godina) ali na našu srecu to se neče dogoditi iz najmanje tri razloga. Prvi je što je član sada marginalne SBiH, Drugi razlog što je "rani"doseljenik na Ilidžu (Na Ilidžansku adresu se prijavio 2000 godine) i treci najvažni što u životu ništa bitno nije uradio.

Šta je alternativa?

Alternativa nije ni neki član Naše stranke kao što neko reče, jer NS se poslije Izbora 2010 godine radikalno "osula" a ruku na srce nikada nije imala neki uticaj.
Alternativa je neki mladi i sposobni član SDP-a ili ne stranački čovjek kojeg ce podržati SDP, koji ce Ilidžu povesti u bolju buducnost.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#82 Re: Ilidža

fma wrote:Biti načelnik Općine Ilidža poslije rahmetli Amera Ćenanovića je zaista teško ali je važno da sada izaberemo načelnika koji će imati približne sposobnosti kao Amer Ć.
Prijedlozi koji se ovdje pojavljuju kao mogući kandidati za načelnika Ilidže su katastrofalni.
Senaid Memić je čovjek koji je nelegalno prodavao oružje (puške) po Hrasnici i S. Koloniji tokom 1991 i 1992 godine a takođe Memić je pomilovani osuđenik, kojeg je pomilovalo Predsjedništvo BiH 2008 godine i zatvorsku kaznu od tri mjeseca mu zamjenili uvjetnom kaznom i tako ga spasili da ne ode u zatvor. Samo da se zna da je u to vrijeme Bošnjački član Predsjedništva BiH bio Haris Silajdžić. Memić je bio osuđen na sudiju Suda BiH koji mu je osudio sina zbog krivičnog djela-nelegalna trgovina oružja.
Huso Mahmutović je rođen u Trnovu ali živi u Hrasnici i bio je načelnik Općine Ilidža 14 godina (1990-2004) tako da je nam je "njegova vladavina dobro poznata" Za ovih 14 godina nije napravio ni jedan projekat po kojem bi ga pamtili osim po činjenici da je svojoj ženi Arziji Mahmutović pomagao oko "direktorovanja" JU Djeca Sarajeva a rezultati "njenog rada" su nam dobro poznati. O kakvom Čovjeku se radi govori i činjenica da ga je od velikog člana SDA prešao u SBiH (čovjek nije znao da će SBiH na Izborima 2010 godine doživjeti fijasko).

Omer Vatrić je sa Bjelašnice (Općina Trnovo) i jedno vrijeme poslije rata ja bio i načelnik Općine Trnovo, kada bi postao načelnik Ilidže postao bi čovjek fenomen, (načelnik dvije općine u razmaku od 15 godina) ali na našu srecu to se neče dogoditi iz najmanje tri razloga. Prvi je što je član sada marginalne SBiH, Drugi razlog što je "rani"doseljenik na Ilidžu (Na Ilidžansku adresu se prijavio 2000 godine) i treci najvažni što u životu ništa bitno nije uradio.

Šta je alternativa?

Alternativa nije ni neki član Naše stranke kao što neko reče, jer NS se poslije Izbora 2010 godine radikalno "osula" a ruku na srce nikada nije imala neki uticaj.
Alternativa je neki mladi i sposobni član SDP-a ili ne stranački čovjek kojeg ce podržati SDP, koji ce Ilidžu povesti u bolju buducnost.
:thumbup: :bih:

U svakom slučaju ću glasati za mladjeg čovjeka/ženu. Pod mladjim podrazumijevam ispod 50 godina, da li će biti podržan od SDP-a ili koje druge partije/stranke, nebitno.
palamuda

#83 Re: Ilidža

Post by palamuda »

