Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
zvrk
#551 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
iz slicne vukojebine ko i svi u bosni: sarajevo
amer cenanovic je prodao zemlju moje firme
ali necu o mrtvima govoriti lose
o javasluku u imovinskoj sluzbi i katastru u ilidzi zna svako ko je bez stele pokusao dobiti nesto
budite realni
amer cenanovic je prodao zemlju moje firme
ali necu o mrtvima govoriti lose
o javasluku u imovinskoj sluzbi i katastru u ilidzi zna svako ko je bez stele pokusao dobiti nesto
budite realni
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#552 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
palamuda wrote:Nema potrebe da je napadamo njeno mišljenje je da je Memić najbolji kandidat i zdravo.dzejkej wrote:cestitam gospodjice. je li ovo izvod iz vaseg diplomskog?Dadica55 wrote:Ja sam išla u srednju školu na Ilidžu (IV Gimnaziju) i svakodnevno sam provodila vrijeme na Ilidži. Iako su meni moji srednjoškolski dani ostali u najljepšem sjećanju, Ilidža definitivno nije. Bilo je to zapušteno naselje, prepuno kafića i različitih klošara, smeća i čega sve ne. Moram još dodati da, koliko me sjećanje služi, tadašnji načelnik je bio Husein Mahmutović. Nakon srednje sam se upisala na fakultet i nisam više tako često išla na Ilidžu, ali sam se pozitivno iznenadila kad sam vidjela da se to mjesto pretvorilo u jedno urbano naselje, pogodno za život svakog čovjeka. Sve je prepuno zelenila i cvijeća, izgradile su se nove zgrade i različiti objekti, po mom mišljenju Ilidža sada blista. A sve to zahvaljujući Ameru Ćenanoviću. Nažalost, on više nije sa nama, ali se nadam da će ljudi iz njegove stranke, kao i njegov nasljednik nastaviti ići istim putem. Stoga je po mom mišljenju logičan izbor za njegovog nasljednika gospodin Senadi Memić. I stvarno mu želim sreću na izborima!
tema je zasigurno 'moj TATA, tezak put od svercera do VD nacelnika'.
Nadam se da će novi načelnik, pa ko god bio, ukinuti preglasnu turbofolk muziku u Maloj aleji!
Nivo decibela da bude glasnost solo instrumenata bez pojačala.
- dzejkej
#553 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
izvinjavam se citateljima mojih postovaPipiDugaDevetka wrote:palamuda wrote:Nema potrebe da je napadamo njeno mišljenje je da je Memić najbolji kandidat i zdravo.dzejkej wrote:
cestitam gospodjice. je li ovo izvod iz vaseg diplomskog?
tema je zasigurno 'moj TATA, tezak put od svercera do VD nacelnika'.Tako je @palamuda!
Nadam se da će novi načelnik, pa ko god bio, ukinuti preglasnu turbofolk muziku u Maloj aleji!
odlucila sam da glasam i da bih umanjila sanse takvim osobama. ova cinjenica me i rastuzuje ali u svemu ima i nesto dobro. da nije takva situacija ne bih ni cula za druge kandidate i pomislila da mozda ima sanse da nisu kao ovi prethodni. naravno, sanse su 50/50 da kandidati drugih stranaka nisu wanna be lopovi ali vise volim i rizikovati nego dati glas ovim provjerenim lopovima.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#554 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Kojeg dana i u koliko sati je SDP predizborni skup na Ljetnjoj pozornici Ilidža?
-
dinoEL
#555 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Mene je jedino strah da ovaj Zilic ne postane samo produzena ruka Lagumdzije. Jer koliko vidim u SDP-u se ne mozes isticati. Radis kako ti Gazda kaze i nemas problema. 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#556 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
danas od 18:00 govori, a od 19 do 23 koncerti, cetiri neke grupe, blavorsi i jos tri neke nepoznatePipiDugaDevetka wrote:Kojeg dana i u koliko sati je SDP predizborni skup na Ljetnjoj pozornici Ilidža?
- PipiDugaDevetka
#557 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Hvala na informaciji.Admir_1984 wrote:danas od 18:00 govori, a od 19 do 23 koncerti, cetiri neke grupe, blavorsi i jos tri neke nepoznatePipiDugaDevetka wrote:Kojeg dana i u koliko sati je SDP predizborni skup na Ljetnjoj pozornici Ilidža?![]()
Hoće li biti radio-prenosa putem Radio-ASK?
-
baklava82
#558 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
pretjerujete ljudi sa tim negativnim stavom....jednostavno vi ne mozete da prihvatiti da iza novog aBd nacelnika stoji dovoljan rad sa omladinom a ne kao ovi ostali..svi znamo da ako zilic pobijedi da ce ilidza da procvjeta sto se starih tice a bogami i mladih...mozel mi iko dat primjer kad je to Memic ili Mahmutovic radio za omladinu?? kad su to oni omladini pomogli ??? hahaha..memic je rodjenog sina strpo u zatvor..ma dalje nema..... dobila sam poziv VECERAS LJETNA POZORNICA ILIDZA....idem da podrzim Zilica !!

