Bermudski crni trougao u Turbofolkskom okeanu: Fontana-Terminal-Holywood. Moj jaran po kćerku morao ići dok je išla u gimnaziju, bilo jutranja smjena, bilo popodnevna,...Lady Saray wrote:one baste...oni se ne sire godisnje nego dnevno.. eno sad onaj na platou ispred skola haman se sastavio s ogradom IV gimnazije.. za mjesec dana ce zauzet sav plato.. a i u aleji ce jos malo biti problem mimoic se s nekim
![]()
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#51 Re: Ilidža
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#52 Re: Ilidža
Nemam nista protiv sanđaklija ali ono je pretjerivanje
- Haris.ba
#53 Re: Ilidža
Nema ništa protiv jevreja, ali je ono pretjerivanje!Valja l' šta ova rečenica?rashtiman wrote:Nemam nista protiv sanđaklija ali ono je pretjerivanje
Nisu ni jevreji ni sandžaklije problem. Problem je nepoštivanje zakona. A niko ljude koji trebaju brinuti o tome nije birao sem nas. Ako kome smeta - biće izbori. A Sda bi na Ilidži pobjedila i kad te stranke ne bi bilo.
Hajde barem imaju sada okolne ceste. Samo zaobilaziš. A ko mora u onaj krkljanac, štaš? Bilo je na općinskom vijeću priče o o tome. Al' informacije o tome se čuvaju više nego šifre za nuklearke.Barem se može nekako proći.Lady Saray wrote:one baste...oni se ne sire godisnje nego dnevno.. eno sad onaj na platou ispred skola haman se sastavio s ogradom IV gimnazije.. za mjesec dana ce zauzet sav plato.. a i u aleji ce jos malo biti problem mimoic se s nekim
Pored Holivuda godinama ne možeš proći nikuda osim cestom. Isto ko da trotoara i nema. I svi to vide, i opet glasaju za iste. Ma mazohizam u narodu.
- Chemist
#54 Re: Ilidža
Ma da, narod blasav, narod voli da obikazi i da se divi gazdinom Audiju R8, uredno parkiranom na suprotnoj strani, a ono gazda haver sa svakim drotom na Ilidzi, a gdje se haver havera zapisati, ne ide fakat!

- shalla
#55 Re: Ilidža
Memić (SDA), Huso, Ermin Lendo (SDP), Mahir Lokvančić (SBiH)... Katastrofa...palamuda wrote:Mislim da će kandidati biti:
- Memić (SDA), sjećam ga se još od 1991. nešto je muljao sa oružjem i pripremao se za rat, malo mi je bio smiješan tada, al eto bi šta bi, u ratu je bio logističar i osoba od velikog povjerenja tadašnjem vrhu stranke, sad je valjada profesor na poljoprivrednom fakultetu i ima onu etiketu organizator otpora, sjećam ga se i kad je probijan tunel ispod piste da je bio glavni tamo, ovo za zemljište ne znam, ali mislim da je drugi Memić vlasnik one parcele, ono je ionako sve Memić do Memića u onom djelu.
- Omer Vatarić (SBiH) ljudina, ali mu je stranka na Ilidži smeće i ne vjerujem nešto naročito u njegov uspjeh niti bi glasao za tu strukturu koju bi Vatrić vratio iz mrtvih i on je bio u ratu tu, onako neposredan je i čovjek za načelnika, ali džaba ne mogu mu stranke.
- Huso Mahmutović (nezavisni kandidat) o njemu sam sve rekao maloprije, ne daj bože da Ilidža više ikad ima takvog na čelu.
- SBB će imati svog kandidata još nemaju tačno ime, ali se špekuliše, mislim da će imati dobar rezultat ali teško pobjedu.
- SDP još vaga da li da ima kandidata jer je prekratak period do sljedećih izbora, a većinu u vijeću ima SDA tako da...
Ma ko god bude Ilidža![]()
Obzirom kakva su imena u igri volio bih da BSP predloži dr.Hadrovića, bolji je kandidat od svih ovih zajedno...
- 1941.