Ko kaže da je i taj mladi kadar dobar, dobar je da bude neka marioneta bez mozga i pameti, Lendo nema ni iskustva ni snage da se nosi sa Ilidžom, u vijeću mu sjede Memić, Budnjo, Prevljak i oni prelivode iz SBiH tipa Lokvančića, gurnite ga da ga polome ovi.SDP na Ilidži je rasturen još od prije 10 godina kad je Husi prepoušteno mjesto načelnika, a rasturali su ga redom:
- Hadžović Suada dobila najviše glasova na istim izborima, a odjednom Huso načelnik,prodato
- pa onda to isto vodstvo stvara onog Močevića pa i on proda stranku,
- pa onda Pero onaj predsjednik vijeća zlo,prodato, evo sad ćemo vidjeti šta bi sa Smiljom, sad se dole motaju neki omladinci opijeni Džonijem Štulićem i pivom.
Mislite li zaista da će Budnjo sa onim silnim bogatstvom prepustiti slučaj i dozvoliti da nema kontrolu nad opštinom, pa taman to bio i onaj Lendo, lako će se zaboravit fontana jer nad onolikim rasursima plešu milioni, svi iz vrha SDP - se motaju oko Budnje, eto sad su na vlasti što mu nisu uzeli aranžmane sa javnim institucijama koje mu plaćaju razna liječenja i terapije, malo sutra.
Kad Budnjo organizuje iftar pola najužeg vrha SDP - a dođe, a ono drugo se uredno izvine pa on maše s tim izvinjenjima po Iliidži. Svi su redom kompromitovani, Kakav Memić (oružje), kakav Lendo (to je Budnjin kandidat u drugom dresu), Huso nedaj bože (lopina), Vatrić(papak) fuj, sa ovakvim odnosom kandidata profitirat će Radončić, neće više biti Amera nikad.

Zamolio bih ove što su se registrovali (sa jednim ili dva posta) da nam kažu da glasamo za SDP da otvore temu na politici i tamo vaze, o kandidatima se manje više zna i dosta o tome, na Ilidži ni SDP - ovo maslo nije za ramazana, ta je organizacija zrela za povjerenika odavno.

Danas sam bio tamo u parku i baš je lijepo, milina imaš osjećaj da nisi u Bosni, vidio sam radi se glavna cesta kroz Otes, ekstra, onajparking kod fijakera je preskup 2km sat. :-) :-)
fma

#84 Re: Ilidža

Post by fma »

Palamuda: Ovdje ne govorim o stranačkom propagiranju nego o tome da izaberemo najbolju osobu za načelnika.
Mislim da ovi gore likovi ne zaslužuju da obnašaju funkciju sekretara mjesne zajednice a kamo li načelnika općine. Mahmutović-nesposoban čovjek, potrošen lika a uz to bio je načelnik 14 godina, što je dosta, dosta.
Memić-pomilovani osuđenik, čovjek širio vjersku i nacionalnu mržnju, verbalno napadao sudiju Suda BiH.
Vatrić-bio načelnik Trnova, ne može sada i Ilidže.
Lendu ne poznajem, znam samo da je vijećnik u OV Ilidža.
Podržavam mlade, sposobane osobe koje imaju potrebnog iskustva o radu općine.
Ovo nije stranačka propaganda nego racionalno i logično razmišljanje. Logično i potrebno bi bilo da budući načelnik Ilidže i Općina Ilidža imaju snažnu podršku Vlade KS i Vlade FBiH a to objektivno mogu imati osobe koje su članove SDP-a , SDA ili osobe koje su predložene od ovih stranaka kao ne stranačke osobe. Obzirom da će SDA za načelnika predložiti Memića, koji će sigurno biti poražen na izborima ostaje puno "otvorenog" prostora za mladog i sposobnog kandidata SDP-a.
Kandidat SBB-a će imati male šanse obzirom na činjenicu da SBB je poslije Izbora 2010 godine opozicija i u kantonima i u Federaciji BiH a najvjerovatnije i na nivou države će biti u opoziciji a takođe BPS-Sefer Halilović neće podržati kandidata SBB-a.
citroen

#85 Re: Ilidža

Post by citroen »

Meni je ilidza OK :)
semmy

#86 Re: Ilidža

Post by semmy »

palamuda wrote:
vidio sam radi se glavna cesta kroz Otes, ekstra, :-) :-)
poletili pred izbore..a sto drugi dio otesa plavi a radovi stoje u mjestu mjesecima...kako to samo moze biti ekstra :?
palamuda