- poznanik
#559 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Ne "ukida" načelnik, nije mu to mandat. Nadzor nad propisima na snazi imaju nadležne inspekcije i policija, svako iz svoje oblasti. Pravila ponašanja, javni red i mir, i slični propisi, na snazi su godinama, isto onoliko vremena koliko se svi, u najvećoj mjeri, i krše.PipiDugaDevetka wrote:Nadam se da će novi načelnik, pa ko god bio, ukinuti preglasnu turbofolk muziku u Maloj aleji!
Novi načelnik mora više vremena i energije utrošiti u nadzoru inspekcija i stručnih službi - njegovih pomoćnika za razne oblasti, mora pročistiti svoju najbližu radnu okolinu, krivce prepoznati, objelodaniti po imenima, i zatražiti pravne sankcije..."pa ko god načelnik bio", pa o kome se god počiniocu protupravne radnje radilo...
- PipiDugaDevetka
#560 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Lagumdžija je glavni igrač Platforme koja se bori za normalnu državu BiH, ma šta to značilo.dinoEL wrote:Mene je jedino strah da ovaj Zilic ne postane samo produzena ruka Lagumdzije. Jer koliko vidim u SDP-u se ne mozes isticati. Radis kako ti Gazda kaze i nemas problema.![]()
Da li ti stvarno misliš da Huso ne bi slušao Fahra ako bi postao najnoviji načelnik?
Hbga, Fahro se provalio ko čir potkožnjak svojom mogućom saradnjom sa Dodikom u vezi sa definitivnom (mirnom) podjelom države BiH po etno principu da je kojim slučajem osvojio malo više vlasti na Opštim oktobarskim izborima 2010.
- PipiDugaDevetka
#561 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Skontao sam ranije da su to nadležnosti Kantona, ali sam već bio postavio diskusiju, pa sam kontao da je dovoljno da spomenem problem.poznanik wrote:Ne "ukida" načelnik, nije mu to mandat. Nadzor nad propisima na snazi imaju nadležne inspekcije i policija, svako iz svoje oblasti. Pravila ponašanja, javni red i mir, i slični propisi, na snazi su godinama, isto onoliko vremena koliko se svi, u najvećoj mjeri, i krše.PipiDugaDevetka wrote:Nadam se da će novi načelnik, pa ko god bio, ukinuti preglasnu turbofolk muziku u Maloj aleji!
Novi načelnik mora više vremena i energije utrošiti u nadzoru inspekcija i stručnih službi - njegovih pomoćnika za razne oblasti, mora pročistiti svoju najbližu radnu okolinu, krivce prepoznati, objelodaniti po imenima, i zatražiti pravne sankcije..."pa ko god načelnik bio", pa o kome se god počiniocu protupravne radnje radilo...
Načelnik nije nadležan za javni red i mir, nivo buke na ulicama koja dolazi iz kafića i bašti, ali jeste za neke druge dozvole tim kafićima i njihovim gazdama.
Dakle, realno, načelnik može utjecati da se sve dovede u neki red i normalu.
- PipiDugaDevetka
#562 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Ponesi foto-škljoc aparat, pa na slikovito prepričaj šta je bilo? Kakav je govornik Žilić? Ima li realan plan za naredne dvije godine koliko je ostalo do slijedećih redovnih opštinskih izbora?baklava82 wrote:pretjerujete ljudi sa tim negativnim stavom....jednostavno vi ne mozete da prihvatiti da iza novog aBd nacelnika stoji dovoljan rad sa omladinom a ne kao ovi ostali..svi znamo da ako zilic pobijedi da ce ilidza da procvjeta sto se starih tice a bogami i mladih...mozel mi iko dat primjer kad je to Memic ili Mahmutovic radio za omladinu?? kad su to oni omladini pomogli ??? hahaha..memic je rodjenog sina strpo u zatvor..ma dalje nema..... dobila sam poziv VECERAS LJETNA POZORNICA ILIDZA....idem da podrzim Zilica !!![]()
![]()
![]()
- LeonardoAC
#563 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
sve čestitke sdp-u na večerašnjem mega skupu... bilo je brat-bratu 100 ljudi

- LeonardoAC
#564 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
baklava82 wrote:pretjerujete ljudi sa tim negativnim stavom....jednostavno vi ne mozete da prihvatiti da iza novog aBd nacelnika stoji dovoljan rad sa omladinom a ne kao ovi ostali..svi znamo da ako zilic pobijedi da ce ilidza da procvjeta sto se starih tice a bogami i mladih...mozel mi iko dat primjer kad je to Memic ili Mahmutovic radio za omladinu?? kad su to oni omladini pomogli ??? hahaha..memic je rodjenog sina strpo u zatvor..ma dalje nema..... dobila sam poziv VECERAS LJETNA POZORNICA ILIDZA....idem da podrzim Zilica !!![]()
![]()
nadam se da ovo 82 u nick-u nije tvoje godiste
-
jok_ja
#565 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Cek,kako to Memic nije ucinio nista za omladinu....pa covjece on je profesor na fakultetu- zar to ne bi trebalo znaciti da covjek ako nista prenosi znanje?