#56 Re: Ilidža
Sve je počelo jako davno, od platoa ispred ksc-a kada je prvo postavljena bašta, a onda na istom mjestu zazidan kafić. Nakon toga je bukvalno sve moguće.Lady Saray wrote:one baste...oni se ne sire godisnje nego dnevno.. eno sad onaj na platou ispred skola haman se sastavio s ogradom IV gimnazije.. za mjesec dana ce zauzet sav plato.. a i u aleji ce jos malo biti problem mimoic se s nekim
Meni trenutno više smeta što se u zadnje vrijeme na Ilidži bilo gdje na površinama predviđenim za pješake čovjek više ne može mimoići s automobilima, parkiranim ili u (bjesomučnoj) vožnji, nebitno.
- Lady Saray
#57 Re: Ilidža
ono ruglo pred kscom je posebna prica al bar je svake god u istom prostoru i iste velicine basta.. "sreca u nesreci" ali onaj kafic na cosku izmedju osnovne i gimnazije ce zauzet komplet dio izmedju njihovih ograda... ili onaj na cosku ksca kod ovog zazidanog rugla.. bi malo baste pa posta plastenik, pa jos malo baste pored plastenika pa sad basta dosla na drugu stranu onog prolaza prema cesti sad bukvalno prolazis kroz kafic do ceste1941. wrote:Sve je počelo jako davno, od platoa ispred ksc-a kada je prvo postavljena bašta, a onda na istom mjestu zazidan kafić. Nakon toga je bukvalno sve moguće.Lady Saray wrote:one baste...oni se ne sire godisnje nego dnevno.. eno sad onaj na platou ispred skola haman se sastavio s ogradom IV gimnazije.. za mjesec dana ce zauzet sav plato.. a i u aleji ce jos malo biti problem mimoic se s nekim
Meni trenutno više smeta što se u zadnje vrijeme na Ilidži bilo gdje na površinama predviđenim za pješake čovjek više ne može mimoići s automobilima, parkiranim ili u (bjesomučnoj) vožnji, nebitno.
a ta auta me jaaaako nerviraju kod fontane onaj novi "parking" za one sa stelom.. bilo je samo prolaz za telekom sluzbena vozila s druge strane zgrade sad parkira ko ugrabi mjesto.. biciklom ne mozes proci, kako je tek onima s djecijim kolicima
- 1941.
#58 Re: Ilidža
Da, sva sreća pa su tu još postavili i klupe
Valjda je taj dio bio prvobitno zamišljen kao neki mali trg, ali eto..
Inače, ko pješke ili na biciklu svinta kraticom kroz mali prolaz do terminala, iza ćoška bivše robne kuće a sada nečega što bi valjda trebalo biti nekakav tržni centar, inače najveće ruglo u kantonu i šire, možda mu je jedino vistafon na Otoci kakva takva konkurencija - ozbiljno se kocka sa životom.
Možda je od svega nabrojanog ipak najveće ludilo nepostojanje semafora kod glavnog mosta, na pješačkom prelazu iza Rimosa.
Valjda je taj dio bio prvobitno zamišljen kao neki mali trg, ali eto..
Inače, ko pješke ili na biciklu svinta kraticom kroz mali prolaz do terminala, iza ćoška bivše robne kuće a sada nečega što bi valjda trebalo biti nekakav tržni centar, inače najveće ruglo u kantonu i šire, možda mu je jedino vistafon na Otoci kakva takva konkurencija - ozbiljno se kocka sa životom.