#87 Re: Ilidža

Post by palamuda »

@fma ovo jeste stranačka propaganda, a nikako objektivni stav o načelniku, iz čega crpiš ideju da će Memić biti poražen na izborima, svi mi smo ga olako otpisali, bio sam pred kraj prošle godine na nekom skupu u Hrasnici, oni Hrasničani ga gotive malo je reći, nisu izbori na Sa-x forum, nego na terenu, njega će gurati džamija, SDA to su sve jaki faktori na Ilidži sa vrlo moćnom infrastrukturom i uticajem,cijelu opštinsku administraciju je postavila SDA tu je 200 ljudu puta njihovi najbliži, SDA je legalizovala kuće gdje niko ne bi i ti ljudi su njihovi glasači, Memić im je već bio da ih napomene.
Mahmutović mi je mrzak ko Karadžić al i on okuplja one kojima je davao dok je sto godina bio načelnik, evo čujem da će SbiH stati iza njega sa svojih preko 4000 glasoba koje su imali na opštim izborima. Ti hoćeš da to pojednostaviš, ovi ne valjaju, a mladi visoki, iz SDP - a je idealan, ma daj, ja jesam za pravog kandidata, ali mislim da ga SDP trenutno nema, na Ilidži SDP vodi Suada Hadžović koja ga je sa 11 vijećnika dovela na tri i ta struja gura naopako Lendu, čovjeka koji se tek politički razvija i ide pravim putem, što mu treba Memić i Budnjo u životu, al eto nek sam probere. Predloži ti nestranačkog čovjeka koj je taj, imali ga, a nemoj pričati ja sam objektivan, al je jedan mladi najbolji.
Nije SBB za odbacit opet si pojednostavio stvari, kako si zaključio da stranka koja je prije 6 mjeseci na Iliidži dobila glasova ko i SDP odjednom nema ni zašta šanse, Avaz će poderat ostale kandidate i odradit prljavi posao, vidiš šta su na prošlim izborima uradili SDA.
Zbog svega ovoga nije mi drago da trujete temu vi sa dva posta, temu o Ilidži koju nisu zatrovali FGR da nam objasne kako smo papci, priča o načelniku da, ali soliti pamet o jednom vamo kod nas koji će druge sa lakoćom uzet ma dajte, to je politički neozbiljno i nezrelo.
palamuda

#88 Re: Ilidža

Post by palamuda »

semmy wrote:
palamuda wrote:
poletili pred izbore..a sto drugi dio otesa plavi a radovi stoje u mjestu mjesecima...kako to samo moze biti ekstra :?
Mislim da je to rahmetli Amer još ugovorio, a krenulo sa lijepim vremenom, mislim da se za ovako kratko vrijeme ne bi stiga tender zgotovit, eno prave i cestu pre Sokolović Koloniji isto Amerov amanet.
semmy

#89 Re: Ilidža

Post by semmy »

palamuda wrote:
semmy wrote:
palamuda wrote:
Mislim da je to rahmetli Amer još ugovorio, a krenulo sa lijepim vremenom, mislim da se za ovako kratko vrijeme ne bi stiga tender zgotovit, eno prave i cestu pre Sokolović Koloniji isto Amerov amanet.

tender zavrsen jos prosle godine, obezbjeden novac..poceli raditi i poplavilo nas vise nego ikad...vec sam pomenula masine stoje na mjestu mjesecima, posjekli drvece i dali rijeci vise prostora za izlivanje...cuvar sjedi u kucici mjesecima, prima platu i cuva masine koje nista nisu napravile osim sto su nam unistili put koji sami pravimo po ko zna koji put..
palamuda