Bez ikakvih optuzbi za bilo kojeg kandidata - ja mislim da Memic moze vrlo dobro nastaviti ono sto je Cenanovic zapoceo (a na Ilidzi se to itekako vidi).Suradjivali su sve ove godine pa mislim i da je dobro da se zapoceto i zavrsi kako treba,a ne da se preskace s jednog posla na drugi,a ni jedan se ne uradi kako treba.
Cinjenica je da se izvrsnoj vlasti pripisuje nedostatak kontinuiranosti-da promjenom vlasti da se i ciljevi prethodne zanemare pa cak i ako su dobri.Mislim da bi bilo dobro da se to na Ilidzi ne dogodi.
A iskreno,iako ne zivim posljednjih par godina u Sarajevu,svaki put kad dodjem jedina opcina gdje sam vidjela da se nesto promijenilo na bolje je Ilidza...svaka cast na tome.
Bez ikakvih optuzbi za bilo kojeg kandidata - ja mislim da Memic moze vrlo dobro nastaviti ono sto je Cenanovic zapoceo (a na Ilidzi se to itekako vidi).Suradjivali su sve ove godine pa mislim i da je dobro da se zapoceto i zavrsi kako treba,a ne da se preskace s jednog posla na drugi,a ni jedan se ne uradi kako treba.
Cinjenica je da se izvrsnoj vlasti pripisuje nedostatak kontinuiranosti-da promjenom vlasti da se i ciljevi prethodne zanemare pa cak i ako su dobri.Mislim da bi bilo dobro da se to na Ilidzi ne dogodi.
A iskreno,iako ne zivim posljednjih par godina u Sarajevu,svaki put kad dodjem jedina opcina gdje sam vidjela da se nesto promijenilo na bolje je Ilidza...svaka cast na tome.
-
Mahir zzzz
#566 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Ovaj skup je bio za aktiviste prema tome tisu ! Smail do pobjede
- jedna tamo
#567 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
i ja sam bila dobar koncert 
-
theprodigy
#568 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
bio sam i ja na koncertu, iznenadio me broj raje tamo, bilo je bas dosta ljudi 
- LeonardoAC
#569 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
hahaha - legenda samo takva... glas i od mene. vidi se da je u pitanju što bi se reklo "ljudina"golfista wrote:ocam ja glasam za Jugu, joj Juge, kralj je hahahahahhaha
-
sistematski pregled
#570 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Jedan je Jugo!!! Ima li kakva slika Jugina za avatara?golfista wrote:ocam ja glasam za Jugu, joj Juge, kralj je hahahahahhaha
Gdje njega nađoše da mi je znati.
Večeras sam se naslušao tipične predizborne priče, svi će kao nešto ali niko nije konkretno objasnio KAKO će to nešto napraviti. Tanko ovo sve čini mi se!
- JohnnyS.
#571 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
nadam se da je sdp-ovoj omladini uspio taj koncert.
meni je onaj jugo toliko lik iz naroda, da je papak pravi.
husinu i memicevu facu ne mogu gledati stvarno su ljige vidi se da su iz iste stranke poceli.
onaj hadrovic mi je jedini ok lik pored smaila.
meni je onaj jugo toliko lik iz naroda, da je papak pravi.
husinu i memicevu facu ne mogu gledati stvarno su ljige vidi se da su iz iste stranke poceli.
onaj hadrovic mi je jedini ok lik pored smaila.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#572 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Ma haman da sam poimenicno znao ko ce sve biti na koncertu, al to ne treba biti nikakvo mjerilo. Da su recimo zovnuli koketa bila bi pozornica na Ilidzi puna, a ovako je ono bio cisto koncert za sdp omladinu
U nedjelju pamet u glavu i svi na izbore
U nedjelju pamet u glavu i svi na izbore
-
sarajevo_boy280
#573 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
LeonardoAC wrote:sve čestitke sdp-u na večerašnjem mega skupu... bilo je brat-bratu 100 ljudi![]()
![]()
Hvala sto si svojim prisustvom podrzao ovo druzenje....
http://www.sdp.ba/novost/13099/Uprilice ... ine-Ilidza
-
sarajevo_boy280
#574 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
jok_ja wrote:Cek,kako to Memic nije ucinio nista za omladinu....pa covjece on je profesor na fakultetu- zar to ne bi trebalo znaciti da covjek ako nista prenosi znanje?
prenosi li on volonterski znanje tim ucenicima,studentima ili ga placaju za to sto radi????
Ne mozes pricati da pomaze omladini ako predaje negdje i za to biva placen.....rad sa omladinom je nesto skroz druga al vidim ja da ti nisi upoznat sa tim tako da ne vrijedi trositi ni vrijeme ni rijeci na nekoga takvog....
-
sarajevo_boy280
#575 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
LeonardoAC wrote:hahaha - legenda samo takva... glas i od mene. vidi se da je u pitanju što bi se reklo "ljudina"golfista wrote:ocam ja glasam za Jugu, joj Juge, kralj je hahahahahhaha![]()
![]()
![]()
![]()
hahahahahahaha....Vidi se da je u pitanju sto bi se reklo SELJACINA