Možda je od svega nabrojanog ipak najveće ludilo nepostojanje semafora kod glavnog mosta, na pješačkom prelazu iza Rimosa.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#59 Re: Ilidža
Siguran da ce SDP predloziti Lendu? Frajer je ja mislim premlad za nacelnika, mislim da nema ni 30 godina. Moguce da samo ispituju teren. Iz SDP-a bi ja najradije doktoricu Smilju, al se nekako nadam da ce nju predloziti za godinu ipo na redovnim izborima. Koga god sad da izaberu taj nece moci neshto vele promjeniti, moze se jedino ukopati pa da ne bude imao nikakve sanse na redovnim izborimashalla wrote:Memić (SDA), Huso, Ermin Lendo (SDP), Mahir Lokvančić (SBiH)... Katastrofa...palamuda wrote:Mislim da će kandidati biti:
- Memić (SDA), sjećam ga se još od 1991. nešto je muljao sa oružjem i pripremao se za rat, malo mi je bio smiješan tada, al eto bi šta bi, u ratu je bio logističar i osoba od velikog povjerenja tadašnjem vrhu stranke, sad je valjada profesor na poljoprivrednom fakultetu i ima onu etiketu organizator otpora, sjećam ga se i kad je probijan tunel ispod piste da je bio glavni tamo, ovo za zemljište ne znam, ali mislim da je drugi Memić vlasnik one parcele, ono je ionako sve Memić do Memića u onom djelu.
- Omer Vatarić (SBiH) ljudina, ali mu je stranka na Ilidži smeće i ne vjerujem nešto naročito u njegov uspjeh niti bi glasao za tu strukturu koju bi Vatrić vratio iz mrtvih i on je bio u ratu tu, onako neposredan je i čovjek za načelnika, ali džaba ne mogu mu stranke.
- Huso Mahmutović (nezavisni kandidat) o njemu sam sve rekao maloprije, ne daj bože da Ilidža više ikad ima takvog na čelu.
- SBB će imati svog kandidata još nemaju tačno ime, ali se špekuliše, mislim da će imati dobar rezultat ali teško pobjedu.
- SDP još vaga da li da ima kandidata jer je prekratak period do sljedećih izbora, a većinu u vijeću ima SDA tako da...
Ma ko god bude Ilidža![]()
Obzirom kakva su imena u igri volio bih da BSP predloži dr.Hadrovića, bolji je kandidat od svih ovih zajedno...
Sve ste rekli vezano za bashte, gadi mi se maximalno sve ono. Pa ne moze covjek hodat normalno, jedina dionica koja je iole normalna je tamo gdje nema kafica, od fontane do stanice. Ovo ostalo fakat se trudim da ne prolazim kad su guzve, a najgori mi je onaj dio od stanice do gimnazije, pa covjece nemas metar prostora. A tamo vala i ne idem proed holivuda i onog premiuma
-
Rottweiler
#62 Re: Ilidža
Ja nacuo, ono rekla-kazala, da ce Budnjo mladji da bude kandidat za nacelnika 
- shalla
#63 Re: Ilidža
Dakle još jedan u nizu bisera pored ovih pobrojanihRottweiler wrote:Ja nacuo, ono rekla-kazala, da ce Budnjo mladji da bude kandidat za nacelnika
P.S. Admire, dr.Smilja bi bila super kandidat ali sumnjam da će se upustiti u to...
-
palamuda
#64 Re: Ilidža
dr. Smilja bi bila načelnik za 10, al sumnjam da će se osoba takvog kalibra upustiti u trku sa ovim dronjcima od kandidata.
Sjećam se te žene iz rata, baš je imala petlje, mislim da bi Hadrović bio ok iako je Sandžaklija, a Lendo ma dajte nemojte me nasmijavati to je onaj valjda vijećnik, pa čovjek u tri godine nije reko tri pametne za govornicom vijeća, mislim da bi ga Senaid pomeo.
Sjećam se te žene iz rata, baš je imala petlje, mislim da bi Hadrović bio ok iako je Sandžaklija, a Lendo ma dajte nemojte me nasmijavati to je onaj valjda vijećnik, pa čovjek u tri godine nije reko tri pametne za govornicom vijeća, mislim da bi ga Senaid pomeo.