#90 Re: Ilidža

Post by palamuda »

tender zavrsen jos prosle godine, obezbjeden novac..poceli raditi i poplavilo nas vise nego ikad...vec sam pomenula masine stoje na mjestu mjesecima, posjekli drvece i dali rijeci vise prostora za izlivanje...cuvar sjedi u kucici mjesecima, prima platu i cuva masine koje nista nisu napravile osim sto su nam unistili put koji sami pravimo po ko zna koji put..[/quote]
Ne znam, govorim ti ovo novo što rade,onu ulicu što ide kroz Otes, a za to drugo ne znam, ako je tako onda :x , jeste li se kome žalili, jeste li koga zvali
fma

#91 Re: Ilidža

Post by fma »

Palamuda: Mislim da svi registrovani članovi foruma imaju jednako pravo da komentarišu sve otvorene teme na forumu bez obzira koliko su postova do sada postavili 1 ili 1001.
Valjda je to osnovna bit demokratije, takođe mislim da svi građani BiH a posebno Općine Ilidža imaju pravo da iznesu svoja mišljenja o izboru svog budućeg načelnika pa tako i ja.
Ja mislim da od gore pomenutih osoba (Mahmutović, Vatrić. Memić) niko ne trebaju biti novi načelnik općine i naveo sam argumente za što to mislim. Istina izbori za načelnika još uvjek nisu raspisani a kada budu vidjet ćemo ko će biti kandidati, za sada samo predpostavljamo imena kandidata.
Lendu iz SDP-a ne poznajem pa ne mogu njega komentarisati ali mi nije logično da kao što Palamuda kaže ljuti SDA-ovac i tajkun Budnjo podržava ovog Lendu, valjda je normalno da podržava kandidata svoje SDA. Ko je taj Lendo, šta je po profesiji, gdje je zaposlen, u kom djelu Ilidže živi, koliko je star?
To što ljudi u Hrasnici podržavaju Memića, ako ga podržavaju to je samo dvije mjesne zajednice ili oko 10 % glasača, gdje je ostatak općine?
"Mi" nismo otpisali Memića kao što Palamuda kaže nego njegova mračna prošlost, možda čovjek i pobjedi i bude izabran ali bi to puno govorilo o svijesti građana Ilidže, ja se nadam da to neće dogoditi a još sam sigurni za Mahmutovića jer je čovjek bio predugo načelnik a bio bih za Ginisa kada bi kao kandidat gubitničke stranka (SzBiH) bio izabran za načelnika općine. Podsjecanja radi SzBiH je imala procenat pada glasova (2006-2010) u kantonu Sarajevo za više od 300%.
Avaz kao novina i svi mediji trebaju da "deru" sve kandidate, to što će neki biti bez mrlja a neki do grla u mrljama to je njihov problem. Da bih glasali ljudi moralju biti valjano informisani kako u prinatanim tako i u elektronskim medijima.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#92 Re: Ilidža

Post by Admir_1984 »

Ermin Lendo je mislim nedavno zavrsio stomatologiju, mislim da je 81/82 godiste. SDP je na Ilidzi slab sa kadrovima i jedina osoba koja bi mogla biti ostra konkurencija jeste Smilja, al eto cujem ovde da ona nece da se kandiduje. Prvo sto je svi znaju, sto je na dobrom glasu, sto je usko saradjivala sa Amerom i sto je zena bez mrlje u zivotu.

Bubam sada ako sdp kandiduje npr Lendu, masa ljudi koja ne podrzava sda, szbih i fahru nece ga prepoznati kao nekog ozbiljnog i njihovi glasovi ce se rasuti na par manjih stranaka, ili uopste nece izaci na izbore. Huso i Memic sigurno imaju glasaca koji im mogu donijeti pobjedu ako SDP ne bude imao ozbiljnog kandidata, a nema kako vidimo. Ovaj Fahrin kandidat nije im ozbiljna konkurencija jer covjek nije dugo u politici i nije aktivan, raja ga ne poznaje.

Hrasnica broji oko 12-15 000 ljudi i mahom ce se glasati il za husu il za memica, vec su lokalni lezihljebovici poceli hodati i lobirati, na onaj pravi mahalski nacin. Posto sam bio sad na izborima SDP je u jednoj polovici Hrasnice imao vecu prednost kada je drzavni parlament u pitanju, malo manju kada je federalni, a sasvim sasvim malu kada je kanton u pitanju, znaci da su oni koji su glasali za drzavni parlament sdp, glasali recimo za fikru, nunu hadzica i slicne pulene iz sda za kantonalnu skuspstinu.