- LeonardoAC
#65 Re: Ilidža
ma kakva Smilja... na Ilidži ti 98% stanovništva vjeruje da đe drit u džehennem ako glasaju za "vlaha"...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#66 Re: Ilidža
Sudeći prema glasanju za Parlament FBiH za Opšte izbore 2010.g. ne bih rekao da je baš tako:LeonardoAC wrote:ma kakva Smilja... na Ilidži ti 98% stanovništva vjeruje da đe drit u džehennem ako glasaju za "vlaha"...
http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finalni/ParlamentFBIH/Opstine.aspx wrote: 00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 5824
01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 5258
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 4692
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 4340
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 1809
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#67 Re: Ilidža
Ma jebo politiku dajte malo slika 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#68 Re: Ilidža
je smor politika pogotovu kad vidiš koja se imena vrte...moderator što nemate smajlija za bljuvotinu?
- amiria
#69 Re: Ilidža
Ja danas preko onog pjesacog mosta kada neki babac vec izlozio atribute i uziva u divnom proljetnom suncu

- PipiDugaDevetka
#70 Re: Ilidža
Prema opštinskoj Odluci o javnom redu i miru, sunčanje na području grada je kažnjivo, pa taman to bilo i u kupaćem kostimu.amiria wrote:Ja danas preko onog pjesacog mosta kada neki babac vec izlozio atribute i uziva u divnom proljetnom suncu![]()
![]()
Dovoljno je bilo da prvom policajcu ukažeš na ovu pojavu, ali bi postojala mogućnost da dobiješ nadimak: Špija ili Denunka (od denuncijatorka=izdajica=tužibaba).
- PipiDugaDevetka
#71 Re: Ilidža
Uzunovića vrelo kod Stojčevca (MZ Kovači) u Ulici Uzunovića sokak. Voda nije za piće zahvaljujući divljoj apartmanizaciji na Igmanu i Bjelašnici:rashtiman wrote:Ma jebo politiku dajte malo slika

- Admir_1984
#72 Re: Ilidža
Rekao je za odrzavanje fontane kod hotela da se ne troshe opcinske pare, nego onaj ko je prisvojio (budnjo) da je i odrzava. Onda ga je ovaj seljak izvrijedjao i umal do sukoba nije doslo. Tako su meni prenijeli da je bilopalamuda wrote:dr. Smilja bi bila načelnik za 10, al sumnjam da će se osoba takvog kalibra upustiti u trku sa ovim dronjcima od kandidata.
- PipiDugaDevetka
#73 Re: Ilidža
Hotel Topola, zapravo javna kuća za vrijeme AU monarhije:rashtiman wrote:Ma jebo politiku dajte malo slika

- JohnnyS.
#74 Re: Ilidža
Pa bilo je U avazu da je lendo pitao budnju odakle mu pare za fontanu a ovaj ga verbalno napao a posao i fizicki.Time me je decko kupio. Mnogo je nas sa ilidze koji zelimo bas to da ga pitamo. Mada je on mlad tako da cisto sumnjam da ce sdp rizikovati sa njim. mozda neki drugi put.
A vidi se da slabo pratite situaciju u vijecu. dr.Smilja vec 2 godine glasa zajedno sa SDA tako da slabo kotira u svojoj stranci. (po meni sa razlogom)
Memic je prodavao oruzje koje je trebao dijeliti.
Mahmutovic je toliko dugova ostavio u opstini da je rahmetli amer htio sazvati pres konferenciju da objavi sve lopovluke koji su bili ali onda su priskocili iz SDA i sanirali sve dugove da se ne ofiraju kao stranka. tako je amer uspio sve dovesti u red.
Budno pratimo daljni razvoj situacije
A vidi se da slabo pratite situaciju u vijecu. dr.Smilja vec 2 godine glasa zajedno sa SDA tako da slabo kotira u svojoj stranci. (po meni sa razlogom)
Memic je prodavao oruzje koje je trebao dijeliti.
Mahmutovic je toliko dugova ostavio u opstini da je rahmetli amer htio sazvati pres konferenciju da objavi sve lopovluke koji su bili ali onda su priskocili iz SDA i sanirali sve dugove da se ne ofiraju kao stranka. tako je amer uspio sve dovesti u red.
Budno pratimo daljni razvoj situacije
- Admir_1984
#75 Re: Ilidža
Ajd mi objasni to sa Smiljom i sda