Sve u svemu tuzni dani na Ilidzi prestoje :(
Admir_1984

#93 Re: Ilidža

Post by Admir_1984 »

I ne kontam ovo Lendo Budnjin covjek? Kakve Budnjo ima interese da njega dodvorava i slicno, sdp ima samo tri vjecnika i oni nishta zivo ne mogu uraditi
fma

#94 Re: Ilidža

Post by fma »

Admir_1984@ Hvala za odgovor. Ne znam ni meni nije logično da je Lendo "Budnjin čovjek u drugom dresu" vjerovatno "Palamuda" iz njemu znanih razloga o njemu širi tu priču, koja nema veze sa stvarnošču. Admir_1984 prema ovom što si rekao, Lendo ako bude kandidat za sada ima najviše šanse; mlad, obrazovan, bez brlje u karijeri, ima političko iskustvo (vijećnik u OV).
ema_

#95 Re: Ilidža

Post by ema_ »

citroen wrote:Meni je ilidza OK :)

+1 :thumbup:
JohnnyS.

#96 Re: Ilidža

Post by JohnnyS. »

ma sta ste se uhvatili lende nece covjek uopste biti kandidat. niti ce ga SDP kandidovati. lendo je dobar decko ali polako gdje zurite mlad je za nacelnika. neka ga jos par godina da stasava.

a ovi sto su vrte ko kandidati sve potrosena roba. tako da nam se crni dani pisu na ilidzi
Chemist

#97 Re: Ilidža

Post by Chemist »

Moze li se kako tematika posljednjih 15 postova na ovoj temi prebaciti na politiku, a da se ovdje prica o Ilidzi a ne politicarima sa Ilidze!
PipiDugaDevetka

#98 Re: Ilidža

Chemist wrote:Moze li se kako tematika posljednjih 15 postova na ovoj temi prebaciti na politiku, a da se ovdje prica o Ilidzi a ne politicarima sa Ilidze!
Gore, desno imaš trokutić, pa prijavi moderaciji i njih zamoli da učine nešto.
fma

#99 Re: Ilidža

Post by fma »

Chemist@Pričati o Ilidži a ne pričati o lokalnoj vlasti i lokalnim političaraima je besmiseno. Političari koji su pomenuti gore kreiraju ili ne kreiraju sve na Ilidži od kulture, sporta, obrazovanja, ekologije, ekonomije itd, tako da su ovi komentari iskazani na peavom mjestu.
Admir_1984

#100 Re: Ilidža

Post by Admir_1984 »

fma wrote:Chemist@Pričati o Ilidži a ne pričati o lokalnoj vlasti i lokalnim političaraima je besmiseno. Političari koji su pomenuti gore kreiraju ili ne kreiraju sve na Ilidži od kulture, sporta, obrazovanja, ekologije, ekonomije itd, tako da su ovi komentari iskazani na peavom mjestu.
Tacno, a do sada se ovde dosta toga moglo nauciti ili saznati

Lakse je Damira bilo kandidovati u NG nego npr na Ilidzi. Drugacija struktura stanovnistva skroz. Ovde imas npr cijele kvartove (kuca), npr Kovaci, Kolonija, Lasica koji ce svi glasati za sda/szbih ma kojeg god kandidata da im ponudis iz reda ostalih stranaka. Onda imas tamo onaj Osjek, cijela bivsa Opstina Foca se tu naselila, isto ce rijetko ko glasati za nekoga ko nije iz sda/szbih, jednostavno mentalni sklop tih ljudi je takav. Jedino "obrazovano" politicko tijelo dolazi iz dobrog dijela Ilidze, Hrasnice, sa Otesa i to je to uglavnom. Ti ce bar ljudi pregledati liste, vidjeti, skontati za koga, promislit glavom, al nazalost dobar dio ljudi ovde po automatizmu glasa
Locked